Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 414
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DObranoc.Tylko rozkoszne zdjęcia Twoich Edusiów i Morusków trzymają mnie przy Dogo.Mogę jeszcze mieć resztkę wiary w ideę dogomanii i prawdziwego człowieka.A tak to smutek,bezsilność..Ale cicho sza...niech nic nie zakłóca snu szczęśliwych psiaków-dziadulków i Twojego Reniu.Dobranoc Wam wszystkim.

Posted

[quote name='ketunia']Kochany Morusek. Ciesze się Renatko, że jest u Ciebie.:)
Też się cieszę i dziękuję za zaufanie:loveu:
[quote name='danka4u1']Dobranoc Wam wszystkim.
Dobranoc ode mnie i wszystkich moich Morusków:loveu:

Posted

Co Moruski dziś jadły na kolację? Nie było dokumentacji fotograficznej! Pewnie są głodzone.PROSIMY O -WIADOMOŚCI- najlepiej zdjęcia,bo nie uwierzymy,że są zadbane.
Jeszcze nie dobranoc,bo młoda pora,tylko pozdrowienia ze Śląska.

Posted

[quote name='danka4u1']Co Moruski dziś jadły na kolację? Nie było dokumentacji fotograficznej! Pewnie są głodzone.PROSIMY O -WIADOMOŚCI- najlepiej zdjęcia,bo nie uwierzymy,że są zadbane.
Jeszcze nie dobranoc,bo młoda pora,tylko pozdrowienia ze Śląska.
Antoś,Morusek i Myszka jako,że prawie bezzębni jedli na kolację suchą karmę(Acana senior) namoczoną w rosołku.Niuniek dokończył wczorajszą pasztetową,Rambuś i Eduś paróweczki a Niunia i Majka-kurczaczka.Na kolację było takie dojadanie tego co zostało.Na śniadanko będą dla wszystkich lane kluski na mleku,a potem śmigamy na zakupy,bo w lodówce pokazuje się światło :razz:
No...już chyba dobra pora na dobranoc,a może raczej wczesne dzień dobry:evil_lol:
Tak,czy siak,buziaczki dla Wszystkich:loveu:
Aaaa...przypomniało mi się..
-co jadł Miś Uszatek na dobranoc?
-PORA na dobranoc(bo już księżyc świeci,dzieci lubią misie misie lubią dzieci:loveu:)

Posted

NO to odetchęłam.Psy żyją i nie są głodne,ale nadal dopraszam się o adoptowanie MNIE,bo też chętnie podjadłabym sobie takie smakołyki.Może z wyjątkiem suchej karmy...Na razie udaję się do swojej kuchni,bo zgłodniałam,ale u mnie też raczej światło w lodówce,a z jadalnych rzeczy tylko psie jedzenie.Nie będę przecież głodzić psa od rana.
Więc dobranoc,trzeba zadbać o linię.

Posted

Jesteśmy,żyjemy i mamy się całkiem,całkiem:razz:
Tu niewidomy Eduś zaczął matkować Moruskowi i wylizywać mu mordkę:loveu:
Lizał i lizał i lizał,aż Morusek się obudził i pogonił Edzia...pewnie za bardzo go obślinił:diabloti:

Lecę teraz na Edziowy wątek powklejać foty,bo od jutra w związku z przyjazdem Tadzika będę miała pewnie mniej czasu na latanie po wątkach
Buziaczki dla Wszystkich:loveu:

Posted

[quote name='ketunia']Morusku co tam u Ciebie?
Dogadałeś się z Tadzikiem?[/QUOTE]
U Moruska wszystko dobrze,z Tadzikiem wszystkie psiaki się dogadują i Tadzik z nimi:smile:.To bardzo łagodny i grzeczny psiak:loveu:
Marlenka wygłaskała wszystkie pieski,a Moruska podwójnie;)
Teraz mam mniej czasu na fotki,bo stawiam na nóżki Antosia,który niedawno miał kryzys:-(,ale już jest lepiej,uf...,no i wdrażam Tadzia do życia w naszej gromadce.Marlenka stwierdziła,że mimo że u mnie jest tyle psiaków(aż 9),to tego nie widać i nie słychać,bo one cichutkie są,porozkładają się na kanapach,albo swoich posłankach i wcale nie są uciążliwe.A Morusek tak w ogóle to śpi u młodszego syna w pokoju,bo tam jest niezasłonięty kaloryfer i Niuniuś układa się koło niego,żeby wygrzewać kosteczki...jak kotek:smile:

• 2 weeks later...
Posted

Przepraszam,że jest mnie tak mało,ale Antoś(ten co śpi z Moruskiem)gaśnie powoli,a ja jestem bezradna,nie umiem Mu już pomc:-(
Do tego zepsuł mi sie aparat i nie mam jak robic zdjec,ale naprawie i nadrobie zaległosci

Posted

Morusek nie może znaleźć sobie miejsca,chodzi od swojego posłanka na Antosiowe i Go szuka...:-(
Na samym początku zabierałam Moruska od Antosia,bo Antoś jak wychodził z łóżeczka,to deptał Moruska,potem jak Antos zasłabł na tylne łapki,to troszkę ograniczałam ich spanie,bo z kolei Morusek leżał na tych biednych Antosiowych łapinkach,a jak Antoś był juz słabszy,to spali już zawsze razem,żeby Antosiowi było raźniej w chorobie.
Antoś zasnął nad ranem
[*]:-(,a Morusek niczego nieświadomy spał wtulony w Antoniuszka:-(...a teraz szuka Antosia po posłankach i nie wie co sie dzieje:-(
Jak bardzo wszystkim nam brakuje Antosia,boszszee....:-(

Posted

Morusek nadal szuka Antosia:-(,nawet jak Go biorę do siebie do łóżka,to wyrywa się i idzie na posłanko jedno,albo drugie,myśląc,że tam jest Antoś do którego się przytuli:-(.Nawet jak je,to podnosi główkę szukając Antosia,bo Antoś zawsze jeszcze wtryniał nosek do miseczki Moruska:-(
Teraz Morusek śpi i je samotnie,ale na posłanku Antosia...

Teraz ma przyjechać do mnie Opalik,tak bardzo podobny do Antosia:-(,tez staruszek i tez niewidomy...Zapełni nam choć troszkę tą pustkę po Antosiu,mam nadzieję,że Morusek równie mocno pokocha Opalika tak jak pokochał Antosia...

Opalik...mój drugi Antoś...

Posted

Dzisiaj wreszcie przyjechał do mnie Opalik
http://www.dogomania.pl/threads/175266-Opalik-ma-umrzeAE-na-metrze-kwadratowym-posadzki-czy-kochany-w-DT-Daj-choAE-5zA/page39
No i proszę,fotka jeszcze cieplutka:cool3::loveu:

Kochany Morusek doczekał się biedaczek swojego nowego kolegi i od razu poszedł spać do niego na posłanko,a wcześniej,w dzień spał na swoim posłanku sam,samiuteńki...
Kochane psiaczki:) Dobrze,że Opalik też chce spać z Moruskiem,we dwóch zawsze raźniej i przyjemniej;)

Posted

pewnie lista psiaków czekających na swoją szansę o Ciebie Renato jest długa ale czy mogę dopisać kolejnego od nas?
Nie znają się z Moruskiem, bo Miętus przybył do schroniska, gdy Morusek już był u Ciebie ale jest to podobna bida - nie widzi, ma przeszło 10 lat i jest malutki

tu jest jego wątek:
http://www.dogomania.pl/threads/180942-MiAE-tus-malutki-niewidomy-staruszek-Kto-da-mu-ciepA-y-kAE-t-aby-nie-zgasA-w-schronie

zapraszam