Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Georgia]Psotka[/FONT][FONT=Georgia] bo tak nazwałam tą wesoła sunie szuka kochającej rodziny i domu![/FONT]
rasa: mieszaniec

miasto: Katowice

sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak

charakter i opis:
W schronisku od 9.10.09.
Średniej wielkości, łagodna, wesoła suczka.

Po pierwszym spacerze na pewno można powiedzieć że jest to milutki wesoły i z pewnością łakomy piesek.;) Bardzo smakują jej smakołyki i jest w stanie zrobić za nie takie komendy jak siad czy waruj...->jeszcze do podszkolenia. Na początku nie chciała wyjść z boksu i była nieśmiała, ale z czasem to minęło.Gdy się ją zacznie głaskać przewraca się na plecy i chce żeby ją drapać:eviltong:

[FONT=Verdana]Psotka pragnie mieć swój dom i na pewno odwdzięczy się swoim właścicielom!
Przygarnijcie tą wesołą i pieszczotliwą sunie :)
[/FONT]

http://www.katowice.schronisko.net/adopcja-id-37872.html

Oto linki do jej zdjęć z pierwszego spaceru: http://img513.imageshack.us/gal.php?g=20091212015.jpg
W razie zainteresowania proszę o kontakt: 504854427

Posted

rzeczywiście sunia jest chuda.Przywożę jej chapi w soboty :) mam nadzieje z czasem nabierze trochę ciałka :)
Obserwacje po drugim spacerze:
więc puściłam ją żeby sobie pobiegała, nie ucieka, ale też nie umie się ogóle bawić. Przyniosłam jej piłeczkę z nadzieją że troszkę się chociaż pobawi, ale nic z tego. Lubi się bawić z Dżiną (koleżanka z boksu). Nie jest wrogo nastawiona do innych psów, więc może być adoptowana i mieszkać z innymi psiakami:-) Reaguje na komendy siad i waruj. Lubi się przytulać i wskakiwać na kolana... I to tyle obserwacji z wczorajszego spaceru:) A i zapomniałabym parę fotek Psotki:
http://my.imageshack.us/v_images_old.php?page=1

Posted

Dzięki zaraz ją poogłaszam:)
Relacja z 3 spacerku:) (22 grudzień 2009)
Sunia mi chyba zaufała bo już sama wyskoczyła z boksu jak mnie zobaczyła(musiałam ją łapać...), w pierwszym dniu musiałam ją niestety wyciągać z boksu, więc jest jakaś poprawa.
Psotka jest usłuchana. Jak ją puszczę daleko nie odchodzi, ewentualnie biega z Dżiną:) Próbowałam nauczyć ją zabawy... piłka, patyk itd, na razie nic nie działa. Łasa na smakołyki (nawet bardzo).Lubi być głaskana.Opanowała komendy, ale na razie tylko za smakołyka:D
To na tyle.http://img194.imageshack.us/my.php?image=gdfgn.jpg
http://img194.imageshack.us/my.php?image=gdfg2.jpg

Posted

Najlepiej, żebyś zrobiła allegro i alegratkę. Tam zagląda najwięcej osób. Oczywiście na innych stronach też warto ją poogłaszać.
Aha, nie podawaj namiarów na schronisko, tylko na siebie. Nie pisz gdzie sunia dokładnie się znajduje i nie podawaj jej numeru schroniskowego. Możesz napisać, że przebywa w schronisku, ale nie pisz w jakim mieście. Jak się znajdą jacyś chętni będzie można zrobić wizytę przedadopcyjną, schronisko ich na razie nie robi (może przy większej licznie wolontariuszy...).

Posted

szkoda że dopiero teraz napisałeś o tym... :( bo juz w jednym serwisie napisałam jego numer a w innych dalam namiary schroniska.... na tych których moge to wyedytuje... a bardzo źle się stało że podałam te namiary?:(

Posted

Nie, tragedia się nie stała. Jakoś może w schronie przeżyją jak ktoś zadzwoni ;). Ale na przyszłość podawaj namiary na siebie.
Aha, mam nadzieję, że w tych ogłoszeniach, w których dałaś namiary na schron podałaś numer psiny, a nie jej imię... W schronie po imieniu psiaków nie kojarzą, jeno po numerach.

