Olena84 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Li1 sąsiad juz mi sie chwalił psem, mówił, ze cieżki przypadek, wczoraj zapytałam i jak - odpisał mi, ze zupełnie jest inna, łągodna sie zrobiła - nie wiem jak to zrobił... Tak naprawde Kasia zastanow sie czy chcesz drugiego psa, bo Ruda do kobiety wtedy doszla, a tu bedzie przyjmowac, nie wiadomo czy zaakceptuje kogos do Twego serca. Quote
Olena84 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Swoją drogą, widzę że po naszych apelach komfort życia Rudej sie polepszyl, tamto poslanko bylo ladne, ale zdecydowanie za male, teraz jest leopiej chociaz ( to do Rudej - nie czytac - Na kanape;ppp). Quote
Selenga Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 [quote name='danka4u1']SBD, nie widać psiny... Selenga, prześlę Ci na pocztę jedno zdjęcie, które w żaden sposób nie chciało mi przejść. Jestem mało rozgarnięta...ale ambitna...napisz, co było z tym zdjęciem, jesli uda Ci się je zamieścić. Zżera mnie ciekawość, dla czego... Plik jest uszkodzony, nie da się go otworzyć, brakuje mu zakończenia, więc programy nie pokazują obrazu tylko cyferki. Można tylko zobaczyć miniaturkę: Quote
ogonek2 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 dziewczyny....Wy Jesteście obie Rude...no co za numer :p :lol: Quote
sleepingbyday Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 klops zrudziałaś teraz, pod wpływem miłości, czy juz wczesniej byłaś :-)? ja bym sie nie bała dołączenia towarzysza - ze względu na charakter rudej. ale moze być tak, ze przyzywczajanie będzie po prostu trochę dłużej trwało, im później się to zrobi. ruda wyjątkowo dobrze reaguje na zmiany w swoim zyciu, ale miała ich w przeciągu krótkiego czasu zbyt wiele. to trwa dłużej niż miesiąc, zanim pies się przekona tak na mur beton, do kości, ze to nie koniec. wiem po swojej suczy, która jest bardziej nerwus i po niej było widać. zreszta po rudej też będzie. spróbuję jeszcze raz wrzucić ciaputkę: jakby sie nie otwierało, to znalazłam ogłoszenie z fotkami: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Kropka-vel-Ciaputka,19436 poza tym, dziewczyny, ponad 100 tysięcy psów jest bezdomnych w polsce, tak samo, jak ruda zasługujące na szczęście, a wy macie watpliwości, czy uda sie zaprzyjaźnienie przyjaznej rudej z nowym psem??? że może byc niezadowolona?? nie wierzę.... :shake:. naprawdę, chwilowy, i to tylko być może, dyskomfort kontra jeden bezdomniak mniej - ja ne mam watpliwości. zwłaszcza, że klops wraca po prostu do sprawy, o której myślała już wczesniej. Quote
Olena84 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Dobra dobra, nie chce zeby potem bylo na mnie;p. Bierz Ciapulke! Quote
sleepingbyday Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 ciaputka, ciapulka, wsio ryba. ona tak na zaostrzenie apetytu :-). no chyba, ze kapsel się w niej zakocha, ale skoro się zastanawia, to troche ją postanowiłam pomęczyc fotkami bezdomnych słodziaków ;-) Quote
Klops Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 ciaputka, ciapulka, kapsel, klops, wsioo ryba:). Dziękuję pięknie za miłe słowa, przekażę Rudej, niech częściej stoi przed lustrem. Co do sierści - Ruda jest ruda, ja rudawa (coraz bardziej od kiedy jest Ruda). może to i z miłości;). SBD, Ciaputka jako trzecia ruda? Dla mnie rewelka:). Powiedz mi, proszę, ile to to waży? Planowałam mikrusa. Przy dwóch dobrze móc jedno pochwycić, a ja raczej z niziołków;]. Rozglądamy się z Panciem Rudej za wspólnym mieszkaniem - może to byłby dobry moment na nowego piesia? Quote
Olena84 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Biedna Ruda znowu zmiana miesjca! Ja tak mialam ze swinka, bylam swinki 4 wlascicielem, potem pojechala do dziewczyny i dziewczyna do chlopaka , to tak o Rudej pomyslalam. Kurcze, byle nie kawalerka - 3 psy, zdajsie ze znowu mamy zbieraczke;). Żarcik! Quote
Selenga Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 [quote name='Klops'] Planowałam mikrusa. Przy dwóch dobrze móc jedno pochwycić, a ja raczej z niziołków;]. Rozglądamy się z Panciem Rudej za wspólnym mieszkaniem - może to byłby dobry moment na nowego piesia? Zajrzyj na watek mikrusów do adopcji - do wyboru do koloru :) http://www.dogomania.pl/threads/177531-MIKROPSY-do-adopcji-a-wAE-tek-informacyjny-proszAE-nie-pisaAE Quote
dara9 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Klops napisał(a):ciaputka, ciapulka, kapsel, klops, wsioo ryba:). Dziękuję pięknie za miłe słowa, przekażę Rudej, niech częściej stoi przed lustrem. Co do sierści - Ruda jest ruda, ja rudawa (coraz bardziej od kiedy jest Ruda). może to i z miłości;). SBD, Ciaputka jako trzecia ruda? Dla mnie rewelka:). Powiedz mi, proszę, ile to to waży? Planowałam mikrusa. Przy dwóch dobrze móc jedno pochwycić, a ja raczej z niziołków;]. Rozglądamy się z Panciem Rudej za wspólnym mieszkaniem - może to byłby dobry moment na nowego piesia? o joj Rudej szykuje się towarzysz/ka :) ale będzie miała frajdę :) Quote
