Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

caromina napisał(a):
Reakcja Rudej na koty mnie też na obronę jedzenia wyglada. W Twoim domu sa zasady, których Ruda nie zna. Dopóki jest u Ciebie, nie karm ich razem. Ruda w pokoju, koty w kuchni tam gdzie sąnauczone. I micha najpierw dla Rudej. Ja mam tak cały czas, husky kontra kot.
Dziś zacznę sie umawiac z p. Agnieszka.

A sprobuj zrobic tak ze np powiedz, to ostatni raz, albo sama zaproponuj wizyte a jak powie, ze nie moze to powiedz, trudno i zobaczymy reakcje, jak jej zalezy to sie dostosuje, bo to juz 2 tyg takiego umawiania sie z nia, no nie mysli chyba, ze pies w tym czasie na wakacjach jest po palmami:(.

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ruda nie zna kota jako stworzenia i nie zaakceptuje go natychmiast. Figa z filmiku, w nocy rzucała się na koty jak tylko te się poruszyły. Ponieważ upodobała sobie spanie w naszym łóżku mieliśmy koszmar przez wiele dni i nocy. Ruda będzie potrzebowała przynajmniej 3 dni aby się wyciszyć jeśli chodzi o koty i potem potrwa ze 2 tygodnie jak je zaakceptuje. U mnie są 4 koty i po 3 tygodniach pobytu Figa uwielbia jednego, akceptuje dwa pozostałe i nie znosi czwartego, ale jedynie go obszczekuje w tej chwili. Ganiała koty równo, włącznie ze skakaniem po szafkach, na które wskakiwały koty, a to duży problem bo Fidze nigdy nie obcinano pazurów i ma grube, mocne paznokcie niszczące podłogi i meble.
Jak widać u nas są koty i udaje nam się jakoś zgrać je z psami. Trudno mi w tym momencie odpowiedzieć czy wezmę Rudą, muszę mieć kilka godzin - do wieczora - i jeszcze wiedzieć czego oczekujecie ode mnie konkretnie, jaki czas wchodzi w grę, bo znalazłam biedaka staruszka na ulicy i poluję na niego od wczoraj aby go przywlec do domu:-).
Dajcie mi kilka godzin, pliiiiizzzz.

Wątek Figi - ciekawy bo oszukano nas jeśli chodzi o psa i jego dom.
http://www.dogomania.pl/threads/193326-Figa-u%C5%82adza-si%C4%99-w-DT...jest-coraz-lepiej!

Posted

Wiadomo bidak na ulicy ma pierwszeństwo, nie wiadomo na ile niestety, sa 3 domy chetne, ale co do jednego wszyscy chyba nie jestesmy zdecydowani, drugi - byla tylko jedna wzmianka, a do trzeciego dzis dzwoni Danka. Jesli cos z tego wyjdzie Ruda moze od razu jechac, ale te od razu moze np trwac 2 tyg, jesli nie wyjdzie to nie wiadomo na ile. Ale te 2 tyg wykoncza selenge, koty, mnie przy okazji, wiec nie wiem:(.

Posted

[quote name='caromina']Reakcja Rudej na koty mnie też na obronę jedzenia wyglada. W Twoim domu sa zasady, których Ruda nie zna. Dopóki jest u Ciebie, nie karm ich razem. Ruda w pokoju, koty w kuchni tam gdzie sąnauczone. I micha najpierw dla Rudej. Ja mam tak cały czas, husky kontra kot.
Dziś zacznę sie umawiac z p. Agnieszka.
Ciotka, ja to wszystko wiem.
Ruda to nie pierwszy tymczas u mnie i zarówno Żuczek jak i Mela potrzebowali czasu żeby się z kotami oswoić i na odwrót.
Problem w tym, że Ruda jest spora i JA nie mam szans na zapanowanie nad nią. Chodzę o kulach i jestem mało stabilna. Nie jestem w stanie jej złapać czy przytrzymać, nie dogonię jej jak będzie biegła do kotów. I tak jak mówię - o Duśke jestem spokojna bo jest sprawna i sobie poradzi. Jeśli dogoni niepełnosprawną Nutkę, to Nuta nie ma szans a ja jej nie pomogę. Nawet gdyby mi się udało Rudą jakoś złapać to jest na tyle silna, że mnie po prostu przewróci a ja sama z podłogi nie wstanę...
Ja doskonale wiem, że Ruda reaguje normalnie, że nie wychowywała się z kotem, że broni zdobytego pola itd. Nie ma o to do psa pretensji i w pełni rozumiem jej zachowanie. Problemem jest to, że JA mam ograniczone możliwości.

