Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z Norą spędziłam dzisiaj najwięcej czasu, chociaż nie wyprowadziłam jej na zewnątrz boksu. Jest w pojedynczym boksie, na kwarantannie. Jest bardzo skrzywdzona przez ludzi, cały czas "opowiadała mi" skomląc swoją historię. Boi się, a jednocześnie lgnie do człowieka, chce być blisko i nie wie, czy coś jej nie grozi. Na początku karmiłam ją z ręki przez kraty, potem weszłam do boksu, głaskałam i gadałam z nią, nie jest agresywna, pozwala dotykać się przy jedzeniu. Na widok obroży i linki schowała się za budę i nie chciała wyjść, kiedy pokonała strach, pozwoliła założyć sobie obrożę i przypiąć linkę, ale cały czas płakała, bo tego inaczej nie można nazwać. Smycz i obroża źle jej się kojarzą... w końcu właściciel przywiązał ją do drzewa...

Nora jest po sterylizacji, ma jeszcze szwy.

To jedna z takich suń, których los zapada głęboko w serce i chciałoby się pokazać jej ten lepszy świat...

Posted

Tak Norka jest bardzo skrzywdzona potrzebuje szybko domku!Jeśli można wejśc do niej do boksu to znaczy że z niej kochany psiaczek!Nie wyprowadzałysmy jej na zewnątrz boksu bo bałysmy sie,że jest po sterylizacji ,zeby nie szarpała się!Jest szczupłą suczką,troche niepewną (uszy po sobie) i bardzo na swoj psi sposób rozżaloną!Skarżyła sie Mamanabank cały czas!Biedna psinka!

Posted

Dziewczyny, psiak nie może zostać u koleżanki! Jej piesek ( ze schronu) sunia, jest bardzo zazdrosna o pieska i go straszy i koleżanka przyszła do mnie, żebym pomogła szukać domku, albo się z wami skontaktowała co robię. Pies nie był u weterynarza, koleżanka mówi, że przetrzymała by go przez święta, ale boi się, że się przyzwyczai itd. Co robimy?? Jeszcze napiszę, że szanse, że psiak zostanie przez nią odwieziony do schronu sa raczej nikłe...

Posted

Figafiga napisał(a):
Kaju a ty nie możesz jutro przywieźć psa do schronu???
Kajka zawież psiaka do schroniska albo do p.doktor do lecznicy i powiedz jak trafil do Ciebie i że jest to pies bezdomny!On na pewno cierpi!

Posted

Dobrze, że ludzie do niej zaglądają. No wlasnie o to chodzi, że niestety nie mogę zawieźć psa, moja mame dotknęła gorączka przed świętami i palęta się po sklepach, nie ma samochodu i nie mam jak go dostarczyć! Według koleżanki to ja mam za nią szukać małemu domu itd, ale ona może go jeszcze kilka dni przetrzymać u siebie, zapytam ją czy ona może go zawieśc do pani wet z naszego schronu.

Posted

Jaka odpowiedz kolezanki?Dziewczyny nie mozecie sie tak licytować to jest mały piesek,który cierpi!Kajka jako jedna z nas podejmij męska decyzje a ja Ci w tym pomogę!

Posted

Przeczytałam post i zadzwoniłam do p.Marka z zapytaniem o Norkę!Norka już mniej płacze i tęskni !Zdaniem p.Marka jej zachowanie wynikało z tego ,że prawdopodobnie była zawsze w towarzystwie czlowieka i brakuje jej kontaktu z nim!Jest bardzo łagodna i nie ma w niej cienia agresjiTak po tych kilkunastu dniach pobytu w schronisku ocenia ja p.Marek!

Posted

[quote name='mamanabank'][SIZE=4]Moim zdaniem obok Puszka Nora jest pierwszym psem, który powinien trafić do mądrego DT lub hotelu, to bardzo mądra i bardzo skrzywdzona sunia. Proszę Was, POMÓŻMY JEJ![/SIZE][/QUOTE]

Tak Norka jest bardzo skrzywdzona!Jeśli będa deklaracje pienięzne to jestem zdania ,że ona także powinna dostac szanse jak Puszek!