lika1771 Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 [url=http://up.programosy.pl/foto/546754_267429456674228_1997914223_n_1.jpg][img]http://up.programosy.pl/foto/546754_267429456674228_1997914223_n_1.jpg[/img][/url][/QUOTE] Quote
Sarunia-Niunia Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 [FONT=book antiqua](*)Maniu(*)[/FONT] Quote
Gruba Berta Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 dokładnie rok temu 21 wrzesnia w środe - Maniusia gorzej poczuła się :( rano wychodzac do pracy i bądąc z Mania na spacerze wszystko było w porządku - wrociłam z pracy i ... :( Mania byla jakas dziwna - chodziła za mną ale nie było już tego codziennego szalenstwa jakie działo sie po każdym moim powrocie do domu ... dlaczego tak sie stało ... :( dlaczego żaden weterynarz nie wpadł na to aby od razu zbadać jej krew ... :( jeszcze była szansa żeby potoczyło się wszystko inaczej ... Quote
Sarunia-Niunia Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 [FONT=comic sans ms]W Dniu Psich Zaduszek pamiętamy (*)Maniu(*)[/FONT] Quote
Kasia77 Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Maniusiu, duszyczko maleńka, pamiętam....:( Quote
Gruba Berta Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Moja najukochansza najwierniejsza Duszyczko - dokładnie rok temu pozno wieczorem wrocilysmy od weterynarza - co wykonal jak nalezy usg - tylko dlaczego tego wczesniej nie zrobil :( - dlaczego wszystko zlozylo sie tak ze nie moglam Ciebie uratowac :( dlaczego :( Quote
Gruba Berta Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Manusiu - od wczorajszego wieczoru pali sie w mieszkaniu znicz - dzisiaj bylam u Ciebie na działce - posadziłam na Twoim grobie kwiatki z miasta z którego przywiozłam Ciebie i kwiatki przy ktorych siedziałas na swoim ukochanym balkonie ... bylas u nas taka szczesliwa ... Maniusiu - czy postapilam sluszne rok temu? - czy nie bylo juz szansy zebysmy mogly byc dluzej razem? Dzisiaj minał dokładnie rok ... :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( to juz cały rok :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( jak nie widze Twojej radosnej ukochanej psiej twarzyczki ... Quote
Sarunia-Niunia Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 [FONT=book antiqua] Maniu, dzisiaj mija rok od Twojego odejścia... ...będziemy zawsze o Tobie pamiętać!!! [/FONT][FONT=book antiqua][SIZE=7] Żegnaj Kochana!!! [/FONT][FONT=book antiqua][SIZE=7] [/FONT] [FONT=book antiqua]Bądź szczęśliwa za Tęczowym Mostem z wszystkim naszymi Przyjaciółmi - wierzymy, że czekasz tam na nas, na Basię...[/FONT] Quote
Sarunia-Niunia Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Maniu(*), czyżbyś w rocznicę swojego odejścia chciała Twojej Pani (wciąż pogrążonej w żałobie po Tobie) kogoś "podesłać";)? Byłoby cudownie, gdyby u Basi zamieszkała Funia... to byłby znak od Ciebie i poniekąd jakby dalej... Ty... Czyżby miało być tak, jak w wierszu Franciszka Klimka? Zapłacz Kiedy odejdzie Jeśli Cię serce zaboli Że to o wiele za wcześnie Choć może i z Bożej woli. Zapłacz Bo dla płaczących Niebo bywa łaskawsze Lecz nie uwierzą wierzący Że on nie odszedł na zawsze. Zapłacz Kiedy odejdzie Uroń łzę jedną i drugą I - przestań Nim słońce wzejdzie Bo on nie odszedł na długo. Potem Rozglądnij się wkoło Ale nie w górę Patrz nisko I - może wystarczy zawołać On może być już tu blisko... A jeśli ktoś mi zarzuci Że widzę świat w krzywym lusterku To ja powtórzę: ON WRÓCI!!! Choć może w innym futerku... Quote
marta0731 Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Piękne Sarunia........................................... Quote
Gruba Berta Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Maniusiu - Funia jest juz w naszym domku - przyjechalysmy wczoraj bardzo pozno wieczorem ... Tak wiele rzeczy wskazywalo ze Ty ja zeslalas i ze powinna w naszym domu zamieszkac ... Nigdy nie widzialam zadnego pieska tak podobnego do Ciebie, a do tego pojawila sie w internecie dokladnie rok od kiedy nie jestesmy razem :( 13 pażdziernika, rowniez mogla urodzic sie w tym samym czasie kiedy musiałysmy rozstac sie :( we wrzesniu/pazdzierniku 2011 wczoraj jak wyszlam z domu zeby pojechac po Funie do Łodzi zaczal pruszyc snieg, w niektorych miejscach ktore mijalam pociagiem bylo zupelnie bialo - to byl pierwszy snieg w tym roku - nie pamietam zeby kiedykolwiek zaczal padac w pazdzierniku - Maniusiu Ty tak bardzo lubilas snieg i uwielbialas tarzac sie w snieznych zaspach ... tak jak Bernardka napisala - to dalej Ty :) taka Twoja reinkarnacja :) Quote
Mysza2 Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Gruba Berta napisał(a):tak jak Bernardka napisala - to dalej Ty :) taka Twoja reinkarnacja :) Bardzo się cieszę że kolejna bieda znalazła swoją przystań. Mania na pewno jest szczęśliwa i macha tam z góry do Ciebie ogonem chwaląc dobrą decyzję:) Quote
