Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

OlqaW napisał(a):
kurcze no to chyba przepraszam ale w ramah pokuty obiecuje dzisiaj tez pobiegac ..... z radosci ze Stefankowi juz cieplo :D

ty to kochana o zadnej pokucie nie mow - gdyby nie wy to byloby kiepsko ze stefankiem :roll:

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Stefanek dzisiaj brzusio do glaskow nadstawial robaczek kochany ale jak go przez kratki po brzusiu glaskac? i niestety ma sporo rzepow w siersci takie troche dredy mu sie robia

Posted

eeeh biedak :( salon piękności by mu się przydał

wiecie, on jest w sumie bardzo śliczny, kolor ma dość nietypowy...
może ktoś by go zechciał naprawdę.

Posted

Olqa, czy bedziecie monitorowac dalsze jego losy? co dalej z psiakiem? w schronisku faktycznie nie bedzie mial lepiej - tu chociaz ma placyk do biegania i nikt go nie zgryzie; ale ta budowa o ile sie zacznie, nie bedzie trwala w niskonczonosc przeciez...

Posted

i ma takie jasniejsze dodatki w tej czokoladowej siersci i te oczka i buzia taka ktora chce byc z czlowiekiem no i lagodny bardzo nawet mu do paszczy i uszek mozna zajrzec
gdzie by go oglaszac?

Posted

O której zamierzacie wrzucać tam budę? Pytam, bo może udałoby mi się podjechać do Was. Niestety nie mam możliwości załatwienia siana, które najlepiej ociepliłoby mu budę, ale może chociaż jakś koc znajdę w domu i dowiozę. A jak już będę wiedziała, gdzie mieszka Stefan, to w wolnej chwili w święta mogę podskoczyć i dac mu cioepłą wodę i jeść.
Dajcie znac chićby smsem, o której zaczynacie. Mój numer 0-501-249-804.
Nie będę dostępna między 14, a 15:30.
Cieszę się, że go wypatrzyłyście:-)

Posted

No właśnie ja też się martwię, jak my mu dom znajdziemy... No bo tak jak już wcześniej pisałam - nie możemy przecież potencjalnym opiekunom Stefka pokazywać go przez kraty prywatnego terenu i mówić, że jak się zdecydują to go dla nich ukradniemy... :crazyeye:

Spis stron ogłoszeniowych:

[FONT=Verdana]Wymagana rejestracja:[/FONT]

[FONT=Verdana]
1. www.allegro.pl
/[/FONT]
[FONT=Verdana]Pamiętaj o zawarciu informacji, np. : [/FONT][FONT=Verdana]
Aukcja ma na celu znalezienie domu dla psa.
Licytacja nie jest równoznaczna z jego nabyciem.
Zanim zalicytujesz, zadzwoń!
Zastrzegam sobie prawo wyboru odpowiedniego opiekuna oraz zakończenia aukcji przed czasem. Oferty złożone bez uprzedniego kontaktu będą usuwane. /

2. www.alegratka.pl / [/FONT]
[FONT=Verdana]1,22 zł za rok użytkowania – płatność sms[/FONT][FONT=Verdana] /
3. www.eoferty.com.pl
4. www.gieldaogloszen.pl
5. www.kupsprzedaj.pl
6. www.adopcje.org
7. www.4lapy.pl
8. www.krakvet.pl / na forum /
9. www.ogloszenia.szukanie.pl
10. www.kokosy.pl
11. www.kupiepsa.pl
12. www.mojpupil.pl
13. www.aaaby.pl / [/FONT]
[FONT=Verdana]min. 3,66 zł / ogłoszenie – płatność sms[/FONT][FONT=Verdana] /
14. www.karusek.com.pl
15. www.novacash.pl
16. www.ogloszenia.24polska.pl
17. www.ogloszenia.adverts.pl
18. www.ogloszenia.moje.pl
19. www.ogloszenia.webd.pl
20. www.polskastrefa.eu
21. www.psy.pl
22. www.zwierzaki.org
23. www.zwierzeta.low.pl
24. www.ofertka.pl
25. www.czworonogi.eu
26. www.ogloszenia.web-marketing.pl
27. www.allezoo.pl
28. www.afisze.pl
29. www.drobny.com.pl
30. www.przygarnijzwierzaka.pl
31. www.spacerek.net
32. www.przygarnij.pl
33. www.nasipupile.pl
34. www.zoonet.pl
35. www.dwukropek.pl
36. www.adin.pl
37. www.owi.pl
38. www.e-ogloszenia.pl
39. www.zwierzeta.5aleja.pl
40. www.ogloszenia-drobne.com.pl
41. www.drobne.pl
42. www.isu.pl
43. www.proequo.pl/forum
44. www.swistak.pl / [/FONT]
[FONT=Verdana]info jak w przypadku allegro[/FONT][FONT=Verdana] /
45. www.cafeanimal.pl[/FONT]

