Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 414
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ketunia,doszły dzisiaj pieniążki dla Moruska-dziękuję bardzo:loveu:

I ponawiam prośbę o więcej ogłoszeń-allegro i alegratka by się przydały,bo to podstawa.

Ja niestety nie mam czasu robić:shake:

Posted

[quote name='Karolcia_ko5']ale.gratke Morusek ma ;)... Ale niestety allegro się nie zajmuje :(.. Może martka???
o,to sorki,umknęło mi;)
Karolinko,poproś kogoś o allegro,ok?Morusek nam zbystrzał,nie jest już takim typowo leżąco-śpiącym psiakiem.
Wczoraj w nocy wstawałam do łazienki,tak po cichutku i zapaliłam światło.Morusek wtedy podniósł główkę i się rozglądał.Usłyszeć mnie nie mógł(no chyba,że mu się tak bardzo słuch wyostrzył;)),więc zareagował na światło:loveu:.

Posted

Dlaczego Filipkowi nie było dane znależć się u Ciebie???? Nie mogę już dłużej być na tym wątku..ta podłość ludzka,,,yśl o losie tego starego, zagubionego psa.Przepraszam,że piszę tutaj o tym na tak radosnym wątku.Śpijcie spokojnie wszystkie Moruski.Obejrzę jeszcze Wasze zdjęcia i może też uda mi się usnąć.Spokojnej nocy.

Posted

danka4u1 napisał(a):
Dlaczego Filipkowi nie było dane znależć się u Ciebie???? Nie mogę już dłużej być na tym wątku..ta podłość ludzka,,,yśl o losie tego starego, zagubionego psa.Przepraszam,że piszę tutaj o tym na tak radosnym wątku.Śpijcie spokojnie wszystkie Moruski.Obejrzę jeszcze Wasze zdjęcia i może też uda mi się usnąć.Spokojnej nocy.

Filipek mógł iść do Magdy i tam miałby porównywalne warunki do moich,a może jeszcze lepsze?.Niestety ktokolwiek inny by chciał Filipka(niż martusia:shake:),to i tak by Go nie dostał.Z Nikiforem było tak samo.Miał iść do mnie,ale nie dały.Poszedł do martusi,a potem ślad po nim zaginął:-(

Posted

Morusek jak nie może wcisnąć się z przodu do Antosia,to wciska się z tyłu...cwana bestyjka:cool3::loveu:
A swoje posłanko odwiedza sporadycznie,woli przytulić się z Antosiem:)

Posted

Dzisiejsza kolacja-kurczaczek z rosołkiem i bułeczką...może bułka do rosołu nie za bardzo pasuje,ale Morusek uważał,że była smaczna;)

Po kolacji dokołysał się do siebie na posłanko i usnął:loveu:

Posted

Ależ te zwierzaki mają u Ciebie dobrze.Bardzo podoba mi się sformułowanie,że Morusek dokołysał się do posłanka.Wiem,jak to wygląda,bo mój dziaduś-wprawdzie nie tak wiekowy jeszcze-ale też wieczorkiem, kołyszącym kroczkiem,dopełza do ...łóżeczka LUDZKIEGO o zgrozo!!! -powiedzieliby niektórzy.A ja to lubię i dziaduś też.
Dobranoc i cieplutkich posłanek psich i ludzkich,bo mróz.

