Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Renata5']Kochanie,anioł ze mnie żaden-spytaj się moich dzieci:cool3:.
Sama jestem poważnie chora,więc mogę opiekować się tylko takimi bidami chorymi jak te psiaczki co mam je u siebie.Rozumiem doskonale co to niemoc,słabość i choroba.Starość też,chociaż jeszcze taka stara nie jestem;)

Reniu, W takim razie jesteś bardzo dzielnym aniołem,bo opieka nad starymi,schorowanymi bidami jest bardzo obciążająca psychicznie i fizycznie.Trzeba mieć cierpliwość anioła.Coś wiem na ten temat z racji zawodu i podziwiam cierpliwych i ciepłych ludzi.
Życzę Ci dużo zdrowia i takiej pogody ducha,jaka panuje w Twoich postach.I tego poczucia humoru.To pozwala żyć lepiej.Wygłaskaj wszystkie Twoje bidy-staruszki.Są u Ciebie szczęśliwe,nawet jeśli żyją pozornie w swoim świecie.

• Replies 414
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo dziękuję za miłe słowa i życzenia.Zdrowie,siła i cierpliwość najbardziej mi sie przydadzą:-)
Niestety mąż nie kupił posłanka bo w naszym piknym mieście w żadnym sklepie nie było takiego rozmiaru,jaki nam/Moruskowi był potrzebny.Albo były duże,albo zupełnie małe.A Morusiowi potrzebne jest takie średnie posłanko,żeby miał wygodnie.Nie za ciasno,ani nie za luźno.Zamówię więc na allegro,niestety przyjdzie dopiero po świętach.Ale nasz kawaler nieźle sobie radzi.Wpakował się sam(!) na posłanko do kolegi,również niewidomego,starutkiego Antosia:loveu:
No i tak sobie chłopcy śpią.Ta czarna plamka z przodu to Morusek,dalej jest Antoś:-)

Posted

Dobranoc w takim razie.Mój siwy staruszek też już śpi i smacznie chrapusia.Nam też przyda się trochę snu,bo jutro-dziś?-będzie nieco kuchennego zamieszania,a musimy mieć uszy szeroko otwarte,żeby usłyszeć,co nam mają do powiedzenia nasze futrzaki w noc wigilijną.Więc ... do futrzaków..

Posted

hhhhhhhhhhmmmmmm...ale ja Wam Obu zazdroszcze.....naprawde..i podziwiam....ja mam jednego futrzaka a tak bym chciala jeszcze ze 2:)....ale podobno- "zeby cos sie moglo zdarzyć- trzeba marzyc"...więc ja sobie marzę..a co:D

Posted

Morusek tak się przykolegował do posłanka kolegi,że nawet jak wyjdzie na siku i pochodzić sobie,to bezbłędnie wraca z powrotem:razz:.Także nie wiem,czy jest sens kupować mu osobne łóżeczko.Oni tak się wtulą w siebie i smacznie śpią...takie dwie niewidome staruszkowe sierotki:loveu:

Posted

gonia66 napisał(a):
no WŁAŚNIE.JAK SIĘ MA MALEŃKI SKARBUŚ????

Dziewczynki u nas wszystko dobrze,Morusek coraz więcej spaceruje sobie po domu,zrobił sie taki bystrzejszy.
Teraz jestem chora,ledwo zipię,ale jak się trochę lepiej poczuje,to powrzucam nowe fotki i napiszę więcej o naszym kawalerze

Posted

[quote name='Renata5']Dziewczynki u nas wszystko dobrze,Morusek coraz więcej spaceruje sobie po domu,zrobił sie taki bystrzejszy.
Teraz jestem chora,ledwo zipię,ale jak się trochę lepiej poczuje,to powrzucam nowe fotki i napiszę więcej o naszym kawalerze[/QUOTE]
Cieszę się, że wszystko u Was w porzadku.
Zdrowiej Renatko i czekamy na fotki:)

Posted

ketunia napisał(a):
Cieszę się, że wszystko u Was w porzadku.
Zdrowiej Renatko i czekamy na fotki:)

