Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mestudio']Danusiu, czekam na wieści.[/QUOTE]

[quote name='dara9']Nieciekawe wiadomości...i żeby policja jeszcze z takim podejściem... Jak można psa luzem puszczać, przecież przepisy zabraniają, ma mieć kaganiec. A tak potrafią komuś mandat za 'kupkę' wlepić :/ Szkoda gadać.

Najważniejsze zdrowie, więc zaopiekuj się mężem i psiakiem, my Rudej popilnujemy. Niczym się nie martw Danko.[/QUOTE]
Dzięki dziewczyny za zainteresowanie :loveu: to dla mnie bardzo duzo takie wsparcie w tym zdziczałym środowisku:angryy:
Pies zbolały, opatrzony i poszyty- nie wiem, jak udało mu się ujść z życiem, pewnie kosztem obrażeń, jakie odniósł mąż- mąż poszarpany, pogryziony i cały obolały, bo to był potężny, mocny pies.
Policja " odwiedziła" bandytę. Nie wiem z jakim skutkiem-:shake: szczepienia:shake:- jutro alarmuję Sanepid, ale muszę mieć dane osobowe bandyty. Zbieramy rachunki, zaświadczenia, obdukcje wet i lekarz i ....,jestem bardzo smutna i rozgoryczona. Nie mogę tego pojąć, chociaż to nie pierwszy raz było.
Dobrze, że jesteście tutaj. Dziękuję.
[B]Dariu[/B], wejdź sobie na wątek Lisia i Pieguski- są u mestudio- i zobacz, jak tam spokojnie i bezpiecznie. Dla mnie to remedium po wszyskim, co złe wokół.
[B]Ewa,[/B] co z pieskiem?
[B]Angel[/B], dzięki za zmianę tytułu wątku. Może ktoś zauważy psinę i przyjdzie do nas?

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='danka4u1']To czysta teoria. Policja potraktowała mnie wczoraj tak, jakbym to ja rzuciła się na psa i chłopa. Zaraz idę tam " załatwić" jeszcze sanepid itp[/QUOTE]

Wspolczuje serdecznie...to tak jest z Policja...Ruda trzymaj sie!!!!

Posted

[quote name='coronaaj']Wspolczuje serdecznie...to tak jest z Policja...Ruda trzymaj sie!!!![/QUOTE]
Dzięki za dobre słowo...jak sobie pomyślę, ile psiaków w schronie nie ma kto obronić przed atakiem " dominującego" towarzysza niedoli.. :shake: Ruda...:-( ile jeszcze będziesz czekać?

Posted

Ruda hoopsa do gory. Witam was wszystkich . Ktoś tu mądrze napisał, ze nie ogarniemy tych wszystkich psich nieszczęść.Przykład na dziś . Mąż oglądał tv i krzyczy -" chodż tu szybko, ale szybko" pobiegłam z kuchni a tam co widze ?! W tvp info zabrali gospodarzowi psa ,ale stan jego był tragiczny.Po jakimś czasem weszłam na informacje w necie i co? 23- latek wczoraj wzioł kundelka z ulicy a dziś wyrzucił go po pijaku z okna.Pies nie przeżył. Tragedia. Ale cieszę sie ,ze sa jeszcze tacy ludzie , którym krzywda zwierząt nie jest obojętna bo inaczej to siąść i płakać. Pozdrawiam Was wszystkich.

Posted

[B]Dobranoc wszystkim[/B]. Bądźcie jutro z Rudzinką; postaram się przybyc szybko, jak tylko ogarnę sprawy.
Sprawdzałam, Ruda ma bardzo mało ogłoszeń. Moze jest tutaj jakiś talent......Próbowałam zrobic jej kilka, ale teraz nie dam rady skupić się na dłuzej nad tym, niestety.

