Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ankekoval napisał(a):
Dla mnie to zupełnie jasna sytacja... nie widzę powodu dla którego robicie z tego problem.

dla ciebie jest jasna bo jestes na miejscu i wszystko co uzbierasz dajesz w konkretne miejsce (placisz za konkretna usluge)
tu na dogo sa ludzie ktorzy psa w zyciu nie zobacza na oczy, ale chca mu pomoc; robi sie specjalne aukcje/bazarki na ktorych zbiera sie pieniazki sprzedajac rozne fanty; a regulamin bazarku wymaga, aby status psa byl dokladnie okreslony; dlatego staramy sie dowiedziec jak to wyglada w przypadku stefana; ot i tyle

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ostatnie wieści były po prostu takie, że Stefan musi 4tego opuścić klinikę i że trzeba znaleźć mu hotel - gdzie będzie mu ciepło

dlatego znaleźliśmy hotel i bylismy zaskoczeni decyzją Azylu

teraz bardziej rozumiem - Stefan musi te 2 tygodnie pozostać w lecznicy

co dalej? co z nim będzie potem? musi iść do hotelu i szukać domu, nie sądzę żebyśmy w 2 tygodnie znaleźli mu stały dom.

Posted

no właśnie, rozumiem ,że Stefan ma ogłoszenia prawda?
Allegro jest?
Na adopcjach org jest?
bo jak inaczej znależć mu dom?

No ijeszcze jedno- Stefan został zabrany z terenu- nikt się nie czepia ze pies zniknał? Przeciez był tam jakiś stróż czy coś...
I co po 2 tygodniach? Dojdzie do siebie, nerki wyleczone ( swoja drogą karma na nery to jakies 200 zł w miesiącu dla takiego psa ) i co dalej? Na budowę do budy?

Ej, niefajnie sie to zapowiada...

I jeżeli ktoś chciałaby mu pomóc- to gdzie ma wpłacać i do kogo i na co?

Posted

Ogłoszenia Stefana póki co można znaleźć tu:
www.alegratka.pl
www.eoferty.com.pl
http://www.gieldaogloszen.pl/pick.php?ciag=&kid=12&pid=95&uid=&foto=&telefon=&email=&wojewodztwo_id=&miejscowosc=&od=40&ile=20&ilosc=1339
http://www.kupsprzedaj.pl/zwierzeta/psy/pozostale/index2.html
www.adopcje.org
http://www.4lapy.info/ogloszenia_kupie_sprzedam_psa_4lapy_info.html
http://www.ogloszenia.szukanie.pl/
[FONT=&quot] oraz
http://www.kokosy.pl/bazar/zwierzeta/
[/FONT]http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=51704
[FONT=&quot] Jestem w trakcie ogłaszania - Stefana i jeszcze kilku psów. Jeśli macie jakieś uwagi co do treści ogłoszeń to poproszę teraz.
Czy podawać w ogłoszeniach kontakt do kogoś jeszcze? Jeśli tak to poproszę jakieś namiary na pw
[/FONT]

Posted

jest spoko ;)

Zamienię samotność i głód na ciepły kąt i dobre serce
Stefan to bardzo wesoły pies w bardzo niewesołej sytuacji.
Otóż grupa ludzi, zwana dumnie „developerami” postanowiła zaszczycić mieszkańców Warszawy kolejną piękną budowlą. Wytyczono, zatem plac budowy, ogrodzono go płotem i umieszczono tam Stefana zapewniając mu tym samym bolesny los. Na placu budowy od przeszło pół roku nie dzieje się nic i nawet nie ma, kogo zapytać czy kiedykolwiek zacznie się dziać. Nikt nie przychodzi do biednego Stefana i pies dawno już by umarł z głodu gdyby nie dobrzy ludzie z pobliskich biurowców, którzy dokarmiają go przez płot. Ludzie, którzy Stefana zamknęli i zostawili samego na budowie nie zadbali nawet o budę czy miskę dla niego! Pomimo wielu prób skontaktowania się z kimkolwiek z placu budowy nikt nie chce z nami rozmawiać o Stefanie, dając tym samym do zrozumienia, że los psa jest im obojętny.

