Perfekcyjne-Zywienie Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 W sumie to na temat każdej karmy będą różne opinie,podczas zakupu musisz kierować się także własnym rozsądkiem i patrzeć na ich skład. To moim zdaniem podstawa,kupuj także w dobrych sklepach stacjonarnych lub internetowych. Quote
vanili Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 ja narazie mam purina pro plan.. ale szczególnie chętnie nie rzuca sie maluch na nią, trochę mieszam ją z RC na problemy jelitowe i hills tez na problemy jelitowe.. Ale chyba jak już skończy tą purinę to spróbujemy acany. Quote
vanili Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 mam psa napisał(a):dlaczego chcesz zmienic ? jeśli to było do mnie pytanie, to acana z tego co sie orientuje po postach na forum, jest o wiele lepsza karma niz purina pro plan może i chętniej by jadła tą acanę Quote
mam psa Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 rożne są opinie o karmach, a najczęściej najbardziej smakują te najtańsze ( hmmm, co one w sobie mają... :angryy: ) , przy wyborze karmy poza tym co jest napisane na opakowaniu istotna jest tzw. przyswajalność ( to widać na spacerze ) i z tego co ja tu wyczytałem na forum sporo osób przy Acanie narzeka na luźne lub duże kupale u psów. Sam nie karmiłem nigdy Acana ale kiedyś mieliśmy Orijena i patrząc co się dzieje na spacerze uznałem, że to nie dla nas. Widzę, że używasz kilku karm , Purina, Hills, RC z dodatkami na problemy jelitowe - Twoj psiak ma jakiś kłopot z trawieniem ? Quote
vanili Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 przeszedł bardzo ciezkie zarobaczenie, i wet kazał karmić przez jakiś czas wlasnie karmami na problemy jelitowe, polecal RC..ale w ostateczności skonczyły się nam darmowe próbki RC i kupiłam hillsa, a ze teraz juz kopy są super w normalnie, to mieszam purinę z tym hillsem, dopóki się nie skończy hills(2kg) będę go mieszała z puriną. Tylko ze tej puriny jest duzo, mysle ze jeszcze na 2-3 miesiace wystarczy. Pomyslalam, żeby zmienić na acanę po wykonczeniu puriny Quote
mam psa Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 jeśli masz karmę na 2-3 miesiące to będzie sporo czasu żeby sie przyjrzeć jak pies ją przyswaja - masz sporo czasu zeby podjąć decyzję :) Quote
mam psa Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 dlaczego akurat Bosch , uważasz że jest lepszy od Pro Plana ? Quote
vanili Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 mam psa napisał(a):dlaczego akurat Bosch , uważasz że jest lepszy od Pro Plana ? chyba ten sam poziom.. bosch=purina pro plan? właśnie czytałam o tej karmie którą polecasz pro nature.. Duża różnica w jakości jest między pro nature i pro nature holistic?:) Quote
agusix86 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 A ja proponuje nową karmę Profine. Już jest na forum o niej wątek. Moja psinka miała podobne objawy....drapanie się było nie do zniesienia! Quote
Recommended Posts