rafali910 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 AMOR - książę Wschodu. Przepiękny,cudowny, duży pies. Poraża i rzuca na kolana swoją urodą i dostojnością. Jest grzeczny i wychowany. Subtelny i delikatny. Zarazem silny i władczy jak na księcia przystało. Leżał porzucony na przystanku. Teraz mieszka w boksie 12 W każdym miejscu wygląda na miejscu, dostojnie, wspaniale, rewelacyjnie. Tylko... no właśnie tylko miejsce księcia nie jest w więzieniu jest na salonach pałacu. On powinien mieć swoje terytorium, którego byłby Panem i władcą. Którego by pilnował i bronił i chronił. Dla Amora szukamy domu z ogrodem, choć taki pies i w mieszkaniu w blokach świetnie by się odnalazł. Amor na spacerze. Kontakt w sprawie Amorka tel 0-604-416-873 e-mail ocelot16@interia.pl Quote
Tymonka Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 A mi się wydaje że Amor to Akita , może nie jestem znawcą , ale z tymi psami się parę razy spotkałam i wydaje mi się że on jest bardzo podobny Quote
ocelot Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Ja mu zrobiłam ogłoszenie na e-zwierzaku i gumtree jako psu w typie akity:) Quote
Tymonka Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Przepraszam za offa http://www.dogomania.pl/threads/175648-RA-A-noA-ci-na-DT-dla-Kory-i-Amika-do-18-12-do-20-00?p=13693827#post13693827 Quote
Kacedy Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Dzięki za poinformowanie o psiaku. No mamusia albo tatuś pewnie akitą był/a :) Żeby go ogłosić na stronie to potrzebuję trochę konkretów: - w jakim jest orientacyjnie wieku, - od kiedy jest w schronisku (i w którym) - czy w boksie siedzi sam, czy z innymi psami, - jaki jest jego stosunek do innych psów samców/ suczek, kotów, dzieci itp - czy umie chodzić na smyczy, - czy jest wykastrowany. jakie są warunki adopcji psa ze schroniska (ew. opłata adopcyjna, możliwość rezerwacji psa) Poproszę również dane osoby do kontaktu w sprawie adopcji. Dane umieścimy w ogłoszeniu. Quote
nika28 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Mi też wygląda troche na Akitę, on jest wykastrowany ? Zrobiłam mu ogłoszenia na : adopcjapsa.pl olx.pl morusek.pl najpewniej.pl rozglos.net petworld.pl animalia.pl przygarnijzwierzaka.pl ofertka.pl polskasfera.eu psy.pl kokosy.pl kupsprzedaj.pl ale.gratka.pl Quote
Majki1510 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 przepraszam za offa ale ONEK potrzebuje pomocy http://www.dogomania.pl/threads/175599-Pozwolimy-na-uA-pienie Quote
rafali910 Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Pies jest w boksie 10 razem z trójką innych psów.Amor jest łagodny z natury,jest oczywiście wykastrowany.Wszystkie informacje dotyczące Amora można uzyskać u kierownika schroniska w Tomaszowie Maz.Pies przebywa tam od sierpnia.Umie chodzić na smyczy.Wykonuje także proste polecenia.Ma około dwóch lat.Przy zabieraniu go ze schroniska trzeba podpisać dokumenty i uiścić opłatę. Quote
ocelot Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Dodam. Amor jest nastawiony pozytywnie do innych psów. Choć jest jeden wyjątek. Wyżeł Śliniak. Wyżeł prowokuje awantury to fakt, ale Amor nie jest obojętny na zaczepki. Czyli to zależy od psa jednak. Z Cywilem i Bobbym pozostaje w zgodzie. Tak ma około dwóch lat, na smyczy chodzi ładnie. Wykastrowany i zaczipowany. W schronisku od wakacji. Schronisko w Tomaszowie Maz. opłata adopcyjna jest i dane do bazy, bo czip. Z rezerwacją jest różnie, dobra wola kierownika. Dane do kontaktu mail: ocelot16@interia.pl tel.: 604-416 873 Tak myślałam, że czysto rasowy to nie jest, ale ślepia skośne:):):) Rafali w schronisku nikt nie będzie wiedział który to Amor, chyba, że wydrukujesz im zdjęcie z imieniem. Quote
