Kociabanda2 Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 [quote name='Ewa Marta']Nie znam psa, który nie przeżywałby stresu w wannie:-) A ja znam :) Fąfel jest przyzwyczajony od małego do kąpieli i nie ma z tym problemu :D A Stefanka to mi aż żal jak patrzę na jego minę :D On po tych kąpielach to ma w ogóle jakiś uraz do całego pomieszczenia zwanego łazienką :/ Generalnie unika wchodzenia do łazienki - tak na wszelki wypadek, byśmy go znowu nie wykąpali :D Ale jak już musi to znosi dzielnie te kąpiele. Ok. Wywalę ten punkt o kąpielach. Może tylko w rozmowie zaznaczałabym, że jeśli worek karmy wystarcza n aponad 2 miesiące, to nie jest to drogo.... Słowo drogo odstrasza. Słusznie! Zaraz poprawię. Quote
Kociabanda2 Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Stefanek ma 403 wyświetlenia na allegro i 2 obserwatorów! Do końca aukcji jeszcze 5 dni. Może ktoś się odezwie... Quote
Aneczka&Sułtan Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Uff, przebrnęłam cały wątek tymczasowego sąsiada :) Potwierdzam co do słowa wszystkie info na temat Stefanka. Jest cudownym psem a jego tymczasowi opiekunowie na pewno nie oddadzą go byle komu. Stefanek potrzebuje domu ze złotymi klamkami bo zasłużył sobie na to bez dwóch zdań. Stefanek jest guru naszego Bulisława, na spacerkach Bulisław chodzi za nim krok w krok przyklejony bokiem. Ten pies po prostu nie da się nie lubić. Nie mogę wyjść ze zdziwieniam, że ten cudowny psiak nie znalazł jeszcze DS. Ale jeśli kogoś odstrasza 240 zł za karmę weterynaryjną, która starcza na 2,5 miesiąca to lepiej, że Stefanek nadal jest moim tymczasowym sąsiadem. Też mamy psa i powiem szczerze, że wielokrotnie przedkładamy jego potrzeby nad nasze i nie wyobrażam sobie, żeby żałować psu czegokolwiek kosztem jego zdrowia. Dlatego cieszę się, że Stefan ma tak cudowny dom tymczasowy, który nie odda go bylegdzie. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie jak Kamila i Dominik rozstaną się ze Stefankiem. Nam będzie za nim tęskno! Mimo tego mam nadzieję, że Stefanek znajdzie cudownych swoich ludzi i domek który zakocha się w nim tak jak kochają go Kamila i Dominik :) Quote
Kociabanda2 Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Witam Sąsiadkę! :D Ale niespodzianka! Miło, że wpadłaś :) Tym milej, że Stefankowi przyda się trochę ruchu na wątku :) Wasz Buliś to chyba nawet na jakimś zdjęciu tu jest :) Quote
Ewa Marta Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Aneczka&Sułtan napisał(a):Uff, przebrnęłam cały wątek tymczasowego sąsiada :) Potwierdzam co do słowa wszystkie info na temat Stefanka. Jest cudownym psem a jego tymczasowi opiekunowie na pewno nie oddadzą go byle komu. Stefanek potrzebuje domu ze złotymi klamkami bo zasłużył sobie na to bez dwóch zdań. Stefanek jest guru naszego Bulisława, na spacerkach Bulisław chodzi za nim krok w krok przyklejony bokiem. Ten pies po prostu nie da się nie lubić. Nie mogę wyjść ze zdziwieniam, że ten cudowny psiak nie znalazł jeszcze DS. Ale jeśli kogoś odstrasza 240 zł za karmę weterynaryjną, która starcza na 2,5 miesiąca to lepiej, że Stefanek nadal jest moim tymczasowym sąsiadem. Też mamy psa i powiem szczerze, że wielokrotnie przedkładamy jego potrzeby nad nasze i nie wyobrażam sobie, żeby żałować psu czegokolwiek kosztem jego zdrowia. Dlatego cieszę się, że Stefan ma tak cudowny dom tymczasowy, który nie odda go bylegdzie. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie jak Kamila i Dominik rozstaną się ze Stefankiem. Nam będzie za nim tęskno! Mimo tego mam nadzieję, że Stefanek znajdzie cudownych swoich ludzi i domek który zakocha się w nim tak jak kochają go Kamila i Dominik :) Już Cię lubię Aneczko:-) Quote
