hanka0711 Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 Kochani doświadczenie dogomaniacy, zwracam się z może dziwnym pytankiem. Mianowicie, czy pies może mieć tak jak człowiek jakieś „gorsze dni” i obniżenie nastroju? Pytam, bo czasem, na przykład dzisiaj moja psinka jest jakaś osowiała i smutna, nawet sobie powyła, co raczej jej się nie zdarza. Jest to znajdka, którą mamy od 3 miesięcy i czasem obserwujemy takie smuteczki u naszego pieska. Quote
Klaudia:-) Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 Psiaki mają również te dobre i gorsze dni.Mika też tak ma, czasami chętnie się bawi,uczy i szaleje,a czasami wręcz przeciwnie.Trochę spokojniejsza jest też przed i na początku cieczki. Quote
hanka0711 Posted January 22, 2006 Author Posted January 22, 2006 No cóż, to chyba typowy syndrom napięcia... po prostu babskie sprawy. Mój Azi też czasem bryka, jest chętny do nauki i zabawy, a czasem ma takiego dołka, że aż mi smutno, bo nie wiem jaka jest przyczyna. Troszkę mnie uspokoiłaś, dobrze że nie tylko moja psina czasem taka zdołowana.;) ;) Quote
Kati Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Mój pies też ma lepsze i gorsze dni. Zauważyłam też, że to ma związek ze zmianą pogody - mój pies jest meteopatą. :p Po prostu w tych gorszych dniach więcej śpi, nie musze wychodzic z nim tak częstona spacery jak zawsze. Jednak na spacerach jak zobaczy piłkę to od razu zapomina o wszystkim i normalnie się bawi. :loveu: Quote
coztego Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Kati napisał(a):Mój pies też ma lepsze i gorsze dni. Zauważyłam też, że to ma związek ze zmianą pogody - mój pies jest meteopatą. :p Tak jak mój Filip, w pochmurne dni cały czas spał, nie chciał wychodzić na spacery, jakby nie było psa. Za to uwielbiał słoneczko, całymi dniami mógł przesiadywać na balkonie i wariował na spacerach w słoneczne dni ;) Quote
rebellia Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Słyszałam, że psy wyczuwają zmiany ciśnienia i coś w tym jest... dodatkowo na zmianę pogody moje potrafią przesypiać cały dzień lub wręcz odwrotnie - szaleć jak dzikie. Quote
Recommended Posts