Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 409
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Wolontariuszka Ewa wyjęła dziś Boryskowi dwa najedzone kleszcze. Chyba musimy zacząć po każdym spacerze przeszukiwać psiaki.

Ja wczoraj to zrobiłam...każdego wychodzącego ze mną psiaka sprawdziłam,ale trzeba to robić po każdym spacerze...

Posted

Romka napisał(a):
Ja wczoraj to zrobiłam...każdego wychodzącego ze mną psiaka sprawdziłam,ale trzeba to robić po każdym spacerze...

I bardzo dobrze Romciu zrobiłaś!

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='mamanabank']Dobry kumpel z Borysa, wcale nie chce nas opuścić...[/QUOTE]
Co raz starszy i jakiś taki spokojniejszy zrobił się nasz Borysek...ale ma teraz regularne spacery,Donata wyprowadza go zawsze jak jest w schronisku...

Posted

Dziś też był na spacerku i wczoraj pewnie też...Borysek jest teraz przytulakiem,trochę postarzał się nasz macho...to i na przytulanie ma większą ochotę...

• 2 weeks later...
Posted

Teraz bardzo dużo chodzi na spacerki...a ja mam do niego sentyment to jeden z najstarszych psiaków w schronisku i najdłużej siedzących w schronisku...i aż boję się napisać,pewnie tak zostanie...

Posted

A ja uważam że nie ..

Borysek i jak poznaję Leona to świetne psiaki na posesje. Duże psiaki robią wrażenie na przechodniach a tak napradę to bardzo wrażliwe i mądre psiaki. To że starsze to dla mnie atut a nie wada. Tylko jak tych potencjalnych zainteresowanych naszymi psiakami do tego przekonac.. czemu w nich tkwią takie niczym nieuzasadnione stereotypy? To nieprawda że starszy pies i że ze schroniska to z nim same problemy, uważam że jest na odwrót - taki pies jest bardzo wdzieczny za przygarniecie do domu i potrafi się mądremu wlascicielowi w dwójnasób odzwajemnić.

Cały czas obserwując to naszą schroniskowa psią sforę zastanawiam sie jakich argumentów uzywac aby w ludziach zaszczepić inne spojrzenia na starszego psiaka.

Posted

Donata napisał(a):
A ja uważam że nie ..

Borysek i jak poznaję Leona to świetne psiaki na posesje. Duże psiaki robią wrażenie na przechodniach a tak napradę to bardzo wrażliwe i mądre psiaki. To że starsze to dla mnie atut a nie wada. Tylko jak tych potencjalnych zainteresowanych naszymi psiakami do tego przekonac.. czemu w nich tkwią takie niczym nieuzasadnione stereotypy? To nieprawda że starszy pies i że ze schroniska to z nim same problemy, uważam że jest na odwrót - taki pies jest bardzo wdzieczny za przygarniecie do domu i potrafi się mądremu wlascicielowi w dwójnasób odzwajemnić.

Cały czas obserwując to naszą schroniskowa psią sforę zastanawiam sie jakich argumentów uzywac aby w ludziach zaszczepić inne spojrzenia na starszego psiaka.

Donata,zeby było więcej tak myslących ludzi jak Ty...niestety to rzadkość...Borys ma szczęście ,ze ma Ciebie...teraz wyjątkowo duzo chodzi na spacerki...i bardzo to lubi...

• 2 weeks later...
Posted

Borysek to sama przyjemnośc z nim spacerować........

Borysek idzie równo nie ciągnie bardzo dobrze wyczuwa intencje prowadzącego smycz. Ja mam wrażenie że on ma duszę umuzykalnionego psiaka on tak dobrze potrafi współgrać sie z osoba prowadzącą.

Mysłę ze tak byłoby i w domu, to piesek stateczny z wyglądu a też robi swoje wrażenie na obcych a tak naprawdę potrafi się dopasować do oczekiwań swojego człowieka. To piesek, który jeszcze może przynieśc człowiekowi tyle pożytecznych chwil i radości z przebywania z nim...

.

Posted

[quote name='Donata']Borysek to sama przyjemnośc z nim spacerować........

Borysek idzie równo nie ciągnie bardzo dobrze wyczuwa intencje prowadzącego smycz. Ja mam wrażenie że on ma duszę umuzykalnionego psiaka on tak dobrze potrafi współgrać sie z osoba prowadzącą.

Mysłę ze tak byłoby i w domu, to piesek stateczny z wyglądu a też robi swoje wrażenie na obcych a tak naprawdę potrafi się dopasować do oczekiwań swojego człowieka. To piesek, który jeszcze może przynieśc człowiekowi tyle pożytecznych chwil i radości z przebywania z nim...

.
Donata,Borysek był zawsze łobuziakiem schroniskowym...lubił awantrury,dlatego siedzi sam w boksie...zawsze dominował słabsze psiaki,np:Erniego oraz Reksa...dość długo siedzi sam w boksie i baaardzo długo w schronisku.Jak porównasz zdjęcia ,zobaczysz jak się zestarzał...ale marzę,że wreszcie ktoś go pokocha...

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Kaja10014 napisał(a):
Borysek często wychodzi na długie spacery z Donatą :)

Tak i dzięki temu ten schroniskowy zabijaka zrobił się bardzo szczęśliwy,oczka ma spokojne i bardzo poprawiła mu się sierść...jak wchodzimydo schroniska przestępuje z łapy na łapę i czeka aż podejdziemy do niego...a potem najczęściej spacerek z Donatą aż do odległego stawu na Czajkach.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...