Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 409
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Madzialenos']Ojej Borysek znalazł dom to cudownie dzisiaj to wgl same cudowne wiadomości :D Już go z dumą ściągam z owczarków w potrzebie :)
Tak,to chyba jedna z lepszych wiadomości w tym tygodniu...doczekał się nareszcie.Na koniec znalazłam jeszcze takie zdjęcia Boryska:

Posted

[quote name='Madzialenos']To za Boryska mogę wstawić kolejną owczarkowatą bidę do wyciągnięcia ze schronu tylko którą ?[/QUOTE]
Wysłałam PW...

Posted

Najlepsza wiadomość dnia i to jaka. Borysek ma dom i to jaki, jest uwielbiany i kochany , czy jemu sie to nie należało?
On tak ufnie i cierpliwie czekał na człowieka, nikt mu nie dawał szans. Ja zawsze twierdziłam i powtarzam to po raz wtóry, kazdy pies jest adopcyjny. Borysek to mój pierwszy schroniskowy psiak od wiosny ub. roku, którego wyprowadzałam a spacer z nim to sama przyjemnośc , nie ciągnął, szedł tak miękko jakby wyczuwał moje intencje. Borysem byłam zachwycona i widziałam w nim psa , który mógłby być świetnym gospodarzem każdego domostwa. Ogromnie ostatnio przykro było mi na niego patrzeć jaki był smutny w tym boksie, nawet dzisiaj rozmawialiśmy z koleżanką o jego adopcji a tu taka wiadomość , dla mnie cudowna wiadomość i ogromnie się tym szczęściem Borysa cieszę.

Boryska chciałabym odwiedzić i chociaż połaskotac go za uszkiem bo to mój pierwszy pupilek schroniskowy. Zresztą z tego co mi powiedział P. Marek nie tylko - Borysem był również zachwycony pewien pan wyprowadzający raz w tygodniu psiaki schroniskowe.
Zdradzę również jego niebywałą ochotę i chęć do zabaw , Borysek w słoneczku, na łące staje się pieskiem młodzieniaszkiem a jak zaczepnie prowokuje człowieka do zabawy, niesamowite.

Borysku bywaj szczęśliwy w nowym domu i sprawiaj aby twoi domownicy również byli w twoim towarzystwie szczęśliwi.

Posted

[quote name='Nadia001']Borysa przygarnęła moja mama. Jego zadaniem nie jest pilnowanie podwórka, ani nawet mieszkania, ale... kochanie wszystkich domowników :)
to jego jedyna funkcja, no może poza poprawianiem humoru i pełnieniem funkcji dekoracyjnej domu ;)Jak wiele razy pisano, on uwielbia spacery i chodzi co najmniej dwa razy dziennie na dłuższe wyprawy.Mama się cieszy, że jest grzeczny i spokojnie spaceruje. To znaczy, z nią spokojnie chodzi, bo ja pozwalam sobie na podbieganie,więc po naszych spacerach zachowuje się jak szczeniak i jest mocno rozentuzjazmowany :)Póki co nie mamy powodów by narzekać na jego zachowanie. Martwić może jedynie fakt, że mało je. Słaby apetyt, wydaje mi się, można wytłumaczyć jego tęsknotą za miejscem, ludźmi i zwierzakami które znał. Mam nadzieję, że niebawem i ten problem zniknie :)Borys cały czas spędza w domu. Podczas obecności mamy, pełni rolę jej bodyguarda i nie odstępuje jej na krok.Gdy już się położy nie wolno nawiązywać z nim kontaktu wzrokowego... bo znowu się podnosi i jest w stanie gotowości :)Dlatego mama unika patrzenia na niego jak leży... o ile to można nie patrzeć, przecież to stworzenie jest takie kochane i śliczne, że po prostu się nie da o nim nie myśleć i na niego nie zerkać :)Mama zawsze myślała o tym, że jakby miała przygarnąć psa ze schroniska to najlepiej starszego i chorego (czyli takiego, który ma najmniejsze szanse na znalezienie domu), a który powinien jeszcze zaznać miłości i spokoju. Padło na Borysa :) Ta decyzja padła kilka dni po uśpieniu naszego schorowanego Reksa, bez którego dom wydawał się pusty i obcy.Wypełnienie go wesołym spojrzeniem i radosnym merdaniem, było najlepszym z możliwych rozwiązań :)
w razie pytań chętnie odpowiem :)[/QUOTE]
Gratuluję wyboru :lol: Bardzo się cieszę:multi:Wszystkiego dobrego dla Was i dla Boryska:lol: Czekamy na zdjęcia :eviltong:

• 1 year later...
Posted

Przez zupełny przypadek odwiedziłam Boryska,zobaczcie jak pięknie wygląda:

...poznał mnie i leciutko machał ogonkiem,obwąchał i miał takie "uśmiechnięte"pycho jak na zdjęciu.Kochają go tam bardzo!Chodzi na spacerki,ma pyszne jedzonko,spokój i DUŻO miłości.Wzruszyłam się wizytą i bardzo,bardzo cieszę się,że Borys znalazł na starość taki dom.:lol::lol::lol: