Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Angel napisał(a):
tak ogłoszenie już zrobione :)
teraz tylko zapłacić trzeba jutro to zrobie:)

ogłoszenie wyniosło 170 zł.

Podaj link do ogloszenia...super, a Allegro jest bo nie doczytalam...?

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mestudio napisał(a):
A czy ktoś by chciał jej zrobić takie wyróżnione, kosztuje trochę ponad 10 zł chyba, zapłaciłabym. Ja mam dwa swoje psiaki w tej chwili na allegro i mają dość dużą oglądalność - przynajmniej mi się wydaje, że dużą. W ciągu 14 dni zajrzało do każdego psiaka ponad 600 osób i są obserwowane. A może ja bym zrobiła na swoim koncie? Mogę zrobić jeśli się zgodzicie.

:loveu:Mestudio postanowiła zrobić prezent dla Rudej :loveu:

Posted

Mestudio, aniele opatrznościowy Rudej- dopiero teraz udało mi się dostać na dogo- mam problemy z internetem i z dogo- i widzę, że psina ma juz allegro ! Poczytałam; pięknie piszesz o Rudej. Jutro- dziś!- dokładnie poczytam, bo za trzy godziny muszę wstać do szkółki. Ciezko bedzie.
Dziękujemy za pomoc. Bądź z nami.Napisz, co z pieskiem, którego widziałaś wczoraj.

Posted

Napiszę wieczorem, zatrzymam się w tym miejscu co wczoraj, biorę michę z jedzeniem, smycz i obrożę. Może będę miała odrobinę szczęścia i trafię na jakiś ślad. Strasznie mocno pada niestety.

Posted

Mestudio..Pada okrutnie :( Ja się o moją psinę martwię bo ciągle przecież moknie na spacerach, a co dopiero sunia z małymi w krzakach :( Mam nadzieję, że uda Ci się ją znaleźć i choć dokarmić.

Piękne allegro zrobiłaś dla Rudej! Dobrze, że choć kilka z nas odwiedzających małą ma takie umiejętności, bo u mnie to ciężko z ogłoszeniami czy allegrami niestety.
Oby te wszystkie starania poskutkowały!

Posted

[quote name='coronaaj']Podaj link do ogloszenia...super, a Allegro jest bo nie doczytalam...?[/QUOTE]
link będzie dopiero jak sama go dostane :) pojawi się w październikowym magazynie "Mój pies"

[quote name='mestudio']Zrobiłam niuni allegro, może trochę nieudolne, ale zgłaszajcie poprawki to coś zmienię.
[url]http://allegro.pl/pies-suka-mix-kundelek-ulozona-wysterylizowana-i1212992906.html[/url][/QUOTE]

dziękujemy bardzooo ! jesteś naprawde aniołem :*

Posted

Powiedziała Angel:-), ciekawe.
Bardzo bym chciała pomóc tej Waszej suni i znaleźć tą wczorajszą, bardzo mi zawsze żal tych wiernych swoim maluchom suczek, próbującym jakoś przeżyć samodzielnie, kiedy człowiek je porzuci. Jestem w pracy, a ciągle myślę o tej biedzie ze stacji benzynowej.

Posted

:shake:Dopiero teraz dotarłam do Was i bardzo się cieszę, że Rudzinka nie była sama. Tyle dobrych ludzi pamiętało o psinie od rana.:multi:
Mnie wczoraj dogo nie chciało wpuścić:angryy: i dopiero nad ranem udało mi się dostać do Was i do Rudej.
Skutek był taki, że dziś nie tylko moi uczniowie, ale i ja spaliśmy na " uroczystym rozpoczęciu roku szkolnego":evil_lol:
Ale nic to w porównaniu z tym, że u naszej pupilki Rudej zrobił się ruch...idzie zima:shake: nie ma dużo czasu..
[B] Mestudio[/B]- czy Ty jesteś Dorota?- jeszcze raz dzieki za piękne allegro. Podpatrzę i nauczę się też coś takiego kiedys stworzyć, bo do tej pory tylko kupowałam na allegro:shake:
[B]Angel[/B], trzeba [B]zmienić tytuł wątku[/B] na taki bardziej aktualny i przyciągający uwagę.
Masz doswiadczenie w tych sprawach i z pewnością najlepiej to zrobisz.
[B]Zauważcie, że jest nas tutaj u Rudej tylko kilka;[/B] może porozsyłać wątek? Są dziewczyny, które robią. Tego Ruda bardzo potrzebuje.
Nie sadzę, żeby robienie ogłoszeń było bardzo trudne, ale na pewno jest czasochłonne :shake: :shake: przymierzę się do tego, ale nie obiecuję, że to bedzie szybko zwłaszcza teraz w ciągu roku szkolnego..:shake:.
Moja katowicka podpora [B]Daria- wspólniczka plakatowania Śląska :evil_lol:[/B] pewnie mnie wspomoże jakimiś radami :loveu:..
Teraz biegnę do Lisia i Pieguski, które są u mestudio:loveu::loveu: też biedaki z Obornik, a teraz dwa szczęśliwe psiaki.
Mestudio, co z pieskiem -suczynką ?:shake: Cały dzień myslałam o tym..:shake:

