Karolcia_ko5 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 [SIZE="3"]Morus żył sobie wraz ze swoim właścicielem przez wiele lat, był szczęśliwym psem i nigdy niczego mu nie brakowało. Niestety los zapewnił mu bolesną rozłąkę z człowiekiem - jego właściciel odszedł - Morus został sam, a rodzina właściciela nie chciała dalej opiekować się pieskiem. I tak odwieźli Morusa 16 sierpnia 2007 roku do schroniska. Morus to jeden z najstarszych psów w schronisku, liczy sobie już 17 lat (ur. 1992). Od początku był zdystansowany, po śmierci właściciela zamknął się w sobie, mimo ubytków w uzebięniu przy dotyku ludzkiej ręki próbował złapać, nie chciał być głaskany, brany na ręce. Nie chciał również jeść, bardzo przeżył tą bolesną rozłąkę ze swoim człowiekiem. I tak w mgnieniu oka minęło 2, 5 roku. Wiek Morusa już dawno dał się we znaki, problemy ze słuchem, słaby wzrok, niestety przez ostatni rok czas poszedł do przodu, Morusek nie widzi i nie słyszy już kompletnie :( Nasz staruszek pozwala się już brać na ręce. Ale co taki mały bezbronny, głuchy, ślepy pies ma do gadania, już się nawet nie przeciwstawia. Morus przebywa wraz z innymi psami w pomieszczeniu, przeważnie śpi sobie słodko na posłaniu. Niestety jest tym psem, który potrafi wejść pod nogi on nie wie gdzie jest, nie ma orientacji przestrzennej, nie słyszy..... :shake: Załatwia się tam gdzie chce, nie rozróżnia czy jest na dworze czy w pomieszczeniu :(. Jest mi tego psiaka okropnie żal, taki zapomniany, mały bezkonfliktowy, nitk nie daje mu szansy. Ile jeszcze mu zostało ? Czy doczeka się domu? Czy te ostatnie chwile spędzi we własnym posłaniu ? Bardzo chciała bym, aby ktoś dał mu taką szanse........... Chciałabym wierzyć, że tak się stanie. :-( Morusek to już ślepy i głuchy starszy pies. Czy takie psy nie zasługują na miłość? :roll::shake: Ogłoszenia Moruska: [SIZE="3"]http://www.e-zwierzak.pl/oddam/0,1,0,0,0,0/7825/ http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,9740,Lw==.html http://www.petworld.pl/ogloszenie/psy/morus-nie-widze-nie-slysze-trace-nadzieje/10664 http://www.przygarnij.pl/index.php?action=SHOW&id=1486 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/3119559_zabierz_moruska_do_siebie_daj_mu_dom_do.html http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/?id=6020 http://www.adopcje.org/adopcja41043.html Kontakt: Kontakt: tel. 793-505-810 e-mail: Renatalew5@poczta.onet.pl Quote
Lionees Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 No i mnie rozwaliłaś tym Moruskiem doszczętnie:shake::-(. Zróbcie mu banerek,to sobie wstawię chociaż Cholercia jestem bezsilna,ten psiak ukradł moje serce od pierwszej chwili,boszsze....:-( Quote
Karolcia_ko5 Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Nie wiem sama czemu tak późno zrobiłam mu wątek, tak bardziej jakoś zaczął leżeć mi na sercu....... Totalna bida :(:( Quote
ketunia Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Dziewczyny moja siostra postanowiła wpłacać na Moruska 300 zł miesięcznie. Błagam wyciągajcie go szybko do domowego dt. Quote
Karolcia_ko5 Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Ojej... ketunia zaskoczyłaś mnie.. Nie wiem naprawdę co powiedzieć, będziemy szukać mu DT!!! Super;) Quote
siekowa Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Po 15 latach w kochającym domu trafił do schronu, to jakiś koszmar. :( Przeraża mnie to ile psów jest porzucanych po śmierci ich opiekunów. Dodałam go do profilu starszych psów http://nasza-klasa.pl/profile/26096038/gallery/album/10/310 Ketunia jesteście wspaniałe :loveu::loveu: Quote
ketunia Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Teraz trzeba szybko znaleźć mu jakiś kochający kącik. Oczywiście na kanapie w domku. Quote
Lionees Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Jeżeli nie znajdziecie innego domowego hoteliku,to mogę go wziąc do siebie.Mam juz własnego 14-letniego niewidomego staruszka,w czwartek przyjedzie do mnie następny malutki staruszek niewidomy(Edi w moim podpisie),więc dla jeszcze jednej maleńkiej biedy miejsce by sie znalazło.To tylko moja propozycja,ale wybór Wasz. Edusia przetrzymuję tylko jakiś czas,bo jest juz chętny domek na niego,ale na razie nie może go wziąć. W każdym bądź razie szukajcie,a jak nic sensownego nie znajdziecie,to moja propozycja aktualna Quote
