Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja cały czas liczę, że mestudio da radę za jedzenie przygarnąć na chwilkę Rudą a przez ten czas okaże się że opcja u SBD wypali i Rudzinka będzie mieć stały domek! Proszę mnie nie pozbawiać tej nadziei:shake:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Olena84 napisał(a):
Mestudio czekamy co tam powiesz nam o hotelu. Ruda znowu obszczekala koty:(. Ech cos trzeba szybko z tym zrobic bo tak Selenga nie da rady:(.

Ola była świadkiem - trzymała Rudą na smyczy kiedy psica zobaczyła moje kocice. Niestety agresywne warczenie nie pozostawiało żadnej wątpliwości co do zamiarów Rudej. Wcześniej rzuciła się do Dusi, zrzuciła koszyk i próbowała wskoczyć na szafkę żeby Dusię sięgnąć. Musiałyśmy ją zamknąć w sypialni żeby koty mogły chociaż do kuwety pójść...
No i jest jeszcze problem ze spacerami w weekend. Ola zrobiła próbę i niestety Ruda puszczona bez smyczy kompletnie się nie słucha. Ola musiała ją łapać. Ja nie mam szans na wyjście z Rudą na spacer :(

Posted

Kurcze to co robimy? Czekajmy jeszcze co mestudio napisze, jak nie ona to nie wiem ... będzie trzeba rozgłaszać i prosić Warszawiaków o pomoc, choć na kilka dni zanim wykombinujemy coś innego!

Posted

Nie mogę. Zwyczajnie nie mogę bo nie powinnam zabierać kolejnego psa, który atakuje koty. Dopiero uporałam się z Figą, która dostawała amoku na widok kotów. Ja mam aż 4 koty, których wszędzie jest pełno. 4 koty jeszcze bardziej będą złościły Rudą. Figa trafiła do mnie przez przypadek i zostaliśmy wprowadzeni w błąd co do jej zachowań i mieliśmy okropny problem, a koty nie miały chwili spokoju przez dwa tygodnie. Rudej pomogłabym gdyby nie koty w zamian za odrobinę karmy. Oprócz kotów jest jeszcze ten dziadek z Kozienic, dziś wieczorem go znalazłam na drugim końcu miasta pod marketem i już jest u nas.
Bardzo mi przykro, ale ja czasami nie daję już rady z tym przychówkiem, który mam i czasami muszę pomyśleć o TŻ i córce.

Posted

Rozumiem i myślę, że reszta dziewczyn też. Ewo jeśli miałabyś jakiś pomysł, kogoś kto mógłby 'przechować' Rudą choć na kilka dni to proszę napisz! U Selengi nie może zostać, musimy coś wymyślić i to szybko! Dziś środa a na weekend już nie bedzie miał kto Rudej wyprowadzić, nie mówiąc o tym, że Selenga i jej koty osiwieją do tego czasu!

Posted

dara9 napisał(a):
Selenga i jej koty osiwieją do tego czasu!

Ja nie osiwieję bo już jestem siwa :evil_lol:
Koty są czarne więc jeszcze mogą...
O ile ich Ruda nie dopadnie wcześniej...
Poza tym szkoda psa - siedzi sama zamknięta w sypialni przez większość dnia...
No i te spacery...

Posted

Właśnie myślałam czy kogoś nie namówię do wieczora, ale nie dało rady. Ludzie są wygodni okropnie, takich dinozaurów (w sensie lubiących się poświęcać) jak my tu na dogo nie ma za dużo.

Posted

Jest jeszcze szansa, że SBD pojawi się dziś wieczorem na dogo i może będzie miałaj akąś pocieszającą- i konkretną- wiadomośc dla nas, Rudej i zwłaszcza dla Was dziewczyny w Warszawie.....
Nie wiemy, o jak długim okresie mówimy, bo Rudzinka nadal nie ma żadnego domu i chyba szans na niego..
Szukam na wątkach, ale tak naprawdę nie znam nikogo z tamtych okolic, kto mógłby nam pomóc.
Jutro wyjeżdżam na 5 dni..na dogo będę z doskoku.....

