mariamc Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 (edited) ........................................................................................... Edited February 29, 2012 by mariamc Quote
anonimka000 Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Przykro , że moje posty zostały usunięte . Może za dużo prawdy w nich było . Inez bardzo proszę o dokłade czytanie tekstów i to ze zrozumieniem . Pai nie pomaga żaden "szkoleniowiec' nastawiony na kasę , tylko kobieta , która ma wielkie serce dla zwierząt i co najważniejsze robi to wszystko bezinteresownie . Ty Inez nie powinnaś raczej się dziwic , bo mam dziwne wrażenie , że wiesz co to za osoba , ale nie jest tobie to chyba na rękę ... Jak się temu wszystkiemu przyglądam , to zaczynam żałować , że w ogóle poszłam do tej pani . Kosztowało mnie to wiele nerwów , ponieważ nie miałam do końca poprawnych relacji a tą panią i przyznam się że z mojego powodu , ponieważ mam do niej żal ( zresztą nie tylko ja) , że w stosunku do ludzi ma za miękkie serce . Ale to już inna sprawa . Podsumowywując Inez , uważam , że powinniśmy się wszyscy cieszyć i miec nadzieję , że Pai i jej wspaniałym paniom wszystko się ułoży . Zamiast wprowadzać na wątku jakieś dygresje , to może uswiadom sobie , że ta "przeszkadzająca "anonimka spowodowała , że nie doszło do żadnej tragedii i nie musisz odpierać żadnych ataków , a mało brakowało ...... Quote
Randa Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Pocieszę Was, że na dogo wszędzie są jakieś konflikty, najazdy, itp. U nas też w podlaskiem:lol: Ale historia Pajki jeśli chodzi o pana Piotra (nieważne kto go polecał, kto go lubi, kto nie, kto lubi pani która Pajce pomaga, itp.) powinna być traktowana jako dobra lekcja. Nie znam tego pana, nie wiem jakie ma zdolności, ale jego podejście do tematu Pajci jest niewybaczalne. Omal nie zmarnował psa, o który ma zero agresji, a jego właściciele chcą nad nim pracować ( wiele ludzi po pierwszych problemach psa się pozbywa i koniec tematu). Piotr olał zupełnie temat, nie pofatygował się do domu Pajci, nie znając tak naprawdę sytuacji powiedział, że może być tragedia...w domu gdzie jest dziecko... O czym to świadczy ? Ano o tym, że pan Piotr chyba ma gdzieś darmowe pomaganie psom, albo...się na tym nie zna....albo w ogóle nie ma do tego serca...Podkreślam raz jeszcze, że Paja nie była psem znikąd, przebywała u Murki prawie 2 lata i kto jak kto, ale Murka zna się na psach i zauważyłaby u Pai wszelkie przejawy agresji. W moich oczach pan Piotr w tej sprawie to całkowita dyskwalifikacja. Na pewno i on czyta ten wątek i oby wyciągnął z niego jakieś konstruktywne wnioski. Całe szczęście, że Komandoska się pojawiła:lol: I dziewczyny nie wiem jakie są u Was relacje i o co chodzi, ale Piotr omal nie zmarnował Pajci szansy na normalne życie i to niestety fakt. Ps. a kto i dlaczego usunął posty anonimki? Quote
Evelin Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 [quote name='mariamc'] Pytałyście o szkoleniowca , to podałam telefon, nie podałabym ,tez byłoby żle.[/QUOTE] Wiesz co, uważam inaczej...Ostatnio Pucka prosiła mnie o namiary na dobrego lekarza szczegółowej specjalności...Nie znałam,pytałam znajomych,ale nikt mi nikogo nie polecił.. Napisałam uczciwie,że nie polecę Ci nikogo,bo nie znam...Bo biorę odpowiedzialność za swoje słowa.Tak jest uczciwie,choć Pucka zadowolona nie była...Ale wolę tak,niż na odwal się podac kogokolwiek-żeby mieć spokój...Zakładam,że wiedziałaś o wcześniejszych wyczynach p.Piotra...A jednak nam go poleciłaś....To spróbowaliśmy zaufać... Dla mnie jest to po prostu smutne. Wiem,wiem,już przepraszałaś,ale to nie o to chodzi... Powiem tak,cieszę się,że pojawiła się anonimka, bo jakby nie patrzeć, to Jej inicjatywa i upór dały szansę Pajce.. Do tej pory nie mogę sie nadziwić,jak to jest,ze w niby7 beznadziejnej sytuacji,<<zagrożeniem tragedią>>,nagle pojawia sie komandos Foks- i wszystko się naprostowuje... Takie są fakty..... Mam nadzieję,że nadal będziemy mogli cieszyć się z sukcesów Pajci.... PS Murka dostała sms od p.Joli,ze wszystko w porządku,coraz lepiej..... Quote
mariamc Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 (edited) ..................................................................... Edited February 29, 2012 by mariamc Quote
Evelin Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 Teraz to naprawdę nic nie rozumiem.... Ale na tym wątku- Paja jest najważniejsza... Quote
mariamc Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 (edited) ....................................................... Edited February 29, 2012 by mariamc Quote
anonimka000 Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='mariamc']Ja poprosiłam o usunięcie postów, gdzie Anomimka w ferworze swojej walki ujawniła dane osobowe Komandora Foksa, jak mówicie na moją przyjaciółkę. Tak jak napisałam na wątku szczecineckiego schroniska ,po mnie można jezdzić ale nie pozwolę na obrażanie ludzie , którzy pracują na rzecz zwierząt.[/QUOTE] Mariamc o jakiej ty mówisz przyjażni ?? Jaka przyjaciółka ??? Dlaczego wykasowano moje posty ?? O jakiej walce ty mówisz ?? Ja w wykasowanych postach napisałam najprawdziwszą prawdę i komuś to nie pasuje :shake: Myślę , że nie chodziło tobie o K.F . bo to nie jest żadna twoja przyjaciółka... Myślę , że chcesz odwrócić od siebie uwagę ... Z tą przyjaciółką dosłownie mnie zabiło ... Quote
pucka69 Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='Evelin']Wiesz co, uważam inaczej...Ostatnio Pucka prosiła mnie o namiary na dobrego lekarza szczegółowej specjalności...Nie znałam,pytałam znajomych,ale nikt mi nikogo nie polecił.. Napisałam uczciwie,że nie polecę Ci nikogo,bo nie znam...Bo biorę odpowiedzialność za swoje słowa.Tak jest uczciwie,choć Pucka zadowolona nie była...Ale wolę tak,niż na odwal się podac kogokolwiek-żeby mieć spokój...[/QUOTE] Właśnie że byłam - i nawet do TZ-a gadałam że dobrze ze tak napisałaś a nie ściemniałaś i polecałaś kogokolwiek. Quote
Pipi Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Pomyslalam, ze latwo mozna czlowieka ocenic. Ja sama cos tam pisalam, ze pani Pajki, to, czy tamto. . . . a jednak, prosze bardzo,walczy o psa. Brawo! Quote
anonimka000 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Ciekawe rzeczy się tu dzieją :shake: Po poście maiamc , tym w którym odpowiada do mnie , że "szkoleniowiec " u niej nie pracuje ( ciekawe , jak korzysta z jego porad ??? telepatycznie chyba , brr.biedne psy ) był post Inez , która jest przy mariamc i której chyba strasznie nie na rękę , że ktoś inny pomaga Pai . Zaczyna mnie zastanawiać o co w tym wszystkim chodzi ?? Chyba wszystkimi drogami chce się ze mnie i z innych zrobić wariatów . Postu już nie ma . W tym poście inez wyrażnie zasugerowała , że nikogo takiego raczej nie mają , aby mógł pomóc Pai . Zamiast się cieszyć , że Paja dostała szansę i można pomóc jakiemuś zwierzęciu i co najważniejsze nie doszło do żadnego nieszczęścia , jakieś powątpienia , dygresje . OJ , czy co niektórym naprawdę chodzi o dobro zwierzęcia ?? Przepraszam Wszystkich , za to co tutaj się dzieje . Ja nie chciałam robic tego bublicznie , niestety muszę . Nienawidze obłudy i zakłamania . Quote