Posted

[quote name='danka4u1']Ależ te zwierzaki mają u Ciebie dobrze.Bardzo podoba mi się sformułowanie,że Morusek dokołysał się do posłanka.Wiem,jak to wygląda,bo mój dziaduś-wprawdzie nie tak wiekowy jeszcze-ale też wieczorkiem, kołyszącym kroczkiem,dopełza do ...łóżeczka LUDZKIEGO o zgrozo!!! -powiedzieliby niektórzy.A ja to lubię i dziaduś też.
Dobranoc i cieplutkich posłanek psich i ludzkich,bo mróz.
Oj tak,dla niektórych to szok,jak można psa do łóżka wpuścić:shake:
Ze mną i z mężem śpią 4 psiaki.Jedna sunia śpi na wypoczynku obok,bo tak sobie wybrała,jedna w swojej budce,bo tam woli,a Antoś i Morusek na posłanku.Oni z kolei nie nadają się do łóżka,bo nie mają już zmysłu przestrzennego i mogliby spaść z łóżka,bo często budzą się w nocy i sobie dreptają.Eduś tez jest niewidomy,ale on wyczuwa,że może dojść do pewnego momentu na łóżku i dalej jest pusto i trzeba zeskoczyć.A te dwa staruszki nie orientują się,że łóżko się kończy i mogliby spaść.Dlatego dla nich bezpieczniej jest jak śpią na posłankach.Czasami biorę Moruska na łózko,ale wtedy jestem zawsze obok niego i pilnuję,żeby nie fiknął z wyrka

Posted

[quote name='Rubi18']ja mam dwa luzkowe pieski i nie wyobrazam Sobie zeby mogly spac gdzie indziej jak nie ze mna na luzku poreszta one chyba tez bo same sie pchaja:)
No...u nas tak samo jest.Psy pierwsze pakują się do wyrka niż my.Ale za to jak mamy już ugrzane...aż miło w takie ciepełko wskoczyć:smile:

Pisałam Wam kiedyś o Majeczce,do której Morusek pyskuje,bo i Majka wrzeszczy na każdego psiaka,który się do niej zbliży.Wrzeszczy i już.To taka Zosia-samosia,co chce mieć święty spokój i w nosie ma koleżeństwo ludzko-psie.Też jest wiekowa,bo ma około 13-15 lat.
Jednak niech Was nie zmyli to,że oni razem śpią...co to to nie;).Po prostu Majka wystraszyła się Antosia(też niewidomego),który się do niej dokołysał i ze strachu wskoczyła na inne posłanko,nie wiedząc,że tam śpi Morusek.Morusek ani drgnął,więc Maja szczęśliwa,że znalazła bezpieczną przystań,błogo usnęła.Matko,jak dobrze,że nie zorientowała się,że obok niej śpi jakiś pies...ale by krzyku narobiła.Maja się wyspała,wstała na siku i wtedy przeniosłam ją na jej posłanko,a Morusek cały czas spał:mdrmed:
Tu Majka wskoczyła na posłanko i patrzyła,czy jakiś psiak nie idzie do niej,a nie zauważyła,że Morusek śpi za nią:evil_lol:

A tu błogo usnęła nieświadoma "niebezpieczeństwa" czyhającego z tyłu:mdrmed:

I tak oto Morusek miał dzisiaj koleżankę na posłanku;)

Posted

Jak miło zagrzać się w Waszym futrzanym,rodzinnym ciepełku w tak mroźny wieczór.Tobie to dobrze! Tyle futer i tyle ciepłych uczuć.Buziaki dla wszystkich Twoich Morusków,a nawet wrzeszczących Majek.W końcu kobieta też ma prawo odezwać się czasem.

Posted

Ja mam taka kotke, ktora ma 21 lat i tez raczej ma swoje zdanie i nie specjalnie lubi mojego mlodego kota. Nie mam mowy, zeby sie z nia spoufalal :):)
Majka jest taka jak moja Szarotka :):)

Posted

[quote name='siekowa']Czy ktoś uaktualnił opis do ogłoszeń Moruska?
Nie mam pojęcia,bo ja nie robię ogłoszeń.Ale na pewno przydałoby się uaktualnić opis Moruska,bo jednak chłopak jest bardziej kontaktowy niż to wynika z opisu w ogłoszeniach;)
Dzisiejsza kolacja Moruska-pasztetowa drobiowa-mmm...pachnąca i mięciutka,wszystkie psiaki ją uwielbiają :)
Na początku musiałam karmić Niunia z łyżeczki,bo jakoś tak nieporadnie jadł...a teraz-proszę jak pięknie wcina:razz:

A tu spanko po kolacji:loveu: