zerduszko Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Jak się okazuje, to z spanielami jest więcej roboty niż ze sznupami. Szok ;) Quote
malawaszka Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 zerduszko napisał(a):Jak się okazuje, to z spanielami jest więcej roboty niż ze sznupami. Szok ;) myslisz? spanielom skubie się tylko brodę, a sznupok tylko brody się nie skubie :roflt: Quote
zerduszko Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 malawaszka napisał(a):myslisz? spanielom skubie się tylko brodę, a sznupok tylko brody się nie skubie :roflt: Oj, kolejne korepetycje się szykują. Spaniele się robi całe. Ze słyszenia tez wiem, że mają tendencje do kołtunienia i mocno się sypią (ale to pewnie te nie robione). Ile w tym prawdy nie wiem ;) Quote
malawaszka Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 ja tam nie wiem - nie miałam nigdy do czynienia ze spanielami więc tak sobie zmyślam tylko :lol: Quote
Asia & Ginger Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 zerduszko napisał(a):Jak się okazuje, to z spanielami jest więcej roboty niż ze sznupami. Szok ;) Oj jest roboty trochę, nie przeczę. ;) malawaszka napisał(a):myslisz? spanielom skubie się tylko brodę, a sznupok tylko brody się nie skubie :roflt: :lol: Spaniele zazwyczaj nie mają brody. :eviltong: zerduszko napisał(a):Oj, kolejne korepetycje się szykują. Spaniele się robi całe. Ze słyszenia tez wiem, że mają tendencje do kołtunienia i mocno się sypią (ale to pewnie te nie robione). Ile w tym prawdy nie wiem ;) Owszem, sypią się praktycznie cały rok, ale wystarczy regularnie trymować, a można pozbyć się tego problemu. A tendencja do kołtunienia w sumie zależy od włosa, jego rodzaju i jakości. Moja spanielasta po sterylce dostała sporo kłaka, ale też włosy znacznie szybciej jej się kołtunią. :/ Spaniele się goli (nasada uszu, szyja, pychol), strzyże (łapy, firanka), degażuje, skubie lub trymuje (głowa, grzbiecik). Czyli ogólnie jest co robić. :p Quote
bea_m Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 A do mnie Pan z Brudzienia zadzwonił i powiedzia że dziękuje bo za dużo z tym zachodu i jednak coś znajdą bliżej :( Quote
malawaszka Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 bea_m napisał(a):A do mnie Pan z Brudzienia zadzwonił i powiedzia że dziękuje bo za dużo z tym zachodu i jednak coś znajdą bliżej :( niezła wymówka - jaki zachód miał? :lol: nieważne zresztą - zatem trzeba sparwdzić ten domek drugi Quote
Asia & Ginger Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 bea_m napisał(a):A do mnie Pan z Brudzienia zadzwonił i powiedzia że dziękuje bo za dużo z tym zachodu i jednak coś znajdą bliżej :( Oby chociaż ten drugi domek wypalił. :kciuki: :kciuki: A tym ludziom z Brudzenia mogę polecić jakieś inne spanielki z okolic Warszawy, jakby byli chętni. :cool3: Quote
Asia & Ginger Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 missieek napisał(a):no to szukamy kogos na wizyte w Bielsku To w końcu w Bielsku, czy w Czechowicach-Dziedzicach? Bo i z tego i z tego miasta kogoś znam. :p Z Allegro cegiełkowego dostałam na razie około 200 zł na spanielki. :multi: Missieek proszę o numer konta to przeleję. :cool3: Quote
missieek Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 zrozumialam ze w bielsku od strony czechowic ale to Ty masz podobno dokladny adres :) kogo polecasz na wizyte moze kogos kto zna spaniele? przeslij mi maila od goscia na mojego maila missieek@interia.pl Quote
Asia & Ginger Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 [quote name='missieek']zrozumialam ze w bielsku od strony czechowic ale to Ty masz podobno dokladny adres :) kogo polecasz na wizyte moze kogos kto zna spaniele? przeslij mi maila od goscia na mojego maila missieek@interia.pl Hmmm, a może odwrotnie, w Czechowicach od strony Bielska? :roll: Adres wskazuje jednak na Czechowice. Z Czechowic jest moderatorka BBeta, która właśnie ma spanielkę Kaję i adoptowanego ze schronu w Jastrzębiu Zdroju kundelka Mutu. Zaraz do niej napiszę. A maila już wysyłam. Quote
Asia & Ginger Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Przed chwilą dostałam takiego maila: "Witam , dzwoniłam do Pani dziś wieczór z zapytaniem o cocer spanielki. Po naradzie rodzinnej chcielibyśmy przyjechać i obejrzeć oba pieski , złoty też jest słodki :). Trudno się zdecydować i może im też damy wybór , zobaczymy który nas bardziej polubi. Jeżeli to możliwe to chciałybyśmy z córką przyjechać jutro (w czwartek) po 15-stej. Proszę więc o adres hotelu. Podaję mój aktualny adres mailowy : 13mk@wp.pl tel..... Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Magda" Quote
