Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 753
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ostatni Paja przypomniała mi o sobie wczoraj...Jak pisałam wczesniej,bardzo wymiotowała w czasie transportu..Oczywiscie posprzatalam..ale jadę wczoraj i cos taki dziwny zapach w samochodzie...zaczęłam szukać...Okazało się ta Pajucha
bardzo chytrze puściła małego pawika akurat pod wycieraczkę...Paw był mały,ale pachnący..
Już jest posprzatne...i fajnie zobaczyć rozbawioną Paję...szczęściara-prosto z rowu do Murki :)

Posted

Evelin napisał(a):
Ostatni Paja przypomniała mi o sobie wczoraj...Jak pisałam wczesniej,bardzo wymiotowała w czasie transportu..Oczywiscie posprzatalam..ale jadę wczoraj i cos taki dziwny zapach w samochodzie...zaczęłam szukać...Okazało się ta Pajucha
bardzo chytrze puściła małego pawika akurat pod wycieraczkę...Paw był mały,ale pachnący..
Już jest posprzatne...i fajnie zobaczyć rozbawioną Paję...szczęściara-prosto z rowu do Murki :)

Żeby w samochodzie nie śmierdziało trzeba sprzątać REGULARNIE (he,he)

Posted

Jak do każdego psiaka w hoteliku :)
Tylko martwimy się, bo Paja ma biegunkę od wczoraj. Jutro rano podam jej tabletki na odrobaczenie, może to na 10 kg to było za mało. Podam jej większą dawkę na 15 kg, jak nie będzie poprawy to będziemy się radzić weta.

Posted

I jak sie Paja miewa? Biegunka ustąpiła? Pewnie Paja nie będzie zadowolona,jeśli napiszę,że najlepszym leczeniem biegunki jest głodówka..ew dieta biegunkowa :)

Posted

Paja dostała dziś antybiotyk w zastrzyku, bo wet powiedział, że odrobaczyć można dopiero jak biegunka minie. On zmierzył temperaturę suni i wyszło 39 stopni. Antybiotyk działa 3 dni, to jej powinno pomóc. Jeśli biegunka będzie się utrzymywać będzie miała przedłużoną antybiotykoterapię. A potem wet radził odrobaczyć.

Posted

Biegunki juz ani śladu, ale słyszałam parę razy jak Paja zakaszlała. Trzy psy u nas miały zapalenie gardła, więc boję się, że dopadło to też Paję, ale dzisiaj nie słyszałam, żeby kaszlała. Będziemy więc obserwować.

Paja to w ogóle śmieszna psina. W boksie nie ma problemu z głaskaniem itp, choć nieco się obawia, na przestrzeni za to, nie ma o tym mowy. Paja robi zgrabne uniki mając przy tym świetną zabawę. Nie zdziwiłoby mnie to, gdyby ogólnie od człowieka uciekała, ale ona uwielbia podskubywać za nogi, rękawy, ręce itp.

Posted

U mnie Kusy jest podskubywaczem.Wszystkim tak robi,ludziom i psom.Nie mocno,ale skubie.Już tak ma.Na spacer muszę najpierw wszystkie psy wypuścić,dopiero potem wychodzę z nim,bo inaczej nie pozwala wyjść nikomu,ponieważ skubie.Jak już jesteśmy na podwórku,wszystko jest ok.Oczywiście podczas zabawy,też potrafi podskubywać,zwłaszcza za ręce.Pozdrawiam

Posted

Paja już się nieco ośmiela, podbiega do rąk. Coraz mniej się boi człowieka i coraz pewniej zaczepia do zabawy. Pierwszy raz mam do czynienia z takim psem: bawić się i owszem chce, ale pieszczoty ma w nosie :)

Jak wszystko dobrze pójdzie to w tym tygoniu Pajcia będzie sterylizowana.