narisowa Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 do wystawy jeszcze daleko, ale użhorod niedaleko ;) znajoma prosiła o wstawienie info: http://uzhgorod-dog.org/ na stronie też nowe zasady uzyskania ch ua i j ch ua Quote
panbazyl Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 [quote name='narisowa']do wystawy jeszcze daleko, ale użhorod niedaleko ;) znajoma prosiła o wstawienie info: http://uzhgorod-dog.org/ na stronie też nowe zasady uzyskania ch ua i j ch ua Jakoś nie mogłam znaleźć.... gdzie dokładnie szukać? Quote
vpassione Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 My czekamy na rozpiskę sędziów i... może, może, kto wie, pojedziemy :) [quote name='panbazyl']Jakoś nie mogłam znaleźć.... gdzie dokładnie szukać? New conditions of reception of a title the Champion of Ukraine and Junior Champion of Ukraine for foreign citizens! JUNIOR CHAMPION OF UKRAINE If your dog possesses any Junior champion certificate that having received 2xJCAC in Ukraine. One JСАС should be received on CAC UA exhibition (in junior class), the second JСАС at the international exhibition (in junior class) that can apply for a title of the JUNIOR CHAMPION OF UKRAINE. CHAMPION OF UKRAINE If your dog possesses any Champion certificate that having received 2xCAC in Ukraine. One САС should be received on CAC UA exhibition, the second САС at the international exhibition that can apply for a title of the CHAMPION OF UKRAINE. GRAND CHAMPION OF UKRAINE If your dog possesses any Ukrainien Champion certificate that having received 2xCAC in Ukraine. One САС should be received on CAC UA exhibition, the second САС at the international exhibition that can apply for a title of the GRAND CHAMPION OF UKRAINE. Quote
panbazyl Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Dzieki!!!! Ja czytałam te strony w wersji wschodniej językowej i jakoś mi chyba umknęło.... Bo anglijskiej mowy nie czaję zbyt... Za to wschodnie a zwłaszcza ukraiński bez żadnych problemów. Quote
Shetanka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Wie ktoś, ile to będzie +/- km od Częstochowy? Quote
Aziza Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Shetanka napisał(a):Wie ktoś, ile to będzie +/- km od Częstochowy? Przez Kraków, Nowy Sącz to ok. 450 km - przez przejście graniczne w Użhorodzie. Quote
panbazyl Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 popatrzyłam na ich strony, najpierw na ukrainskie - tam cena 15 € za wystawę potem na wersję angielską a tam 40 € za wystawę. Drobna różnica, nie???? Moze pomyślę nad zmianą paszportu (dla psa) hehehe Quote
kivik Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 panbazyl napisał(a):popatrzyłam na ich strony, najpierw na ukrainskie - tam cena 15 € za wystawę potem na wersję angielską a tam 40 € za wystawę. Drobna różnica, nie???? Moze pomyślę nad zmianą paszportu (dla psa) hehehe tansze zgloszenia bylu do 9 kwietnia:( nie rozumiem tylko dokladnie informacji na ich stronie. Wydaje mi sie, ze zrozumialam, ze nalezy zaplacic przy zgloszeniu. Czyli nie mozna placic na wystawie? Szczerze mowiac, nie wiem jak przelac pieniadze na Ukraine? Quote
Coyote Ugly FCI Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 zawsze na ukrianie płaci sie na miejscu i jets to 1 stawka dla cudzoziemcow nie wazne w jakim terminie bylo zgloszone , przynajmniej tak bylo w tamtym roku Quote
kivik Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 [quote name='Coyote Ugly FCI']zawsze na ukrianie płaci sie na miejscu i jets to 1 stawka dla cudzoziemcow nie wazne w jakim terminie bylo zgloszone , przynajmniej tak bylo w tamtym roku no wlasnie nie jestem pewna czy sie cos nie zmienilo - cytat ze strony - odnosnie zagranicznych wystawcow. Information for exhibitors 2xFCI-CACIB Information for foreign citizens and not for members of Ukrainian Kennel Union Payments and fees for foreigners and not for members Ukrainian Kennel Union: Registration is considered complete only when payment for the quity contribution for the exhibition Payment and fees(Foreign exhibitors) 05.XII.2009-04.IV.2010 05.IV.2010-01.VIII.2010 for the first dog (incl. catalogue) €40 €45 for each next dog (without catalogue) €35 €40 Baby, puppies, veterans €10 €10 Couple competition, Breeding groups €15 €15 Quote
