Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czesc Cioteczki
Na maila nikt nie odpowiedział:) Trzeba dzwonić. Dziś był obiad służbowy więc nie było kiedy:) W poniedziałek pokręce. Ale oszczędziłam na jedzeniu hihihi

Posted

hyhy, może ja pójdę z moim sikającym szczeniakiem, zobaczę jaka będzie reakcja na sik na środku domu, próby wdrapania się na stół, podgryzanie nogawek i rąk?
Moja sunia wymaga świętej cierpliwości...

Posted

Nasza ślicznotka ma propozycji mnóstwo-:evil_lol: nawet Norwegia !!!:evil_lol:- tylko jakoś oczekiwania domków mijają się z realnym obrazem Rudej:shake:. Trzymamy kciuki za powodzenie Waszych starań dziewczyny z Warszawy i dziękujemy Wam za wszystko.:loveu:
[quote name='Olena84']Państwo ktorzy by wzieli Ruda wracaja dzis wieczorme, jest tylko ich tata i on bardzo chetnie. Jutro tam jade i pogadamy. trzymac kciuki!!!
Tak jest !!!- trzymamy:multi::multi:

[quote name='Selenga']Przed chwilą miałam dość obiecujący telefon z allegro w sprawie Rudej.
Co prawda pan nie toleruje psa na kanapie, ale poza tym to psiarze.
.
Może Ruda przekona pana za pomocą swojego uroku osobistego, że miejsce na kanapie należy się przede wszystkim psu...:evil_lol::evil_lol:

[quote name='1qaz']hyhy, może ja pójdę z moim sikającym szczeniakiem, zobaczę jaka będzie reakcja na sik na środku domu, próby wdrapania się na stół, podgryzanie nogawek i rąk?
Moja sunia wymaga świętej cierpliwości...
1qaz, to wcale nie jest zły pomysł. Ludzie chcą mieć psa, to trzeba urządzić im chrzest bojowy..niech będą przygotowani na wszystkie atrakcje psie.:mad: :evil_lol: :mad:
Nasze hasło::mad: Wizyty przedadopcyjne dla psa- tylko w towarzystwie psa.:mad:

Posted

jesli oczekiwaia domkow co do psa sa wciaz myslne, moze cos jest nie tak z teksem w ogloszeniach.
tzn, na pewno.
skoro ludzie sobie wyobrazaja inny charakter psa, po przeczytaniu ogloszenia. a pozniej w tel wychodzi co inengo

Posted

[quote name='1qaz']Carmi to basset.... :)[/QUOTE]
:multi::evil_lol::multi::evil_lol: hihihihi :multi:To uważaj 1qaz z takimi karkołomnymi ćwiczeniami.....:evil_lol:

[quote name='ogonek2']:evil_lol: humor i nadzieja na wątku Rudej jak najmilej widziane :lol:[/QUOTE]
Tak jest :multi: :multi: tym bardziej, ze Rudzinka byłaby z tego zadowolona:multi: to wesoła i ufna sunia i każdy z nas z pewnoscią zrelaksowałby się w jej towarzystwie..pomijając niezadowolenie basetów:shake: Oskarów, Haneczek, Tusiaczków...wymieńcie jeszcze Wasze psiaki, bo mi sie kręci w głowie od nadmiaru futrzaków..:shake: :multi: :shake: :multi:
Czekamy na wiadomości z frontu adopcyjnego...i trzymamy jak zawsze kciuki.

Posted

Znajoma sie rozchorowała ale wczoraj zostawiłą tam nr telefonu z apelem o Rudej i do tej pory nie oddzwonili:(. Jutro ide do tego domu z allegro. Selenga widze nie pisała, ale dzwonila do niej ta dziewczyna, ktora zrobila na niej dobre wrazenie i powiedziala, ze pies od zawsze byl u niej na kanapie i bedzie. Tyle ze dziewczyna pracuje i Ruda bylaby sama, ale tak jest u wiekszosci z nas,wiec to żadna dyskwalifikacja.

Posted

[quote name='Olena84']Jutro ide do tego domu z allegro. Selenga widze nie pisała, ale dzwonila do niej ta dziewczyna, ktora zrobila na niej dobre wrazenie i powiedziala, ze pies od zawsze byl u niej na kanapie i bedzie. Tyle ze dziewczyna pracuje i Ruda bylaby sama, ale tak jest u wiekszosci z nas,wiec to żadna dyskwalifikacja.
Olu, trzymamy za Ciebie i Rudą jutro:multi:- dziś możemy już zacząć-:multi:
Co by to psisko zrobiło bez Was tam na miejscu.:shake::loveu::shake::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='kora78']jesli oczekiwaia domkow co do psa sa wciaz myslne, moze cos jest nie tak z teksem w ogloszeniach.
tzn, na pewno.
skoro ludzie sobie wyobrazaja inny charakter psa, po przeczytaniu ogloszenia. a pozniej w tel wychodzi co inengo
Nie bardzo rozumiem o co chodzi? Charakter jest opisany dokładnie taki jaka Ruda jest, a co ludzie sobie wyobrażają to nie wiem, bo chłopak pytał tylko o kanapę.

[quote name='Olena84']Jutro ide do tego domu z allegro. Selenga widze nie pisała, ale dzwonila do niej ta dziewczyna, ktora zrobila na niej dobre wrazenie i powiedziala, ze pies od zawsze byl u niej na kanapie i bedzie. Tyle ze dziewczyna pracuje i Ruda bylaby sama, ale tak jest u wiekszosci z nas,wiec to żadna dyskwalifikacja.
To prawda, dziewczyna zadzwoniła sama i miała tylko jedno pytanie - czy Ruda wytrzyma tyle godzin sama w domu bo ona oczywiście 8 godzin pracuje. Generalnie to przecież nasze psy nie mają innego wyjścia - muszą wytrzymać, bo przecież zdecydowana większość z nas pracuje. Porozmawiałyśmy sobie trochę i okazało się, że dziewczyna miała przez 12 lat jamnika - kto miał jamnika to wie co to znaczy :) Nie ma obawy, Ruda będzie rozpieszczana i w nocy będzie się tuliła do swoje pani. No może nie zawsze... Ale to też chyba jest normalne ;)
Potencjalna pani Rudej zastanawiała się też czy Ruda czułaby się lepiej gdyby miała towarzystwo drugiego psa, czy nie byłoby jej łatwiej przeczekać te 8-9 godzin. Prawdę mówiąc - nie wiem. Ona bardzo chce mieć swojego człowieka, z Guzikiem przepychała się do głaskania. Myślę, że jak będzie sama, to będzie spała, nie wiem co będzie się działo jak będzie z drugim psem. Zresztą myślę, że ona jest tak przyjazna dla innych psów, że jeśli się okaże że z nudów coś broi, to zawsze jakiegoś psiaka do towarzystwa dla niej da się znaleźć.
No nic, zobaczymy jak będzie jutro...

Posted

Może to było by dobre miejsce dla Megi i Peggi w takim razie, gdyby ten domek ode mnie się sprawdził, ale skoro Ci ludzie nie dzwonili to chyba juz nie zadzwonią:(. miejmy nadzieje, że tu sie uda.

Posted

Rudka nie rozrabia jak jest sama. U mnie nie napsocila nic a nic. Cicha i grzeczana czeka na przyjscie czlowieka. Uwielbia spacery. Za kazdym razem jak chcielismy wyjsc bez niej, pchala sie i probowala wysliznac sie na dwor. Mysle, ze towarzystwo drugiego psa odpowiadaloby jej. Moze pchalaby sie do glaskania, ale rzeczywiscie samotnosc jest lepsza we dwoje.

Posted

Olena84 napisał(a):
To moze znajdzmy jakas sunie do towarzystwa i najwyzej jutro sie zaproponuje pani. Moze nic to nie da, ale moze uda sie innemu psiakowi.

A co będzie, jak Ruda dostanie ataku zazdrości..to nasz rozpieszczona jedynaczka.

Posted

Olu, wiem, że serducho masz wielkie, ale ja nie robiłabym eksperymentów. Chłopak ma samca, będa spotykać się często z pewnością ..w piątkę i nie wiadomo, co z tego wyniknie.
Chodzi mi o stosunek Rudej do drugiej suczki w towarzystwie jednego pana-psa:angryy::angryy:. Nie wiem, boję się jakichś komplikacji, bo chyba nie brakowało nam - zwłaszcza Wam w Wawie- tych perypetii z Rudą i domkami.

To byłby dobry dom dla M&P, gdyby Ruda....miała inną możliwość domku...

Posted

A może basseta ? Bassety kochają wszystkich, a jest jeden do adopcji i w Warszawie i kochający ludzi i zwierzęta :)
Tyle że jest wymóg : parter, bo basset jest przeżarty i przegruby. Ważył 50 (!) kilo...