Stefan to świetny pies! Sięga poniżej kolan, ma dość długą i bardzo bujną sierść o pięknym brązowo-rudym umaszczeniu. Jest bardzo przyjacielski i towarzyski. Bardzo lubi być głaskany i drapany za uszkami
Szukamy dla Stefana prawdziwego domu z prawdziwymi, kochającymi opiekunami!

Jeśli chciałbyś/chciałabyś poznać Stefanka zadzwoń tutaj:
KONTAKT w sprawie adopcji:
Magda: 604 129 008
mail: mru.psiaki@gmail.com

Pieska można obejrzeć na żywo po wcześniejszym umówieniu się ze mną :) w dni powszednie jest to możliwe nawet do godziny 22.

Posted

[quote name='idusiek']
Jeśli chciałbyś/chciałabyś poznać Stefanka zadzwoń tutaj:
KONTAKT w sprawie adopcji:
Magda: 604 129 008
mail: mru.psiaki@gmail.com

Pieska można obejrzeć na żywo po wcześniejszym umówieniu się ze mną :) w dni powszednie jest to możliwe nawet do godziny 22.

to z tym obejrzeniem odpada - ciężko raczej, nie...?
już szczególnie z tym, że do 22 :) w hotelu chyba nas wyrzucą :P

aha i czy telefon może być na jeszcze kogoś oprócz mnie? :P ja w ciągu dnia jestem w pracy i nie odbieram komórki...

Posted

Po zakonczeniu leczenia i tak Szefowa Azylu będzie decydowac o tym do którego hotelu trafi ...
Ona ma jakieś sprawdzone zaprzyjaźnione hotele.
Mam nadzieję, ze jednak znajdziemy mu wczesniej dom ......
Na budowie nie było nikogo od 2 miesięcy-podobno-tak twierdzą nasi Panowie z ochrony - to samo mówi za siebie....
Co do pieniędzy......hm a moze na konto Stefana w Azylu -co???? Ja nie mam pojęcia ... Co myślicie? moze poprosic Panią Z Azylu, zeby otworzyła dl aniego konto- co wy na to?

Posted

ok. to zostanie "Pieska można obejrzeć na żywo po wcześniejszym umówieniu się ze mną" :) ... i tyle. Mru podawać jakieś godziny kontaktu przy komórce???

Idusiek skopiowałaś wersję ogłoszenia z wczoraj :) Nowe jest uzupełnione o kilka informacji:

(...)

Stefan to świetny pies! Sięga poniżej kolan, ma dość długą i bardzo bujną sierść o pięknym brązowo-rudym umaszczeniu. Ma około 3-4 lata. Jest bardzo przyjacielski i pogodny. Umie chodzić na smyczy i trzymać czystość. Toleruje zarówno inne psy jak i koty. Bardzo lubi być głaskany i drapany za uszkami :)

Szukamy dla Stefana prawdziwego domu z prawdziwymi, kochającymi opiekunami!

itd.

Posted

właśnie, a czy ew. zainteresowane adopcją osoby mogą go odwiedzać? takie osoby trzecie... hmmm... czy hotel na to pójdzie? może im się to nie podobać :)

ja wiem, gdzie ten hotel jest, przejeżdżałam tamtędy wiele razy, jakby ktoś chcicał się w ciągu tych 2 tygodni umówić to myślę, że spokojnie takiej osobie mogłabym towarzyszyć.

Posted

mru napisał(a):

Kociabanda - może zaznacz, żeby po 16 dzwonić
ale fajnie by było gdyby ktoś jeszcze był kontaktem, tylko nikt nie chce :P

ok. dopisuję, że po 16-tej

Podawanie mojego numeru tel nie ma raczej sensu, bo też odbieram dopiero po 15.30, a często i to nie bardzo :P Prowadzę mało stabilny tryb życia :/ no i mieszkam zbyt daleko od Piaseczna by w razie czego spotkać się z człowiekiem i pokazać mu Stefana...

