Selenga Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 [quote name='dara9']Kurka...gdzie ten Twój sąsiad się szwęda ;) nie wie, że pies w potrzebie? ;) Pewnie wyjechał na długi weekend :evil_lol: [quote name='fizia']a powiedzcie proszę czy ten tekst z allegro jest w miarę aktualny tylko już Ruda nie przebywa w schronisku prawda? jest w Warszawie? http://allegro.pl/pies-suka-mix-kundelek-ulozona-wysterylizowana-i1212992906.html Ten tekst jest prawie całkiem nieaktualny :) Tyle się zgadza, że jest wysterylizowana, ma śliczny nosek i oczka :) I że jest słodka Tu jest aktualna informacja: http://allegro.pl/urocza-przytulna-grzeczna-sunia-pokocha-kazdego-i1295239844.html Quote
dara9 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 [quote name='fizia']a powiedzcie proszę czy ten tekst z allegro jest w miarę aktualny tylko już Ruda nie przebywa w schronisku prawda? jest w Warszawie? http://allegro.pl/pies-suka-mix-kundelek-ulozona-wysterylizowana-i1212992906.html Zajmujemy się pomocą psiakom, które zostały porzucone przez właścicieli lub znalazły się w trudnej sytuacji z różnych powodów. Suczka, która szuka domu jest bardzo radosna i przyjazna zarówno dla innych zwierząt jak i dla człowieka. Suczka ma około 9 lat. Jest wysterylizowana i zaszczepiona. Jest średniej wielkości pieskiem, a nawet nieco mniejszym. Ta sunia jest przeurocza ciągle domaga się pieszczot i głaskania. Ma niesamowicie piękny nosek i słodkie oczka. Ładnie chodzi na smyczy, jest bardzo łagodna. Kocha spacery i pieszczoty. Jest bardzo pocieszną psinką. Brakuje jej towarzystwa ludzi, którego potrzebuje. Bardzo nam zależy aby ta łagodna istotka znalazła przed zbliżającą się zimą swój domowy zakątek gdyż obecnie przebywa w Schronisku AZOREK /koło Poznania. Pieska oddam osobie, która zgodzi się na wizytę przed podjęciem decyzji o oddaniu jej. Osoba taka będzie proszona o podpisanie umowy, w której zobowiąże się do dobrego traktowania pieska. Piesek przebywa w Obornikach koło Poznania. Pieska z przyjemnością dowieziemy w każdy zakątek Polski jeśli znajdzie się wspaniały domek. KONTAKT ewulab@vp.pl TELEFON po godz. 19:00 507-271-588 Tak to ogłoszenie robiła Mestudio - ale Ruda ma nowe allegro zrobione przez Selenge! Edit: to co Rudzinka jedzie do li1? :) Quote
Selenga Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 li1 napisał(a):myslalam, ze sasiad na dziewczynach a on wlasnie wrocil z pogrzebu siostry ciotecznej. Czeka na suczke. Jezeli chcecie, to dajcie mi nr tel, zaraz zadzwonie do was i dam namiary na sasiada. li, kobieto kochana :modla: Ja i moje koty będziemy Tobie i Twojemu sąsiadowi wdzięczne do grobowej deski Quote
caromina Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Tak Fizia Ruda teraz jest w Warszawie, bardzo ładny text nawiasem mówiać. Jak gładko wytłumaczyłaś koniecznosć przeprowadzenia wizyty i podpisania umowy. Dzięki Li!! Sunia ma prez kilka dni spokój. Przeraza mnie przenoszenie Rudej z miejsca na miejsca. Wiem, ze tak trzeba, ale mnie bardzo smuci... Quote
caromina Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 dara9 napisał(a):Troszkę (w moich oczach) zmienia to postać rzeczy bo wcześniej to już miałam widok jak dwie Twoje suczki rzucają się na Rudą:shake: Dara, Ksenia jest spoko:) Poniej nie spodziewam się ekscesów!! Sama ma 11 lat niedługo, żyje już tylko pilnowaniem worów z karmą, nawet zrobiłam jej obok nich legowisko, żeby mogła mieć je non stop na oku:) Quote
fizia Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 aaa ok, ok - to będę się opierać na tym nowym allegro :) Quote
dara9 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 caromina napisał(a):Dara, Ksenia jest spoko:) Poniej nie spodziewam się ekscesów!! Sama ma 11 lat niedługo, żyje już tylko pilnowaniem worów z karmą, nawet zrobiłam jej obok nich legowisko, żeby mogła mieć je non stop na oku:) Fajna sunia:loveu: Oleno...czy będziesz miała możliwość przewieźć Rudzinę? Quote
yumanji Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Dostalam maila od Selengi z prosba o pomoc,ale nie b moge sie rozeznac,jaka jest sytuacja w tej chwili. Quote
dara9 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 W tej chwili mamy DT dla Rudej do 5 listopada w Warszawie, sunię trzeba tylko do tego DT przewieźć z miejsca A w Wawie do miejsca B. Jednak nie mamy co z nią 'zrobić' po 5 listopada. Przydałby się DT! Prosimy o pomoc Yumaji! może możesz ją przygarnąć albo znasz kogoś? Quote
yumanji Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Niestety,tylko miejsce w platnym boksie moge oferowac.Mam swoich 8 psow i 3 do adopcji. Quote
dara9 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Szkoda, że w boksie:(, Ruda jest ze schroniska potrzebuje bliskości człowieka :( masz stronę hoteliku (jeśli to hotelik), możesz podać? Quote
Selenga Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 yumanji napisał(a):Dostalam maila od Selengi z prosba o pomoc,ale nie b moge sie rozeznac,jaka jest sytuacja w tej chwili. W tej chwili sytuacja jest taka, że mam juz wszystkie potrzebne dane od li1 i dzisiaj Ruda może już zostać przekazana pod opiekę Sąsiadowi li1. Będzie z nim mieszkała u li1 do poniedziałku, potem na 5 dni zajmie się nią li1. Pan Sąsiad opiekę nad psami ma opanowaną, jedną sunię to nawet tak wychował, że mogłaby kandydować do nagrody Nobla - jest mądrzejsza od psa policyjnego chociaż mikrus z niej. I Ruda nie jest pierwszym psem jakim się opiekuje z rekomendacji li1. Daje nam to kilka dni na znalezienie suni miejsca na dłużej albo DS (chociaż to byłby chyba cud) Quote
tripti Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 jest jeszcze płatny dt w Poznaniu u KateBono i BeaBono, nie wiem czy jest tam miejsce, ale można zapytać i wtedy byłaby alternatywa dla dt u carominy w Poznaniu, jakby dziewczynki psie nie dogadały się... Quote
Selenga Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 tripti napisał(a):jest jeszcze płatny dt w Poznaniu u KateBono i BeaBono, nie wiem czy jest tam miejsce, ale można zapytać i wtedy byłaby alternatywa dla dt u carominy w Poznaniu, jakby dziewczynki psie nie dogadały się... No właśnie, te kilka dni daje nam tez możliwość zorganizowania transportu do carominy Quote
yumanji Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Nie moge sie zebrac zeby zalozyc strone...mam watek dot zwierzat przebywajacych u mnie.Nie moge jej zaoferowac miejsca w domu,mam kilka duzych suk,owczarkowatych... one moga nie byc mile. Quote
dara9 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 yumanji napisał(a):Nie moge sie zebrac zeby zalozyc strone...mam watek dot zwierzat przebywajacych u mnie.Nie moge jej zaoferowac miejsca w domu,mam kilka duzych suk,owczarkowatych... one moga nie byc mile. mi się popierniczyło ;) chodziło mi oczywiście o wątek :) proszę podaj linka, przydadzą nam się jakieś opcje! Quote
yumanji Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/187399-gdzie%C5%9B-jest-TAKI-DOM...gdzie-jest-ich-moc-gdzie-dostaj%C4%85-Mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-i-odzyskuj%C4%85-Wiare Nie mam watku hotelowego,na razie... Quote
fizia Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 http://warszawa.szerlok.pl/oferta/urocza-przytulna-grzeczna-sunia-pokocha-kazdego-ID3HFh.html http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=67815 Quote
Selenga Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 fizia, kochana jesteś :loveu: Dziękujemy Quote
dara9 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 [quote name='yumanji']http://www.dogomania.pl/threads/187399-gdzie%C5%9B-jest-TAKI-DOM...gdzie-jest-ich-moc-gdzie-dostaj%C4%85-Mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-i-odzyskuj%C4%85-Wiare Nie mam watku hotelowego,na razie... Rozumiem, dziękuję za linka i już widzę same cudne mordki:loveu: Fizia: Dziekujemy :) Quote
dara9 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Kurcze a u KateBono są kotki :( Edit: nie mam czasu teraz przeglądać wątku ich DT, podrzucam link by się nie zgubił ;) http://www.dogomania.pl/threads/193144-PTD-u-KateBono-amp-BeaBono-%28Pozna%C5%84%29 Quote
li1 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Zobaczymy, czy malej spodoba sie mieszkanie bez kotow. Chyba zameczy sasiada, bo ani psa ani kota nie bedzie do poganiania. Quote
Szyna13222 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Nie było mnie jakiś czas na dogo . Bardzo się cieszę że Ruda została odebrana od p.Zofi. Ale widzę że mamy kolejny problem. Zastanawiam się jak pomóc... Popytam się moich dwóch ciotek czy nie mogłyby wziąść Rudaska. Szanse są nikłe, no ale zawsze.... :( Quote
li1 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Pytaj sie, pytaj, zawsze jest jakas szansa..... Quote
Recommended Posts