Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 753
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U nas jadła głównie suchą karmę i jej smakowała. Czasem było gotowane to wsuwała aż się jej uszy trzęsły.
Teraz Pajcia ma wybór: suche lub gotowane. Ciekawe który pies wybrałby to pierwsze ;)

Posted

Ha, ha, ha, jasne, ze gotowane. U mnie jak nie chca jesc suchego, to wystarczy, ze puszki pogniote palcami i woda ciepla zaleje i poleje tym chrupki, to wcinaja migiem i zagladaja jeden drugiemu w michy. Albo wywarem z korpusow, lub watróbki, czy zoladkow, ktore goruje starym piesom poleje, to o matko jakie zadowolone. Chrupki to raczej malo jaki pies lubi. Choc jest u mnie kilka, ze uwielbiaja. A jak sa jeszcze lepszej jakosci, to juz raj.
Moze w nowym domku na dzien dobry dostala gotowanego i bardzo jej posmakowalo, wiec czeka. Jak by nie dostala, to zje wtedy chrupki. Znam takie niejadki.

Posted

Dostałam fotki MMSem, bo pani nie radzi sobie z wysłaniem ich mailem. Ja niestety nie mogę ich wstawić... Przesłałam Evelin i Pucce, może one dadzą radę :)
Ja zaniemówiłam szczerze mówiąc jak je zobaczyłam :)

Posted

Fajna jest. Jak patrzy, tak spokojnie. Oby byla szczesliwa, bardzo jej tego życzę.
Ciekawe czy teskni, co mysli, czy jest zadowolona?

Posted

jeszcze zestrachana trochę, ale Pajka często niewyględnie;) wygląda. fajnie, że kontakt jest. a z tym jedzeniem, to pewnie dzieci jej podtykają różne przysmaki i Pajka w lot załapała, że niejedzenie suchego i tak jej wynagrodzą

Posted

Murka,dzieki za wszystkie mms-y, ale dzieki cudownej,nowej technice moge je odczytywać w necie..mam nowy telefon (abonament się skończył) z internetem...ale,jakis taki to program,który sam się aktualizuje czy uzywasz internetu,czy nie i krótko mówiac nabija rachunek...to mam zablokowany...tak więc,do mnie to najlepeij smsy...:)
Drugi domek dla Pajci??? Wierzyć się nie chce....
Fajne są te zdjęcia z nowego domku...aż by się chciało,zeby wszystko było dobrze...tyle czekała-a my razem z Nią...

Posted

[quote name='Murka']A wiecie, że dziś zgłosił się drugi domek dla Pajci ;) nie wiem jak to się dzieje, że zawsze jak pies znajduje dom to następuje lawina...

A ja mam Alme, identyczna jak Paja. Moze by sie udalo? Alma tez u mnie sie zasiedziala i zadnych widokow, a to wspaniala suka. Jest bardzo przyjazna do calego swiata i czeka, czeka. . . . .

Murka, dzieki Tobie Sniezka ma wspanialy dom w Gyni, pamietasz? Tez bylo tak, ze chcieli Bezę, ktora miala juz domek i polecilas im Sniezke i udalo sie. Moze tym razem tez by tak bylo?

Posted

Tylko tu chodzi w sumie nie o wygląd a o charakter psa. Ten pan wydzwania do mnie już od jakiegoś czasu. Jest z Sulejówka k.Warszawy. Ma dom z ogrodem i już jednego psa: retrievera. Szuka psa lub suki dużej gabarytowo która będzie dobrym stróżem i obrońcą terenu (bo retriever zalizuje wszystkich na śmierć). Ogólnie pies ma być na ogrodzie, ale może mieć wstęp do domu. Pies musi być łagodny do dzieci (bo takowe są). Był zainteresowany naszą Jarą, ale Jara nie może mieszkać w domu z ogrodem ze względu na alergię. Poleciłam mu Pajcię, miał się zastanowić. Pajcia pojechała do domu, a pan dzwoni, że się zastanowił ;)

Czy Alma by się nadawała? A może macie coś innego co by się nadawało?
Chodzi też o to, aby pies nie był uciekinierem (jak np. nasza Jarcia), bo tam brama często jest w ruchu.

Posted

Wszystko by pasowalo, tylko jedno, a mianowicie, ze Alma lubi pobiegac sobie. Nigdzie jednak sie nie oddala daleko. Przeleci sie kawalek, posika i wraca. Jesli uda jej sie wyjsc, to nie zawsze natychmiast przyjdzie. No i za kazdym samochodem pobiegnie. Uwielbia tez jezdzic samochodem. Dzieci kocha, koty kocha z psami w zgodzie, a nawet w przyjazni.

Kolejna to Siwa. Tylko, ze tez lubi sie poszwedac jakjuz wyjdzie. Jedynienie ucieka jak idziemy na spacer. Ona wie, ze rano idziemy i ze bedzie fajnie, wiec sie pilnuje i wariuje po drodze pod las z innymi psami. Kiedy wracamy, a jestesmy juz blisko domu, to czasem jest tak, ze zaczyna byc glucha i zostaje w tyle. Teraz juz wiem, ze sie ociaga i zaczepiam ja na smycz. Poza tym jest przyjazna bardzo do wszystkich. Kurnie lubi tylko.
tu jest Siwa http://www.dogomania.pl/threads/217108-piękna-charakterna-Siwa-szuka-aktywnego-właściciela-i-Domu-(bez-kur-w-pobliżu)

Posted

Murka napisał(a):
A jak one ze stróżowaniem? Bo to chodzi o to, żeby kolejny pies nie zalizywał złodziei ;)

ŁOOOO, szczekają jak nie wiem co!!!!! Tylko, ze robia niestety wrazenie, bo jak sie do nich odezwac milo, to tez sie przymilaja. Tylko, ze zlodziej nie bedzie przemawial do psa, tak myslę. To dobre suki, na prawde polecam. Mozna, jakby pan chcial sprobowac. Zawsze moze oddac, a ja przyjmę.
Oczywiscie, jesli nie zechce, to nie pogniewam sie na pewno. Probuje tylko, jesli by byla okazja na dobry dom.

Posted

Evelin napisał(a):
Murka,dzieki za wszystkie mms-y, ale dzieki cudownej,nowej technice moge je odczytywać w necie..mam nowy telefon (abonament się skończył) z internetem...ale,jakis taki to program,który sam się aktualizuje czy uzywasz internetu,czy nie i krótko mówiac nabija rachunek...to mam zablokowany...tak więc,do mnie to najlepeij smsy...:)

Jak jest taka potrzeba, to jak mogę wstawić mms-y. Murka ma do mnie numer! :)