Randa Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='anonimka000']Przepraszam Wszystkich , za to co tutaj się dzieje . Ja nie chciałam robic tego bublicznie , niestety muszę . Nienawidze obłudy i zakłamania .[/QUOTE] Nie ma za co przepraszać, przeciez trzeba pisać prawdę. Pajcia jest Ci dozgonnie wdzięczna i może ktos poczyta, to uchroni inne psy przed pseudoszkoleniowcem Piotrem. Quote
Evelin Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 [quote name='mariamc']Ja poprosiłam o usunięcie postów, gdzie Anomimka w ferworze swojej walki ujawniła dane osobowe Komandora Foksa, jak mówicie na moją przyjaciółkę. [/QUOTE] ciekawe....to może spróbujesz wyjaśnić ( bo nie rozumiem),dlaczego nie poleciłaś nam swojej przyjaciółki,tylko p.Piotra...Poczytałam sobie o nim na róznych forach,trochę sie dowiedziałam...Myśle,ze tam na miejscu wiesz o wiele więcej.... To było nieuczciwe,bo - to nie to ,ze nie znałaś człowieka,ale dobrze wiedziałaś co ma na koncie...W sumie to takim poleceniam naraziłaś rodzinę Pajki.. I jak to jest- raz piszesz,ze korzystacie z jego porad w schronisku,drugi raz-że tam nie pracuje... Quote
agaga21 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='Evelin'] I jak to jest- raz piszesz,ze korzystacie z jego porad w schronisku,drugi raz-że tam nie pracuje...[/QUOTE]jedno drugiego nie wyklucza, wystarczy sobie nie dopowiadać. może mariamc ma tylko dobre doświadczenia związane z tym panem. napisała, że nie znała takich jego metod z jakimi się spotkałyście, nawet przeprosiła(!) ale oczywiście wam to nie wystarcza i próbujecie się doszukać drugiego dna. widzę, że chyba za mało afer na dogo... Quote
Inez de Villaro Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='Evelin']ciekawe....to może spróbujesz wyjaśnić ( bo nie rozumiem),dlaczego nie poleciłaś nam swojej przyjaciółki,tylko p.Piotra..... Evelin, bardzo żałuję, że weszłam na ten wątek i że poprosiłam o wejście na niego mariamc. Nie wiem, po co rozdmuchujesz aferę, nie wiem, czego się dowiedziałaś, nie wiem, o co Ci chodzi...i szczerze mówiąc , nie obchodzi mnie to, więc na koniec mojej tu obecności, żeby inni mogli wyrobic sobie obiektywną opinię, nie sugerując sie Twoimi napastliwymi postami spróbuję podsumować wszystko, jak wygląda to z mojej strony... 1. po pierwsze ktoś od Was napisał na moim watku szczecineckiego schronu prośbę o skontaktowanie ze szkoleniowcem 2. tę prośbę przekazałam mariamc 3. mariamc przekazała Wam namiary na szkoleniowca, który pomaga w schronie- nie jest jego pracownikiem, przychodzi i udziela rad na zasadzie wolontariatu 4. mariamc nie miała z tym panem problemów, o których piszesz przy okazji historii Pai, dlatego z czystym sumieniem dała nr pana 5. pan nie sprawdził sie i zmieniliście szkoleniowca, i bardzo dobrze, nikt , jak chyba zauważyłaś nie miał do Was żadnych pretensji z tego powodu, przeciwnie, mariamc przeprosiła, choć nie miała za co, to raczej p. Piotr powinien przeprosić, jeśli oczywiście było tak, jak piszesz, w co nie chcę wątpić. 6. Poprosiłam Cię o namiary na nowego szkoleniowca, bo skoro tamten jest niedobry , to mnie osobiście przydałby sie lepszy, gdyż zajmuję się adopcjami bordogów i wcale nie "jestem przy mariamc" jak sugeruje anonimka, nie mieszkam nawet w Szczecinku, pomagam tylko wirtualnie 7. namiarów nie dostałam, za to stałam się osoba podejrzaną o jakieś knowania, intrygi tylko dlatego, że nieraz potrzebny byłby mi tutaj , w okolicach Szczecinka szkoleniowiec, a nie znam takowego, stąd tylko wypływało moje pytanie i z niczego więcej. Tak to bywa na forum, że jedni, bardziej zorientowani dzielą się wiedzą i pomocą z innymi, ale chyba nie na tym wątku. 8. Sprawa mogłaby sie już dawno zakończyć, bo pies ma pomoc, a my nauczkę dotyczącą p. P. , ale nie...Ty ciągniesz ten temat i żenujące wypowiedzi od kilku postów, ciągne wypominasz marimc jaki wielki błąd popełniłam, ciągle wracasz do tego, ciągle jesteś oburzona i niezadowolona, po co? 9. a anonimka insynuując mi, że cytuję : "był post Inez , która jest przy mariamc i której chyba strasznie nie na rękę , że ktoś inny pomaga Pai" zarzuca mi zła wolę i chyba jakieś pokrętne zamiary, których nigdy nie było. Wszystko mi jedno kto psu pomaga, aby pomógł i już. Reasumując, weszłam tutaj , bo chciałam pomóc, ale wyszło , jak wyszło...od dwóch stron ataki i insunuacje, a ja zupełnie nie pojmuję dlaczego z prostej sprawy zrobiła się afera, w której ja nie mam zamiaru uczestniczyć. Post ten musiałam napisać gwoli wyjaśnienia i to tyle ode mnie. Mam nadzieję, że zdrowy rozsądek zwycięży z niezdrowymi jakimiś emocjami. a do anonimki- zejdź ze mnie, nie jestem Ci ani brat , ani swat, nie imputuj mi wytworów twojej wyobraźni, niech one pozostaną tam, gdzie się zrodziły!I zostaw Inez (pisze się dużą literą, dla przypomnienia zasad) w spokoju, bo nie mam przyjemności w "znajomości" z Tobą. EOT Quote
Evelin Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 Do Inez: Nie jestem upoważniona do podawania namiarów na naszego komandosa,ale jest to przyjaciółka mariamc- więc skoro kontaktujesz się mariamc, to Ci z pewnością poda. Czy ja rozpętuję aferę ? Nie miałam takiego zamiaru,po prostu im więcej wiem ,tym bardziej pewne rzeczy mnie dziwią.. Pamiętam o tym,ze Paja jest w swoim domu...i bardzo się z tego cieszę. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Dosyć tej dyskusji! anonimkę i mariamc proszę o przeniesienie rozmowy na pw, a resztę o nie ciągnięcie tematu i nie reagowanie. Wszystko jest jasne i się ułożyło. Tu Pajka jest najważniejsza! Quote
Murka Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Z Jeleny wylazło zboczenie zawodowe ;) Ja tam nic nie rozumiem, ale najważniejsze, że Pajka ma odpowiednią pomoc i oby to pomogło :) Quote
kuba buba Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Spokój dziewczyny, spokój... żebyście się nie pobiły :roll: Fajnie że z Pają wszystko na dobrej drodze. :lol: Quote
Randa Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 A ja końcowo dodam, że jestem zadziwiona, że znając wyczyny Piotra, schronisko korzysta z jego usług, a jeszcze poleca go innym. Pewnie zalecenia Piotra brzmią - to pies agresywny i nie rokuje poprawy i może być tragedia. Biedne psy z tego z schroniska...I czytając co nie co - nie jest tak jak piszesz Inez - że nie było wcześniejszej wiedzy, co Piotr sobą reprezentuje. I nie dziw się, że jesteśmy wkurzeni, bo omal nie zmarnował psa!!!! Quote
agaga21 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='Randa']A ja końcowo dodam, że jestem zadziwiona, że znając wyczyny Piotra, schronisko korzysta z jego usług, a jeszcze poleca go innym. Pewnie zalecenia Piotra brzmią - to pies agresywny i nie rokuje poprawy i może być tragedia. Biedne psy z tego z schroniska...I czytając co nie co - nie jest tak jak piszesz Inez - że nie było wcześniejszej wiedzy, co Piotr sobą reprezentuje. I nie dziw się, że jesteśmy wkurzeni, bo omal nie zmarnował psa!!!! a ty dalej swoje!:angryy::angryy: może jeszcze dopisz że psy z tego schroniska są usypiane z powodu agresji stwierdzonej przez tego pana! znowu stek bzdur!!! jak nie masz bladego pojęcia to nie wypowiadaj się bo możesz kogoś bardzo skrzywdzić! znam mariamc i jest to ostatnia osoba na która zrobiłaby cokolwiek by skrzywdzić psa i nie dam o niej źle mówić!:angryy: zamiast wypisywać takie dyrdymały, rusz swój tyłek i pojedź do tego schroniska i zobacz jakie to tam są "biedne psy"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w życiu nie widziałaś tak wspaniałego miejsca i tak szczęśliwych i zadbanych psów w żadnym schronisku i jestem pewna że nigdzie indziej takiego miejsca nie znajdziesz! Quote
