Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najnowsze wieści ze Stefanowej rodziny :)

"Witam pani Kamilko to są zdjęcia naszego TOUDIEGO I BISZOPKA a STEFANKA I NIUNKA mam nadzieję że uda mi się ich razem wszystkich zebrać i zrobić im zdjęcie.Mam też filmiki ale to jak będę miała wolniejszą chwilkę to prześlę .Jest na tych filmikach właśnie STEFANEK i widac jak reagował na pierwsze chwile kontaktu z maluchem.Są tez fotki z wczorajszej wizyty u weta .Był tam tez kotki ktore sa własnościa weta.Ale jesen szczególnie dogladal Toudiego jak się sprawy maja .Maluch dostał kroplowke ,antybiotyk w tabletkach i do domku jeszcze do podawania przez 6 dni.Krople do oczu.Dobrze że pojechałyśmy z córka ,dzisiaj juz jest o wiele lepiej.Ma apetyt co jest bardzo ważne i pije wode dużymi ilościami.:)))AAAAAAAAAAA Stefanek ciągle chodzi ze mną i pomaga mi fachowym okiem wszytko doglądnoą zebym czegoś nie ominęła.Co za nieoceniony opiekun.Ta osoba ktora nie wypatrzyła STEFKA niech żałuje ,a ja i moja cała rodzinka jestesmy szczęśliwi że go mamy .:)))))))Od wczoraj dostaje nowa karmę ARION light.Bardzo mu smakuje.Dzisiaj zrobił kupę i jest normalna i z wyglądu i z konzystencji.Ale bede bacznie obserwowac dalej bo jak coś to wrocimy do poprzedniej.Pozdrawiamy i miłego dnia.:)))))"

Czekamy na filmiki ze Stefankiem !!!!! :multi: , a na razie zdjęcia małego Toudiego :)

Ale słodziak mały, nie? :lol:
Trzymam kciuki, by szybciutko wyzdrowiał!

Stefanku kochany jak się masz???? Stęskniłam się za Tobą piesku baaaaardzo!

Posted

Gratuluję nowego członka rodziny :loveu:

Pani Wiolu , a jaką diagnozę p. Piotr postawił ?

Ps. Jeśli chodzi o ten sklep zoo to oni biorą kociaki od ludzi ,ale ich nie sprzedają tylko oddają pod warunkiem zakupienia " wyprawki ". Oczywiście też mi ich szkoda jak siedzą w klatce , ale wydaje mi się , że to nie najgorsze wyjście dla nich , bo są to nieraz kociaki z ulicy.

Posted

Jak przyjechałysmy z córka do domu i mąż spojrzał na kociaka to powiedzial cytuje ''Czy ty chcesz założyć przytułek a potem schronisko?''A teraz sam nosi kociaka na ręcach tak jest z nim wesoło.A tak na marginesie kocjak jest syna i śpi u niego w pokoju i na jego łóżku.:))Ale teraz to już dośc zwierzątek .hi hi hi:))Bardzo serdecznie pozdrawiamy całą pani rodzinkę.

Ps. Jeśli chodzi o ten sklep zoo to oni biorą kociaki od ludzi ,ale ich nie sprzedają tylko oddają pod warunkiem zakupienia " wyprawki ". Oczywiście też mi ich szkoda jak siedzą w klatce , ale wydaje mi się , że to nie najgorsze wyjście dla nich , bo są to nieraz kociaki z ulicy.[/QUOTE]

Posted

wiolabiszop napisał(a):
Jak przyjechałysmy z córka do domu i mąż spojrzał na kociaka to powiedzial cytuje ''Czy ty chcesz założyć przytułek a potem schronisko?''A teraz sam nosi kociaka na ręcach tak jest z nim wesoło.A tak na marginesie kocjak jest syna i śpi u niego w pokoju i na jego łóżku.:))Ale teraz to już dośc zwierzątek .hi hi hi:))Bardzo serdecznie pozdrawiamy całą pani rodzinkę.

Ps. Jeśli chodzi o ten sklep zoo to oni biorą kociaki od ludzi ,ale ich nie sprzedają tylko oddają pod warunkiem zakupienia " wyprawki ". Oczywiście też mi ich szkoda jak siedzą w klatce , ale wydaje mi się , że to nie najgorsze wyjście dla nich , bo są to nieraz kociaki z ulicy.

Nie wiem czemu się tak zapisało:shake::shake:Nacisnęłam odpowiedz z cytatem;)

Posted

toyota napisał(a):
Jaki śliczny Stefcio w awatarze :loveu: . Dopiero teraz zauważyłam.

A kociak lepiej się czuje ?

Tak jest dużo lepiej ale antybiotyk i resztę lekow podaje nadal.Tak jak zalecił wet.Mały tak biega i się wygłupia że razem z Biszopem mają swój koci raj.A STEFAN chodzi za nimi i patrzy czy ktoremuś nie dzieje się krzywda.A potem razem ucinaja sobie drzemkę.

Posted

wiolabiszop napisał(a):
Tak jest dużo lepiej ale antybiotyk i resztę lekow podaje nadal.Tak jak zalecił wet.Mały tak biega i się wygłupia że razem z Biszopem mają swój koci raj.A STEFAN chodzi za nimi i patrzy czy ktoremuś nie dzieje się krzywda.A potem razem ucinaja sobie drzemkę.

