kiwi Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 sluchajcie, jak to jest z tymi szczeniakami, sisi z tej hodowli miala szczenieta w wakacje 2005 i styczen 2006 jak widac tez obrodzil, co ile suczka moze miec szczeniaki z rodowodem? chodzi o date roczna czy odstep w miesiacach np? kiedys znajoma byla zainteresowana szczeniakiem z tamtad, teraz cieszy sie ze nie zdecydowala sie, bo jak twierdzi ze gosc ma tylko hodowle dla kasy nie znam go i nie lubie wydawac pochopnych opinii wiec ptam was znacie ta hodowle? co ile suczka moze rodzc? Quote
Yoshko Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 Suka moze rodzić raz w roku kalendarzowym. Tym się własnie róznią prawdziwi hodowcy od pseudohodowców , ze nie rozmnazają suki co cieczkę, tylko czekaja az organizm suki odpocznie po wczesniejszym porodzie. Z punktu regulaminów Zk jest wporządku , bo poprzedni miot był w 2005 , jednak etyka hodowcy i jakosc zdrowotna szczeniąt , zostaje pod znakiem zapytania Quote
Viz Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 Yoshko juz napisala. Suka moze miec szczeniaki raz w roku kalendarzowym, wiec hodowca niczego złego wg przepisów nie zrobił. jednak to wychodzi dla suki jak co pół roku. Dla jej organizmu nie jest to zbyt dobre :( Quote
maxi3 Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 Czy nie o ta hodowle chodzi? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=81732063. No niewiem ja mam mieszane uczucia,chociaz pieski sliczne. Quote
kiwi Posted January 21, 2006 Author Posted January 21, 2006 Wlasnie o nia mi chodzi, we wrzesniu sprzedawali szceznieta sisi - skadinad piekne a w pazdzierniku zapowiadali juz kolejny miot chcialabym zobaczyc ta jamniczke aktualnie - musi siwetnie wygladac po ciaglych porodach :( biedna psina Quote
ursus Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 Jamnik jak to jamnik........... jak ma szczenięta to OK a jak się nie pokryje to ma urojone tekie,że bez leków i zastrzyków się czasem nie obejdzie.............. nie wiadomo co lepsze a co gorsze........ :roll: Osobną sprawą jest to,że jeśli ma dzieci w jednym roku a potem zaraz w następnym to potem ma większą przerwę , nie?? Jeśli ma wiosną to też lepiej niż w upały, bo ciąża i upał do tego to prawdziwa mordęga nie zależnie od przerwy między miotami.......... A swoją drogą to ta sama suka ma mieć teraz dzieci?? czy druga suka?? Napiszcie coś więcej. Widziałam i małe z tej hodowli i dorosłe....... i wszystkim życzę aby takie zadbane szczenięta mogli kupić również w innych rasach jakie są z hodowli "z Pisarskiej Wsi".:lol: Quote
kiwi Posted January 21, 2006 Author Posted January 21, 2006 z tego co widze to ta sama suczka, super jesli szczenieta sa zadbane, ogladalam strone i widzialam ze sa pekne Quote
ursus Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 chyba,że się tam coś zmieniło na gorsze ostatnio.................:shake: ?? Quote
helunia Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 Ja tam kiedyś byłam i...... kupiłam w innej hodowli.Są tam jeszcze boksery Quote
Recommended Posts