danka4u1 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Ale fajnie się Was czyta u schyłku dnia. Ruda zadowolona z kanapy- bo wiadomo, że to jej miejsce- szykuje się jej rodzeństwo. Oby innym psiaczkom tak poszczęściło się, bo zima, mróz i zaspy---albo sól na chodnikach hihihi- [quote name='Klops']Olena, znowu mnie przejrzałaś. Szukam mniejszej kawalerki, żeby sprowadzić tam chłopa i co najmniej tyle psów, ile ma Wioletta V. Jakaś świnka, swoją drogą, też by mogła z nami zamieszkać. Będziej super. Olu, trzymaj rękę na pulsie:evil_lol::evil_lol::evil_lol: masz już wprawę po sławetnej pani Zosieńce:evil_lol::evil_lol:, zeby nie wspominać tego babelca przed północą:angryy::mad: A my mamy kolejną propozycję nie do odrzucenia dla rudaska Klopsa- dwa w jednym.:evil_lol::evil_lol: CHociaż nie wiem, czy rude całe, ale też z Obornik. Meggi i Peggi przedstawiają się:multi::multi: Klopsiku, idź na całość.Trzy psy to nie za dużo. Kupisz większą kanapę i ..już:evil_lol::evil_lol: [quote name='coronaaj']Moze Klops kogos zaadoptuje ale w miedzyczasie podaje niezly przepis dla zaglodzonych psiakow, dostalam az z Dublina od cioteczki, orginalnie chyba Asiora. Jak znam życie, Ola jutro wypróbuje tę nową potrawę dla niejadki Tusieńki:shake:, ale psina pewnie powie, że fujjj Ja musiałabym mojego Oskara błagać na kolanach, żeby zjadł.Takie bydlątko:mad::angryy: Quote
Selenga Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 danka4u1 napisał(a): Jak znam życie, Ola jutro wypróbuje tę nową potrawę dla niejadki Tusieńki:shake:, ale psina pewnie powie, że fujjj Ja musiałabym mojego Oskara błagać na kolanach, żeby zjadł.Takie bydlątko:mad::angryy: Tusieńce to chyba raczej coś niskokalorycznego by się przydało :evil_lol: Quote
danka4u1 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Selenga napisał(a):Tusieńce to chyba raczej coś niskokalorycznego by się przydało :evil_lol: No nie...a jak " zejdzie z głodu"??? Quote
sleepingbyday Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 ciaputka waży ok 15 kg, czyli wygląda, ze się nie pomyliłam. słuchajcie, zciaputką jest problem - posypały sie deklaracje, oszczędności się skończyłu - i dziewczyna ma 90zł stałych deklaracji na 300 potrzebnych. zatem ide na żebry - bardzo proszę, rozejrzyjciwe się po portmonetkach. każde 5 zł miesięcznie na wagę złota. padnę, jesli ona będzie musiała wrócić do boguszyc, to będzie dla niej koszmar tam znów się znaleźć, jak już zapomniała... Quote
Klops Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [FONT=Tahoma]Nasze Drogie,[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]nie macie pojęcia jak Rudzinka radośnie biega:). Przez te mrozy rozpoczynamy spacer od przebieżki i średnio na 10 metrów biegu są 2 zgrabne podskoki:). Ogon przy tym cały czas lata. Piękne! [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Wczoraj pod koniec spaceru psu się trząsł tyłeczek, a do domu jeszcze trochę brakowało i co gorsza pozostała trasa w soli:/. Łapa co i rusz w górę, więc żeby ostatnia prosta nie trwała wieki, hyc Ryżą pod pachę. Zdecydowanie drugie dziecko wolałabym lżejsze...:)[/FONT] [FONT=Tahoma]Co do proponowanych piesiów to Julcia mnie urzekła (do tego i waga, i wiek słuszne), ale bałabym się o piesia nie z okolic Warszawy, bo co, jak się dziewczyny nie polubią:(? Ale na razie promujcie laski gdzie indziej - wczoraj po długiej debacie z przytupywaniem nogą, przekonałam się do planu forsowanego przez TŻ tzn. kurdupel już na nowe, większe mieszkanie. Obiecuję, że będę szukać intensywniej niż dotychczas i mniej wybrzydzać (styczeń jest realny):).[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]SBD, na Ciaputkę deklaruję 50zł. [/FONT] Quote
sleepingbyday Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 o klops, dzięki!!!! http://www.dogomania.pl/threads/139990-Ciaputka-Metamorfoza-z-jaskini-strachu-do-doliny-odwagi-))).-Odmieniona-szuka-DS to jest wątek ciaputki, proszę, napisz tam posta o swojej miesięcznej deklaracji, dobrze? dziewczyny, zajrzyjcie do ciaputki vel kropki, pomózcie nam szukać kasy, pliss... Quote
coronaaj Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Cioteczki z Warszawy darmowe chipowanie poczytajcie moze ktos sie bedzie kwalifikowal. ---------- Forwarded message ---------- From: Kośnik Anna <akosnik@um.warszawa.pl> Date: 2010/12/1 Subject: czipowanie zwierzat w Warszawie To: "wolontariat.psianiol@gmail.com" <wolontariat.psianiol@gmail.com> [FONT=Arial][FONT=Arial]Szanowna Pani[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Uprzejmie informuję, że akcja bezpłatnego czipowania psów i kotów z terenu m.st. Warszawy trwa jeszcze do 15 grudnia 2010r. W tym roku przewidziano zaczipowanie ponad 12 tys psów i kotów tj. ok. 670 na każdą z 18 Dzielnic. [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]W trybie przetargu nieograniczonego wybrano 16 wykonawców, którzy reprezentowali 112 zakładów weterynaryjnych . Ilość zakładów wet. w poszczególnych Dzielnicach była bardzo różna od 1- 16. Dlatego też wykorzystanie czipów w dzielnicach z większą liczbą lecznic było efektywniejsze. Pomimo tego na dzień dzisiejszy istnieje możliwość zaczipowania psa lub kota w dzielnicy Żoliborz (lecznica ul. Mickiewicza 30 oraz ul. Gojawiczyńskiej 16), Bielany (lecznica ul. Reymonta 12 A oraz ul. Schroegera 72 A), Wola (ul. Prosta 2/14) oraz na Śródmieściu (ul. Graniczna 4 lok. 4). [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Miasto planuje kontynuację akcji w 2011 roku[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial]., informacje w tej sprawie będą zamieszczane na bieżąco w Biuletynie Informacji Publicznej www.bip.warszawa.pl[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Z poważaniem[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Anna Kośnik[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Biuro Ochrony Środowiska [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Pl. Starynkiewicza 7/9[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Wydział Spraw Zwierząt[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]tel. 22/ 257 93 69[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]pok. 413[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Quote
danka4u1 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Stwierdzam jednogłośnie, jednomyślnie i za wszystkich nieobecnych- nieusprawiedliwionych :mad: :mad: -że Ruda znalazła się w odpowiednim domku. Oczekiwałyśmy noszenia naszej Królewny na rękach na spacerach i po domu też. Niemniej jednak proponuję Olenie, by jako " matka chrzestna" Rudej- odwiedziła domek niezapowiedzianie i rzuciła okiem na wszystko...:evil_lol::evil_lol: Śpijcie sobie na tej kanapie w cieplutkim domku. Dobranoc. Quote
dara9 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Dziewczyny a dlaczego wątek Rudej ma teraz 'tylko' 100 stron? Quote
danka4u1 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Ale po co i dlaczego??? Komu to przeszkadzało?? Tutaj była spisana cała historia suni i wszystkich zmagań wielu osób, które nie szczędziły czasu ani sił, by doprowadzić psinę do swojego, bezpiecznego domu. Quote
dara9 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Zgadzam się z Danką...na innych forach gdy wątek jest już za długi zostaje zamknięty i otwiera się nowy - jego kontynuację, ale nic nie znika i nie jest usuwane... Quote
Olena84 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Tu sa chyba jakies przerobki - wczoraj np jakis watek mial 2 a potem patrze ma 5 i znowu 2 po prostu chyba wiecej postow miesci sie na jednej stronie i stad to wszystko. noi non stop chce mi kogos cytowac jak odpowiadam. Quote
Olena84 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Nie moglo sie odchudzic bo by mi ilosc postow zniknela a ja mam ich tyle samo. Quote
_Goldenek2 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Klops.... na zasoloną ulicę stosuj dla Rudzielca zwykłą wazelinę przed wyjsciem na spacer.... Quote
