Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

danka4u1 napisał(a):
Śliczny mój dziadeczek:lol::lol: Może jeszcze nie podskakuje jak ta emotka:multi::multi:ale rzeczywiście lepiej wygląda. Tylkne łapiny szeroko rozstawione dla zachowania równowagi, ale nie jest tak zgarbiony.
Najważniejsze, by był zdrowy- jak na swój wiek oczywiście- i żeby nie cierpiał, bo troski i serca mu nie brakuje.
Dobrego dnia Moruski wszystkie " do kupy":lol::lol:

Oj Danuś kiedys sobie żartowałam z tego słowa i pisałam "do kupy",w kupie":cool3:....teraz już żarty mi przeszły,bo ta kupa tak dała mi w kość,że dopiero teraz mój organizm zaczyna odpoczywac i zwalniac obroty.
A Morusek po wyprowadzce fifka zaczął sobie troszke popłakiwać:sad:,bo nie miał juz sie do kogo przytulać,więc dałam mu zajączka-przytulankę i juz jest dobrze:)

Kochany jest ten nasz Morusio:loveu:

• Replies 414
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ketunia']Słodki Morusek. :) Faktycznie lepiej wygląda.

Wyślę Ci pod koniec czerwca kolejne pieniążki na lek.
Polecę jutro do innego weta,może taniej sprowadzi mi ten lek,także wstrzymaj sekundę się z przelaniem pieniążków:)
A Morusio faktycznie jakby lepszy....ale musimy pamiętac,że tan psiak ma NAPRAWDĘ ponad 18 lat!!! Rozmawiałam o nim z Panią z konińskiego schroniska i bardzo sie ucieszyła,że Morusio ma się dobrze,bo oni mysleli,że odejdzie im w schronisku,taki juz był przygaszony,no a ja myslałam,ze chłopak długo nie pożyje jak do mnie przyjechał...a tu niespodzianka:):)Morusio już nam sie pół roku kołysze.Wiem,że to nie bedzie trwało wiecznie,ale cieszę się,że przez ten czas mogłam mu dać dobrą opiekę,miłosc i spokój.To kochane,starutkie psisko,takie bardzo rozczulające,serce mięknie jak się na niego patrzy...
A apetyt to nasz Niunio ma nadal super:)Je 4-5 razy dziennie,budzę go do jedzonka.Wczoraj zmiksowałam mu ryż i rosołek i wątróbkę.Zjadł jak ta lala:)
Na kocyku namalowałam mu w paintcie rózowe baloniki,ale hmm....te baloniki wyglądaja raczej jak plemniki:diabloti:.No nic,mogą byc i plemniki...czasem tez do czegoś się przydają:D

Posted

Jak Ty to robisz, Reniu, że u Ciebie wszystkie psiaki bez względu na wiek i inne przypadłośći są tłuściutkie kluseczki o świecącej sierści? Czary jakieś, czy coś w Tobie jest takiego. Mam niepohamowaną ochotę przysłać Ci mojego chudego dziadeczka, bo ja na pewno powinnam pojechać do Ciebie z tego względu, co to wiesz...Co Ty na ten dożywotni mój DT u Ciebie?

Posted

Morusku, do kogo przytulasz się teraz na posłanku w dzień i w nocy? Opaliś wybrał deskorolkę jako posłanko, inne psiaczki odeszły...Kto tuli się do Ciebie i do kogo Ty przytulasz się śpiąc?

Posted

[SIZE=2][COLOR=red]:multi:1 LIPCA DZIEŃ PSA:multi: [U]MORUSKU[/U] NIECH CI BĘDZIE JUZ ZAWSZE TAK DOBRZE I BEZPIECZNIE JAK U RENI :lol: MÓJ ULUBIONY DZIADECZKU :lol:[/COLOR][/SIZE][IMG]http://www.gify.org/bazagif/psy/cane018.gif[/IMG]

Posted

[quote name='danka4u1']Morusku, do kogo przytulasz się teraz na posłanku w dzień i w nocy? Opaliś wybrał deskorolkę jako posłanko, inne psiaczki odeszły...Kto tuli się do Ciebie i do kogo Ty przytulasz się śpiąc?[/QUOTE]
Danuś,Morusek śpi teraz z pluszowym króliczkiem:)Zdjęcia są na poprzedniej stronie;)
A jak jest cieplutko,to wystawiam Moruska na balkon,żeby sobie pospał na powietrzu(dzisiejsza fotka)Robię daszek z koca,aby słoneczko nie dokuczało:)
[IMG]http://img443.imageshack.us/img443/2637/pakamera789.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Renata5']Danuś,Morusek śpi teraz z pluszowym króliczkiem:)Zdjęcia są na poprzedniej stronie;)
A jak jest cieplutko,to wystawiam Moruska na balkon,żeby sobie pospał na powietrzu(dzisiejsza fotka)Robię daszek z koca,aby słoneczko nie dokuczało:)
[IMG]http://img443.imageshack.us/img443/2637/pakamera789.jpg[/IMG][/QUOTE]

