Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

danka4u1 napisał(a):
Myślimy o tej sobocie? Jak sprawy wykupu Rudej ze schroniska i jej dokumentacja, umowa adopcyjna; czy nie bedzie trudności w schronie, bo bywa różnie...
Tolu, napisz, bo widzę, że tylko Ty jesteś teraz, a znasz się na tym najlepiej

Już piszę, więc tak w sobotę nie można adoptować w sobotę, lecz dzięki TOZ/Oborniki wykupimy Rudą w piątek (Angel będzie musiała się tym zająć), umowa i książeczka przyjdzie pocztą do nowych właścicieli dokładnie nie wiem jak to będzie wyglądać bo jest dużo zmian w naszym Obornickim schronie, lecz nie powinno być żadnych komplikacji.
Może Angel będzie wiedziała więcej co i jak bo ja teraz w tym się nie łapie, jak zaszły te zmiany...

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesli dobrze zrozumiałam, ksiażeczka zdrowia przyjdzie pocztą. Będzie trzeba mieć jakiś papier, ze ruda jest szczepiona na wściekliznę. Wymóg przy PKP.
W jakich godzinach odbywa sie akcja? Chętnie sie włacze do akcji, tyle, ze od rana jestem w pracy.

Posted

Ja wczoraj pani napisalam smsa ze Ruda chyba w te sobote do niej przyjedzie. Czyli na transport jest i chyba na dojazd do poznania i wykup ze schronu. Ja niestety w sobote mam teatr, podobno zalatwiany na wiosne (moja Mama to jak termin wymysli to klękajcie narody), a potem do takiej pani musze jechac w sprawie psa, w sumei nie musze, moge w niedziele, wiec przynajmniej ok 13-14 bede na dworcu. Niestety nie dam rady inaczej. I przyjade bez pani, bo zanim znowu tam (do niej) sie zgubie i z nia dojade do centralnego to minie rok.

Posted

słuchajcie ! wszystko super ale rozmawiałam przed chwileczką z jedną pania w sprawie transportu (samochodem) jak tylko da znać czy może jechać to napisze.. nie wiem czy to byłoby w ta sobote ale napewno w weekend. Pani do mnie oddzwoni także ja tylko sie dowiem to napisze :)

Posted

danka4u1 napisał(a):

Dziewczyny, jak Wam sie udało zamieścic pięć banerków???

Hehe, a Ty Danusia myslisz ze ja naal fanka mundialu;). Po prostu nie ruszam banerkow, bo jak tu sie zdecydowc ktory psiak bardziej potrzebuje pomocy:(.

Posted

Jestem, jestem..doba zrobiła mi się o wiele za krótka i nie ogarniam...
[quote name='Tola^^']To Danko nie musisz iść żebrać :)
Mamy uzbieraną kwotę na transport naszej Rudzinki :loveu:
Kochana, kochanej kasy nigdy dosyć na dogo. Jak zostanie to Meggi Peggi są w potrzebie, jesli cioteczki zgodzą się przekazać im kasę.
Ja jutro mam jeszcze dwie osoby spoza dogo, ktore wyraziły chęć sponsorowania psiaków, i myślę, myślę, jka posunąć sprawę tego dwupaku.
Dziś poszło ode mnie 30 zł.

[quote name='caromina']. Będzie trzeba mieć jakiś papier, ze ruda jest szczepiona na wściekliznę. Wymóg przy PKP.
W jakich godzinach odbywa sie akcja? Chętnie sie włacze do akcji, tyle, ze od rana jestem w pracy.
Tak, zaświadczenie o szczepieniu jest konieczne w pociągu.
Caromina, super, że jesteś z Poznania. Może tak jak pisała Olena mogłabyś pomóc w transporcie Rudej z Obornik. Byłoby organizacyjnie sprawniej. Wypowiedz się, proszę.:loveu:

[[quote name='dara9']Oleana dobrze, że Ty będziesz mogła 'odstawić' Rudą w bezpieczne miejsce :*
Olena, możesz poszaleć podczas jazdy. Mamy kasę w razie, gdybyś znowu miała pozdrowienia od fotoradaru :evil_lol: :evil_lol:
Czyli pozostajemy przy zaoferowanej nam pomocy 1qaz i bardzo dobrze. Tylko należy się cieszyć i dziękować:loveu: :loveu:
Czy wiecie już, o której Ruda -:evil_lol:i przy okazji 1qaz:evil_lol: -będzie odebrana w Poznaniu. O ktorej są pociągi? Ustalcie to dokładnie. I co z Rudą w piątek, bo Tola pisała, że w sobotę nie wydają psów ze schronu.
Myślę, że wszystko odbędzie się sprawnie, tylko trzeba ustalić konkretnie i porozumieć się między sobą.
Może przydałyby się telefony, bo na dogo i naszą obecność przy kompie nie można w pełni liczyć. Ja np dziś dopiero teraz zasiadłam do " odbrabiania lekcji" na dogo, a inni już śpią..

