Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My czekamy na rozpiskę sędziów i... może, może, kto wie, pojedziemy :)

[quote name='panbazyl']Jakoś nie mogłam znaleźć.... gdzie dokładnie szukać?
New conditions of reception of a title the Champion of Ukraine and Junior Champion of Ukraine for foreign citizens!

JUNIOR CHAMPION OF UKRAINE
If your dog possesses any Junior champion certificate that having received 2xJCAC in Ukraine.
One JСАС should be received on CAC UA exhibition (in junior class), the second JСАС at the international exhibition (in junior class) that can apply for a title of the JUNIOR CHAMPION OF UKRAINE.

CHAMPION OF UKRAINE
If your dog possesses any Champion certificate that having received 2xCAC in Ukraine.
One САС should be received on CAC UA exhibition, the second САС at the international exhibition that can apply for a title of the CHAMPION OF UKRAINE.

GRAND CHAMPION OF UKRAINE
If your dog possesses any Ukrainien Champion certificate that having received 2xCAC in Ukraine.
One САС should be received on CAC UA exhibition, the second САС at the international exhibition that can apply for a title of the GRAND CHAMPION OF UKRAINE.

Posted

Dzieki!!!! Ja czytałam te strony w wersji wschodniej językowej i jakoś mi chyba umknęło.... Bo anglijskiej mowy nie czaję zbyt... Za to wschodnie a zwłaszcza ukraiński bez żadnych problemów.

• 2 weeks later...
Posted

Shetanka napisał(a):
Wie ktoś, ile to będzie +/- km od Częstochowy?

Przez Kraków, Nowy Sącz to ok. 450 km - przez przejście graniczne w Użhorodzie.

Posted

popatrzyłam na ich strony, najpierw na ukrainskie - tam cena 15 € za wystawę
potem na wersję angielską a tam 40 € za wystawę.
Drobna różnica, nie????
Moze pomyślę nad zmianą paszportu (dla psa) hehehe

• 3 months later...
Posted

panbazyl napisał(a):
popatrzyłam na ich strony, najpierw na ukrainskie - tam cena 15 € za wystawę
potem na wersję angielską a tam 40 € za wystawę.
Drobna różnica, nie????
Moze pomyślę nad zmianą paszportu (dla psa) hehehe

tansze zgloszenia bylu do 9 kwietnia:( nie rozumiem tylko dokladnie informacji na ich stronie. Wydaje mi sie, ze zrozumialam, ze nalezy zaplacic przy zgloszeniu. Czyli nie mozna placic na wystawie? Szczerze mowiac, nie wiem jak przelac pieniadze na Ukraine?

Posted

[quote name='Coyote Ugly FCI']zawsze na ukrianie płaci sie na miejscu i jets to 1 stawka dla cudzoziemcow nie wazne w jakim terminie bylo zgloszone , przynajmniej tak bylo w tamtym roku

no wlasnie nie jestem pewna czy sie cos nie zmienilo - cytat ze strony - odnosnie zagranicznych wystawcow.

Information for exhibitors 2xFCI-CACIB
Information for foreign citizens and not for members of Ukrainian Kennel Union
Payments and fees for foreigners and not for members Ukrainian Kennel Union:

Registration is considered complete only when payment for the quity contribution for the exhibition

Payment and fees(Foreign exhibitors) 05.XII.2009-04.IV.2010 05.IV.2010-01.VIII.2010 for the first dog (incl. catalogue) €40 €45 for each next dog (without catalogue) €35 €40 Baby, puppies, veterans €10 €10 Couple competition, Breeding groups €15 €15

Posted

Jagoodka napisał(a):
A czy ktoś był juz na Ukrainie bez przeciwciał?
Może bym sie wybrała ale badań robić nie będę.

Byliśmy w tamtym roku z 2 psami. Przy wjeździe na przejściu w Użhorodzie wet nie pytał o przeciwciała. Oglądnął dokładnie paszporty, powiedział, że wszystko ok ale trzeba zapłacić - kazał dać 10euro w paszport.

Wyjeżdżając z Użhorodu na granicy była kolejka na ok. 14 godzin (tak oszacował ją strażnik graniczny) i pojechaliśmy na przejście Ubla/Wielki Bereznik i tam wet tylko wbił pieczątkę w psie paszporty i stwierdził, że ok.

Posted

Aziza napisał(a):
Chyba, że się ma pecha i trafi na nadgorliwego celnika-weterynarza...

nie wiem od czego to zależy, bo ja kilka dni temu jechałam do Kijowa z psem pociągiem i nawet nikt nie zapytał o szczepienia i paszport :lol: jedynie jak wracałam juz na polskiej granicy zapytali czy pies posiada paszport ale nie sprawdzali :lol:

Posted

Aziza napisał(a):
Byliśmy w tamtym roku z 2 psami. Przy wjeździe na przejściu w Użhorodzie wet nie pytał o przeciwciała. Oglądnął dokładnie paszporty, powiedział, że wszystko ok ale trzeba zapłacić - kazał dać 10euro w paszport.

Wyjeżdżając z Użhorodu na granicy była kolejka na ok. 14 godzin (tak oszacował ją strażnik graniczny) i pojechaliśmy na przejście Ubla/Wielki Bereznik i tam wet tylko wbił pieczątkę w psie paszporty i stwierdził, że ok.

ooo To masz jakąś pieczątke w psim paszporcie????? Bo ja tylko polskich wetów i zaraz zabraknie mi miejsca już na te pieczątki. A żaden celnik nigdy nam nic nie przypieczętował, choć kawał swiata z sierściuchem zjeździłam.

Posted

panbazyl napisał(a):
ooo To masz jakąś pieczątke w psim paszporcie????? Bo ja tylko polskich wetów i zaraz zabraknie mi miejsca już na te pieczątki. A żaden celnik nigdy nam nic nie przypieczętował, choć kawał swiata z sierściuchem zjeździłam.

W psich paszportach na ostatniej stronie są dwie pieczątki ukraińskie, z datą i podpisem celnika-weterynarza.

Posted

Aziza napisał(a):
W psich paszportach na ostatniej stronie są dwie pieczątki ukraińskie, z datą i podpisem celnika-weterynarza.

u mnie niet!!!! Moze dlatego, że mamy hiszpańskie papiery? :evil_lol:

Posted

no to mamy obsadę sędziowską:

FCI-CACIB Zhemchuzhina Karpat-2010 | FCI-CACIB "Жемчужина Карпат-2010"

• Mrs. ZOYA OLEYNIKOVA (UKRAINE)
  • MOMСILOVIС (BOGNIС) SANJA (SERBIA)
  • BILJANA DŽIGURSKI (SERBIA)
  • SZABO SANDOR (HUNGARY)
  • Mr. IGOR SEMENENKO (UKRAINE)
CAC UA Special(club)show of the hunting breeds | САС UA Спец выставка охотничьих пород

• SZABO SANDOR (HUNGARY)
  • BILJANA DŽIGURSKI (SERBIA)
FCI-CACIB Zakarpathie-2010 | FCI-САСIB "Закарпатье-2010"

• MOMСILOVIС(BOGNIС) SANJA (SERBIA)
  • SZABO SANDOR (HUNGARY)
  • Mrs. ZOYA OLEYNIKOVA (UKRAINE)
  • Mrs. KRISTINA TAR (UKRAINE)
  • Mrs. Nina ALEKSANDROVA(UKRAINE)
  • Mr. IGOR SEMENENKO (UKRAINE)