Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

patija napisał(a):

Mam nadzieje, że Kacedy nie będzie miała mi za złe skopiowania jej ogłoszenia,

patija- no coś Ty. Przecież to jest tekst dla psa, a nie zastrzeżone prawami autorskimi "dzieło" . Jak najbardziej do wykorzystania przy wszelkich ogłoszeniach Amora :)
Bardzo ładne allegro :)

Posted

Jeszcze mi nie przekazywała, ale nie ma problemu zrobię Śliniakowi ogłoszenie. Tylko ile on może mieć lat? I może ktoś coś jeszcze ma o nim do powiedzenie po ostatnim spacerku?:razz:
I jeszcze jedna prośba, bo nie otwiera mi się pierwszy link do zdjęć Śliniaka,(z tych dwóch linków w pieskach poukładanych boksami) to może ktoś znajdzie dobry link? :roll:
Żeby już nie mieszać w temacie Amorka to może na PW poproszę:p

Posted

Facet więcej się nie odezwał, więc temat "umarł śmiercią naturalną". Ale miałam wrażenie, że to nie byłby dobry dom dla Amora. Wiejskie podwórko z 5 letnim ON-kiem......Powód zainteresowania adopcją: "a bo ja chcę mieć dwa pieski".

Posted

Kacedy napisał(a):
Czy u Was był jakiś odzew z ogłoszeń?

Ni cisza jak makiem zasiał.
Dzisiaj z Amorem się tylko przez kraty przywitałam. Prawdopodobnie jego kolega z boksu Cezar znajdzie dom.

Posted

Akita to pies "z charakterem". Jest czasem bardzo uparty i często miewa swoje zdanie, czasem niezgodne ze zdaniem właściciela. Jest to cecha wrodzona, która bardzo utrudnia tresurę, jednak dobry właściciel będzie umiał wykorzystać ta cechę tak, aby odnosić z tego korzyci. Dzięki temu akita jest znakomitym psem stróżującym, który odnosi się nieufnie do wszystkich poza opiekunami, dlatego nie należy chodzić na teren, którego taki pies pilnuje, bo choć nie są to psy z natury agresywne, to jednak mogą to pojąc, jako wtargniecie i zaczną bronić terytorium. Najlepiej jest zawsze wchodzić w towarzystwie wlaściciela.

Posted

[quote name='ocelot']Czy Akity nadają się dopilnowania i czy szczekają?
Pytanie zadane przez zainteresowanego.

Do wypowiedzi Anja2201 dodam jedynie, że Akita to cichy stróż. Czyli nie robi hałasu, rzadko szczeka- ale obcego na terenie nie zaakceptuje. Chyba, że obcą osobę przyprowadzi właściciel psa (czyli osoba będzie wchodzić za jego przyzwoleniem i w obecności). Dotyczy to również dalszej rodziny i osób bywających sporadycznie :diabloti:

No i jeszcze może najważniejsza rzecz- pies musi mieć stały kontakt z człowiekiem (włascicielem). Czyli do stróżowana "tak", ale nie może być zamykany w kojcu bez możliwości kontaktu o którym mowa. Przy jego braku zdziczeje i może stać się psem niebezpiecznym.

Posted

ocelot napisał(a):
Jutro przyjeżdzają Państwo spod Wielunia.
Albo po Amora albo Cywila... zobaczymy...

No cóż- sercem jestem po stronie Amora, ale trzymam mocno kciukasy za każdego z nich.

• 2 weeks later...
Posted

Amor ma w swoim boksie jednego psa,który strasznie chuligani.Dlatego siedzi w budzie i boi się wyjść.Nieciekawe ma życie,a przecież jest bardzo grzeczny.Oby przebywał w schronisku jak najkrócej.

• 2 weeks later...
Posted

Amorek jest w boksie nr 13.Już się pieski za uszy nie łapią.Nadal liczymy,że ktoś Amorka pokocha.Przecież jest taki śliczny i całym swoim sercem kocha ludzi.