Posted

[quote name='danka4u1']Jest jeszcze szansa, że SBD pojawi się dziś wieczorem na dogo i może będzie miałaj akąś pocieszającą- i konkretną- wiadomośc dla nas, Rudej i zwłaszcza dla Was dziewczyny w Warszawie.....
Nie wiemy, o jak długim okresie mówimy, bo Rudzinka nadal nie ma żadnego domu i chyba szans na niego..
Szukam na wątkach, ale tak naprawdę nie znam nikogo z tamtych okolic, kto mógłby nam pomóc.
Jutro wyjeżdżam na 5 dni..na dogo będę z doskoku.....
Nie wiem jak to z SBD będzie, na podforum "adoptuję psa" (tak tam też szukałam miejsca dla Rudej) znalazłam wątek SBD i chyba dotyczy tej starszej kobietki, ona chce psa z półdługą sierścią wiec nie wiem czy nasza Ruda się jej spodoba:(
Lecę offować...bo co zrobić?

Posted

Najgorsze jest to, że nawet jeśli ja ją bym wzięła to takie przerzucanie jej z domu z kotami do drugiego domu z kotami to bezsensowna sprawa. Pies ogłupieje całkowicie i dostanie kociego amoku.

Posted

Siedzę i wysyłam PW do osób z Warszawy i okolic. Rudzielec grzecznie śpi (mam nadzieję) w sypialni. Koty zjadły i śpią w koszykach. Zamknę na noc sypialnię, więc może trochę odżyją.
Może jutro będzie lepszy dzień...

Posted

Selenga dziękujemy Ci za pomoc, przykro że tak wyszło, że Rudzielec okazał się łaknącym krwi poganiaczem kotów;) mam nadzieję, że jakoś sobie radzicie, robimy co możemy! Nie znam osobiście nikogo z Warszawy, ale pooffowałam trochę, miejmy nadzieję, że z naszych wspólnych działań coś wyniknie konkretnego. I musimy nasilić szukanie DS dla Rudej bo jak znajdzie się DT to pewnie na krótko (ja proszę o kilka dni) i potem znowu będzie problem...

Ja już uciekam, przepraszam, może jeszcze wpadne na coś przed snem.

Dobranoc dziewczyny!
Dobranoc Selenga, mam nadzieję, że noc będzie spokojna dla Ciebie i domowników mniejszych.

Posted

[quote name='Olena84']Ja napisalam do Murki, moze sie ulituje. Spacery w weekend sa potrzebne 4, potem z nimi nie bedzie problemu.
Szkoda ze pani ma takie preferencje jesli chodzi o sam wyglad.
Tak wynikało z opisu SBD, może źle wyczytałam bo już mi się mieni w oczach, tu wątek:
http://www.dogomania.pl/threads/194910-K%C4%98DZIERZYN-KO%C5%B9LE-sprawdzony-dom-dla-kilkulatka-p%C5%82ec-oboj%C4%99tna-z-DT-szczeg%C3%B3%C5%82y-w-po%C5%9Bcie

Posted

Ja ciagle widzę te koty, bo mój pies własnie tak reaguje na te futrzaki i wiem, co się dzieje....
Jeszcze szukam, może ktoś się zlituje.
Rano jadę po 5...do poniedziałku włącznie
Dara ma rację, szukanie DS to priorytet, ale gdzie te domki..tyle juz zrobiłysmy, a wszystko w przypadku biednej Rudzinki okazujesię niewypałem i narazamy Was- najbliższe psiakowi dziewczyny w Wawie na tyle komplikacji

Posted

Dostałam pw od selengi, ale nie wiem jak pomóc :( Mamy w domu dwa psy, w tym jedną terierkę, która niekoniecznie toleruje inne psy.
Szukacie bezpłatnego tymczasu, hoteliku, cze w ogóle czegokolwiek?

Posted

Pisz też osobno do DIF, agata-air, malibo57, mru, Isadora7, paros, Delph. Może będą miały pomysł na dom awaryjny.
Jeśli ktoś jeszcze przyjdzie mi do głowy dam znać.

Dostałam teraz od majqi taką wiadomość jak wyżej. Podaje osoby z Wawy/ okolic?, do których można napisać.
Olu, pisałaś do kogoś z tych osób.
Ja muszę się ogarnąc po tym dniu, bo za kilka godzin trzeba ...wstać, by dotrzeć w rodzinne strony. Ponad 2oo km

Posted

danka4u1 napisał(a):
Pisz też osobno do DIF, agata-air, malibo57, mru, Isadora7, paros, Delph. Może będą miały pomysł na dom awaryjny.

Do prawie wszystkich tych ciotek już napisałam :)