narisowa Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 musia napisał(a):czy gdzieś jest obsada sędziowska ? niby jest - zoya olejnikowa i kristina tar - ale jakoś mało tych sędziów jak na cacib-ówkę :razz: Quote
panbazyl Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 narisowa napisał(a):niby jest - zoya olejnikowa i kristina tar - ale jakoś mało tych sędziów jak na cacib-ówkę :razz: poczekaj, jeszcze czas jest! :) Quote
Jagoodka Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 A czy ktoś był juz na Ukrainie bez przeciwciał? Może bym sie wybrała ale badań robić nie będę. Quote
Aziza Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Jagoodka napisał(a):A czy ktoś był juz na Ukrainie bez przeciwciał? Może bym sie wybrała ale badań robić nie będę. Byliśmy w tamtym roku z 2 psami. Przy wjeździe na przejściu w Użhorodzie wet nie pytał o przeciwciała. Oglądnął dokładnie paszporty, powiedział, że wszystko ok ale trzeba zapłacić - kazał dać 10euro w paszport. Wyjeżdżając z Użhorodu na granicy była kolejka na ok. 14 godzin (tak oszacował ją strażnik graniczny) i pojechaliśmy na przejście Ubla/Wielki Bereznik i tam wet tylko wbił pieczątkę w psie paszporty i stwierdził, że ok. Quote
Jagoodka Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Czyli jednak sie da bez tych przeciwciał :) Quote
Aziza Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Jagoodka napisał(a):Czyli jednak sie da bez tych przeciwciał :) Chyba, że się ma pecha i trafi na nadgorliwego celnika-weterynarza... Quote
bagira@sara Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Aziza napisał(a):Chyba, że się ma pecha i trafi na nadgorliwego celnika-weterynarza... nie wiem od czego to zależy, bo ja kilka dni temu jechałam do Kijowa z psem pociągiem i nawet nikt nie zapytał o szczepienia i paszport :lol: jedynie jak wracałam juz na polskiej granicy zapytali czy pies posiada paszport ale nie sprawdzali :lol: Quote
panbazyl Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Aziza napisał(a):Byliśmy w tamtym roku z 2 psami. Przy wjeździe na przejściu w Użhorodzie wet nie pytał o przeciwciała. Oglądnął dokładnie paszporty, powiedział, że wszystko ok ale trzeba zapłacić - kazał dać 10euro w paszport. Wyjeżdżając z Użhorodu na granicy była kolejka na ok. 14 godzin (tak oszacował ją strażnik graniczny) i pojechaliśmy na przejście Ubla/Wielki Bereznik i tam wet tylko wbił pieczątkę w psie paszporty i stwierdził, że ok. ooo To masz jakąś pieczątke w psim paszporcie????? Bo ja tylko polskich wetów i zaraz zabraknie mi miejsca już na te pieczątki. A żaden celnik nigdy nam nic nie przypieczętował, choć kawał swiata z sierściuchem zjeździłam. Quote
Aziza Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 panbazyl napisał(a):ooo To masz jakąś pieczątke w psim paszporcie????? Bo ja tylko polskich wetów i zaraz zabraknie mi miejsca już na te pieczątki. A żaden celnik nigdy nam nic nie przypieczętował, choć kawał swiata z sierściuchem zjeździłam. W psich paszportach na ostatniej stronie są dwie pieczątki ukraińskie, z datą i podpisem celnika-weterynarza. Quote
panbazyl Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Aziza napisał(a):W psich paszportach na ostatniej stronie są dwie pieczątki ukraińskie, z datą i podpisem celnika-weterynarza. u mnie niet!!!! Moze dlatego, że mamy hiszpańskie papiery? :evil_lol: Quote
Bardotka Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Hmmmm, no bym sie wybrala na te wystawy bardzo chetnie - trzeba powaznie pomyslec :) Quote
panbazyl Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 myśl! Myśl! ja też myślę nad nimi. Myśliwym zostanę.... ;) Quote
narisowa Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 no to mamy obsadę sędziowską: FCI-CACIB Zhemchuzhina Karpat-2010 | FCI-CACIB "Жемчужина Карпат-2010" Mrs. ZOYA OLEYNIKOVA (UKRAINE) MOMСILOVIС (BOGNIС) SANJA (SERBIA) BILJANA DŽIGURSKI (SERBIA) SZABO SANDOR (HUNGARY) Mr. IGOR SEMENENKO (UKRAINE) CAC UA Special(club)show of the hunting breeds | САС UA Спец выставка охотничьих пород SZABO SANDOR (HUNGARY) BILJANA DŽIGURSKI (SERBIA) FCI-CACIB Zakarpathie-2010 | FCI-САСIB "Закарпатье-2010" MOMСILOVIС(BOGNIС) SANJA (SERBIA) SZABO SANDOR (HUNGARY) Mrs. ZOYA OLEYNIKOVA (UKRAINE) Mrs. KRISTINA TAR (UKRAINE) Mrs. Nina ALEKSANDROVA(UKRAINE) Mr. IGOR SEMENENKO (UKRAINE) Quote
Recommended Posts