ania z poznania Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Z własnego, 11 letniego doświadczenia z awanturnikiem w wadze piórkowej (całe 3kg!) podejrzewam, że Mania awanturnicą już zostanie :diabloti:. Moja bestia :evil_lol: postawiła sobie za cel wyeliminowanie wszystkich dużych psów na osiedlu, ma ochotę je zagryźć, a że smycz jej na to nie pozwala to próbuje pyskówką przegonić....... Quote
Gruba Berta Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 dzisiaj rano znow dala super popis !!!!! - oberwalo sie sasiadowi - duzemu spanielowi i przesympatycznemu staremu shih tzu. Mania wyglada na wage piorkowa ale wazy 8 kg !!!!!! to tyle co jamnik a wydaje sie mniejsza i lzejsza. Juz na dworcu pkp poczulam ze jest co nosic !!!! ma mala glowe - bez szans z innymi psami - tylko mialaby szanse z yorkiem. Nie ma tez juz niektorych zebow. dobrze ze do zadnej babci nie trafila !!!!! bo trzeba ja szybko brac na rece jak wszczyna awanture z psami co biegaja bez smyczy. Quote
Ewanka Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Berto, ogromnie sie ciesze, ze Mania trafila do Ciebie, a nie do mnie, na co sie chwilami znosilo ... u nas jest duży zestresowany pies i byłoby non stop wojna. Dziewczyny, dajcie choc nacieszyc oko - foty Mani !!!!! :) Quote
mgie Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Gruba Berta aleeeeee niespodzianka! Przed chwilą odebrałam pocztę i co tchu biegłam na ten wątek :cool3: Szczerze Ci gratuluje! Przygarnęłaś śliczną dziewczynkę. Mam jej fotki ? Wkleić Wam na ten wątek? Maje spotkało wielkie szczęście ... sama chce taki domek dla kilku boguszaków. :loveu: Quote
kora78 Posted January 2, 2010 Author Posted January 2, 2010 chcemy fotki tutaj,chcemy. od biedy wyślę do Ewanki mailowo swoje :) alwe jak tu b ędą to już nie muszę słać a widzisz, dobrze, że do babci nie poszłą :) Quote
mgie Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 [quote name='Ewanka'] Dziewczyny, dajcie choc nacieszyc oko - foty Mani !!!!! :) Proszę bardzo :) Quote
kora78 Posted January 2, 2010 Author Posted January 2, 2010 ale wyczesana lalunia, całkiem inna buzia od razu :) i łapki Quote
Gruba Berta Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Mgie wiedzialam ze sie ucieszysz !!!!!!!!! i WIELKIE dzieki za wklejenie zdjec !!!!!!!!!! widze ze Nela/Frytka http://www.dogomania.pl/threads/176421-Nela-cud-natury-DT szczesliwie trafila do DT- malutka napewno szybko znajdzie dobry DS. a co u Rawianina z Boguszyc ????? - niestety http://www.dogomania.pl/forum/f28/niewiesole-jest-zycie-staruszka-rawianin-z-boguszyc-148932/ nie dziala. Jakis czas temu czytalam ze zakochal sie w jednej z wolontariszek i przezywa druga mlodosc !!!!!! Z Mania wrocilysmy niedawno od Pani wet - miala dzisiaj kolejny (2) zastrzyk, w poniedzialek (3) ostatni, operacja najwczesniej 11 stycznia. Zastrzyki maja spowodowac ze guzy otorbia sie i bedzie latwiej je wyciac. Dostalam tez wskazowki co zrobic aby ograniczyc Mani jazgot. Mańka dostala tez troche jedzonka na sprobowanie bo wiem ze na pedigree i chapi dlugo w dobrej formie moze nie pociagnac. Mamy do wyboru Purine, Specific dla seniora i 3 rodzaje Royal Canin dla malych pieskow oraz puszke Trovet. Prawdziwa rozpusta !!!!!! Mania maly dzikusek niestety trenowala skoki ze stolu Pani wet - i raz jej sie udalo !!!! na szczescie jest cala i zdrowa !!!!!!!!!! - oj Mania daje mi popalic !!!!!! napewno nie jest to pies dla babci !!!!!!!!!!! Quote
Ewanka Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Śliczna Mania, jak modelka pozuje do zdjęć:) Quote
mgie Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 [quote name='Gruba Berta']Mgie wiedzialam ze sie ucieszysz !!!!!!!!! i WIELKIE dzieki za wklejenie zdjec !!!!!!!!!! widze ze Nela/Frytka http://www.dogomania.pl/threads/176421-Nela-cud-natury-DT szczesliwie trafila do DT- malutka napewno szybko znajdzie dobry DS. a co u Rawianina z Boguszyc ????? - niestety http://www.dogomania.pl/forum/f28/niewiesole-jest-zycie-staruszka-rawianin-z-boguszyc-148932/ nie dziala. Jakis czas temu czytalam ze zakochal sie w jednej z wolontariszek i przezywa druga mlodosc !!!!!! Bardzo się ciesze ;) więcej takich domów Frytka znalazła dt ... wyszło z niej prawdziwe cudeńko. Ciekawe czy DT zechce ją oddać :cool3: U Rawianina bez zmian.Nadal siedzi w Bgoszycach;tu jego wątek http://www.dogomania.pl/threads/148932-NIEWIESOA-E-JEST-A-YCIE-STARUSZKA-Rawianin-z-Boguszyc Będzie w styczniowym numerze 4 łap jako jeden ze starszych psiaków do adopcji w ramach akcji promującej adopcje starszych psów "psiegrane marzenia" Może jemu też się uda :cool3: Możesz też zaglądnąć na wątek Ciaputki z Boguszyc http://www.dogomania.pl/threads/139990-Ciaputka-w-typie-Bzibzi-jedyny-na-A-wiecie-szorstkowA-osy-jork-boguszycki-czeka Quote
