snuszak Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Nazwałam go Solo - bo biegał w niedzielę zagubiony sam po ulicy. Budził strach w ludziach jako pies groźnej rasy - mimo, że jest psim aniołem. Nieufnie zaczepił się za moja mamą, wracającą z psami ze spaceru. Przywitał się machając ogonem. Do ludzi początkowo nieufny, później można z nim zrobić wszystko. Wieczorem sprawdziłam czy ma chipa - nie miał. Został odpchlony, zaszczepiony i dostał w karczek swojego chipa. Noc spędził w mojej ciepłej piwnicy całkiem spokojnie. Czasem troszkę wyjąc i piszcząc, jednak szybko się uspokoił. Rano musiał pojechać do schroniska. Nie mam warunków na kolejny tymczas. Pies wygląda na zadbanego, w dobrej formie za wyjątkiem pocharatanego noska, w paru miejscach łapek i ubytku sierści na karku. Jest dość młody ze 3 lata? Chętnie chodził po domu, nie nasikał, jednak opierał łapki na blatach szukając smakołyków na stołach. Jak już raz wpuściliśmy go do domu to później już sam się pchał i otwierał sobie drzwi skacząc na klamkę i drapiąc drzwi. Otarcia może mieć od ucieczki przez płot - bo i u mnie z wydzielonej części ogrodu przedostał się na resztę podwórka skacząc przez płot i strącając donice z wrzosami :oops: mama nie była zadowolona :roll: Jest nadzieja, że pies uciekł z Mosiny, straż miejska dostała w sobotę informację, że taki pies zwiał właścicielowi w Mosinie. Dowiedzą się - wszystko z nimi ugadałam. Jednak gdyby pies nie został odebrany przez właściciela proszę o pomoc w szukaniu pilnego tymczasu. Zbliżają się mrozy, pies wymaga silnej ręki, która pokaże mu co wolno a czego nie. Sprawa z właścicicielem wyklaruje się pewnie w ciągu tygodnia. To pies energiczny ale przyjazny dla innych psów. Supergoga wstawi zdjęcia, bo ja coś nie mogę :cool1: takie zrobione u mnie w domu na szybko. Quote
supergoga Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Śliczny pies, tylko nam powoli opadają ręce. Znów kanał. Quote
bebcik Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Piękny psiak... kolejny piękny amstaff bez domu :( Quote
snuszak Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 zaspałam dziś na uczelnie więc miała czas wpaść do schronu, Solo jest tam cały czas, właściciel się nie zgłosił psiak marznie, możemy go zabrać na tymczas ale na okres 2 tygodni musiałby być blisko, żeby w razie czego własciciel miał mozliwość psa odebrać, tylko gdzie?? Wszystko zapchane, nasz hotel odpada... zimno tak dziś, mrozy mają być większe, w najgorszej sytuacvji jest on i Trop, zero kudłatej ochrony, najdelikatniejsza sierść, do tego schron się zapchał, nie ma wolnych miejsc, nie wiem co będzie jak przyjedzie jakiś nowy pies :(:( tylko taka fotka ze schronu, psiaki dostały chrupki i przyniosłam im do tego letnie gotowane jedzonko - ryż z miechęm, marchewą gotowaliśmy akurat dla naszych to i wiecej zrobiliśmy na ten mróz Quote
fioneczka Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 kolejna bida :placz: w zimnym boksie oby właściciel go szukał ... Quote
Alicja Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Trzeba czekać na wieści o właścicielu . Zawołajcie Sainta to jego okolica ;) moze zna piesa z widzenia :hmmmm: Quote
Saint Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Kurczę.. Patrzę.. Myślę.. I póki co nie kojarzę :( Ale roześle info wśród znajomych - może oni kojarzą psa, bądź właściciela :) Quote
Saint Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Mogę też zrobić plakaty i porozwieszać w Mosinie - musiałbym mieć tylko jakiś numer telefonu, żeby podać jako kontakt :) Quote
ania z poznania Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Kuba, a dałbyś radę na dniach kupić mu kubraczek i podjechać do schronu? Ja będę dopiero w niedzielę w Polsce a on tak marznie biedny........ Quote
izabelka_70 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 kurcze jakie śliczności... a moja rodzina nie chce się zgodzić, żebym zrobiłam hotelik na ogrodzie.... biedaczek moze pan jednak się znajdzie... Quote
snuszak Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Saint ja myślę że jak komuś na psie zależy to sam robi ogłoszenia, a jak nie szuka to znaczy, że głupek nie właściciel Quote
ms_arwi Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Piekny jestes Solo... mam nadzieje, ze ktos jednak Cie szuka... Quote
justysiek Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 zima sie zbliza coraz bardziej a bulowatych przybywa:placz: piekny pies, oby mial odpowiedzialneo wlasciciela , ktory go jednak szuka.:roll: Quote
ania z poznania Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Przed chwilą dostałam wiadomość od Izabelki: :loveu: Solo został odebrany przez właściciela :loveu: Quote
snuszak Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 ja mam dane właściciela, jutro będę się z nim kontaktować, aby przekazać książeczkę Solo i zmienić dane na chipie :) Quote
snuszak Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 dziś przyjedzie książeczkę odebrać właściciel, mnie nie będzie bo praca ale poleciłam zrobić lekki wywiad rodzicom, Saint mam też adres właściciela, podeślę Tobie poźniej na pw bo to Pan z mosiny, to jakbys miał blisko to chociaż gdyby tak z zewnątrz na domek zerknąć co tam za płotem się dzieje, jak będa jakieś wątpliwości to najwyżej będziemy myśleć, jednak mimo odrapań jakie były pewnie od ucieczki to Solo był bardzo zadbany więc powinno być ok morał - warto uderzyć czasem do straży miejskiej, oni kontaktują się że straża z pobliskich miast i jak widać w tym przypadku dało to rezultat :) właściciel sam zgłosił zaginięcie psa straży mosińskiej - czyli szukał Solo, brawo i może mandat w wysokości 200zł który zapłacił będzie mobilizacją do lepszego pilnowania pupila Quote
snuszak Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 właściciele byli u mnie, wszystko ok z wywiadu, Solo to lóżkowy pies :) dane na chipie już zamienione Quote
Recommended Posts