[FONT=Verdana]Bez rejestracji:[/FONT]

[FONT=Verdana]
1. www.bono-polska.pl
2. www.ojej.pl
3. www.pajeczyna.pl
4. www.pineska.pl
5. www.animalia.pl
6. www.wegetarianie.pl
7. www.gielda.bai.pl
8. www.gumtree.pl
9. www.petworld.pl
10. www.vetmozga.com
11. www.autogielda.pl
12. www.ogloszenia.yellowpages.pl
13. www.se.com.pl
14.www.adopcjapsa.pl
15. www.emetro.pl
16. www.pupile.com
17. www.rozglos.net
18. www.anonseogloszenia.pl
19. www.najpewniej.pl
20. www.mammisia.pl
21. www.petsy.pl
22. www.vendito.pl
23. www.e-zwierzak.pl
24. www.twoje-ogloszenia.pl
25. www.poszukiwane.pl
26. www.adpedia.pl
27. www.ogloszenia.aleokazja.pl
28. www.olx.pl
29. www.szybko-sprzedam.pl
30. www.sprzedasz.pl
31. www.tablica.com
32. www.pchlitarg.info.pl
33. www.ogloszenia.infoweb.pl
34. www.neeon.pl
35. www.adopcje.org.pl
36. www.adopcje.8p.pl (dla psich staruszków)
37. www.schronisko24.pl

[/FONT]

[FONT=Verdana]Ogłoszenia lokalne:[/FONT]

[FONT=Verdana]
Warszawa
www.warsza.pl
www.ogloszeniawarszawa.pl
www.ogloszeniadrobne.warszawa.pl[/FONT]

Posted

no tak ale mozna zaznaczyc ze psa tam znalazlysmy ze dzwonilysmy do ochrony ze oni juz sie tym terenem nie zajmuja i ze stoi sobie samopas ze pies wychodzi ale ze bude wstawilysmy mu tam, bo jak jest brama to ludzie jeszcze jakis respekt maja my bysmy do czasu tych rozmow te dziure w plocie znalazly - teren jest duzy i teraz to trudno dosc po tym sniegu lazic w ubraniu "pracowym". w plocie przy ulicy tej dziury nie ma

Posted

OlqaW napisał(a):
no tak ale mozna zaznaczyc ze psa tam znalazlysmy ze dzwonilysmy do ochrony ze oni juz sie tym terenem nie zajmuja i ze stoi sobie samopas ze pies wychodzi ale ze bude wstawilysmy mu tam, bo jak jest brama to ludzie jeszcze jakis respekt maja my bysmy do czasu tych rozmow te dziure w plocie znalazly - teren jest duzy i teraz to trudno dosc po tym sniegu lazic w ubraniu "pracowym". w plocie przy ulicy tej dziury nie ma

No wiesz... próbować można, ale czarno to widzę :( Przypuszczam, że ludzi będzie ta dziwaczna otoczka odstraszać :( No ale póki nic innego nie wymyślimy - warto próbować. Tak sądzę.