Posted

O ja widziałam na bazarku wieeelki pakiet ogłoszeń! Chyba 60 ogłoszeń za 10 zł:cool3: Poszperam wieczorem i poszukam tego bazarku, myślę, że wyskrobię grosik i niech Ruda będzie wszędzie i pokazuje mordkę:loveu:

Danko, trzymajcie się dzielnie i nie dajcie się tej biurokracji! Tak już jest...Wy musicie się nabiegać choć to Wam stała się krzywda. Najważniejsze żeby to wszystko przyniosło skutek!
Dziękuję za polecenie stronki, napewno zajrzę w wolnej chwili :)

Posted

Jeśli ktoś szuka młodego 'wariata' ;) to pewnie i odstrasza. Ale to jest piękny wiek:loveu: Jeszcze trochę lat przed nią i myślę, że dla wielu osób spokojny dojrzały pies będzie odpowiedni. Co nie oznacza, że Rudzinka nie jest skora do zabaw i szaleństw ;) Pisała o tym Angel :)
Nie ma co ujmować w ogłoszeniach bo jak ktoś się zdecyduje a potem usłyszy w schronisku ile 'dają' jej lat to poczuje się oszukany, a to niemiłe uczucie:shake:

Posted

Dziękuję Wam, że byłyście u Rudzinki, chociaż wiem, że nikt nie ma za dużo czasu...Ja wpadam między ratowaniem męża, psa i biurokracją, chociaż mam poczucie, że sprawa jest na prawdę [B]mało szkodliwa społecznie[/B], jak to byli uprzejmi określić panowie z policji...
Dzięki [B]Kora[/B] za przybycie do nas. Postaram się trochę ogarnąć psychicznie i czasowo- teraz szkoła- i powrócić do Smutasów, chociaż nigdy ich nie zostawiłam, tylko nie wyrabiam się z czasem i dlatego jestem mało aktywna.
Jakoś ostatnio idzie mi pod górkę, ale musi się to zmienić.
Przesyłam Wam cieplutkie buziaki, a główną bohaterkę wątku Rudzinkę- chciałabym móc zapewnić, że tę zimę spędzi w swoim domku...

Posted

Oj wszyscy Danko chcielibyśmy móc ją tak zapewnić...
Zima co prawda nie daleko, ale ruch się u Rudaska zrobił i im więcej główek i serduszek tym więcej pomysłów :) Wyszukałam te ogłoszenia o których pisałam - 50 ogłoszeń za 10 zł, postaram się zaraz zabukować miejscówkę dla Rudej - bo liczba miejsc ograniczona ;)
Już Rudasek ma allegro, a zaraz pokaże się ogłoszenie w gazecie - co więcej mogłybyśmy zrobić?

Posted

Bazarek był już w likwidacji ale BeaBono obiecała, że zrobi jeszcze dla Rudzinki ogłoszenia:multi:
Dałabym tekst, który napisała Ewa na allegro:
[SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]Suczka, która szuka domu jest bardzo radosna i przyjazna zarówno dla innych zwierząt jak i dla człowieka.
Suczka ma około 9 lat.

Jest wysterylizowana i zaszczepiona.
Jest średniej wielkości pieskiem, a nawet nieco mniejszym.
Ta sunia jest przeurocza ciągle domaga się pieszczot i głaskania.
Ma niesamowicie piękny nosek i słodkie oczka.
Ładnie chodzi na smyczy, jest bardzo łagodna.
Kocha spacery i pieszczoty. Jest bardzo pocieszną psinką.
Brakuje jej towarzystwa ludzi, którego potrzebuje.
Bardzo nam zależy aby ta łagodna istotka znalazła przed zbliżającą się zimą swój domowy zakątek gdyż obecnie przebywa w Schronisku AZOREK /koło Poznania.
Pieska oddam osobie, która zgodzi się na wizytę przed podjęciem decyzji o oddaniu jej.
Osoba taka będzie proszona o podpisanie umowy, w której zobowiąże się do dobrego traktowania pieska.

Piesek przebywa w Obornikach koło Poznania.
Pieska z przyjemnością dowieziemy w każdy zakątek Polski jeśli znajdzie się wspaniały domek.
[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]Co myślicie? [/COLOR][/SIZE]

Posted

Przepraszam, że takimi przerywnikami...ale w pracy jestem więc daje wyślij i uciekam jak mi ktoś tu wpada ;)

Zdjęć można dodać więcej - wtedy dobra dusza BeaBono je pomixuje; na jeden stronce 2 takie, na drugiej 2 inne itp. :) Rudzinka ma troszkę ładnych fotek więc powysyłam kilka :)
Dobra zmykam już bo zamęt ..

Posted

Dariu, [B]tekst Ewy jest super[/B]. Sama myślałam, żeby " podkraść" go przy ogłoszeniach. Nadzieja we mnie wstępuje, jak widzę Was na wątku Rudej. Oby, oby...
Nawiasem mówiąc przeżyłam wyjście z domu. Agresor widac polował gdzie indziej. Sterta urzędowych papierów rośnie. Wizyty w urzędach pochłaniają wiele czasu, ale nie ma innej rady. Z domu pewnie niedługo nie wyjdę bez ochrony, a mój pies jest " obronny" tzn muszę go bronić...
Dariu, w piątek jestem w Katowicach (Ligota, Ochojec )...może spotkanie w realu, o ile czas pozwoli.

Posted

[quote name='mestudio']Zaglądam do Rudej i bardzo bym chciała aby zimę spędziła w nowym, ciepłym domu.
Co do tekstu to zaczerpnęłam zwroty z tego wątku bo przecież nie znam jej ani troszkę.[/QUOTE]
My tez jej nie znamy- z wyjątkiem Angel, ale dziwne- jest nam tak bliska jakbyśmy codziennie wyprowadzały ją na spacer w realu.
A połaczone zwroty z tego wątku dały całość pełną uczucia i przemawiającą do tego, kto będzie to czytał Wczoraj było ponad80 odwiedzin u Rudej z Allegro. Może, może...

Posted

Mi też ten tekst się podoba :)
Kopiuję zatem zdjęcia i wysyłam wiadomość do BeaBono:multi:

Danko chętnie się spotkam, piątek mi pasuje ale najwcześniej o 17 - tak wracam z pracy :)

Posted

[quote name='dara9']Mi też ten tekst się podoba :)
Kopiuję zatem zdjęcia i wysyłam wiadomość do BeaBono:multi:

Danko chętnie się spotkam, piątek mi pasuje ale najwcześniej o 17 - tak wracam z pracy :)[/QUOTE]
Ależ Ty zdolna jesteś. Musisz mi znowu udzielic korepetycji, to będę bardziej pozyteczna.
Myślałam, że kończysz pracę wczesniej:-(- tak o 14, 15 będę w tamtych stronach- a potem muszę jakoś dojechać do mojej metropolii:evil_lol: a nie jestem zmotoryzowana babina.
Jednak co się odwlecze...

Posted

[quote name='dara9']Aha dziewczyny o najważniejsze zapomniałam się zapytać! Jaki kontakt podać?? Na allegro jest kontakt do Ewy ten podać?[/QUOTE]

Danuś Ty może wiesz jaki kontakt podać?

Posted

[quote name='danka4u1']Ależ Ty zdolna jesteś. Musisz mi znowu udzielic korepetycji, to będę bardziej pozyteczna.
Myślałam, że kończysz pracę wczesniej:-(- tak o 14, 15 będę w tamtych stronach- a potem muszę jakoś dojechać do mojej metropolii:evil_lol: a nie jestem zmotoryzowana babina.
Jednak co się odwlecze...[/QUOTE]
Ja też nie zmotoryzowana :D Niestety kończę pracę o 16 i zanim się dowlokę komunikacją miejską mamy już 17:p Ale może ja za niedługo będę w Rybniku, kto wie...przydałoby się rodzinkę odwiedzić ;)