Jeszcze nie wyzdrowiałam,ale fotki wkleję,cobyście nie pękły z niecierpliwości;).
Niuniuś sporo śpi,ale budzi sie kilkakrotnie w ciągu dnia,żeby sobie pochodzić.Wtedy też załatwia się,chociaż czasami zdarzy mu się w czasie snu posikać troszkę.Apetyt ma,bezbłędnie trafia na posłanko,albo na ręcznik,czy kocyk,który leży na podłodze.Na gołej podłodze się nie położy.To hrabia jest,który musi mieć ciepło w dupkę:).Ciałko nadal masujemy,chociaż to masowanie przeszło już w wygłaskiwanie,bo Morusek sam sobie gimnastykuje ciałko chodząc.Posłanko osobne dla Moruska jednak kupuję(czekam już na przesyłkę),ponieważ mimo,że chłopaki lubią spać przytuleni do siebie,to jednak jeden drugiego(a właściwie Antoś Moruska) skopuje,gniecie jak wychodzi z posłanka.Antoś waży 14kilo,więc jak wejdzie na tą naszą 4-ro kilową bidę,to tamten się budzi,albo kwęknie z bólu.
Ha!!! Morusek coś tam słyszy:multi: .Jak włączam odkurzacz,to podnosi główkę(jak chodzi,bo jak śpi,to się nie obudzi)i odwraca w stronę hałasu-sprawdziłam kilkakrotnie;)
Ha!!! Morusek szczeka:multi:.Jak jadł i Antoś przypiął mu się do miski,to Morusek szczekał i odgonił wyjadacza:cool3:

Tak więc wieści są optymistyczne,chociaż byłam pełna obaw jak zobaczyłam na początku Moruska.
Wydaje mi się,że można go już ogłaszać,może znajdzie się jakiś fajny,odpowiedzialny domek,bo Morusek może jeszcze trochę pożyć,bo widzę,że chłopakowi ma się na życie;).
Zobaczcie fotki....
Tu z Antosiem,chyba było im za ciasno na posłanku i się wyprowadzili na podłogę

Tu drepczący Morusek...już nie chodzi na sztywnych łapinkach i ta niby złamana tez nie dynda,tylko Morusio się na niej zaczął troszkę podpierać

A tu portrecik;)

Posted

W schronisku nikt nie używał odkurzacza hehe ja pamiętam jak się nadzierałam na dworze, nic kompletnie nic... z 5, 2 metrów nic... No proszę to jednak coś tam bida słyszy. A o jedzonko to się tam na swój sposób wykłucał..;p

Posted

Morusek robi postępy,to znaczy więcej chodzi.jest bardziej kontaktowy-bardziej interesuje się światem zewnętrznym,wychyla się ze swojej skorupki.Nasłuchuje,przekręca główkę w stronę głośniejszych dźwięków i zaczyna pyskować Majce;).Majka to 2-kilowa sunia,która szczeka na każdego psa,który się do niej zbliży.Dlatego wszystkie psy omijają ją,natomiast Morusek nie widzi,więc nawet nie wie,że podchodzi do Majki.Wtedy Majka chce go odgonić szczekając na niego,a nasz Morusek zamiast grzecznie sie wycofać,to pyskuje Majce również na nią szczekając.SE będzie pozwalał,nie?:cool3:
Ogólnie rzecz biorąc Morusek już jakiś dużo lepszy nie będzie.Jego stan jest na dzień dzisiejszy zadowalający.Myślę,że warto zabrać się za ogłoszenia i szukać Morusiowi fajnego domku.
Nowe zdjęcia wkleję wieczorkiem

Posted

Morusek robi postępy,to znaczy więcej chodzi.jest bardziej kontaktowy-bardziej interesuje się światem zewnętrznym,wychyla się ze swojej skorupki.Nasłuchuje,przekręca główkę w stronę głośniejszych dźwięków i zaczyna pyskować Majce;).Majka to 2-kilowa sunia,która szczeka na każdego psa,który się do niej zbliży.Dlatego wszystkie psy omijają ją,natomiast Morusek nie widzi,więc nawet nie wie,że podchodzi do Majki.Wtedy Majka chce go odgonić szczekając na niego,a nasz Morusek zamiast grzecznie sie wycofać,to pyskuje Majce również na nią szczekając.SE będzie pozwalał,nie?:cool3:
Ogólnie rzecz biorąc Morusek już jakiś dużo lepszy nie będzie.Jego stan jest na dzień dzisiejszy zadowalający.Myślę,że warto zabrać się za ogłoszenia i szukać Morusiowi fajnego domku.

Posted

Renata5 napisał(a):

Jak dobrze, że Morusek robi postępy:)

Posted

Nowe fotki Moruska,czyli wczorajsze:-)

Z Niuniem:loveu:

Eduś(niewidomy),Niuniuś i Morusek,czyli Czarna Trójca:cool3:

Morusek śpiący:loveu:

No i u mnie na rękach/kolanach,zasnął podczas głasków-ma chłopak ciągoty do spania:-).No ale co się dziwić...przytulił się do mej piersi,to i usnął jak niemowlak;)