Ss Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Czy oba spanielki czekaja na domki? Jeśli tak to mam chętną ze świetokrzyskiego na spaniela. Poslalabym jej zdjecia i opisy, a jesli by sie zdecydowala to przekaza kontakt bo osoby bezposrednio zajmujaca sie adopcja tych cudeniek... Moge wiec prosic o jakies krotkie opisy? Quote
malawaszka Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 na dom czeka już tylko ten rudasek ze zdjęć wczorajszych - czarny ma dom Dukat - złoty spaniel, ok 2 letni, wykastrowany pies. Energiczny, uwielbia zabawę z człowiekiem i dopomina się uwagi, ma silny charakter - poszukiwany cierpliwy opiekun z doświadczeniem ze spanielami - nie z maskotkami. Potrzebuje nauki i ogłady bo chyba nie był za bardzo szkolony - potrafi siadać. Chodzi na smyczy. Z psami nie bardzo się zgadza. Nie nadaje się do domu z dziećmi Quote
missieek Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 mam cos milego dla Was po pierwsze wiesci od Koksa Witam, KOKS miewa sie bardzo dobrze, jest bardzo zywiolowy.Pomimo to, iz wieczorami pilnuje swojej miski nawet kilka godzin-warczac na wszystkich-to okres aklimatyzacji przebiegl pomyslnie.W tej chwili jest przyjacielem calej naszej rodziny.Nie ma z nim najmniejszego problemu,zakceptowal dzieci, bardzo lubi spacery . Uwielbia chasac po calym ogrodzie aportujac i tarzajac sie w sniegu.Gdy tylko zblizam sie do samochodu to zaraz za mna stoi Koks i jest pierwszym pasazerem-(wielki amator jazdy)Na poczatku obawialismy sie tego warczenia i wieczornej agresji - moze wynikala ona z poprzednich przejsc pieska , moze musial walczyc o cos do jedzenia i za wszelka cene chcial obronic jakis lakomy kasek.Na chwile obecna juz wszystko sie unormowalo i jest bardziej spokojny - chyba poczul ,ze nie musi obawiac sie kogos kto chce mu zabrac jedzenie. Jest bardzo chetny do pieszczot , do tego stopnia , ze nosze go na rekach a on odwzajemnia milosc lizac gdzie popadnie. Moze pani nie obawiac sie o jego przyszlosc , ma sie bardzo dobrze, jest zdrowy , nie widac w nim ani odrobiny smutku ,nic mu nie grozi. Stal sie czlonkiem naszej rodziny i nie wyobrarzamy juz sobie zycia bez niego. Niestety zdjeca nie sa najlepszej jakosci ,jako iz robione telefonem( mam mala awarie aparatu fotograficznego) Imie pozostalo nadane przez pania - Koks. Serdecznie pozdrawiam po drugie Dukat ma dom! zamieszkał w Kłaju w domu z ogrodem z czterema kotami nowi Panstwo mieli kiedys spanielke kolejnym psem byl sredni sznaucer nowa Pani obiecala dopilnowac fryzjera i w razie potrzeby skorzystac z porad szkoleniowca potrzebny mi ktos z okolicy Kłaja na wizyte poadopcyjna Quote
malawaszka Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 ooooooo SUPER!!!!! :laola: SZCZĘSCIA CHŁOPAKI!!!!!!!!!! Quote
Asia & Ginger Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 http://img42.imageshack.us/img42/9436/dsc0304e.jpg Dukacik jaki pilny uczeń. :loveu: :loveu: :loveu: Wieści od Koksika świetne! :multi: [quote name='missieek']po drugie Dukat ma dom! zamieszkał w Kłaju w domu z ogrodem z czterema kotami nowi Panstwo mieli kiedys spanielke kolejnym psem byl sredni sznaucer nowa Pani obiecala dopilnowac fryzjera i w razie potrzeby skorzystac z porad szkoleniowca potrzebny mi ktos z okolicy Kłaja na wizyte poadopcyjna Ta Pani pisała do mnie maila z Allegro, cieszę się bardzo, że zdecydowała się adoptować Dukacika! :multi: :multi: :multi: Najbliżej Kłaja znalazłam osobę z Niepołomic (8 km): PaulinaB Z Bochni nikogo. Z Wieliczki (20 km): Kinya Patia Quote
Recommended Posts