ketunia Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Renata5 napisał(a):Jeżeli nie znajdziecie innego domowego hoteliku,to mogę go wziąc do siebie.Mam juz własnego 14-letniego niewidomego staruszka,w czwartek przyjedzie do mnie następny malutki staruszek niewidomy(Edi w moim podpisie),więc dla jeszcze jednej maleńkiej biedy miejsce by sie znalazło.To tylko moja propozycja,ale wybór Wasz. Edusia przetrzymuję tylko jakiś czas,bo jest juz chętny domek na niego,ale na razie nie może go wziąć. W każdym bądź razie szukajcie,a jak nic sensownego nie znajdziecie,to moja propozycja aktualna Byłby z Tobą w domu. Czy w jakimś innym pomieszczeniu? Kiedy mógłby do Ciebie przyjechać ? Quote
Lionees Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 ketunia napisał(a):Byłby z Tobą w domu. Czy w jakimś innym pomieszczeniu? Kiedy mógłby do Ciebie przyjechać ? Psy są u mnie tylko w domu,z nami.Przyjechać może już...jeżeli chcecie.Ja jestem na rencie,nie pracuję Quote
gonia66 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 OJ...skoro renia sie zgodzila a ketunia-tzn sioetra ketunii sie zgadza oplcac hotelik- to nawet 5 minut sie nie zastanawaijcie....u reni jest HILTON psi naparwde...wieźcie go nawet jutro!!!!!!!!!!!!!!I NIC NIE SZUKAJCIE!!!! Quote
ketunia Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Renata5 napisał(a):Psy są u mnie tylko w domu,z nami.Przyjechać może już...jeżeli chcecie.Ja jestem na rencie,nie pracuję Super Renatko:) Teraz trzeba szybko dogadać się z dziewczynami i zawieźć Moruska do Ciebie. Quote
Lionees Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 gonia66 napisał(a):OJ...skoro renia sie zgodzila a ketunia-tzn sioetra ketunii sie zgadza oplcac hotelik- to nawet 5 minut sie nie zastanawaijcie....u reni jest HILTON psi naparwde...wieźcie go nawet jutro!!!!!!!!!!!!!!I NIC NIE SZUKAJCIE!!!! Jaki tam HILTON,normalny dom,kilka psiaków i wszystkie starutkie.To raczej psi dom starców,takie hospicjum:roll: Quote
gonia66 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Renata5 napisał(a):Jaki tam HILTON,normalny dom,kilka psiaków i wszystkie starutkie.To raczej psi dom starców,takie hospicjum:roll: Dobra dobra....ja bym chciala na stare lata do takiego hospicjum, jakbym juz musiala iśc i miała wybierac:D Quote
Karolcia_ko5 Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 Renata5 a skąd dokładnie jesteś?? Quote
Lionees Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Karolcia_ko5 napisał(a):Renata5 a skąd dokładnie jesteś?? Sochaczew,50km od Warszawy.A może macie dla Niego coś bliżej Was? Quote
Karolcia_ko5 Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 Sama się nad tym zastanawiałam, ale nie mogę wam nic odrazu deklarować bo mam nad głową rodziców i nie wiem czy wszystkim podobało by się to że Morus zostawał by sam 8 godzin w czasie mojej szkoły... choć teraz dużo wolnego.... Pogadam z rodzicami, ale ja nie mogę wam nic obiecać dla tego trzeba szukać.. Quote
Karolcia_ko5 Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 A co z transportem w razie czego? Quote
Lionees Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Karolcia_ko5 napisał(a):Sama się nad tym zastanawiałam, ale nie mogę wam nic odrazu deklarować bo mam nad głową rodziców i nie wiem czy wszystkim podobało by się to że Morus zostawał by sam 8 godzin w czasie mojej szkoły... choć teraz dużo wolnego.... Pogadam z rodzicami, ale ja nie mogę wam nic obiecać dla tego trzeba szukać.. Pogadaj,pogadaj,może rozejrzyj się też wokoło siebie za domkiem,czy dt.Zawsze to bliżej.Ważne,że staruszek nie marznie,bo jest w pomieszczeniu...przerażają mnie takie sytuacje,gdzie takie psiaki są w schronach w budach....ile z nich zamarznie?:-( Quote
Lionees Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Karolcia_ko5 napisał(a):A co z transportem w razie czego? W razie czego,to nie mam jak po niego przyjechać,niestety:shake: Quote
Karolcia_ko5 Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 Jasne będę gadać... No ja już od wczoraj wieczór się wkoło rozglądam i ciężko naprawdę...ale myślę.... zaraz ogłosze go na naszym konińskim portalu. Quote
Lionees Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Karolcia_ko5 napisał(a):Jasne będę gadać... No ja już od wczoraj wieczór się wkoło rozglądam i ciężko naprawdę...ale myślę.... zaraz ogłosze go na naszym konińskim portalu. Super,może ktoś się zakocha...on jest taki bezbronny i śliczny:loveu:.Nie ma bata,ktoś musi go ujrzeć i pokochać:loveu: Quote
Recommended Posts