Figafiga Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 do schronu tego psiaka, a nie u takiej dziewuchy Quote
kajkoowa Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Gucio ustaliłam na razie, bo koleżanka udaje, że nie ma jej w domu:shake: Ale moja mama widziała psiura samotnego na dworze. Raz jest z nią, raz sam. Źle to wygląda:shake: Quote
Romka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 No własnie!Jak go zobaczysz zabierz go nawet jutro do schroniska!Na dworze jest mróz z 15 stopni! Quote
kajkoowa Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Wiem, mróz trzaska:shake: Jutro znowu się przespaceruję i dopytam o psa ale myślę, że lepiej szukać nowego domku niż zostawić go w tym, w którym jest:shake: Quote
mamanabank Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Musimy się dokładniej przyjrzeć Norze, owczarkowe sunie to moje faworytki, mądre i dostojne. Norka do zobaczenia za godzinkę Quote
mamanabank Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Z Norą spędziłam dzisiaj najwięcej czasu, chociaż nie wyprowadziłam jej na zewnątrz boksu. Jest w pojedynczym boksie, na kwarantannie. Jest bardzo skrzywdzona przez ludzi, cały czas "opowiadała mi" skomląc swoją historię. Boi się, a jednocześnie lgnie do człowieka, chce być blisko i nie wie, czy coś jej nie grozi. Na początku karmiłam ją z ręki przez kraty, potem weszłam do boksu, głaskałam i gadałam z nią, nie jest agresywna, pozwala dotykać się przy jedzeniu. Na widok obroży i linki schowała się za budę i nie chciała wyjść, kiedy pokonała strach, pozwoliła założyć sobie obrożę i przypiąć linkę, ale cały czas płakała, bo tego inaczej nie można nazwać. Smycz i obroża źle jej się kojarzą... w końcu właściciel przywiązał ją do drzewa... Nora jest po sterylizacji, ma jeszcze szwy. To jedna z takich suń, których los zapada głęboko w serce i chciałoby się pokazać jej ten lepszy świat... Quote
Romka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Tak Norka jest bardzo skrzywdzona potrzebuje szybko domku!Jeśli można wejśc do niej do boksu to znaczy że z niej kochany psiaczek!Nie wyprowadzałysmy jej na zewnątrz boksu bo bałysmy sie,że jest po sterylizacji ,zeby nie szarpała się!Jest szczupłą suczką,troche niepewną (uszy po sobie) i bardzo na swoj psi sposób rozżaloną!Skarżyła sie Mamanabank cały czas!Biedna psinka! Quote
kajkoowa Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Dziewczyny, psiak nie może zostać u koleżanki! Jej piesek ( ze schronu) sunia, jest bardzo zazdrosna o pieska i go straszy i koleżanka przyszła do mnie, żebym pomogła szukać domku, albo się z wami skontaktowała co robię. Pies nie był u weterynarza, koleżanka mówi, że przetrzymała by go przez święta, ale boi się, że się przyzwyczai itd. Co robimy?? Jeszcze napiszę, że szanse, że psiak zostanie przez nią odwieziony do schronu sa raczej nikłe... Quote
Figafiga Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Kaju a ty nie możesz jutro przywieźć psa do schronu??? Quote
Romka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Figafiga napisał(a):Kaju a ty nie możesz jutro przywieźć psa do schronu???Kajka zawież psiaka do schroniska albo do p.doktor do lecznicy i powiedz jak trafil do Ciebie i że jest to pies bezdomny!On na pewno cierpi! Quote
Romka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Miałam zapytanie o nasza Norkę!Wysłałam wiadomośc z opdowiedzią ale na razie cisza!Czekamy po świętach! Quote
kajkoowa Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Dobrze, że ludzie do niej zaglądają. No wlasnie o to chodzi, że niestety nie mogę zawieźć psa, moja mame dotknęła gorączka przed świętami i palęta się po sklepach, nie ma samochodu i nie mam jak go dostarczyć! Według koleżanki to ja mam za nią szukać małemu domu itd, ale ona może go jeszcze kilka dni przetrzymać u siebie, zapytam ją czy ona może go zawieśc do pani wet z naszego schronu. Quote
Romka Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Jaka odpowiedz kolezanki?Dziewczyny nie mozecie sie tak licytować to jest mały piesek,który cierpi!Kajka jako jedna z nas podejmij męska decyzje a ja Ci w tym pomogę! Quote
Figafiga Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 Piękna suka o imieniu Norka jest mieszanką O-nka siedzi sobie w zimnym kojcu kiedy ktoś ją weźmie w końcu?? Quote
Romka Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Norka oby Nowy Rok był juz w styczniu rokiem w ktorym znajdziesz domek! Quote
kajkoowa Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Nic! Od kilku dni go nie widziałam, koleżanka się nie odzywa... Quote
mamanabank Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Nora, do zobaczenia wkrótce, już się nie mogę doczekać spotkania z Tobą, niech tylko wyzdrowieję... Quote
mamanabank Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [SIZE=4]Moim zdaniem obok Puszka Nora jest pierwszym psem, który powinien trafić do mądrego DT lub hotelu, to bardzo mądra i bardzo skrzywdzona sunia. Proszę Was, POMÓŻMY JEJ![/SIZE] Quote
mamanabank Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 będą potrzebne lepsze zdjęcia do ogłoszeń Quote
Romka Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Przeczytałam post i zadzwoniłam do p.Marka z zapytaniem o Norkę!Norka już mniej płacze i tęskni !Zdaniem p.Marka jej zachowanie wynikało z tego ,że prawdopodobnie była zawsze w towarzystwie czlowieka i brakuje jej kontaktu z nim!Jest bardzo łagodna i nie ma w niej cienia agresjiTak po tych kilkunastu dniach pobytu w schronisku ocenia ja p.Marek! Quote
Romka Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [quote name='mamanabank'][SIZE=4]Moim zdaniem obok Puszka Nora jest pierwszym psem, który powinien trafić do mądrego DT lub hotelu, to bardzo mądra i bardzo skrzywdzona sunia. Proszę Was, POMÓŻMY JEJ![/SIZE][/QUOTE] Tak Norka jest bardzo skrzywdzona!Jeśli będa deklaracje pienięzne to jestem zdania ,że ona także powinna dostac szanse jak Puszek! Quote
Recommended Posts