Agata69 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 27.07.2010 Basia od tygodnia jest w swoim nowym domu. Po 9 miesiącach tułaczki po DT i ptzytuliskach i po 2 nieudanych adopcjach - w końcu sie udało. Aktualizacja 17.04.2010 UWAGA! Bardzo pilnie szukamy DT dla Basi, jedynej suni z piątki rodzeństwa z lasu, która nie znalazła domu. Właściwie jest jeszcze gorzej: Basia znalazła dom, ale trafiła do osoby chyba nie całkiem spełna rozumu. Po kilku dniach Basia włąściwie została odbita z Ds. Zostały jej lęki i wycofanie. Teraz traci również Dt. BAsia ma 6 miesięcy, jest niedużą, kochaną sunią. ZA kilka dni trafi do przytuliska. BŁAGAM POMOCY!!!! Aktualizacja 20.02.2010 3 pieski z trudem znalazły domki. 2 suczki , Basia i Mejsi, pojechały do Dt. Mama została wysterylizowana. Niestety suczki straciły Dt. Moga tam zostać jeszcze tydzień. A potem... nie wiadomo co. szukamy pilnie nowego Dt, albo pomocy przy szukaniu DS. Chyba niezbyt to dobry czas na taki wątek, ale cóż... Mówiąc krótko: grzybiarze wypatrzyli w lesie sunię, która dziwnie kręciła sie wokół kupy zwalonych czy ściętych drzew. Zagadka: co tam cennego miała ta sunia? No oczywiscie, dzieci... Nie bedę się rozpisywała o akcji wyciągania maluchów i łapania dzikiej suni. W kazdym bądź razie 5 maluchów i mamę przygarnęła czasowo marcyha. Rodzina mieszka w budzie. Baaardzo im teraz zimno, mimo sianka, bo bo włosek mają krótki, a budka taka sobie. Sa 3 pieski i dwie sunie. Trzeba je wyadoptować zaraz po świętach, bo juz na nie czas najwyższy, one musza do ludzi, bo takie niesmiałe. Wziełam jednego na siłę na ręce, to potem łaził za mną biedak./ Do ludzi chcą mimo strachu... Są sliczne , a urosna nieduże. Sa już gotowe do adopcji. Prosze o wszelka pomoc przy szukaniu im domów: banerek, ogłoszenia, cokolwiek. A oto one: 1. Śliczniusia dziewczynka, Mejsi Quote
Agata69 Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 2. Piesek, bardzo niesmiały, to jemu spodobało sie na rękach. Duszek 3. Piesek, Burcio. Był juz wyadoptowany, po paru godzinach go zwrócili. Bez komentarza. Quote
Agata69 Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 4. Cudny pieseczek, jedyny z dłuższym włosem. Leon Quote
Agata69 Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 i mamusia, Diana jest nieduza, z głowa licząc pod kolanko Reszta zdjęć potem. No to zapraszam. Quote
luka1 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 wy to potraficie sliczne szczeniaki robić ;) Quote
Agata69 Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 luka1 napisał(a):wy to potraficie sliczne szczeniaki robić ;) To prawda. Ja juz mam alergie na szczeniaki. Nienawidzę szczeniąt! Nie szczeniętom świata! Quote
Agata69 Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 mALUCHY DO GÓRY. pROSZĘ O BANEREK. Quote
luka1 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 i co z Miśkami? Jest nadprodukcja maluchów, wszędzie dzieciaki, zainteresowanie ich losem małe. No cóż, skoro za 50,- można kupić "rasowego" yorka. Quote
Agata69 Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 luka1 napisał(a):i co z Miśkami? Jest nadprodukcja maluchów, wszędzie dzieciaki, zainteresowanie ich losem małe. No cóż, skoro za 50,- można kupić "rasowego" yorka. Cisza, nic się nie dzieje. Ale i tak przed świętami nam sie nie spieszy... Myślę o tych, które bez dachu nad głową... Quote
Agata69 Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Maluchy do góry. wszyscy sprzatają, nikt nie ma czasu na szczeniaczki.... Quote
luka1 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 u mnie sprzątają szczniaki , więc muszę mieć czas na nie :cool3: Quote
Igiełka Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 fajne maluchy.Co za podły człowiek zostawił ich w lesie. Teraz są w budzie a inne śpią sobie na kanapie. Życiew Quote
Igiełka Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Życie jest ok tylko niektórzy ludzie są okropni jak dzikie bestie. Czy one w tej budzie są teraz bezpieczne? Quote
Igiełka Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Agatka i w jakim są one wieku ? Włocławek to jest blisko mnie. Quote
Agata69 Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 [quote name='asiamm']bannerek: ___________ Asiu, wielkie dzięki. Quote
luka1 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 O, widzę że asiamm już tu była bez mojej pomocy. Ja również bardzo dziękuję za banerek :loveu: Quote
marcyha Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Maluchy z mamą są u mnie w przytulisku - są bezpieczne:), w stadku z wujkiem Gordonem, ciociami Rybą i Muchą oraz z kozami (które bez powodu nie atakują heh:)). Budka ocieplana, w środku słomka, dywan, baranek, wejście okryte dywankiem. Niby dobrze, ale przy tych mrozach to żadna buda nie jest wystarczająca dla takich małych smrodków... Biorę je do środka żeby się ugrzały. Ale generalnie są na wybiegu. Nawet się dziwię, bo dość dobrze znoszą ten mróz - mają cieplutkie brzuszki i biegają za ludźmi, kiedy tylko któryś człek się pojawi.... Dostają ciepłe jedzonko na rozgrzewkę. Mają dobre nastroje i są gotowe do adopcji. Ponieważ mają mało do czynienia z ludźmi - faktycznie - są troszkę lękliwe, ale lgną do człowieka. Kiedy biorę je za pazuchę - siedzą sobie spokojnie z zadowolonymi dziobkami:). Biedne pimpki... Quote
marcyha Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Właśnie dotarł do mnie nowy psik - wystrachany, piękny inaczej, chiba padnę... Quote
Agata69 Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Kto zrobiłby maluchom ogłoszenia? Quote
Agata69 Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Igiełka napisał(a):Agatka i w jakim są one wieku ? Włocławek to jest blisko mnie. Około 2,5 miesiąca. Quote
Agata69 Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 Dzisiaj pierwszy chętny zgłosił si epo wystawieniu ogłoszenia. Zobaczymy czy coś z tego będzie. Quote
Agata69 Posted December 23, 2009 Author Posted December 23, 2009 Allegro maluchów: http://allegro.pl/show_item.php?item=861265298 Quote
Agata69 Posted December 23, 2009 Author Posted December 23, 2009 Dzisiaj został wyadoptowany Duszek. Pojechał do Warszawy. Pan wypatrzył go na Gumtree. Wszystkiego dobrego maluszku! Quote
Recommended Posts