Posted

Podałam oczywiście namiary na siebie:) pewnie ze schroniskiem sie nie dogadają więc zadzwonią do mnie... kolejne pytanie do większego stażem:D
Jak zadzwonią to co mam powiedzieć? umówić sie jakoś z nimi ? czy jak to zrobić, bo rozumiem że nie moge ich odesłać do schroniska... a i na czym polega ta wizyta przedadopcyjna?
Sorki że tyle pytań ale warto wiedzieć:D
dzięki

Posted

Zerknij tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/25135-ABC-ADOPCJI-PRZEZ-DOGO-w-zarysie-VADEMECUM-ADOPCYJNE-jak-ustrzec-sie-przed-bledami zwłaszcza w post 1 i 2 (w którym wzory umów adopcyjnych i ankiety przedadopcyjnej).. Przede wszystkim w rozmowie telefonicznej trzeba wstępnie sprawdzić ludzi (patrz: ankieta przedadopcyjna). Jak będą pytali gdzie dokładnie jest pies to powiedz, że w jednym ze śląskich schronisk. Kiedy domek zrobi dobre wrażenie i zgodzi się na wizytę przedadopcyjną to powiedz, że jak najszybciej postarasz się umówić kogoś na taką wizytę. Wtedy trzeba będzie znaleźć kogoś, kto w danym mieście może domek sprawdzić. Sprawdzenie takiego domu to w zasadzie powtórzenie pytań z ankiety przedadopcyjnej, sprawdzenie warunków, w jakich psiak miałby mieszkać, "wybadanie" ludzi (wiadomo, że w kontakcie osobistym łatwiej wyczuć jakieś ew. ściemnianie).

• 3 weeks later...
Posted

e tam:) ważne że dotarłaś:D
a więc dawno nie pisałam.to może obserwacje po kolejnym spacerku:
Więc Psotka od czasu pierwszego spacerku bardzo się oswoiła( chodzi mi o ludzi)
Kiedy jest sama ładnie chodzi na smyczy.Dzisiaj na pierwszy rzut oka widać że sunia przytyła:) to chyba dobrze:)
Na szkoleniu była grzeczna i nauczyła się już siad nad którym będziemy pracować do perfekcji.
niestety znudziły jej się psie smakołyki( sucha karma- uwielbiała ją)
więc na następny raz będzie miała parówki bądź jakieś inne smakosze:)

Posted

Kciuki dalej trzymajcie, bo babka nie przyjechała( podobno ze względu na dziecko w szpitalu) długo się zastanawiałam, bo pani późno zadzwoniła (dopiero koło 14), ale po dłuższym zastanowieniu będę się z nią kontaktować jeszcze raz. Jak nie będzie zainteresowana to trudno...szukamy dalej

Posted

Sprawozdanie z dzisiejszego spaceru:
Więc z nieśmiałego psiaka w kochaną i coraz bardziej samodzielną sunie. Przytyła sporo od pierwszego spaceru.
jak wcześniej pisałam dziś miałam dla niej parówy:) ale i to nie pomogło... juz nie wiem co jej dawać, nawet jakieś smakołuki z zoologicznego nie działają. Może jest trochę przejedzona:) ale to nic na siłe.
Oczywiście kup zrobiła więcej niż nie jeden duży pies :D może szczegółów oszczędzę... :)
sesje fotograficzną miała i zdjęcia całkiem całkiem :) http://picasaweb.google.pl/psiwolontariusz/PsotkaOpiekunAniaNickSaphira#

Posted

Ale wczoraj Psotka miała apetyt na smakołyki, zielone treserki w kształcie kosteczki, które chętnie jadła.

Wszystko zależy od wcześniejszych posiłków zjedzonych w kojcu, wczoraj obie z Dżinką miały apetyt na wszystko.
A może to kwestia mrozu? W taką pogodę wszystko smakuje!

Oby wreszcie nastała wiosna, bo choć Psotka i Dżinka chętnie były na spacerze to jednak zbyt długo nie można, bo mogłoby się to odbić na ich zdrowiu. Psotka cały czas rozglądała się za Anią i przylatywała na każde jej wołanie.

Ona tak bardzo lubi ludzi, powinna wreszcie trafić na swojego człowieka, który ją pokocha!