Posted

Przepraszam ale jaja se robią???
To po co on dzwonil?
Ech, co za pechowy pies.

SBD co z ta babcią z domu wielopokoleniowego? Bo obawiam sie ze tylko ona nam na razie zostala.

Posted

Nie wiem, co mam powiedzieć na to wszystko...ten pies ma pecha; my wirtualnie możemy jeszcze jakoś to przeżyć, chociaż zaczyna być trudno- ale w realnej rzeczywistości są dziewczyny w Warszawie i tego...nie zazdroszczę.
[quote name='Olena84']SBD co z ta babcią z domu wielopokoleniowego? Bo obawiam sie ze tylko ona nam na razie zostala.

Posted

biedna rudzinka :( a co z tą Agnieszką ? czyli zostały już tylko 2 z 3 możliwości.. no to czekamy na odpowiedzi. Oby tym razem pozytywne. To na jaki zmienić ten tytuł ?

Posted

Ja juz dawno jestem w Rudzince zakochana, ale adoptowac jej nie mogę tzn ja tak, ale mój pies - zdecydowanie nie...
Tutuł najlepiej Ty wymyslisz, Angel. Jesteś w tym specjalistką, bo serce Ci dyktuje najlepsze pomysły.
My serca tez mamy, ale z pomysłami gorzej...

Posted

Cudna jest!

I ten brązowy nosek śliczny :)

Widzę, ze ogłoszeń już cała masa - ale chętnie pomogę w ogłaszaniu, one tak szybko spadają, że trzeba robić ciągle nowe.

Posted

Dziękuję Fiziu za odwiedziny!:loveu:
Tak Rudzinka jest boska:iloveyou:
Nie wiedziałam, że ogłoszenia trzeba tak często powtarzać... myślałam, że co jakiś czas tracą 'ważność'... Oczywiście będziemy wdzięczne jeśli znajdziesz chwilkę w takim razie i coś 'świeżego' dla Rudej zrobisz:Rose:
Dziewczyna nie ma szczęścia do domków:shake: a musimy jej coś szybko znaleźć bo przecież nie damy jej spowrotem do schroniska!:-(

Posted

No tak, tak - one są ważne przez jakiś konkretny okres, ale po 2-3 dniach spadają na jakieś odległe strony, a wydaje mi się, że jednak większość osób głownie zwraca uwagę na te ogłoszenia, które są na pierwszej czy drugiej stronie.

Posted

[quote name='fizia']Widzę, ze ogłoszeń już cała masa - ale chętnie pomogę w ogłaszaniu, one tak szybko spadają, że trzeba robić ciągle nowe.
Dzięki fizia, że przybyłaś nam na pomoc.:loveu: Oczywiście prosimy, bardzo prosimy o odnawianie ogłoszeń. Borykamy się teraz z wyszukaniem dachu nad głowiną na cito dla Rudej, aż do czasu, gdy znajdzie dom...kolejne domu okazują się albo fałszywym " alarmem", albo wręcz katastrofą...:mad: :shake:- "domek" u p.Z.:mad::mad:

[quote name='caromina']no i musimy szukac następnego rozwiazania, jesli mestudio nie będzie mogła wziać Rudej, musimy mieć plan B. Jakieś propozycje?
Jeszcze pozostało nam ewentualna propozycja od SBD...ale po tylu poprzednich doświadczeniach...:shake::shake: ????
Ruda nie ma " posagu", a szukanie deklaracji to długa i bolesna droga- wiem coś o tym-:shake:-...
Wiem, że nic nie wiem...