Ewanka Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Berto :multi::loveu: nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę i jak bardzo czekałam na taką właśnie Twoją decyzję!!!! ... wiem, że Mania jest teraz szczęśliwa i nareszcie spokojnie odpoczywa, bo wie że do Twojego domu wróciło życie (jakiejś biedusi) i wróci radość !!! Pozdrawiam was obie bardzo serdecznie, wszyscy czekamy na relacje i fotki :) Quote
Sarunia-Niunia Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Bertuniu, nawet nie wiesz jak bardzo cieszę się, że możesz dać swoją miłość Funi... Tak, jak wyżej piszą Cioteczki, Maniusia zapewne jest szczęśliwa stojąc na TM i patrząc z góry, widząc Cię z Funią... Maniusiu, dziękuję Ci kochana za to, że zesłałaś Bertuni Funię i zadbałaś oto, żeby na Jej twarzy pojawił się uśmiech.... A Tobie Bertuniu życzę, abyś pokochała Funię nie mniej mocno niż Manię i żebyś w Jej oczkach zobaczyła czasami odbicie Manieczki, która cały czas jest przy Tobie i czuwa... A dowodów jest na to, jak sama widzisz - wiele.... Życzę Wam wspaniałego i dobrego życia!!! Bądźcie szczęśliwe!!!!! Quote
Gruba Berta Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Funia moglaby byc Maniusina coreczka lub wnuczka :) Funia oczki ma tez bardzo bystre ale w przeciwienstwie do Mani pozbawiona jest jakichkolwiek dobrych manier ;) - trzeba bedzie nad nia popracowac - mysle ze szybko nauczy sie bo jest madrym pieskiem :) Quote
Sarunia-Niunia Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Gruba Berta napisał(a):Funia moglaby byc Maniusina coreczka lub wnuczka :) Funia oczki ma tez bardzo bystre ale w przeciwienstwie do Mani pozbawiona jest jakichkolwiek dobrych manier ;) - trzeba bedzie nad nia popracowac - mysle ze szybko nauczy sie bo jest madrym pieskiem :) No to czeka Cię Mamusiu Funi troszkę pracy, a skoro dziewczynka mądra, to i efekty będą szybciutko:) Trzymam za Was bardzo, bardzo mocno:):):) Quote
Mysza2 Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Gruba Berta napisał(a):Funia moglaby byc Maniusina coreczka lub wnuczka :) Funia oczki ma tez bardzo bystre ale w przeciwienstwie do Mani pozbawiona jest jakichkolwiek dobrych manier ;) - trzeba bedzie nad nia popracowac - mysle ze szybko nauczy sie bo jest madrym pieskiem :) to pracuj ciocia:):) Ja też po kolejnej stracie mówiłam sobie "już nigdy więcej" ale nie miałam racji. Jeśli mamy miejsce w naszym domu i sercu to szkoda żeby się marnowało. A nasze psiaki które odeszły i tak są w naszych serduchach i pamięci i nic tego nie zmieni. Posylam Wam dobre myśli i życzę powodzenia w edukacji:):) I nie porównuj kochana nigdy z poprzednim, każdy jest inny i niepowtarzalny :) Quote
marta0731 Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Berta, jaka cudna wiadomość:multi::multi::multi: No nareszcie:loveu: Musisz koniecznie Funi założyć jej osobisty wątek, już się nie mogę doczekać ;) Mysza2 napisał(a): I nie porównuj kochana nigdy z poprzednim, każdy jest inny i niepowtarzalny :) No :D Quote
Gruba Berta Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 co do watku to wolalabym zeby Funia byla razem na wspolnym z Mania ... moze jest mozliwosc dodania przez moderatora jednego postu na samym poczatku? dodalabym tez tam zdjecia naszych ukochanych szorsciaków Soni i Balbinki Marta dzieki - tylko Ty zostalas na Mankowym watku z Mani wybawicielek ze schroniska Quote
marta0731 Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Gruba Berta napisał(a):co do watku to wolalabym zeby Funia byla razem na wspolnym z Mania ... moze jest mozliwosc dodania przez moderatora jednego postu na samym poczatku? dodalabym tez tam zdjecia naszych ukochanych szorsciaków Soni i Balbinki Marta dzieki - tylko Ty zostalas na Mankowym watku z Mani wybawicielek ze schroniska Zawsze podczytywałam, i serce sie krajało, że tak cierpisz, i nie potrafisz się z tego wyrwać jakoś Berciu:oops: Ale cieszę się, że się udało:kciuki: I proponuję Ci założyć nowy wątek, pod tytułem np. moje psiaki itp itd, gdzie dodasz je wszystkie, ale nie będzie to wątek typowo Maniusiowy, bo ten moim zdaniem powinien zostać tylko jej ......................... Ten kto ma tu być i zaglądać, i tak to będzie robił:glaszcze: A Fuńcia musi mieć swój nowy, emanujący życiem, ciepłem, radością i miłością :) Quote
Ewanka Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Odwiedzam Maniusię dzisiaj taki specjalny dzień .... Funiu masz masę szczęścia, że trafiłaś do Berty!!!! czekamy na fotki i wieści jak się dziewczynka zaaklimatyzowała? u mnie też rodzina się powiększyła, na dole link - zapraszam. Quote
Gruba Berta Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Maniusiu, Balbinko i Sonieczko najwspanialsze i najukochańsze Duszyczki zawsze będę o Was pamietać Quote
Recommended Posts