Posted

ankekoval napisał(a):

Można go odwiedzac można zabierac na spacery dopóki ktoś nie weźmie go na stałe.

No ja wnioskuję, że można go odwiedzić z potencjalnymi przyszłymi opiekunami...

Posted

Jest decyzja w sprawie finansowania leczenia i pobytu Stefana w klinice-hotelu w Bobrowcu.

Każdy zaintersowany moze podjechać do niego osobiście i zabrać go na spacer lub na zawsze:)
podaje adres pobytu Stefana:
ul. Mazowiecka 42
05-502 Piaseczno-Bobrowiec

Pieniądze można wpłacać na konto Fundacji Azyl pod Psim Aniołem z dopiskiem: dla Stefana - rudego psa z budowy
rachunek bankowy:
03 1020 1042 0000 8802 0109 6528
ul. Kosodrzewiny 7/9 , 04-979 Warszawa

Azyl na bieżąco będzie informował o wszystkich wpłatach dla Stefana na jego wątku na dogomanii.

Posted

[quote name='ankekoval']Jest decyzja w sprawie finansowania leczenia i pobytu Stefana w klinice-hotelu w Bobrowcu.

Każdy zaintersowany moze podjechać do niego osobiście i zabrać go na spacer lub na zawsze

oj tutaj bym uważała, zeby ktoś kochany znowu go na budowę nie zgarnął- moze jakies hasło, nazwisko albo cokolwiek, zeby odwiedzić Stefcia?
No bo tak to każdy przyjdzie, psa weźmie i daj/nie daj Boże do domu i słuch po nim zaginie....:oops:

Posted

nie no, nie sądzę żeby lecznica wydała tak o psa komuś z ulicy pierwszemu
myslę, że Azyl będzie tego pilnował, skoro Stefan jest pod ich opieką i że tak samo jak na każdego Azylowego psa zostanie dla Stefa porzygotowana umowa w razie co

ale faktycznie adresu hotelu nie będę podawała na 1stronie - niech sie kontaktują ;)

Posted

[quote name='ankekoval']Jest decyzja w sprawie finansowania leczenia i pobytu Stefana w klinice-hotelu w Bobrowcu.

Każdy zaintersowany moze podjechać do niego osobiście i zabrać go na spacer lub na zawsze:)
podaje adres pobytu Stefana:
ul. Mazowiecka 42
05-502 Piaseczno-Bobrowiec

Pieniądze można wpłacać na konto Fundacji Azyl pod Psim Aniołem z dopiskiem: dla Stefana - rudego psa z budowy
rachunek bankowy:
03 1020 1042 0000 8802 0109 6528
ul. Kosodrzewiny 7/9 , 04-979 Warszawa

Azyl na bieżąco będzie informował o wszystkich wpłatach dla Stefana na jego wątku na dogomanii.

Zapisałam numer konta i być może już jutro coś wpłacę. Narazie jestem bez grosza, bo mi konto wyczyścił syn kupując samochód, a pożyczka jeszcze nie wpłynęła. Obiecują, że jutro powinna byc na moim koncie, wtedy przeleję jakies pieniądze na Stefana.
Może uda mi się podjechac do niego w weekend i pójść na spacer. Czy on tam ma smycz, czy mam zabrać jakąś ze sobą?
Czy mo żna mu dawać jakieś smakołyki? Chyba tak, bo poza zapaleniem pęcherza chyba nic mu nie jest... Aniu, zapytasz? Chętnie zbarałabym mu coś smacznego:-)

Posted

30 grudnia przed 17.00 byliśmy z naszym Timurem na badaniach w "Elwecie". Pod kliniką stała karetka Psiego Anioła, która przywiozła psiaka z wypadku. Czyżby to było moje drugie spotkanie ze Stefanem?