Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze, że tytuł zmieniony...rzeczywiście miało być pięknie...może tym razem się uda?

1qaz, jak dobrze, że jesteś skoro do pomocy by znowu pomóc Rudzince w dotarciu do dobrego domku...

Posted

Zwyczajowo nocną porą odwiedzam Ruda i Was- dobre jej duszki.
[quote name='caromina']Pisałam, że ja troglodytka niemobilna, jedzie ze mną mój TŻ. Okaże sie czy pani rzeczywiście lubi zwierzęta;)
Dobrze Ci radzi sleepingdyday, weź ze sobą psa; zobaczysz, jak reagują na siebie domek i pies.Przeczytałam dziś nocną porą na wątku Chanelki, którą wyadoptowano do domku wczoraj, że pies podczas dzisiejszego spaceru zwiał..teraz go szukają po całym Krakowie. Pomyślałam oczywiście o Rudej...Nowy domek musi zdawać sobie sprawę, że psa trzeba bardzo pilnować podczas wielu dni w nowym miejscu. Zero biegania luzem bez opieki i z opieką tez nie, adresówka, pewne szelki itp...
[quote name='Lidan']Hi hi...Dziękuję Danusiu :-) Tak więc Danusiu ja plus te 3 papugi. One jedzą karmę gotową ;-) plus ewentualnie jarzyny, owoce i ryż gotowany. a ja jem prawie wszystko :p
Damy sobie radę z wyżywieniem Lidziu. Problem polega na tym, że mój Oskar też kocha ptaki, ale traktuje je wyłącznie jako...przysmak:shake::shake:

[quote name='1qaz']Ja pojadę, tylko nie wiem kiedy i niestety też będę musiała poprosić o zwrot za bilety.
Nie wiem kiedy, bo muszę jechać do ojca na grób. Nie wiem, czy np.w piątek bym nie mogła. to w razie czego.
Wiedziałam, że pomożesz nam 1qaz:loveu::loveu: buziaki od nas, a od Rudej dostaniesz, jak spotkacie się, bo wierzę, że wszystko jeszcze ułoży się pomyślnie.
Teraz trzymamy za pomyślną wizytę w nowym domku.

Posted

Wyobraźcie sobie, ze dzis snila mi sie pani Rudej i jej dom. To byla moja dzialka(!), ona i jej corka wygladaly jakos inaczej - tak dostojniej i pani miala 3 chomiki, 3 papugi latajace po mieszkaniu, 5 kotow w malej klatce (!) i rybki, a w drugim pokoju bylo pelno akwariow i pan do opieki nad nimi, ponadto miala nowa lodowke i 2 telewizory, jej corka byla na mnie wsciekla ze mecze jej matke pytaniami o Ruda, a ja myslalam tylko o tym, by jak najszybciej wrobcic do domu i pokasowac posty na watku, nienormalne. Ale takie mam sny.

Posted

Przepraszam ja nie na temat, ale Chanelka uciekła!!!
Zajrzyjcie proszę na jej wątek, może ktoś wie jak pomóc!
Chanelka w środę pojechała do Krakowa do nowych właścicieli, nowego miasta. Nie zna miejskiego zgiełku, wczoraj wyrwała się z szelek i uciekła bidulka nie wiadomo dokąd:-( Pomóżcie! Może ktoś z Krakowa, albo znacie dogomaniaków, którzy pomogą?

http://www.dogomania.pl/threads/179484-Krak%C3%B3w-Nowa-Huta!-Chanel-uciek%C5%82a!-POMOCY!!!!/page60

Posted

Miałam na mysi to, ze wezmę TZ i od razu się zorientuję czy pani lubi zwierzęta. Dowcip mi nie wyszedł:(
Mogę wziać psa, ale trzeba pania uprzedzić. A w ogóle nie mam jej adresu!

Posted

caromina napisał(a):
Miałam na mysi to, ze wezmę TZ i od razu się zorientuję czy pani lubi zwierzęta. Dowcip mi nie wyszedł:(

hihi rzeczywiście cioteczki nie zrozumiały żartu:evil_lol:

Posted

Olena84 napisał(a):
Żart był nie na miejscu, jak można tak żartować z Tz-tów!!! Ja nie mam to tak mowie;).

Jak będziesz mieć to też będziesz tak żartować ;)

Posted

czyli wychodzi na to że:
*w sobote wizyta przedadopcyjna u Agnieszki którą przeprowadzi caromina :)
* 1qaz może Rudzinke dowieźć z Wawy do Poznania :)
*** teraz kwestia kiedy akcja: ratunek przed zbieraczką ( odebranie zwierzat) ?

Posted

Miejmy nadzieje ze uda się odebrać Rudzinke- ale tak jak napisała sleepingbyday pani nie podpisała umowy więc właściwie psina nie jest jej.
Trzymam kciuki mocno, za jutrzejsza wizyte :)

Posted

Angel daj carominie adres do p. Agnieszka!

Co do akcji, jesli 1qaz bedzie chciala wiezc Ruda w piatek, to bedzie ja trzeba odebrac w czwartek (wieczorem bo nie mam wolnego) i chyba bedzie musiala przenocowac u mnie i rano na dworzec. Jesli ja mam do zawiezc na dworzec w piatek musi to byc albo ok 7 rano albo ok 18, niestety nie da rady inaczej, chyba ze sprobuje wolne wziazc. Szkoda ze ta wizyta nie jest jutro rano, bo bysmy ja odebraly jutro i moze 1qaz zawiozla by Ruda w niedziele. 1qaz wypowiedz sie, jak Ci pasuje i jak Ci na 100% nie pasuje.

Posted

jest opcja, żebym pojechała w czwartek wieczorem i wróciła w piątek rano. Wszystko zależy od tego kiedy ewentualni przyszli właściciele będą mogli ją odebrać.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
caromina, absolutnie nie musisz uprzedzać, ze bierzesz psa!!!! pzreciez to wisyta o zwierzaka, właśnie dlatego chcemy zobaczyć reakcję.

OK, to zabieram Ksenie, hasiorkę (bo innych nie mam)licznik przekręcił sie jej na 11. Ma więc lat prawie tyle co Ruda. Ksenia też jest ze schroniska.

Posted

1qaz napisał(a):
jest opcja, żebym pojechała w czwartek wieczorem i wróciła w piątek rano. Wszystko zależy od tego kiedy ewentualni przyszli właściciele będą mogli ją odebrać.

Nocnym, bedziemy sie o Was podwojnie martwic:(. Ale ok, jsli wizyta sie uda umawiamy sie na czartek, tylko czy uprzedzac wlascicielke???

Posted

caromina napisał(a):

Posłałam Angel dane p. Agnieszki kilka dni temu. Jesli ich jeszcze nie masz caromina, posyłam Ci na pw.

Olena84 napisał(a):
Nocnym, bedziemy sie o Was podwojnie martwic:(. Ale ok, jsli wizyta sie uda umawiamy sie na czartek, tylko czy uprzedzac wlascicielke???

Olu, z kim idziesz po Rudą? Martwię się o Ciebie, skoro masz koszmary nocne związane z panią Z...:evil_lol: :evil_lol:.lepiej weź obstawę.:mad: Z braku TZ-a może być tzw partner..:evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Olena84']Panowie z ochrony z mojej pracy są w porządku, ale pewnie jakby przyszlo co do czego to by mnie powystawiali:(.
Nie wiem z kim mam isc, kto chetny?[/QUOTE]
Dogomaniaczka w potrzebie!!!! pilnie potrzebaa obstawa :mad::mad:dla Oleny.....kto chętny i dzielny????