Daga&Maks Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 jak wspaniale zaczyna się nowy rok dla Noreczki Quote
bros Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 świetne wieści , u Jamora jak na zapiecku :) Quote
Figafiga Posted January 2, 2010 Author Posted January 2, 2010 Daga & Maks napisał(a):jak wspaniale zaczyna się nowy rok dla Noreczki dla Wilka tez się zaczął Quote
Mantis Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Super, że Nora będzie czekać na domek u Jamora :multi: Bannerek zamówiony przez niezawodną Mamanabank, który będzie reklamował Norę, jednocześnie wspierając Skarpetę Kudłaczy :) Quote
mamanabank Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Kochana Mantis, dziękuję za banerek i ajk zwykle poproszę nr konta na PW, ale pozwlam sobie już wkleić, poniewaz potrzebujemy wsparcia. NORA JEST JUŻ OD WCZORAJ W HOTELU U JAMORA - Figafiga czy mogłabyś napisać to w pierwszym poście albo w tytule? A tak napisał o niej Jamor na wątku hotelowym: - dojechała Nora. Wesoła, zwinna , taka fryga. Ta to nawet pewnie jeszcze nie wie ze jest bezdomna, i niech w takie niewiedzy zostanie. Zdrowa, czysciutka, zadbana. słychac ja . Nawija prawie tak szybkko jak Romka. Jutro zrobie jej jakies zdjecia, a dobre jak bedzie słonce. Quote
mamanabank Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Serdecznie dziękuję Aikowo za to, że pokonała wczoraj ze mną ok.400km, transportując Norę do Jamora i Saszę/Lenę - jużaczkę z Lubartowa pod Warszawę. Quote
mamanabank Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Nora powinna mieć ksywkę "gadający pies", bo gada i gada, ciągle dyskutuje, nie ma kwestii, na którą nie miałaby odpowiedzi. Do samochodu wskakuje sama i tu bez gadania, obserwuje otoczenie, sygnalizuje wszystko, co ją ciekawi: " o, jaki fajny pies idzie!". Mordę pcha do głaskania, przytula się, dziamie na przywitanie i chyba sama się dziwi, że zamiast słów słyszy szczekanie, szczeko-piszczenie, szczeko-wycie, w każdym razie jest to sucz, która komunikuje się z człowiekiem za pomocą dźwięku wydawanego paszczą. Przełamuje już resztki lęku przed człowiekiem, lubi być w kontakcie. Jamor ocenił, że ma ok.2,5 roku, po zębach, na oko wygląda młodziej. Na smyczy umie chodzić i już się nie boi obroży. Muszę pozbierać myśli, wtedy poskładam do kupy deklaracje. Quote
Figafiga Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 mamanabank kolejna wyprawa będzie z moim udziałem ok! Quote
kajkoowa Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Bardzo się cieszę! A teraz z innej beczki - Rudy ma dom! Razem z koleżanką postanowiliśmy oddać go zaufanej rodzinie, ktora mieszka w Naszym bloku od czasu do czasu, bo naprawde zyją w Holandii. Rudy od kiedy przyjechali bardzo się spodobał, pani powiedziała, że jeżeli mamy problem z transportem psa do lecznicy ona go zabierze, bo jest świadoma bólu i opieki nad psem. Rudy zamieszkał u nich w domu i świetnie sobie radzi, ma wszystkie szczepienia i niedługo zacznie nowe życie ze swoją rodziną w Holandii. :loveu: Quote
Figafiga Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 super, ciekawe jakie są przepisy wjazdu z psem do Holandii, ale jak się uda to super, wreszcie ludzie świadowi bólu zwierzaka! Quote
kajkoowa Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 No włąsnie nie wiem ale chyba jak się z psem wyjeżdza to musi mieć czworonóg przynajmniej 3 tygodnie przed wyjazdem robioną szczepionkę na wściekliznę, ale nie jestem pewna czy tak jest ;) Quote
Figafiga Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 co do przepisów odpowiedziałam na wątku ogólnym naszym, żeby nie zaśmieca wątku Quote
mamanabank Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 i paszport psi musi być Łowicki Holender! Quote
mamanabank Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Zobaczcie i cieszcie się, jako i ja http://jamor.fotosik.pl/albumy/720876.html Quote
mamanabank Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Wreszcie sobie Nora polatała jak należy! Quote
Figafiga Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 widać, że porządnie sobie pobiega! Quote
mamanabank Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Chyba już jestem w stanie zrobić wstępne rozliczenie... UWAGA ROZLICZENIE na dzień dzisiejszy Kwota pozostała po Wilku 201zł Kwota dla Nory po Kojocie 65zł Z kwoty po Wilku 20zł, na prośbę bros zostało przekazane na karmę dla Lusi (szczegóły na wątku Wilka) Zostało 181zł + 65zł, od siebie dołożyłam 19zł W sumie 265zł zostało przekazane Jamorowi na utrzymanie Nory, co wystarcza na 17 dni od 02.01. do 18.01. Dniówka Nory to 15zł. (zostaje 10zł u Jamora) Teraz zbieramy nowe deklaracje! Quote
Figafiga Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 dam oczywiście po wypłacie TZ 20 zł tak jak ostatnio co miesiąc. Quote
Figafiga Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 o kurde raj dla psów!!!!dobrze, że tak krótko u nas w schronie była, teraz ma jak w domku...nawet nie poczuła życia bez człowieka Quote
Daga&Maks Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Nora ma super życie w hoteliku :) Pozostaje znaleźć dom Quote
Romka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Daga & Maks napisał(a):Nora ma super życie w hoteliku :) Pozostaje znaleźć dom Dziewczyny polecajcie nasza Norę wszystkim !Norka juz Wam dziękuje! Quote
Romka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Dziewczyny ja pozbierałam troche deklaracji "lokalnych",musze tylko iśc z wizytą ścislej z wizytami!:lol: Quote
Recommended Posts