Kacedy Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Super, dzięki za wszystkie info. Jutro wstawiamy Amora (apropos- skąd mu się wzięło "Amor" jak wykastrowany :diabloti:) na stronę AwP ocelot- kontakt podamy na Ciebie :) Quote
ocelot Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Kacedy napisał(a):Super, dzięki za wszystkie info. Jutro wstawiamy Amora (apropos- skąd mu się wzięło "Amor" jak wykastrowany :diabloti:) na stronę AwP ocelot- kontakt podamy na Ciebie :) Kacedy to wybór rafała:)Imię Ja tam chciałam, żeby był po prostu Książę, albo Thor, ale.... zostawię imię dla innego psa. Quote
Kacedy Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Oj- zróbcie z niego Thor'a jeśli jest jeszcze szansa na zmianę. Nie żeby mi się nie podobało, ....ale tak jakoś :)))))) Quote
nika28 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Kogo był nr.tel. w pierwszym poście ? Bo ja porobiłam ogłoszenia, a teraz widzę że jest zmieniony... Mam pozmieniać w ogłoszeniach ? Quote
ocelot Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Nika w pierwszym poście był Rafała możesz zostawić Quote
Tymonka Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Sory za offa , ale sprawa bardzo pilna ( to samo schronisko) http://www.dogomania.pl/threads/175714-RA-A-noA-ci-na-Leczenie-i-utrzymanie-w-hoteliku-Cezara-do-20-12-do-23-00 [SIZE="6"]Zapraszamy na bazarek dla Czarka Quote
obraczus87 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 witam, zapisuj.e Prosze umieścic wszystkie dane o psie oraz osobie do kontaktu w PIERWSZYM POŚCIE :) Quote
ocelot Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 obraczus87 napisał(a):witam, zapisuj.e Prosze umieścic wszystkie dane o psie oraz osobie do kontaktu w PIERWSZYM POŚCIE :) No niestety to już musi zrobić Rafali. Quote
Kacedy Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Trochę Amora "zdetronizowaliśmy" w ogłoszeniu na stronie AwP. Nie wiem, czy akurat jego historia taka była...ale chyba mogła się zdarzyć. W każdym bądź razie trochę chciałam nawiązać do cechy, z której Akity słyną- bezgranicznej wierności swojemu Człowiekowi. No i do legendy, która jest wiecznie żywa :) Quote
ocelot Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 [quote name='Kacedy']Trochę Amora "zdetronizowaliśmy" w ogłoszeniu na stronie AwP. Nie wiem, czy akurat jego historia taka była...ale chyba mogła się zdarzyć. W każdym bądź razie trochę chciałam nawiązać do cechy, z której Akity słyną- bezgranicznej wierności swojemu Człowiekowi. No i do legendy, która jest wiecznie żywa :) Piękne ogłoszenie:)Piękny tekst i historia wzruszająca. Quote
Tymonka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 [quote name='Kacedy'] legendy, która jest wiecznie żywa :) No i się poryczałam oglądając teledysk . Quote
ocelot Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Anja2201 napisał(a):No i się poryczałam oglądając teledysk . ja też..... Myślisz, że nasz psiak tak czekał? Quote
Tymonka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Nie wiem , chyba lepiej żeby nie , ale za to wiem że trzeba szybko zanleźć dla niego domek , niech ma na kogo czekać !!!! Quote
patija Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Zrobiłam Amorowi aukcje allegro, wyróżnioną przez pogrubienie póki co tylko. Mam nadzieje, że Kacedy nie będzie miała mi za złe skopiowania jej ogłoszenia, ale lepszego bym nie wymyśliła chyba:roll: A to bardzo mi się spodobało.:p Link: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=859997625 Quote
Recommended Posts