Posted

Grunt to dobra i konkretna organizacja, a na odległość zawsze trudniej, ale nie ma rzeczy niemożliwych...tak myślę, a że pozytywne myślenie ma moc sprawczą, to BĘDZIE DOBRZE

Posted

Ja albo będę o 09:32 w sobotę, albo, jeżeli mnie ktoś znajomy przygarnie już w piątek. Niestety niedziela odpada, bo w niedziele mnóstwo ludzi jedzie do Warszawy, w sobotę jest zawsze luźniej.
Powrót uzależniony jest od miejsca w którym bym miała wysiąść. Bo pociąg z Poznania zatrzymuje się na wszystkich 3 największych stacjach warszawskich, z doświadczenia wiem, że Centrala nie jest dobrym pomysłem, zachodni i wschodni są lepsze, niedaleko są jakieś tereny zielone, gdzie można pochodzić z psem po podróży.

Książeczki nigdy mi nie sprawdzali, szczerze mówiąc... ale nie zaszkodzi zaświadczenie ;)

Poniżej opcje powrotu :
Warszawa Zachodnia :
11:30 - 14:32
14:28 - 17:46
17:28 - 20:44

Warszawa Centralna :
11:30 - 14:38
14:28 - 17:52
17:28 - 20:50

Warszawa Wschodnia :
11:30 - 14:50
14:28 - 18:03
17:28 - 21:02

Posted

Tak lubię..KONKRETNIE. Nic juz tutaj nie piszę, żeby ta Twoja rzeczowa informacja nie zginęła w chaosie postów. Dzieki 1qaz :loveu: buziaki. Szkoda, żw nasza stolica daleko; chętnie zobaczyłabym Rudą w realu i...oczywiście Ciebie- aniołku opiekuńczy Rudej.:loveu:

Posted

Rudaska już prawie w domku, a tu zobaczcie..

wklejam świeżuteńki apel z innego portalu::

sunia porzucona w lesie, w szoku-szuka domu! Wwa/prześlij dalej!!!

[FONT=Arial]Znaleziona, w ciężkim szoku , w lesie, razem z "wyprawką" (miskami, obrożą, świadectwem szczepienia, torbą do transportu zwierząt i reklamówką z suchą karmą) sunia pilnie szuka domu. Ma około roku, rozmiar większego kota, jest przemiła, ale wymaga wychowania.

pilnie szuka domu - osoba, która ją znalazła sama ma już 3 psy i nie może długo jej zatrzymać! Prosimy o pomoc!

KONTAKT:
[/FONT]
[FONT=Arial]506125248
izaopa8@wp.pl

szukamy Belli dobrego domu, z którego nikt już jej nie wyrzuci.....
[/FONT]

Jeżeli nie możesz adoptować Belli prosimy, prześlij wiadomość dalej....

Posted

Podam jeszcze ewentualnie w razie czego pociągi z Obornik do Poznania w sobotę, to są osobowe, więc jeszcze tańsze.
08:42 - 09:37
12:23 - 13:10
15:50 - 16:37

Więc zawsze jest mniej więcej godzina luzu.

Posted

Widzę, że Ruda pakuje walizki :) Nie wiem, czy przez kolejne dni będę mogła zaglądać na Dogo (wczoraj przybył do mnie mały podopieczny wymagający socjalizacji) ale będę myślała o Rudzince i trzymała za nią kciuki. Na razie tylko tyle mogę zrobić.

Posted

Witam Was i Rudzinkę, ale do dopięcia na ostatni guzik jeszcze daleko..Trzeba ustalić, o której Ruda ma być gotowa w Poznaniu do podróży i najważniejsze ----wydobyć ją ze schronu!!!
Angel, jak to widzisz? Umów się z 1qaz i Oleną- bo bez nich i Ciebie Rudaska nie pojedzie do domku..

Posted

spytam pania z TOZ czy mogłaby ją wykupukić ze schronu :) Tylko kto ją podrzuci do poznania ? ja nie bardzo raczej-dam jeszcze znać. No i kurcze nie wpłynęły wszystkie pieniądze z bazarków ;/ nie mam z czego wyłożyć kasy.. w pt jeszcze raz wyśle mame do banku żeby wzięla wykaz.