Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 414
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Doszło dzisiaj posłanko dla Moruska:smile:
Jak spał,to ładował mi się telefon,więc zrobiłam fotki jak się obudził i wychodził na siku:loveu:
Wprawdzie posłanko jest z gąbki,ale jeszcze kocyk mu tam włożę i będzie git malina;)

Halo,halo!
Ponawiam prośbę o ogłoszenia dla Moruska.

Posted

Dzielny chlopaczek z naszego Moruska:):)tak sie ciesze ze psiunio jest szczesliwy..ze zyje w takim psim raju na ziemi..wiec mam nadzieje ze do psiego Raju w Niebie mu niespieszno jednak:):)

Posted

[quote name='Karolcia_ko5']Renatko twoje dane podawać i numerek telefonu do ogłoszeń Moruska?
Karolinko,możesz moje dane podawać.Na bieżąco go obserwuję,więc będę podawała zainteresowanym domkom najświeższe info o Morusku.
Mój numer 793-505-810
Mail Renatalew5@poczta.onet.pl
[quote name='ketunia']Ślicznie wygląda. To Twoja zasługa Renatko:)
No staram się jak mogę,ale duża zasługa w tym jest i Moruska,że ma chęci do życia:loveu:

Posted

[quote name='Karolcia_ko5']W piątek porobię mu ogłoszenia nie mam czasu przysiaść, szkoła;/ sami rozumiecie.
Rozumiemy:fadein:

Morusek na pewno reaguje na światło.Jak mu pstrykam fleszem podczas robienia zdjęć,to mruży oczka i dryga główką próbując ją odwrócić od błysku.
Czyli coś tam słyszy i reaguje na ciemno-jasno:loveu:.

Posted

Morusek sporo spaceruje po domu,na dwór absolutnie nie wychodzimy.Na początku tylko praktycznie spał,budziłam go na jedzonko,a załatwiał sie przez sen,albo jak sie obudził,to wychodził z posłanka.Teraz sam budzi sie na jedzonko i załatwianie.O godzinie 8 rano śniadanko już musi być podane,bo Morusek fuka i nerwowo drepcze.Moje staruszki jedzą później,bo o tej porze jeszcze śpią.Często przystaje podczas chodzenia,podnosi główkę i wsłuchuje się w odgłosy domu.Dostaje witaminki dla staruszków z preparatem na stawy,takze chłopak nam się rozkołysał.Mam nadzieję,że ktoś się w nim zakocha,bo to nie jest jakiś mocno wymagający psiak.Trzeba mu poświęcić trochę czasu,ale za to jaka radość,gdy tak sobie spaceruje i czasami popyskuje psiakom.Widać,że ma mu sie na życie:).
Jutro porobię mu nowe fotki,bo dzisiaj mam juz aparat zawalony innymi psiakami

Posted

[quote name='Rubi18']to sie chlopak rozkrec:) no tylko gratulowac!!
No rozkręcił się,ale nie wygląda tak jak na zdjęciach w pierwszym poście i już chyba nie będzie tak wyglądał:-(.No ale wiek robi swoje....
A tak w ogóle czy te fotki z pierwszego postu to były robione w to lato?

A tak nasz Morusek sobie drepcze razem z Antosiem,tez niewidomym.Drepcze i drepcze i drepcze...:)

Posted

Jestem pełna podziwu. :)
Pamiętam jak napisałaś, że jeszcze tak biednego psiaka nie miałaś i raczej długo nie pożyje.
A Morusek otworzył się ( na tyle na ile pozwala mu wiek).

Posted

[quote name='ketunia']Jestem pełna podziwu. :)
Pamiętam jak napisałaś, że jeszcze tak biednego psiaka nie miałaś i raczej długo nie pożyje.
A Morusek otworzył się ( na tyle na ile pozwala mu wiek).
Obydwie z Rubi widziałyśmy w jakim był stanie.Był taki otępiały,słabiutki.Nie wiem w jakim stanie był w ostatnim czasie w schronisku,bo u mnie przez pierwsze dwa dni,to praktycznie pies był że tak powiem bez życia.
Karolinko,czy w schronisku tez tak spał przez większość czasu zanim do mnie przyjechał.Chodzi mi generalnie o jego stan sprzed tygodnia,dwóch zanim znalazł się u mnie.I czy wiadomo co się stało z jego przednią łapką,bo na zdjęciach z lata stoi prosto,a teraz ta łapinka mu się wygina i za bardzo sie nie może na niej oprzeć,więc i prosto też nie ustanie.Ale po domu sobie często chodzi.Budzi się na siku i kupkę i wychodzi z posłanka.Dzięki temu,że coś tam słyszy i rozróżnia widno-ciemno,to robi się coraz ciekawszy świata,podnosi główkę,nasłuchuje,a nawet czasem zaszczeka jak usłyszy innego psiaka szczekającego.Apetyt mu dopisuje...cóż więcej pisać...czekamy na dobry domek:smile:

Posted

Witaj Reniu,przyszłam zagrzać swoje serce po okropieństwach wątku biednego Filipka w cieple Twoich staruszków -Morusków.To szcęśliwe psiaki i Tobie też życzę dużo szczęścia,bo masz ludzkie serce.Dziękuję za przywracanie mi wiary w ludzi.Dobranoc.

Posted

danka4u1 napisał(a):
Witaj Reniu,przyszłam zagrzać swoje serce po okropieństwach wątku biednego Filipka w cieple Twoich staruszków -Morusków.To szcęśliwe psiaki i Tobie też życzę dużo szczęścia,bo masz ludzkie serce.Dziękuję za przywracanie mi wiary w ludzi.Dobranoc.

Dziękuję Kochana-dobranoc
Na wątku Filipka serce pęka z rozpaczy i niemocy.Biedna,bardzo biedna psina...:-(

Posted

Dzisiejsza kolacyjka...Morusek dostał pierwszy,a Antosiowi już robiłam.Jednak Antoś wyczuł zapach z miseczki i dokołysał się do Moruska.Stanął nad nim i próbował liznąć co nieco,jednak Morusek już kończył i miseczka zaczynała robić się pusta.Antoś nawet nie dotknął Moruska,bo jest sporo wyższy,jednak fotka śmiesznie wyszła;).

Morusek po kolacji poszedł się przejść po domu,zrobił siusiu i poszedł spać do siebie.Antoniuszek też pięknie zjadł i teraz też śpi.Jednak chłopaki obudzą się około północy,podrepczą troszkę i do rana będzie spokój.Antoś śpi dłużej,bo Morusek o 8 rano musi mieć już śniadanko,bo on tak chce:-).