malawaszka Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 ojjj dzieje się dzieje - trzymam :kciuki: Quote
Asia & Ginger Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Wizytę przeprowadzi Klaudus__, którą poleciła togaa z Bielska-Białej. BBeta jak się okazało nie ma żadnego doświadczenia w tej kwestii, nie wiedziałaby na co zwracać uwagę. Quote
Klaudus__ Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Dzisiaj zadzwonię do potencjalnych chętnych i umówimy na wizytę. Wiem,że zapewne przez telefon zostali Oni poinformowani o wszytkim co trzeba było,ale wiadomo,że ludziska zadają różne pytania,a ja lubię mieć w tej kwestii odrobione lekcje ]:-> Powiedzcie mi Ciotki jak On w stosunku do innych zwierząt i jak później z ewentualnym transportem? Z kosztami? Quote
missieek Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 do innych psow ok, koty nie sprawdzane po psa sa w stanie sami przyjechac poprzedniego psa przejechal im samochod Quote
Asia & Ginger Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Missieek, czy ci ludzie zainteresowani spanielkami, którzy chcieli przyjechać poznać psiaki byli u Ciebie? Czy sprawa badań złotego spanielka się jakoś rozwija? Quote
missieek Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 nie ludzie nie przyjechali, juz nie zadzwonili a jak sprawa czechowic? co do rudego poprosilam weta aby sprawdzil dokladna cene plynu do testu a czy z cegielek z allegro mozna pokryc kastracje czarnego? moge podac konto bezposrednio do lecznicy Quote
Asia & Ginger Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 missieek napisał(a):nie ludzie nie przyjechali, juz nie zadzwonili a jak sprawa czechowic? co do rudego poprosilam weta aby sprawdzil dokladna cene plynu do testu a czy z cegielek z allegro mozna pokryc kastracje czarnego? moge podac konto bezposrednio do lecznicy Dziwni Ci ludzie, a tacy byli napaleni... :shake: Z tego co wiem, to dzisiaj o 16 miała być wizyta w Czechowicach, przeprowadzi ją jednak gigi-44, który zna te okolice i działa w adopcjach onków. Jasne, że można pokryć kastrację z cegiełek, w końcu na to też zbieraliśmy pieniądze. Łącznie z cegiełek wyszło 210 zł. Mogę wpłacić pieniądze w całości do Ciebie, albo część na lecznicę, część do Ciebie, obojętne. To czekam na numer/y kont. ;) Quote
malawaszka Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 no to trzymam :kciuki: za wizytę Quote
Asia & Ginger Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 malawaszka napisał(a):no to trzymam :kciuki: za wizytę Krótka relacja (jak to na faceta przystało) z wizyty: "Witam właśnie wróciłem z wizyty, jak na moje oko to całkiem fajny domek się zapowiada . Wielki ogród dom ogrodzony ludzie konkretni nie widzę przeszkód żebyście im dali pieska. Tylko zadzwońcie do nich w miarę szybko dziś lub jutro bo na wizytę czekali 3 tygodnie." "Dom ma chyba 3 piętra, Mówił, jest tam droga gdzie znalazł się szaleniec co myślał ze jest Hołowczycem i potrącił psinę jak szła na smyczy z żoną." Także Missieek proszę nie zwlekaj, jeśli uważasz, że to dobry dom, bo ludziom zależy, żeby mieć psiaka już u siebie. ;) Quote
malawaszka Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 no to trzymamy :kciuki: teraz za szybką przeprowadzkę bo rozumiem, że to czarnuszek jedzie tak? Quote
Asia & Ginger Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 malawaszka napisał(a):no to trzymamy :kciuki: teraz za szybką przeprowadzkę bo rozumiem, że to czarnuszek jedzie tak? Tak, tak, o czarnuszka chodzi. :) Quote
missieek Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 czarny Koksik dzis ok 11 pojechal juz do siebie do czechowic przyjechal nowy Pan wraz z corka mlody pokazal sie z dobrej strony jako energiczny urwis nie chcial podejsc do obcych ale radosnie obszczekiwal i zapraszal do zabawy zapiety na smycz sie uspokoil i chetnie zaznajomil z dzieciakiem Koks bardzo lubi samochody wiec bez problemu wskoczyl zadowolony ze bedzie przejazdzka Asia & Ginger dziekuje za pilotowanie szukania osoby na wizyte i dziekuje gigi-44 za wizyte :Rose: Quote
Recommended Posts