Posted

[quote name='mestudio']Ja jestem Ewa, nazwa konta jest od imienia mojej siostry bo tak lepiej brzmi:-).
Co do Rudej to mam nadzieję, że uda jej się znaleźć ciepły kąt przed zimą.[/QUOTE]
No to witaj Ewa :multi: :multi:
Jest tak zimno, że ze strachem myślę o ..zimie:shake:

Posted

Dziś nie udało nam się zlokalizować suni. Niestety nigdzie jej nie było widać. Zagajnik, w który umknęła niestety nie nadawał się do przeszukiwania, zresztą zza zagajnika słychać było ujadanie psów spowodowane naszym nawoływaniem i gwizdaniem więc tam jej nie mogło być bo by nas słyszała. Wszystko w tej okolicy jest podtopione, pola pozalewane, z rowów przy szosie wylewa się woda na ulicę i ciągle leje, wieje. W piątek będę znowu wracała samochodem to ponownie jej poszukamy.
Ale już nie marudzę i podnoszę Rudą do góry.

Posted

Marudź, marudż...właśnie przyszłam od Lisiów i czytam. Szkoda i żal...sunia może jakos sobie radzi, bo nie ma biedna innego wyjścia..
Ruda chociaz jest w schronie..jeśli to może byc jakimś pocieszeniem..Jak widać różne są odcienie nieszczęścia i szczęścia w nieszczęsciu.

Posted

Danusiu, tylko że ja nie chcę aby tak sobie radziła. TŻ pociesza mnie, że ktoś może ją zabrał bo to pies rasowy. Przynajmniej z daleka na takiego wyglądał. Ja czekam na piątek i mam nadzieję, że do tego czasu pogoda się zmieni i będzie można jej poszukać w innych miejscach.

Posted

Oczywiscie, że nie może sobie tak " radzić":shake:. Mnie takie sprawy nie daja ani spać ani żyć i normalnie funkcjonować. Najgorsze, że nie damy rady ogarnąć tego ogromu nieszczęść psich.:shake: I ten stosunek wielu ludzi do tego problemu :angryy:
Twój TZ jest tez chyba z gatunku tych anielskich, skoro tak dzielnie Ci sekunduje w psich akcjach. To ogromnie duzo mieć takie wsparcie.

Posted

Oj Danuś chętnie bym pomogła w ogłoszeniach ale też nie nabrałam w tym jeszcze doświadczenia :shake: choć mam nadzieję, że zmieni się to za niedługo ;)
Wątek Rudzinki rozsyłałam swego czasu jak zbierałyśmy na ogłoszenia, większość osób zajrzała, ale wiecie, tyle tych wątków, ja też zaglądam gdzieś, coś podniosę chociaż, ale nie jest się w stanie być wszędzie i wszędzie pomagać niestety :-( tymbardziej, że ilość nie wpływa potem na jakość - więc im więcej wątków starasz się odwiedzać tym mniej jest się zorientowanym w temacie.
Mogę jeszcze gdzieś spróbować porozsyłać Rudaska, może nie będę się dublować w tym rozsyłaniu i ktoś zagości u niej na dłużej.

Przykro mi Ewo, że nie udało się znaleźć suni...może rzeczywiście ktoś ją zauważył i przygarnął bidulkę. Jest troszkę osób o wielkim sercu, może akurat trafiła na taką dobrą osobę jak Ty i grzeje się teraz u kogoś w domku. Trzeba mieć taką nadzieję..

Posted

Dziewczyny, pilnujcie naszej Rudzinki. Nie wiem, kiedy się ogarnę, bo wczoraj miałam tragiczny wieczór- pies sąsiada pijaczka - który nas terroryzuje od dawna- napadł na mojego męża i psa. Cudem pies żyje, ale pokiereszowany bardzo; gorzej z mężem....a dzielny pies dzielnego " pana" nadal biega luzem i bez kagańca- duży pies- i dla dodatkowej artakcji wydawane mu są komendy: bierz go..
Na razie nie mogę mysleć, pisać, a mam jeszcze wiele spraw do załatwienia.
Czy Ruda jest względnie bezpieczna w schronisku... Przerasta mnie rzeczywistość

Posted

[quote name='Olena84']Matko, co za tragedia, a wezwałaś policje, nie możesz tego tak zostawić, jak facetowi odbiora psa i dowalą mu porzadny mandat, to moze sie opmięta trochę.[/QUOTE]
To czysta teoria. Policja potraktowała mnie wczoraj tak, jakbym to ja rzuciła się na psa i chłopa. Zaraz idę tam " załatwić" jeszcze sanepid itp

Posted

Nieciekawe wiadomości...i żeby policja jeszcze z takim podejściem... Jak można psa luzem puszczać, przecież przepisy zabraniają, ma mieć kaganiec. A tak potrafią komuś mandat za 'kupkę' wlepić :/ Szkoda gadać.

Najważniejsze zdrowie, więc zaopiekuj się mężem i psiakiem, my Rudej popilnujemy. Niczym się nie martw Danko.