Evelin Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 agaga21- czy musisz odpowiadać na każdy post,który jest nie po Twojej mysli? Akurat Paja była u Randy ( Ona złapala Paję i przechowywała ) i nie dziw się,ze ma do tej sprawy stosunek emocjonalny.... Napisała, co uważa i tyle. Jeśli nie bedziesz dłuzej komentowała kazdego wpisu- dyskusja się skonczy..... Paja ma dom - i to jest najwazniejsze... Quote
agaga21 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='Evelin']agaga21- czy musisz odpowiadać na każdy post,który jest nie po Twojej mysli? Akurat Paja była u Randy ( Ona złapala Paję i przechowywała ) i nie dziw się,ze ma do tej sprawy stosunek emocjonalny.... Napisała, co uważa i tyle. Jeśli nie bedziesz dłuzej komentowała kazdego wpisu- dyskusja się skonczy..... Paja ma dom - i to jest najwazniejsze... tak, skomentuję każdy kłamliwy post a post randy jest właśnie kłamliwy! oparty na jej domysłach i bujnej wyobraźni i stawia w złym świetle schronisko i mariamc a na to się zgodzić nie mogę! byłam tam niejednokrotnie widziałam psy spokojne, szczęśliwe(mimo że są w schronisku!), zadbane! znam statystyki tego schroniska i WIEM, ŻE NIE SĄ TAM USYPIANE PSY Z POWODU AGRESJI! NIE SĄ I KONIEC! schronisko w szczecinku jest znane na całej dogomanii i nie tylko jako schronisko wzorcowe, w którym walczy się o każdego psa do końca. jeżdżą tam psy na hotel te, których nikt inny nie chce przyjąć i właśnie mariamc opiekuje się nimi gdy wszyscy się na nie wypną. zwierzęta mają świetne warunki, są resocjalizowane, TAK, TAK! właśnie te agresywne również a w zasadzie przede wszystkim! Quote
Evelin Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 [quote name='agaga21']tak, skomentuję każdy kłamliwy post a post randy jest właśnie kłamliwy! oparty na jej domysłach i bujnej wyobraźni i stawia w złym świetle schronisko i mariamc a na to się zgodzić nie mogę! byłam tam niejednokrotnie widziałam psy spokojne, szczęśliwe(mimo że są w schronisku!), zadbane! znam statystyki tego schroniska i WIEM, ŻE NIE SĄ TAM USYPIANE PSY Z POWODU AGRESJI! NIE SĄ I KONIEC! schronisko w szczecinku jest znane na całej dogomanii i nie tylko jako schronisko wzorcowe, w którym walczy się o każdego psa do końca. jeżdżą tam psy na hotel te, których nikt inny nie chce przyjąć i właśnie mariamc opiekuje się nimi gdy wszyscy się na nie wypną. zwierzęta mają świetne warunki, są resocjalizowane, TAK, TAK! właśnie te agresywne również a w zasadzie przede wszystkim! agaga21 to Ty masz bujną wyobraźnię i rozdmuchujesz konflikt....Randa nie napisała nic takiego o czym Ty piszesz... Więc proszę Cię , zamilcz kobieto..już nie mam siły.... Masz cos do powiedzenia o Pai???? Quote
agaga21 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='Evelin']agaga21 to Ty masz bujną wyobraźnię i rozdmuchujesz konflikt....Randa nie napisała nic takiego o czym Ty piszesz... Więc proszę Cię , zamilcz kobieto..już nie mam siły.... Masz cos do powiedzenia o Pai????[/QUOTE] ja piszę jakie są fakty i jak wygląda w szczecineckim schronisku rzeczywistość. nie piszę o swoich domysłach, tak jak randa(co zaznaczyłam na czerwono)więc chyba coś ci się pomyliło. mariamc przeprosiła, choć jak zauważyła inez, nie miała za co a wy nadal na nią napadacie, więc kto tu rozdmuchuje konflikt?? i nie mów mi że mam milczeć bo milczeć nie będę jak widzę takie bzdury! co do pajki...tak, mam coś do powiedzenia. podczytywałam gdy była w jednym kojcu z lorkiem u murki. cieszę się że ma dom. Quote
Recommended Posts