Posted

no, my ogłaszamy setki psów, które są w schroniskach lub w domach tymczasowych - o których wszystko wiadomo itd. i o te psy często NIKT nie pyta... więc czy ktoś zapyta o psa, o którym wiemy tylko, że jest kontaktowym samcem, ale którego trzebaby ukraść?

my wiemy, że on może umrzeć i że trzeba go zabrać, ale ludzie będą się bać - w końcu to będzie ICH pies (nawet jeśli to fizycznie my go ukradniemy), cała odpowiadzilność spadnie na nich
znając odwagę ludzi to czarno to widzę...

ale może znajdzie się wariat, który uzna, że pies w dużej potrzebie i to jeszcze w niebezpiecznej sytuacji, jest dla niego :)

znaczy robić coś trzeba zawsze :p więc ogłaszanie nie zaszkodzi
tekst z .pdf'a jest bardzo fajny

Posted

Weszłam na chwilę w odwiedziny do Stefana a tu już takie zmiany - DUŻE zmiany nadchodzą - no i dobrze.
OlgaW - szybko działasz:)
Fajnie że Go tam wypatrzyłaś.

Posted

widzą go wszyscy tylko niestety mało komu chce się do niego 4 litery ruszyć, a jak jest tak zimno to już w ogóle. chociaż tutaj z firmy codzinnie o 16 czteroosobowa ekipa z darami idzie, smiesznie to wyglada, ale wszysyc patrza przychylnie.
ja niestety juz dzisiaj wracam do domku rodzinnego i mam wolne do nowego roku a dostep do netu mocno ograniczony, wiec oglaszanie chyba "zlecę" Ani niestety. nie chce nikogo zawalac robotą, ale ja na bank nie dam rady.

Posted

tak sie zastanawiam - czy mozna ustalic kto tego psa tam umiescil i w jakim celu? bo umiescil go tam bez srodkow do zycia - nie bylo schornienia, nie bylo jedzenia, ba, nawet wody nie bylo; czy ten ktos moze uzasadnic obecnosc psa w tym miejscu? czy pies tam jest w ogole potrzebny? bo jesli jest to nalezy mu sie opieka, ktorej nie ma, a za to grozi kara; jesli nie jest potrzebny, to poniewaz nie mial zapewnionych warunkow tez grozi kara i jest mozliwosc konfiskaty psa oraz uzasadniony powod do ponownej skargi jesli pojawi sie kolejny; sam stefan tam nie wlazl - ktos go przyprowadzil; po co do cholery to zrobil skoro pies i tak merda ogonem do obcych; bo jesli jest przygarnietym bezdomniakiem to nie mial zapewnionych lepszych warunkow niz na "wolnosci"; gdyby nie dziewczyny takie jak Olqa umarlby z glodu i zimna; to chyba wystarczajacy powod zeby go stamtad zabrac; nawet sie kurde wlamac; tylko faktycznie dt by sie przydal, zeby go nie trzeba bylo pokazywac potencjalnym opiekunom przes siatke...

Posted

najgorsze jest to, ze takiemu idiocie, co Stefana tam wsadził, nie można nic zrobić

co z tego, że śa paragrafy, że nie można porzucać, zostawiać bez opieki i że karalna jest też zła opieka czyli wszystko to, czego zaznał Stefan...

a jak ukradniesz to Ci dowalić mandat mogą, że włazisz na ich teren
koniec świata :/

Posted

ale pies tam nie mial zadnych warunkow do przezycia; jesli to nie jego pies to mozna go tym bardziej zabrac; a jesli jego to tez mozna bo go nie karmil i nie dal dachu nad glowa; juz pierdziu z tym karaniem...

Posted

no wlasnie, zawsze trzeba karanie olac, bo inaczej pies może zniknąć
a tacy *&^^%$ powinni być karani
no ale nie będą, bo my myslimy najpierw o dobru psa a potem o "zemście"

znaczy ukraść można, mysle ze nas tu do tego nie brakuje :)

Posted

No ja bym była absolutnie za karaniem - inaczej zawsze będziemy gonić własny ogon :angryy: = co jednego psa/kota się uratuje to zaraz następny będzie u tego samego dziadygi cierpiał :angryy: Kłopot w tym, że to wymaga bawienia się w interwencje Straży i jest mało skuteczne jeśli chodzi o samo karanie ...&*^*(%($ów. No i nie jestem pewna czy nam potem ta Straż psa wyda żebyśmy mogli umieścić go np. na tymczasie. Obawiam się, że w takim wypadku czeka go schron na Paluchu, a stamtąd to do DT nam go dadzą??