Jaka słodka fotka:)

Posted

Ma rację spostrzegawczy Majku, dbasz o staruszki ...i spróbuj nie dbać, a szczególnie o MORUSKA mojego

[URL="http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://img37.imageshack.us/img37/7536/sodkikrli.jpg&imgrefurl=http://klub.pies.pl/blogs/posts/Zwierzara/category/Pami-tnik-Frygi&usg=__UMf4UPZUoa_vBM9Mcy4P0h0Aj7A=&h=347&w=346&sz=12&hl=pl&start=63&um=1&itbs=1&tbnid=XQA81GMqVcVWOM:&tbnh=120&tbnw=120&prev=/images%3Fq%3Dkr%25C3%25B3lik%2Bi%2Bpies%26start%3D60%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26rlz%3D1T4GGLL_plPL353PL353%26ndsp%3D20%26tbs%3Disch:1"][IMG]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:XQA81GMqVcVWOM:http://img37.imageshack.us/img37/7536/sodkikrli.jpg[/IMG][/URL]Dla Moruska przytulanka na dobry sen.

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='ketunia']Co tam u Moruska??
U Moruska wszystko dobrze,upały mu nie straszne a apetyt dopisuje:)
[quote name='danka4u1']Morusiątko moje, starutkie i kochane. Pokaż nam pysia. Myślę o Tobie cały czas.
Mówisz-masz Kochana:loveu:

Posted

Dzięki, dzięki Reniu za zdjęcia i wiadomości. Wiesz, że Morusek to mój starutek wirtualny...nie obrażając i nnych psiaków- Naj, najukochańsza starowinka. Tak jakoś już mam, że biedni, starzy, chorzy i bezbronni najbardziej " leżą mi na sercu", ale wiem, że Morusiątko ma u Ciebie raj.
Cieplutkie posłanko dla starowinki, pełaa miseczke- dobrze, że ma apetyt- a nawet królik do spanka jako przytulanka.
Ech, gdybuy więcej było takich osób jak Tyz sercem i anielską cierpliwościa.
Pozdrawiam Was serdecznie; bywam teraz rzadziej, bo internet do......wiadomo czego i trochę pracy w związku z wyjazdem w rodzinne strony, ale myslami jestem cały czas z Wami.

Posted

Danuś,my również Ciebie serdecznie pozdrawiamy i Ketunię i wszystkich,którzy zaglądają do Moruska:loveu:
dzisiejsze,przed chwilowe fotki:)

buziaczki:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='danka4u1']Kochane myszki- jedna duża futrzasta, druga- Morusinka maleńka moja.
Buziaczki, Reniu.
Nawet nie wiesz Danusiu,że prawdę napisałaś:)
Morusek drepcze sobie po całym domu i dokołysał sie do posłanka Myszki(to jest moja adoptowana Myszka-sunia z padaczką:-().Myszka jest dobrze ułożoną panienką i odstąpiła Moruskowi swoje spanko,a sama położyła sie obok.Morusek niewiele myśląc połozył się na posłanku koleżanki i usnął:loveu:

A tu podano jedzonko,jak zwykle prosto pod buziaczek.Były kluseczki z białym serem w środku,tak zwane leniwe pierogi;).Nagotowałam duuużo,najedliśmy sie my i psiaki.Oczywiście psiaki miały w wersji light,a my z masłem i z cukrem-mniam,pycha:)Od razu ze 2 kilo mi przybyło po takiej uczcie:watpliwy::placz:.No ale co tam,raz się żyje:p

Pozdrowienia od Moruska:):loveu:

Posted

I Moruska pozdrawiam i Ciebie Reniu i dużo, dużo buziaczków.
Ja też nieraz zazdroszczę Ci tego Twojego psiego raju- chociaż wiem, ile to wymaga pracy-, ale takie ciepło i tyle serca emanuje z Twoich opisów i zdjęć, że jest to prawdziwa dogoterapia dla mnie, po różnych strasznościach na dogo.
Dziękuję Ci za to.

• 3 weeks later...
Posted

U nas wszystko dobrze,Morusek jak to Morusek pokołysze się po domku,po trawce,poje,popije i pośpi...ot,cały Morusek:)
A zdjęcia wstawię jak naprawię komputer...

Posted

Wyjeżdżam na tydzień,ale Morusiątko i wszystkie psiaczki zostają z moim mężem,starszym synem i teściami.Nie zaznają głodu,chłodu ani bidy;)Jak przyjadę to powstawiam fotki,bo pod moją nieobecnośc nakazałam naprawić komputer...:)
Buziaczki:loveu:

Posted

[quote name='danka4u1']Szerokiej drogi Reniu:lol:. Wróc nam cała i zdrowa, bo jestes potrzebna nam i psiakom. I....uważaj na meduzy :evil_lol: :evil_lol:
No,pamiętam,pamietam:diabloti:
dzięki,buziaczki:loveu: