Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 133
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zerduszko napisał(a):
Jak się okazuje, to z spanielami jest więcej roboty niż ze sznupami. Szok ;)

myslisz? spanielom skubie się tylko brodę, a sznupok tylko brody się nie skubie :roflt:

Posted

malawaszka napisał(a):
myslisz? spanielom skubie się tylko brodę, a sznupok tylko brody się nie skubie :roflt:

Oj, kolejne korepetycje się szykują. Spaniele się robi całe.
Ze słyszenia tez wiem, że mają tendencje do kołtunienia i mocno się sypią (ale to pewnie te nie robione). Ile w tym prawdy nie wiem ;)

Posted

zerduszko napisał(a):
Jak się okazuje, to z spanielami jest więcej roboty niż ze sznupami. Szok ;)

Oj jest roboty trochę, nie przeczę. ;)

malawaszka napisał(a):

:lol:
Spaniele zazwyczaj nie mają brody. :eviltong:

zerduszko napisał(a):
Oj, kolejne korepetycje się szykują. Spaniele się robi całe.
Ze słyszenia tez wiem, że mają tendencje do kołtunienia i mocno się sypią (ale to pewnie te nie robione). Ile w tym prawdy nie wiem ;)

Owszem, sypią się praktycznie cały rok, ale wystarczy regularnie trymować, a można pozbyć się tego problemu.
A tendencja do kołtunienia w sumie zależy od włosa, jego rodzaju i jakości. Moja spanielasta po sterylce dostała sporo kłaka, ale też włosy znacznie szybciej jej się kołtunią. :/

Spaniele się goli (nasada uszu, szyja, pychol), strzyże (łapy, firanka), degażuje, skubie lub trymuje (głowa, grzbiecik). Czyli ogólnie jest co robić. :p

Posted

bea_m napisał(a):
A do mnie Pan z Brudzienia zadzwonił i powiedzia że dziękuje bo za dużo z tym zachodu i jednak coś znajdą bliżej :(

niezła wymówka - jaki zachód miał? :lol: nieważne zresztą - zatem trzeba sparwdzić ten domek drugi

Posted

bea_m napisał(a):
A do mnie Pan z Brudzienia zadzwonił i powiedzia że dziękuje bo za dużo z tym zachodu i jednak coś znajdą bliżej :(

Oby chociaż ten drugi domek wypalił. :kciuki: :kciuki:

A tym ludziom z Brudzenia mogę polecić jakieś inne spanielki z okolic Warszawy, jakby byli chętni. :cool3:

Posted

missieek napisał(a):
no to szukamy kogos na wizyte w Bielsku

To w końcu w Bielsku, czy w Czechowicach-Dziedzicach?
Bo i z tego i z tego miasta kogoś znam. :p

Z Allegro cegiełkowego dostałam na razie około 200 zł na spanielki. :multi:
Missieek proszę o numer konta to przeleję. :cool3:

Posted

[quote name='missieek']zrozumialam ze w bielsku od strony czechowic
ale to Ty masz podobno dokladny adres :)

kogo polecasz na wizyte
moze kogos kto zna spaniele?
przeslij mi maila od goscia na mojego maila missieek@interia.pl
Hmmm, a może odwrotnie, w Czechowicach od strony Bielska? :roll: Adres wskazuje jednak na Czechowice.
Z Czechowic jest moderatorka BBeta, która właśnie ma spanielkę Kaję i adoptowanego ze schronu w Jastrzębiu Zdroju kundelka Mutu. Zaraz do niej napiszę.

A maila już wysyłam.

Posted

Przed chwilą dostałam takiego maila:

"Witam , dzwoniłam do Pani dziś wieczór z zapytaniem o cocer spanielki. Po naradzie rodzinnej chcielibyśmy przyjechać i obejrzeć oba pieski , złoty też jest słodki :). Trudno się zdecydować i może im też damy wybór , zobaczymy który nas bardziej polubi. Jeżeli to możliwe to chciałybyśmy z córką przyjechać jutro (w czwartek) po 15-stej. Proszę więc o adres hotelu. Podaję mój aktualny adres mailowy : 13mk@wp.pl tel.....
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
Magda"

Posted

Dzisiaj zadzwonię do potencjalnych chętnych i umówimy na wizytę.
Wiem,że zapewne przez telefon zostali Oni poinformowani o wszytkim co trzeba było,ale wiadomo,że ludziska zadają różne pytania,a ja lubię mieć w tej kwestii odrobione lekcje ]:->
Powiedzcie mi Ciotki jak On w stosunku do innych zwierząt i jak później z ewentualnym transportem? Z kosztami?

Posted

nie ludzie nie przyjechali, juz nie zadzwonili
a jak sprawa czechowic?

co do rudego poprosilam weta aby sprawdzil dokladna cene plynu do testu

a czy z cegielek z allegro mozna pokryc kastracje czarnego?
moge podac konto bezposrednio do lecznicy

Posted

missieek napisał(a):
nie ludzie nie przyjechali, juz nie zadzwonili
a jak sprawa czechowic?

co do rudego poprosilam weta aby sprawdzil dokladna cene plynu do testu

a czy z cegielek z allegro mozna pokryc kastracje czarnego?
moge podac konto bezposrednio do lecznicy

Dziwni Ci ludzie, a tacy byli napaleni... :shake:

Z tego co wiem, to dzisiaj o 16 miała być wizyta w Czechowicach, przeprowadzi ją jednak gigi-44, który zna te okolice i działa w adopcjach onków.

Jasne, że można pokryć kastrację z cegiełek, w końcu na to też zbieraliśmy pieniądze.
Łącznie z cegiełek wyszło 210 zł.
Mogę wpłacić pieniądze w całości do Ciebie, albo część na lecznicę, część do Ciebie, obojętne.
To czekam na numer/y kont. ;)

Posted

malawaszka napisał(a):
no to trzymam :kciuki: za wizytę

Krótka relacja (jak to na faceta przystało) z wizyty:

"Witam właśnie wróciłem z wizyty, jak na moje oko to całkiem fajny domek się zapowiada . Wielki ogród dom ogrodzony ludzie konkretni nie widzę przeszkód żebyście im dali pieska. Tylko zadzwońcie do nich w miarę szybko dziś lub jutro bo na wizytę czekali 3 tygodnie."
"Dom ma chyba 3 piętra, Mówił, jest tam droga gdzie znalazł się szaleniec co myślał ze jest Hołowczycem i potrącił psinę jak szła na smyczy z żoną."

Także Missieek proszę nie zwlekaj, jeśli uważasz, że to dobry dom, bo ludziom zależy, żeby mieć psiaka już u siebie. ;)

Posted

czarny Koksik dzis ok 11 pojechal juz do siebie do czechowic
przyjechal nowy Pan wraz z corka
mlody pokazal sie z dobrej strony jako energiczny urwis
nie chcial podejsc do obcych ale radosnie obszczekiwal i zapraszal do zabawy
zapiety na smycz sie uspokoil i chetnie zaznajomil z dzieciakiem
Koks bardzo lubi samochody wiec bez problemu wskoczyl
zadowolony ze bedzie przejazdzka

Asia & Ginger dziekuje za pilotowanie szukania osoby na wizyte
i dziekuje gigi-44 za wizyte
:Rose: