Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 133
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bea_m napisał(a):
Z tego co pamiętam to ja chyba znam weta z tych okolic i chyba od niego zacznę wypytki o poprzednie psy Pana. Dobrze? :razz:

dobrze :)
Pan mowil ze niedaleko niego mieszka osoba ktora pracuje w schronisku w Plocku
i ma tak samo na nazwisko jak on

Posted

Wróciła cała i zdrowa ;) . Pojechałam z moja krową coby od razu zauważyć czy rzeczywiście ludzie lubią psy. No iiiiiiii..... Oni na prawdę lubią psy!!! A moja krowa ich wszystkich bez wyjątku. Wymyziali go wyochali się na jego temat itd itd.
Dom z ogrodem. Porządne ogrodzenie. Całość wychuchana, wydmuchana. Widać że Pan dużo czasu spędza w ogrodzie. Mieli wcześniej bokserke która zeszła ze starości 20 lat temu i jamnisie o niezłym charakterku która umarła 2 lata temu w wieku 18 lat. Mój znajomy wet potwierdził to jak również to że psy zawsze były zadbane szczepione, odrobaczane i leczone. Państwo nigdy nie mieli spaniela (Pan się zdziwił gdy mu o tym powiedziałam) jedynie jego znajomi mają i stąd znają rasę.
Nie podjęli jeszcze ostatecznej decyzji bo chcieli się czego więcej dowiedzieć o jego charakterze.
Oba psiaki mieli od szczeniaka więc trochę się obawiają czy dorosły pies zaakceptuje ich i nowe środowisko. Zastanawiają się też od czego ta rana na głowie i czy to nie spowoduje zmian psychicznych u psa. Czy przez to nie jest agresywny itd. Czekają na maila więc jeżeli króraś z Cioteczek może coś więcej napisać im o tym spanielku to ja byłabym wdzięczna bo to dobry dom.

Posted

bea_m napisał(a):
Dzięki. Ja tylko sprawdzałam czy jesteś bardziej rozgarnięta niż ja :eviltong::lol:

hahaha sama go tam wpisywałam ;) poza tym tel do missieek to ja o każdej porze dnia i nocy recytuję :lol:

Posted

Wywiedziałam sie od Missieek o Czanuszka i od razu oddzwoniłam do Państwa. Rozmawiałam z Panią bo Pan już spał. Pani przyjęła wszystkie info o futrzaku z troską i ze zrozumieniem. Jutro mam dwonić i rozmawiać z Panem. Padło jedno pytanie. Jakie zobowiązania będą mieli Pańciostwo względem fundacji? Oni chyba sie tego trochę obawiają bo nie bardzo wiedzą z czym mają do czynienia. Ale jutro jeszcze raz wytłumaczę :)

Posted

Malawaszka ja wiem jak to jest z fundacjami jak również z prywatnymi osobami które włożyły kawałek serca w psa. Powiedziałam że wystarczy podpisanie umowy i wywiązanie sie z niej jak każdy normalny właściciel psa. Na dodatek info i zdjęcia z postępów. To nic nadzwyczajnego dla nas ale dla ludzi którzy w tym nie siedzą to jest nowum.

Posted

Dzisiaj jakiś Pan napisał do mnie maila z Allegro:

"Witam,
przed kilkoma minutami mialem okazje z Pania rozmawiac w sprawie adopcji czarnego cokera spaniela.Mieszkamy w Czechowicach-Dziedzicach w prywatnym domu z duzym ogrodem.
Jezeli zdecyduje sie Pani oddac nam pieska,moge zapewnic , ze trafi on w dobre rece.Moj nr. telefonu: ..................
serdecznie pozdrawiam"

Oczywiście uświadomiłam go, że nie rozmawiał ze mną a z Missieek. ;)

Szkoda, że o złotaska nikt nie pyta... :-(

Posted

zerduszko napisał(a):
Dziwne, większość ludzi lubi złote... Trzymamy i za niego!
Może ta broda go trochę postarza?

Być może. Mnie zawsze kuszą takie pycholki zarośnięte, od razu paluszki albo maszynka poszłyby w ruch. :cool3: :evil_lol:

malawaszka napisał(a):
no a tamci pierwsi się nie odzywają????? bo missieek czeka na ich odpowiedź, a szkoda, żeby domki przepadły jak tamci nie dają znać

Mi nic nie wiadomo, ale ten Pan, który do mnie napisał czeka na info od Missieek.

Posted

malawaszka napisał(a):
a to na pysiu powinno być ogolone maszynką?????

Najlepiej by było wyskubać paluszkami. Ale wiem z doświadczenia, że nie zawsze kłaczki chcą wychodzić, więc można ogolić maszynką lub wyciąć degażówkami lub zwykłymi nożyczkami (jeśli psiak się boi maszynki). ;)