Ale może warto pogadać ze Strażą dla Zwierząt (nie mówiąc, o jakiego psa chodzi i gdzie on jest!) - wypytać ich o możliwości działania w takiej "hipotetycznej" sprawie. Może warto się dokładnie dowiedzieć co oni mogą pomóc w takim przypadku??? Tak niezobowiązująco. Jak się okaże, że to co mogą nam zaoferować nam nie odpowiada to, po prostu nie zgłosimy im oficjalnie sprawy i będziemy kombinować tak jak dotąd. Co myślicie?

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
Obawiam się, że w takim wypadku czeka go schron na Paluchu, a stamtąd to do DT nam go dadzą??

oficjalnie nie ma szans; trzeba by go bylo adoptowac a potem juz sie martwic o reszte;

Posted

Byłam dzisiaj u Stefana. To piękny, chociaż bardzo zaniedbany pies. Do tego szalenie otwarty na ludzi. Widzial mnie po raz pierwszy i juz się wdzięczył przez kraty i pozwalal głaskać. Zawiozłam Ani (drugiemu Aniołowi Stefana) wielki i gruby koc, drugi mniejszy, dwie grube poduchy i miękki podgumowany chodnik. Zostawilam też puchę i smakołyki dla Stefana, a jemu samemu dałam surowe mięso wołowe. Zjadał z apetytem, ale nie rzucał się nieprzytomnie na jedzenie, widać, że nie cierpi z głodu dzięki dziewczynom.
Sprawa z budą niestety komplikuje się trochę bo buda jest, ale rozłożona i ktoś, kto obiecał ją dzisiaj zbić nie zrobił tego. Być może dopiero jutro - pojutrze będzie gotowa. Narazie Ania miała zaczekać na tego ciecia i z butelką w ręu pójść i włożyć do tej obecnej budy koce. Moim zdaniem koce są na krótko, bo jak zamarzną to zrobi się kamień i efekt będzie odwrotny od założonego. Kto może zawieźć tam słomę?
Ania powiedziała, że tego gościa nie ma tam codziennie, więc będzie problem z dostaniem się. To teren ogrodzony, a do tego dobrze oświetlony. Na bramie straszy napis, że jest dozór kamer, w co trochę wątpię. Zobaczymy co uda się zrobić w weekend. Powiem Wam tylko, że obawialam się zastać trzęsącego się i zziębniętego psa, a zastalam czekającego na jedzenie przy bramie uśmiechniętego rudasa. Ania poszła odgrzewać puszkę, a ja zrobiłam obchód szukając jakiejś dziury. Nie znalazłam, więc wróciłam do Stefana i wygłaskałam go. Przy okazji sprawdziłam, że ma bardzo gruby podszerstek, do tego masę dredów i trochę rzepów. To wszystko na szczęście tworzy barierę przed mrozem i pies nie jest zziębnięty. Kładzie się na śniegu i czeka. Nie trzęsie się, może czasami jest mu zimno w łapki, ale nie ma tragedii jeśli chodzi o zimno. Wprawdzie ciężko mu pewnie spać, bo nocą jest jeszcze zimniej i wtedy się nie rusza, ale może jakoś dotrwa. Niestety tragedia jest i dotyczy jego samotności. On jest bardzo towarzyski, z zainetesowaniem obserwuje człowieka, bardzo się łasi i całym ciałem przywiera do kraty, żeby go drapać i miziać. Może zresztą wszystko go swędzi, ale kosmetyka u lekarza to pewnie dopiero na wiosnę.
Prosiłam Anię o informacje na temat Stefana i tego, czy coś się uda dzisiaj zdziałać. Pies jest wspaniały i bardzo miły! Myślę, że cudownie czułby się w domu z ogrodem:-)