Klops Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Olena, znowu mnie przejrzałaś. Szukam mniejszej kawalerki, żeby sprowadzić tam chłopa i co najmniej tyle psów, ile ma Wioletta V. Jakaś świnka, swoją drogą, też by mogła z nami zamieszkać. Będziej super. Quote
Klops Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Dara, towarzyszKA. Pamiętamy o pseudocieczkach:(. Quote
Angel Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 piękna rudzinka :) ohohohhooo to widze ze kolejne kochane dziecko sie szykuje ? Quote
Klops Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Mówiłam. Ucieszyła się i poprosiła o duuuużą kanapę, żebyśmy wszyscy mogli razem spać. Quote
dara9 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Klops napisał(a):Mówiłam. Ucieszyła się i poprosiła o duuuużą kanapę, żebyśmy wszyscy mogli razem spać. Cała Ruda:evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 pies ma taką długość, jak szeroka jest kanapa. o ruda sie nie bój,z astanówcie się raczej, czy wy się zmieścicie :-). mikrus dla rudej - też niegłupi pomysł (mikrusy sa do 6 kg), ale koniecznie taki, który będzie chciał się z nią kitwasić. róznica wagi nie jest problemem, jak pies nie ma traumy ani nerów, a ten większy umie rozpoznac wage. co do ciaputki - a wiesz, chyba ponad 10kg, mysle, ze nie więcej jak 15 ale i to raczej nie. moge sie dopytac. a o kapsla się nie dziw, bo tu na dgo tez jest kapsel i ja sama skołowaciałam. Quote
li1 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Szukalam czegos malego pod kolor wlosow. Nie znalazlam calkiem rudej, ale czarna podpalana mikruske u rescal: http://www.dogomania.pl/threads/196999-Maleńka-Żabka-z-kieleckiej-mordowni-Dyminy-szuka-pilnie-DT-problem-z-kotem-( Musi na gwalt znalezc dom ( wiem, wiem tak jak te inne 100000 bezdomnych w Polsce ). Chyba blisko mieszkacie, to adopcja bedzie szybka i bezbolesna. Quote
ogonek2 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 ja znalazłam "coś" z moich rejonów- prawie pod kolor ;) http://www.dogomania.pl/threads/195949-Wroclaw.-Julka-czyli-4-kg-psiej-mi%C5%82o%C5%9Bci-szuka-domu-! ale Rudaska jest najważniejsza! może lepiej żeby została jedynaczką? :razz: ja jestem....to wiem jak to bezkonkurencyjnie jest ! ;) Quote
coronaaj Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Klops napisał(a):Ahoj. Zasypało strasznie:/. Po parkach chodzą rude bałwanki. Zaraz wyślę Dance kilka zdjęć - zabawy z kurczakiem, czesanie przez Pancia (to w klimacie tap madl) i in. Sesji lustrzanej nie udało się przeprowadzić. Ruda się krępowała. Ogólnie Rudzina ma się świetnie, rozbestwia się coraz bardziej:). Chociaż na początku mówiłam, że chciałabym by była czas jakiś rozpuszczaną jedynaczką, to coraz częściej myślę o przybranej siostrze. A to dlatego, że Ruda kocha małe pieski:) (ja swoją drogą też). Mało dupska nie gubi na widok kieszonkowców. Ale może żyję disneyowską wizją... Doradzicie coś w tym temacie? No widze, ze Ruda dobrze trafila...super ...Klops Ty z Mokotowa, ja z Dolnej, szkoda, ze mnie teraz tam nie ma bo spacerki w sniegu bylyby wspaniale chociaz moje kurduple nie lubia zimna ale ubrane wychodza nawet na mroz...zycze powodzenia i moze jakiegos malego kurdupla do towarzystwa dla Rudej??? Niealy pomysl!!! Quote
dara9 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Ale śliczne bidulki wrzucacie...kochane takie...może któraś znajdzie domek u boku Rudej.. Quote
coronaaj Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 [quote name='dara9']Ale śliczne bidulki wrzucacie...kochane takie...może któraś znajdzie domek u boku Rudej.. Moze Klops kogos zaadoptuje ale w miedzyczasie podaje niezly przepis dla zaglodzonych psiakow, dostalam az z Dublina od cioteczki, orginalnie chyba Asiora. [FONT=Arial] [/FONT] od Asior dla Jasia. Jasiu nawet nie zdążyl pomakowac tej zupki i opuścił nas........, ale Żuczkowi niech wyjdzie na zdrowie ( jesli nie będzie przeciwwskazań) "(...)Do tego na wzmocnienie warto by mu było ugotować kaczą zupę...: Wysokokaloryczna, lekkostrawna odżywka podawana przy chorobach, niedożywieniu, rekonwalescencji 1 cały kurczak (z małymi kośćmi, skórą, tłuszczem) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka suplementu witaminoweg 1 filiżanka karmy suchej 2 łyżki otrąb 3-4 jajka 1 filiżanka tłuszczu po czyszczeniu mięsa (nie gotowane) Przygotowanie: Kurczaka, tłuszcz, karmę i jajka zmiksuj na jednolitą masę. Przełóż do garnka i gotuj 30 minut. Następnie dodaj pozostałe składniki i zmiksuj. niesamowicie wzmacnia zwierza[FONT=Tahoma, sans-serif]ka ... "[/FONT] [FONT=Calibri, sans-serif] [/FONT] Quote
Recommended Posts