Aneczka&Sułtan Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Kociabanda2 napisał(a):Witam Sąsiadkę! :D Ale niespodzianka! Miło, że wpadłaś :) Tym milej, że Stefankowi przyda się trochę ruchu na wątku :) Wasz Buliś to chyba nawet na jakimś zdjęciu tu jest :) Na ruch na wątku to on akurat narzekać nie może ;) ale chętnie od czasu do czasu go podrzucę o te 2 pozycje w górę ;) Wątek Stefana śledzę od jakiegoś czasu po cichu. Później uświadomiłam sobie, że przecież mam konto na dogo jeszcze Sułtańcowe, odzyskałam hasło i jestem ;) Zrobiłam wyjątek dla sąsiada bo nie mam sił już chodzić po forach adopcyjnych bo ja bym te wszystkie bidy do siebie wzięła :placz: ile to nieszczęścia można uczynić psom :placz: Tak Bulisław się załapał na zdjęcia spacerowe, kilkadziesiąt stron temu :evil_lol: Quote
Aneczka&Sułtan Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Ewa Marta napisał(a):Już Cię lubię Aneczko:-) bardzo mi miło :lol: Quote
Kociabanda2 Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 [quote name='Aneczka&Sułtan'] Zrobiłam wyjątek dla sąsiada bo nie mam sił już chodzić po forach adopcyjnych bo ja bym te wszystkie bidy do siebie wzięła :placz: ile to nieszczęścia można uczynić psom :placz: To fakt. Ogrom nieszczęść jakie można tu spotkać przytłacza :( Quote
Aneczka&Sułtan Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 A właśnie, widziałam się w piątek z Dominikiem na spacerku z piesami. Widziałam, że Stefankowi futrzyska ubyło ale nie zapytałam Dominika. To efekt Twojego sumiennego wyczesywania i gubienia sierści na wiosnę, czy jakieś zabiegi fryzjerskie Stefano przechodził? Quote
Kociabanda2 Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Nie nie. Na fryzjera niestety nie ma kasy. Ja go tak namiętnie wyczesuję, a słoneczna pogoda bardzo mi w tym pomagała :D Jak przyjdą upały to ewentualnie wtedy trzeba będzie pomyśleć o strzyżeniu. Zresztą kurcze sama nie wiem jak się postępuje w tej materii z takimi kudłaczami jak Stefan... ______ Aniu link, który masz w podpisie nie działa... To coś aktualnego, czy pozostałość z dawnego użytkowania konta? Quote
Aneczka&Sułtan Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Ja Ci w tej materii nie dopomogę bo sama tylko krótkowłose piesy w swoim życiu z racji mojej alergii posiadałam. Zastanawiam się jakby Stefanek taki wygolony wyglądał :D a może Wy go specjalnie chcecie golić, żeby potencjalne domki odstraszyć i Stefana na dożywotni tymczas przyjąć ?? :P:P Link w podpisie nie działa, to była galeria Sułtańca. Nie wchodziłam na dogo od 2007 roku po tym jak Sułtan odszedł za TM i nie mogłam się pozbierać. Jak tylko ogarnę w jaki sposób to zrobię z tym porządek i założe galerię Bulisławowi. Quote
Kociabanda2 Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 [quote name='Aneczka&Sułtan']Ja Ci w tej materii nie dopomogę bo sama tylko krótkowłose piesy w swoim życiu z racji mojej alergii posiadałam. Zastanawiam się jakby Stefanek taki wygolony wyglądał :D a może Wy go specjalnie chcecie golić, żeby potencjalne domki odstraszyć i Stefana na dożywotni tymczas przyjąć ?? :P:P :D nie... Niestety nie bardzo możemy sobie pozwolić na zatrzymanie go sobie na stałe :( Myślisz, że nie będzie ładnie wyglądał ostrzyżony? hmmm.... Sama jakoś tego nie widzę. Chyba wyglądałby śmiesznie :D Ja się kurcze na tym nie znam, ale na innych wątkach widziałam, że niektóre kudłacze już są ostrzyżone i stąd o tym w ogóle pomyślałam. Z drugiej strony nigdy nie widziałam ostrzyżonego colli (a Stefan to mi trochę właśnie owczarka szkockiego przypomina), ani ostrzyżonego husky (a one podobnie jak Stefan mają dużo podszerstka)... Kompletnie głupia w tym temacie jestem :/ Quote
Aneczka&Sułtan Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 No właśnie mi też Stefan przypomina trochę huskiego trochę collie. Średnio wyobrażam go sobie wygolonego. Ale też się nie znam, może jest jakiś sposób aby tę sierść przerzedzić? ale to trzeba byłoby z jakimś psim fryzjerem rozmawiać. na razie pogoda nas nie rozpieszcza więc nie ma problemu (nie licząc błota noszonego na kudłach). Ciekawe jak Stefcio będzie radził sobie z upałem. _______ udało mi się ogarnąć avatar i podpis, jeszcze tylko nazwa :D Quote
