Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maszunia jest bardzo kochana ale łobuz z niej jest i to spory...

Dzisiaj mijaja trzy lata od kiedy wzielam ze schroniska Manie - pamietam ta kochana mordke jak wbiegla do biura w schronisku ... o tej porze siedzialysmy na dworcu we Wroclawiu - Mania siedziala grzeczniutko na moich kolanach ... pomimo tego ze jest Masza tak bardzo brakuje mi Maniusi :( Maszka pociesza jak moze ...

Posted

Gruba Berta napisał(a):
Maszunia jest bardzo kochana ale łobuz z niej jest i to spory...

Dzisiaj mijaja trzy lata od kiedy wzielam ze schroniska Manie - pamietam ta kochana mordke jak wbiegla do biura w schronisku ... o tej porze siedzialysmy na dworcu we Wroclawiu - Mania siedziala grzeczniutko na moich kolanach ... pomimo tego ze jest Masza tak bardzo brakuje mi Maniusi Maszka pociesza jak moze ...

Bertuniu, Mania(*) czuwa nad Tobą i Maszką!!!
To Ona zesłała Ci małego łozbuza w ciałku Maszki, żebys mogła kochać tutaj Maszkę i pamiętać o Maniusi(*), która jest TAM...

Posted

Ależ ten czas galopuje ........ niesamowite ....................... :crazyeye:

już dwa miesiące Maszkowego raju ... :loveu:

3 lata od spotkania z Maniusią ... :loveu:

ja myślę, że tak właśnie miało być !!!

Posted (edited)

Z Masza zyczymy Wspanialego Nowego Roku :BIG:

Masza przez ostatnie kilka dni nie nudzila sie bo ma psie towarzystwo - spaniela 'podrzuconego' na swieta i sylwestra. jutro wraca do swojej panci. swietnie bawia sie :) ale jak z Masza siedze na kanapie - psi towarzysz nie ma wstepu - Maszka zamienia sie w zazdrosnice :) na wspolnych spacerach tez idzie przy mnie 'przyklejona' :)

Edited by Gruba Berta
Posted

kurcze, nie moge tytulu zmienic, tak jakos jest, ze stare watki, zalozone w jakims terminie juz nie maja mozliwosci zmiany tytulu, moze to tylko mod zrobic.
Berta pisz do moda.
napisze oficjalnie:

Ja się zgadzam na przejęcie 1 posta przez Grubą Bertę i robienie z nim, co chce :)

Masza pięknota, a w jakim wieku? ile byla w schronie?

wszystkiego dobrego i wiele, wiele wspolnych lat razem i w zdrowiu :)

• 2 weeks later...
Posted

Maniusiu ... 15 miesiecy :(

twoje ulubione sciezki przysypal snieg - tak bardzo cieszylabys sie ze spacerkow ...

niektorzy weterynarze powinni pracowac w rzezni !!!!! a nie w przychodni weterynaryjnej !!!!!

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Masza nie lubi pozowac ale lubi galopowac ;)

albo kompletnie olewac pancie ;)

Masza tydzien temu dobrala sie do banana - i zjadla kawal skory :( do tej pory odczuwamy konsekwencje :( na poprawke w czwartek zlapala lisc gwiazdy betlejemskiej i w ciagu pol godziny popijala rozcienczona wode utleniona u weterynarza w celu wywolania wymiotow. Masza niestety jest jak odkurzacz - kaganiec zakupiony na bazarku juz w drodze - tylko czy pozwoli go sobie zalozyc ? Poza tym jest kochana psinka ktora w weekendy nie pozwala sie panci za bardzo wysypiac ;) a teraz musimy leciec zeby znow oproznic pelne majty ...

Edited by Gruba Berta
Posted

Ależ Maszeńka jest urocza!!! I ten słodki jęzorek: http://imageshack.us/a/img248/65/dsc02335g.jpg
Pięknie się dziewczynka prezentuje: http://imageshack.us/a/img267/3919/dsc02326il.jpg

Czyli mówisz Bertuś, że z Maszeńki odkurzacz? hm... skąd ja to znam???
To chyba skutek tego, że kiedyś te sierotki zaznały głodu... ja tak sobie tłumacze zachowania swoich Skarbów - teraz mocno pracujemy z Maxiem...
Jednak co najpiękniejsze w całej historii Maszki to to, że od trzech miesięcy znajduje się pod Najlepszymi Skrzydłami - Twoimi Bertuniu!!!
I wiemy wszyscy, którzy tu bywamy, że Miłości, troski i najwspanialszej opieki w Twoim Domu nie braknie!!!
Przytulam cieplutko Maszeńkę:loveu: i Ciebie Bertuś:loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Wiem Bernardko Ty zawsze pamietasz - czasami nadal podczas spacerow pomyle sie i mowie na Masze Mania - kochana Masza pociesza jak moze - ma kilka malych pluszowych zabawek ktore przynosi zebym bawila sie z Nia - to jest jeszcze takie psie dziecko. Mania zabawkami nie bawila sie ale jak dostawala smakolyki to nikt nie uwierzylby ze to byl starszy piesek - wulkan energii do czasu jak zachorowala :(

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...