Rety, Stefanek jest po prostu cudowny :loveu: Taki kochany z niego wujcio :lol: Maluch oswoił się już ze Stefankiem? Nie boi się już go? Czy któryś z kotów sypia przytulony do Stefanka? Ciekawa jestem, bo u nas Tyson lubił się do Stefana przytulać, a Stefek chyba lubi takie towarzystwo :)

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
Rety, Stefanek jest po prostu cudowny :loveu: Taki kochany z niego wujcio :lol: Maluch oswoił się już ze Stefankiem? Nie boi się już go? Czy któryś z kotów sypia przytulony do Stefanka? Ciekawa jestem, bo u nas Tyson lubił się do Stefana przytulać, a Stefek chyba lubi takie towarzystwo :)

Toudi jest bardzo odważny do STEFANKA ale on to poprostu czuje że może do niego normalnie podlatywac i nic się nie stanie .Ma do STEFCIA zaufanie .A jeżeli o przytulenie to NiUNIEK jak jest w domu to leżą razem na STEFANKA legowisku.Postaram sie na stępnym razem zrobić zdjęcie.

Posted

Dzisiaj pierwszy spacerek na ktorym odpiełam smycz i STEFANEK truchtem do przodu ale co jakis czas wołałam do niego..... STEFAN wróć albo stój.Oczywiście reagowal bez problemu.A jak zawróciłam to on popatrzyl i zaraz za mna .Potem skręciłam w droge co zawsze tam idziemy i tez zatrzymał się popatrzył i zaraz za mną .Następny etap to skręt w prawo juz do domu i byłam ciekawa czy on sam skręci i co myślicie jak zrobił?Zrobił to po mistrzowsku ,bo nie tylko skręcił w dobrą drózkę to jeszcze na mnie poczekał.Świetnie wygląda jak biegnie ,ta jego cała śliczna mordunia rozradowana.:))))..........No a teraz gdzie wszystkie zwierzaczki jedza ,lekarstwa podane,kuwety czyste to teraz robie sobie kawusię .:))A może jeszcze komuś zrobić śmiało.Miłego dnia wszystkim życze .:))

Posted

Rewelacja! Bardzo się cieszę, że już załapał kogo ma pilnować i kogo się słuchać. Super mądry i kochany piesek!! :loveu: Proszę z nim nadal ćwiczyć przychodzenie na wołanie. Jak go Pani spuści ze smyczy proszę co jakiś czas go wołać do siebie i w nagrodę częstować jakimś przysmaczkiem. Nie można robić tak, że woła się psa tylko wtedy, gdy chcemy go zapiąć na smycz, bo wtedy pies skojarzy, że wołanie oznacza przypięcie smyczy. Jak go będzie Pani wołała tylko po to, by dać przysmak i tylko jedno na ileś zawołań będzie wiązało się z przypięciem smyczy, to zawsze chętnie będzie przychodził do nogi na wołanie :)
Stefanku, ależ ja jestem z Ciebie dumna :loveu: Mądry piesek :kiss_2:

Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2]Pierwsza godzina zapoznania sie STEFANKA z Niuńkiem z tym ciemnym kotkiem.A Biszopem to ten pers ,to już ze Stefankiem mają za soba noc i pół dnia znajomości.[/FONT]
[video=youtube;hCE_Y7XMiGw]http://www.youtube.com/watch?v=hCE_Y7XMiGw[/video]

[video=youtube;VJ4-CYC0xyw]http://www.youtube.com/watch?v=VJ4-CYC0xyw[/video]

[video=youtube;LksTt8arkz0]http://www.youtube.com/watch?v=LksTt8arkz0[/video]

[video=youtube;fG4O1NCoVHU]http://www.youtube.com/watch?v=fG4O1NCoVHU[/video]

Posted

Pięknie.
Ten Niuniek to niezły agregat :evil_lol: za długo to się go w domu utrzymać nie da. Wolny lekkoduch, tu i tam lekko ma:lol: czy jakoś tak....
Rodzinka świetnie się prezentuje

Posted

niezły zwierzyniec:) pewnie jest co robić cały dzień, ja mam 3 sierściuchy i nie wiem za co się złapać, kiedy wracam do domu
a Stefan spisuje się wspaniale - tak jak mówicie "wujcio" - dobry, opiekuńczy, opanowany... kochany

Posted

Bardzo dziękujemy za te filmiki! Kochany Stefan wygląda super. Zaaklimatyzował się chyba szybko -prawda? I jak dogląda reszty towarzystwa..:) A jak tam jego ucho? Wyleczone już?? Pozdrawiam serdecznie. Proszę uściskać Stefanka.

Posted

ankekoval napisał(a):
Bardzo dziękujemy za te filmiki! Kochany Stefan wygląda super. Zaaklimatyzował się chyba szybko -prawda? I jak dogląda reszty towarzystwa..:) A jak tam jego ucho? Wyleczone już?? Pozdrawiam serdecznie. Proszę uściskać Stefanka.

Tak uszko juz ok,nie ma sladu po chorobie.Z wielka przyjemnościa go wytulę to jest moje najmilsze zajęcie u wszystkich moich kochanych zwierzaczkow:))he,he ,he

Posted

toyota napisał(a):
Wygląda na to , ze Toudi jest zdrowy :lol:. Niuniek ma ważne sprawy i chyba prosi , żeby go wypuścić ;). Biszop i Stefcio bardzo rozsądni i spokojni.

Toudi zdrowy jak rydz,szaleje ile sie da ,ten ma te swoje kocie ruchy:))Ale to dobrze troche rozrusza reszte towarzystwa.:))ZAPRAsZAMY NA KAWKĘ PANI JOASIU Z CÓRECZKĄ.:))