eloise Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 dobrze, ze pokazałaś to ostatnie zdjecie, bo miała wątpliwości, czy Paja potrafi stać na wszystkich 4 łapach jednocześnie ;) Quote
Ra_dunia Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Jaka radość :) Aż się człowiek sam zaczyna uśmiechać patrząc na te szaleństwa. Widzę, że i Jaruś uległ namowom do zabawy :) Quote
Randa Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 No widać Paja rozkręca się na dobre, aż miło popatrzeć i śliczna jest. Pucek żyje, czym po wczorajszych występach wprawił w zachwyt weterynarzy. Quote
pucka69 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 No wreszcie! Udało mi się znaleźć wątek Pai! Dogo jest teraz do niczego ! Quote
Randa Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Cześć Pajunia, dziś znowu bedziesz tłuc sie w sniegu, masz Ty teraz rozrywek do woli! Quote
Evelin Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Ostatni Paja przypomniała mi o sobie wczoraj...Jak pisałam wczesniej,bardzo wymiotowała w czasie transportu..Oczywiscie posprzatalam..ale jadę wczoraj i cos taki dziwny zapach w samochodzie...zaczęłam szukać...Okazało się ta Pajucha bardzo chytrze puściła małego pawika akurat pod wycieraczkę...Paw był mały,ale pachnący.. Już jest posprzatne...i fajnie zobaczyć rozbawioną Paję...szczęściara-prosto z rowu do Murki :) Quote
Randa Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Evelin napisał(a):Ostatni Paja przypomniała mi o sobie wczoraj...Jak pisałam wczesniej,bardzo wymiotowała w czasie transportu..Oczywiscie posprzatalam..ale jadę wczoraj i cos taki dziwny zapach w samochodzie...zaczęłam szukać...Okazało się ta Pajucha bardzo chytrze puściła małego pawika akurat pod wycieraczkę...Paw był mały,ale pachnący.. Już jest posprzatne...i fajnie zobaczyć rozbawioną Paję...szczęściara-prosto z rowu do Murki :) Żeby w samochodzie nie śmierdziało trzeba sprzątać REGULARNIE (he,he) Quote
Randa Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Jak tam Pajunia, pewie sie już zadomowiła pełną para i ma pełno kumpli wokół, zagadać można... Quote
Murka Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Jak do każdego psiaka w hoteliku :) Tylko martwimy się, bo Paja ma biegunkę od wczoraj. Jutro rano podam jej tabletki na odrobaczenie, może to na 10 kg to było za mało. Podam jej większą dawkę na 15 kg, jak nie będzie poprawy to będziemy się radzić weta. Quote
Randa Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Będzie dobrze,moze zwykła niestrawność. Paja wygląda na zdrowego psiaka. Quote
Evelin Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 I jak sie Paja miewa? Biegunka ustąpiła? Pewnie Paja nie będzie zadowolona,jeśli napiszę,że najlepszym leczeniem biegunki jest głodówka..ew dieta biegunkowa :) Quote
Murka Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Paja dostała dziś antybiotyk w zastrzyku, bo wet powiedział, że odrobaczyć można dopiero jak biegunka minie. On zmierzył temperaturę suni i wyszło 39 stopni. Antybiotyk działa 3 dni, to jej powinno pomóc. Jeśli biegunka będzie się utrzymywać będzie miała przedłużoną antybiotykoterapię. A potem wet radził odrobaczyć. Quote
Randa Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Biedaczka, może to wszystko z nadmiaru wrażeń. Zdrowiej maluszku. Quote
Evelin Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Murko i jak? ustępuje ta biegunka? Quote
Murka Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Tak, jest zdecydowanie lepiej, kopki są już gęste i coraz bliższe normalnego wyglądu :) Przedtem to były takie wodniste placki :( Quote
Evelin Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 A jak zdrowie Pai w Nowym Roku? Paju,Paju,Nowy Rok już jest i koniec chorowania! Quote
Murka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Biegunki juz ani śladu, ale słyszałam parę razy jak Paja zakaszlała. Trzy psy u nas miały zapalenie gardła, więc boję się, że dopadło to też Paję, ale dzisiaj nie słyszałam, żeby kaszlała. Będziemy więc obserwować. Paja to w ogóle śmieszna psina. W boksie nie ma problemu z głaskaniem itp, choć nieco się obawia, na przestrzeni za to, nie ma o tym mowy. Paja robi zgrabne uniki mając przy tym świetną zabawę. Nie zdziwiłoby mnie to, gdyby ogólnie od człowieka uciekała, ale ona uwielbia podskubywać za nogi, rękawy, ręce itp. Quote
Pipi Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 U mnie Kusy jest podskubywaczem.Wszystkim tak robi,ludziom i psom.Nie mocno,ale skubie.Już tak ma.Na spacer muszę najpierw wszystkie psy wypuścić,dopiero potem wychodzę z nim,bo inaczej nie pozwala wyjść nikomu,ponieważ skubie.Jak już jesteśmy na podwórku,wszystko jest ok.Oczywiście podczas zabawy,też potrafi podskubywać,zwłaszcza za ręce.Pozdrawiam Quote
Ra_dunia Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Wychodzi na to, że Paja ma instynkt pasterski :) Quote
Evelin Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Skubana Paja.... Murka czy Paja przebywała w towarzystwie Hani? Możesz cos napisac o jej reakcji na dzieci? Quote
Murka Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Paja nie miała kontaktu z Hanią póki co, ale agresji w niej nie ma żadnej. Na pewno będzie się bała, bo ogólnie jest dość ostrożna w kontakcie. Quote
Murka Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Paja już się nieco ośmiela, podbiega do rąk. Coraz mniej się boi człowieka i coraz pewniej zaczepia do zabawy. Pierwszy raz mam do czynienia z takim psem: bawić się i owszem chce, ale pieszczoty ma w nosie :) Jak wszystko dobrze pójdzie to w tym tygoniu Pajcia będzie sterylizowana. Quote
Recommended Posts