danka4u1 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Tak, wazelina jest bardzo dobra na uliczną sól.Tez to stosuję. Wątek nie został odchudzony, tylko nastąpiło udoskonalenie. Więcej postów miesci się na stronie...rezultat taki, że czuję się jak na karuzeli ,przewijając całą stronę...jest to nieczytelne i katorgą jest cytowanie, czytanie postów z całego dnia...chyba, że ktos nie czyta!! Super innowacja !! Quote
Olena84 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/193276-Sabcia-maluśki-pies-o-wielkim-sercu.-Czy-kiedykolwiek-ktoś-ją-pokocha Tu jest mała sunia tez. Quote
Klops Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Drogie nasze, za nami weekend emocjonujący i obfitujący w następujące wnioski: 1. Rudzina może wchodzić w gęste krzaki, nie narażając Panci na zadrapania. Ruda po parkach i skwerkach zaczęła radośnie biegać bez smyczki (Olena, człowieku małej wiary, zapraszamy na wspólną przechadzkę) :)))! Nawet nie trzeba jej korumpować smakołykami. Nie spuszcza mnie z oczu. 2. Ruda toleruje bobasy. W sobotę była na imprezie rodzinnej, gdzie męczyła ją moja roczna siostrzenica. Mała karmiła ją niezdarnie. Ruda była bardzo cierpliwa i delikatna. 3. Rudzielcowi nie przeszkadza w domu inny pies. Mój TZ wpadł do nas po raz pierwszy ze swoim sznaucerowatym kundlem, który nie pokazał najlepszych manier. Pił z miseczki Rudej, gryzł jej kurczaka i kładł się na jej dywaniku. Znosiła to bez protestów. Nie była zazdrosna o głaskanie go, ani o karmienie go jej karmą. Pies ideał z allegro:). Pozdrawiamy! Quote
Angel Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 [quote name='Klops']Drogie nasze, za nami weekend emocjonujący i obfitujący w następujące wnioski: 1. Rudzina może wchodzić w gęste krzaki, nie narażając Panci na zadrapania. Ruda po parkach i skwerkach zaczęła radośnie biegać bez smyczki (Olena, człowieku małej wiary, zapraszamy na wspólną przechadzkę) :)))! Nawet nie trzeba jej korumpować smakołykami. Nie spuszcza mnie z oczu. 2. Ruda toleruje bobasy. W sobotę była na imprezie rodzinnej, gdzie męczyła ją moja roczna siostrzenica. Mała karmiła ją niezdarnie. Ruda była bardzo cierpliwa i delikatna. 3. Rudzielcowi nie przeszkadza w domu inny pies. Mój TZ wpadł do nas po raz pierwszy ze swoim sznaucerowatym kundlem, który nie pokazał najlepszych manier. Pił z miseczki Rudej, gryzł jej kurczaka i kładł się na jej dywaniku. Znosiła to bez protestów. Nie była zazdrosna o głaskanie go, ani o karmienie go jej karmą. Pies ideał z allegro:). Pozdrawiamy![/QUOTE] jak miłoo słyszeć :) super, widzicie jakie psie ideały mieszkają w schronisku ? Quote
ogonek2 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 ubawiłam się do łez...."sznaucerowaty kundel"....czy TZ czyta ten wątek? :cool1: Quote
dara9 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Ruda to ma gest...pozwalać jeść ze swojej miski? Kto to widział ;) Quote
danka4u1 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Angel']jak miłoo słyszeć :) super, widzicie jakie psie ideały mieszkają w schronisku ?[/QUOTE] I jakie wolontariuszki ma to schronisko:loveu: [B]Zapraszam Was do kolejnego ideału z tego schroniska- do Meggi i Peggi [/B]z mojego podpisu. Jest tam cała profesjonalna sesja zdjęciowa psinek!! kto nie widział, niech żałuje. Zaznaczam, że to tez są ideały- może ktoś się skusi??? [B]:loveu::loveu: Cały czas wysyłam Klopsiku ciepłe myśli w Twoją stronę w podziękowaniu za dach nad głowizną dla Rudej. To taka ulga wiedzieć, że nie marznie w schronie podczas tego ataku zimy.:loveu::loveu:[/B] [B] I proszę, zajrzyjcie do babuli Majeczki z Obornik.[/B] Ma ponad 10 lat, wyrzucona pewnie z domu na stare, ostatnie lata. Angel założyła jej dziś wątek i szukamy na cito też dachu nad głową dla starowiny.. [B] Link do wątku w moim podpisie. Proszę:loveu:[/B] Quote
li1 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Warszawianki, czy mozecie pomoc w wizycie przedadopcyjnej ? Choc jedna z doswiadczeniem..... [URL]http://www.dogomania.pl/threads/197127-Szczeniaczek-On-ka.-szukamy-osoby-do-przeprowadzenia-wizyty-przedadopcyjnej!!!/page5[/URL] Quote
Olena84 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 No ja doswiadczenia nie mam niestety jak sie okazalo:(. Quote
Recommended Posts