Kociabanda2 Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Oto co mi przyszło na maila w odpowiedzi na zamieszczone ogłoszenie Stefanka w serwisie www.kupsprzedaj... Donald napisał/a: Hello Dear, I am Donald Cassidy only Son of late Mr. James Cassidy from Zimbabwe I am 22 years old, before the death of my late father in my Country's political Crisis he deposited the sum of ($2,000,000,00 million United State Dollars) in one of the Banks in Ivory Coast for establishment of new farms and animal feeds producing factory but now that he is dead I want to invest this money In your Country in any good business but I need you to help me receive this money in your account as my foreign business partner, I will offer you 15% of the total money for your kind assistance to me after the successful transfer of the money to your account. Reply me on (donaldcassidy11@gmail.com ) or call +22547616502, for more clarifications before we continue the transfer of the money to your bank account, please read this news in website so that you will understand exactly what I am telling you (http://news.bbc.co .uk/1/hi/world/africa/918781.stm) Looking forward to your urgent reply Best Regards Donald Cassidy Bez komentarza... Quote
Sol_1 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 No co ty, Kamila, dlaczego bez komentarza? :) A niech inwestuje. W schroniska dla zwierzaków... ;)W tym możemy pomóc ;) A tak serio, byle sie nie denerwować, szkoda zdrowia Quote
Kociabanda2 Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Sol_1 napisał(a): A tak serio, byle sie nie denerwować, szkoda zdrowia Racja :roll: Quote
ankekoval Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Hej! Kochani dawno mnie nie było na wątku Stefanka:(:( Byłam na urlopie... ale juz jestem!:) Zrobiliśmy zrzutkę dla naszego rudego sąsiada z budowy(wierni fani Stefanka)! dzisiaj wyśle Wam przelew:) Myślałam, że może przez ten czas ktoś się odezwie... a tu cisza ... :(:( Kamila zrób proszę jakieś zdjęcie Stefankowi aktualne:):) Quote
Kociabanda2 Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 ankekoval napisał(a):Hej! Kochani dawno mnie nie było na wątku Stefanka:(:( Byłam na urlopie... ale juz jestem!:) Zrobiliśmy zrzutkę dla naszego rudego sąsiada z budowy(wierni fani Stefanka)! dzisiaj wyśle Wam przelew:) Myślałam, że może przez ten czas ktoś się odezwie... a tu cisza ... :(:( Kamila zrób proszę jakieś zdjęcie Stefankowi aktualne:):) O jesteś nareszcie! :multi: Już się o Ciebie martwiliśmy ze Stefankiem :mad: Oczywiście :) Postaram się go obfocić niedługo, ale powiem szczerze, że nie bardzo mam czas teraz. Wolę go wygłaskać jak mam chwilkę niż ganiać za nim z aparatem :) Myślę, że w sobotę zajmę się fotkami :) Przekaż proszę darczyńcom Stefanka nasze gorące podziękowania :loveu: Quote
Kociabanda2 Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 podniosę jeszcze Stefa przed wyjściem z pracy :) Quote
Aneczka&Sułtan Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 dzień dobry Stefanku. Racuchy smakowały? ;) Quote
Kociabanda2 Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Ma6da napisał(a):taaaaa foty, to jest to na co czekam :) O tak! Baaardzo :D Quote
Kociabanda2 Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Ma6da napisał(a):taaaaa foty, to jest to na co czekam :) naprawdę postaram się :) Dajcie mi trochę czasu. Na razie staram się w każdej wolnej chwili robić Stefowi nowe ogłoszenia :) Quote
Kociabanda2 Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 wrrr... co chwila ktoś mnie odrywa od tych ogłoszeń :/ I tak już kolejny dzień. Czy ci ludzie u mnie w pracy to naprawdę nie mogą pojąć, że ja mam ważniejsze sprawy na głowie niż tylko te ich projekty? :angryy: ;) W tym tempie to ja nigdy nie dojdę do końca listy portali ogłoszeniowych :shake: Quote
Recommended Posts