kizimizi Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 ile młodosci jest jeszcze w tej psiej staruszce:P żeby tylko zdrowie dopisało to Maja będzie jeszcze dłuuugo nam szczęśliwych informacji dostarczać. Quote
Gruba Berta Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Frytka jest mloda, malutka i sliczna !!!!! mysle ze wiele DS bedzie sie o nia bic !!!! a dla Rawianina to naprawde bedzie wielka szansa !!!!!!! - ja jestem w nim zakochana !!!!!!!!!!!! tylko chlopakowi domek z ogrodkiem jest tak naprawde potrzebny lub chociaz mieszkanie na parterze by sie przydalo !!! i oczywiscie osoba ktora moze go zabrac do DS lub chociaz na dlugi DT !!!!! Mania pod krzeslem ma male chrapando - szkoda ze nie slyszycie !!!!! O Manie bardzo w domu sie martwimy - jak ona przezyje kolejna (w ciagu 6 tyg.) operacje ???? - i oczywiscie jakie beda wyniki badania !!! gdyby nie te guzy moglaby pozyc jeszcze kilka lat - kazda kolejna operacja napewno bardzo jej serduszko oslabia. ale zadna z nas tego nie zmieni !!! trzeba czekac !!!! prawdopodobnie za 3 tyg bedzie juz wszystko wiadomo !!!!! na wyniki badania czeka sie tydzien! Quote
kizimizi Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Berta nie ma sie co martwić cały zcas bo my nic na chorobę Mai nie poradzimy. Lekarze się nią zajmują, badają i pomogą najlepiej jak będą umieli ;) Cieszmy sie razem z nią, że taka szczęsliwa teraz jest. Ty jesteś dla niej najukochańszą osoba na świecie bo dałaś jej dom, na który nia miała szans z racji wieku. Quote
marta0731 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 I włoski jak widać na zdjęciach - pięknie jej odrastają na pupie żeby nie marzła;) Quote
Gruba Berta Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 dzisiaj z Mania wybralysmy sie do (innego) bardzo sympatycznego weta ktory leczyl nasza ostatnia sunie !!! i rodzice byli bardzo bardzo z niego zadowoleni !!!!!!!!!! tez kilka lat temu operowal suczke sasiadow. Podobno to cos duzego co Mańka ma na brzuszku - to jest przepuklina, niestety jest wiele malych guzkow rozsianych przy innych sutkach oraz ma z jednej strony wypukle - powiekszone wezly chlonne (tam gdzie miala wycinany ropiejacy guz !!!! Mania ma odpoczac jeszcze troche po ostatniej operacji i mam skontaktowac sie z Panem wet 20 stycznia w sprawie nastepnej operacji. Quote
kizimizi Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Gruba Berta napisał(a): Podobno to cos duzego co Mańka ma na brzuszku - to jest przepuklina, niestety jest wiele malych guzkow rozsianych przy innych sutkach oraz ma z jednej strony wypukle - powiekszone wezly chlonne (tam gdzie miala wycinany ropiejacy guz !!!! Czyli te guzy to jakby przeżuty czy bardziej nieusunięte stare guzki? A węzły chłonne z powodu guzów? Quote
Gruba Berta Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 wet ze schroniska powiedziala ze nie usunela wszystkich guzow bo nie moglaby juz Mani zszyc! ale czy miala na mysli tylko ten guz co podobno jest przepuklina - nie wiem. czy miala na mysli te male guzki co sa przy kilku innych sutkach. podpytywalam weta jakie sa szanse ze pozostale guzy nie sa nowotworem zlosliwym - raczej milczal - tylko powiedzial ze badanie wykaze - nie wygladal na osobe zachwycona tym co zobaczyl. on napewno ma wieksze doswiadczenia niz poprzedni wet u ktorego bylam. powiedzial zeby Mania jeszcze odpoczela miedzy operacjami. a Mania szaleje - cieszy sie jak dziecko widzac snieg - zjezdza z pagorka na pyszczku lub na pleckach. Quote
kora78 Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 no, w schronie mowili,ze ona lubi sie tarzac, m.in. w sniegu :) czekamy na wiesci do 20 stycznia i dziekujemy slicznie Berto za to,ze tak dbasz o Manię! strasznie o nia dbasz ogromnie!!!! Quote
Ewanka Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Zmatwiły mnie te liczne guzy, hmmm, nie wygąda to dobrze, niestety znam temat ... i tak sobie myślę, jakie to szczęście dla Mani, że trafiła do Ciebie Berto!!!! ... tu u nas, jest wprawdzie wet, ale jak to na wsi, zajmuje się raczej zwierzętami gospodarskimi ;) nie sądzę, by podjął się operować sunię. Jednym słowem, widocznie tak miało być, że trafiła w najlepsze z możliwych miejsc :) Quote
ania z poznania Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Piękna jest Majeczka! Skoro do 20-tego i tak musi mieć przerwę, co sądzicie o tym, żebyśmy z Grubą Bertą zabrały Majeczkę na konsultację do mojego weta? Mam do niego 1000% zaufanie, jest naprawdę świetny. Quote
Jasza Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 W wigilię do schroniska w Katowicach trafiła taka maluszka: Może ktoś się w niej zakocha? Mała nie ma wątku na Dogo. Quote
Recommended Posts