Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak tu pracować i nie być na wątku Rudej....cały dzień myślę tylko o tym.terza biegne na ten drugi watek. Mam nadzieję, że nic bardziej niepokojącego tam nie ma, bo to wszystko tutaj wystarczy...

Posted

Nie możemy być w niepewności i nasza Ruda też , moim zdaniem decyzja może być tylko jedna :-( lepsza pewne miejsce w schronie niż niepewny dzień (każdy). Czasem trzeba pocałować kilka żab żeby spotkać księcia ( czyt. domek);)

Posted

Na jakiej podstawie chcesz odebrać Rudą? Nawet jesli była podpisana umowa adopcyjna, nie mamy żadnych podstaw, by odbierać psa. Nie jestem za pozostawieniem Rudej w niepewnych rękach, ale spójrzmy trzeźwo na sytuację Ktoś - Olena ?- ma pójść i powiedzieć: co ? Jak praktycznie sobie to wyobrażamy?
My zyjemy w niepewności, szukamy jakiegoś śladu, jestesmy wszystkie daleko i dobrze nam radzić.
Olena jest na miejscu. To poradzcie konkretnie, czego od niej oczekujemy? I zróbmy to.

Posted

Rudzinka za duża nie jest? Jaka jest na wysokość i gabarytowo? Proszę o konkretne odpowiedzi. Ile na oko waży?
Uważam, że należy powiedzieć Pani wprost, że mamy zbyt dużo sprzecznych informacji na temat poprzednich psów i podjęliśmy decyzję o tym żeby psa zabrać, można też przy tym powiedzieć jej, że nie bardzo wierzymy w opowieść o Maji i jeśli powie prawdę gdzie jest Maja to przemyślimy sprawę z Rudą.
Uważam, że należy zabrać Rudą z tego miejsca, nie zasłużyła sobie na tak niepewny dom.

Posted

Bardzo podobała mi sie Twoja rzeczowa wypowiedź, Ewo. Napisałam na tym drugim watku, że mogę zadzwonić. Jesli dziewczyny będa chciały, to skorzystaja z tej mojej propozycji.
Czas przestać gubić się w domysłach..

Posted

Danusiu, trzeba w tym wypadku zadziałać szybko i powiedzieć jej prawdę, my się obawiamy o psa i jego przyszłość w tym domu na podstawie wcześniejszych wydarzeń.
Proszę o info na temat wielkości Rudej.

Posted

Ruda ma 40 cm w kłębie - na filmie, który nagrałam stoi obok krzesła - poszłam zmierzyć ile jest cm od podłogi do siedziska. Ważyć jej nie ważyłam. Na zdjęciach jest z Gufim - ważącym 25 kg i Dyziem 11 kg. Mieści się pomiędzy, ja bym "strzelała", że jakieś 15 kg -17 kg, bo nie jest wychudzona.

Film post 1369/str 137

Posted

Przez ostatnie kilka dni nie miałam możliwości śledzić wątku. Tytuł, jak widać optymistyczny ale... jak się okazuje nie jest dobrze. Nie pytam tu o więcej informacji, może ktoś zechce skrobnąć na pw?

Posted

Tam jest gdzie u Rudej wklejony link do watku gdzie okazalo sie ze pani przed Ruda adoptowala Maje i najpierw powiedziala ze oddala ja do budy, potem ze uciekla jej i nie poinformowala o niczym dziewczyn. Teraz wychodzi ze miala jeszcze dwa psy i nie wiadomo co sie z nimi stalo.

Posted

Ja tak jak wy, na bieżąco wszystko czytam ale nic nie piszę bo kompletnie nie wiem co :(Sytuacja dość nieciekawa....
Bo jeśliby nawet znaleźć powód odebrania Rudzi i ją faktycznie odebrać to co dalej? schron? :( nie widzi mi się to....

Posted

słuchajcie wszyscy ! WAŻNE: pisze z panią, która jest zakochana w Rudej-pani Agnieszka ze Steszewa czy jakoś tak. Mieszka w domu i bardzo chciałaby Ruda. Nie wiem co mam jej odpowiedzieć-powiedziałam że jak sie czegoś dowiem dam znać i ktoś sie w tej sprawie doniej odezwie. Powiedziałam że Ruda prawdopodobnie zostanie odebrana prawowitym właśniciela bo sytuacja w domu wygląda nieciekawie.. Pani chce wiedzieć w tym tyg co i jak.. zgadza się na wizyte. Może odebrać sunie pani pod takimi warunkami że np. jest pan który od lat szuka Rudej i wkońcu przez ogłoszenie ją znalazł albo coś i musimy ją odebrać.

Posted

Dziewczyny, jak uważacie, ja Rudej nie odbiore, nie mam sumienia, bo nie ma dowodow, ze pani zrobila cos z 2 pozostalymi psami, moze ktos tam podjechac i powiedziec, ze klamie, itp i odbieracie Ruda, ale ja niestety nie jestem w stanie...