Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=eb6ffae30269d8ba
To jest gazeta więc nie naruszam ustawy o ochronie danych... Przeczytajcie dokładnie, tam były jeszcze 2 psy... odeszły za tm czy się zgubiły ?
Od postu 59 w 2gim wątku jest cała historia jak Maja znalazła 'dom'.
a, Lola miała wątek na dogo, jest w tym poscie : http://www.dogomania.pl/threads/120996-Zal%C4%99kniona-Maja-z-Mielca-P.ZOFIO-GDZIE-JEST-NASZA-MAJA?p=12177848&viewfull=1#post12177848

Obawiam się, że pani to zbieraczka...

Posted

[quote name='1qaz']http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=eb6ffae30269d8ba
To jest gazeta więc nie naruszam ustawy o ochronie danych... Przeczytajcie dokładnie, tam były jeszcze 2 psy... odeszły za tm czy się zgubiły ?
a, Lola miała wątek na dogo, jest w tym poscie : http://www.dogomania.pl/threads/120996-Zal%C4%99kniona-Maja-z-Mielca-P.ZOFIO-GDZIE-JEST-NASZA-MAJA?p=12177848&viewfull=1#post12177848

Obawiam się, że pani to zbieraczka...Link do podanego tam wątku Loli sie nie otwiera...:(
Kurcze....a co z Lolą..??jest u pani dalej, tak???Chcecie ja zabrac??

Posted

[quote name='1qaz']http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=eb6ffae30269d8ba[quote name='1qaz']

Obawiam się, że pani to zbieraczka...

Zobaczcie!!!!

Posted

Dopiero wczoraj weszłam na wątek.... Zamieszczone zdjęcie p. Zofii w gazecie .... Grochów .... to dzielnica ciesząca się złą sławą. A zdjęcie.... sorry, ale ta osoba na pierwszy rzut oka wygląda na niepełnosprawną umysłowo. Mam nadzieję, że jestem w błędzie.

Posted

goldenek, nie chrzań.
ja tez mieszkam na grochowie. i awit, i NiJaSe i małgosia od rotków i ludzie od haszczaków... a moi patologiczi sąsiedzi, wiecznie pijani, chyba tylko psem sie dobrze opiekują.
już wyciagalismy z pałaców milionerów męczone i poranione psy.

Posted

Nie chrzanię. Chyba zbyt agresywnie mnie potraktowałaś. Sama wychowywałam się na Grochowie (okolice Placu Szembeka) więc naprawdę znam nieźle tych ludzi. Oczywiście na potwora można trafić w każdym środowisku, ale statystycznie rzecz ujmując .... dużo by można na ten temat, ale nie o to chyba chodzi. Mamy nauczkę, że wizyty przedadopcyjne muszą być przeprowadzane bardziej profesjonalnie. 100% pewności nigdy mieć nie będziemy, ale ryzyko pomyłki na pewno się zmniejszy.

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
Mamy nauczkę, że wizyty przedadopcyjne muszą być przeprowadzane bardziej profesjonalnie. 100% pewności nigdy mieć nie będziemy, ale ryzyko pomyłki na pewno się zmniejszy.

Bardzo żałuje, ze Ty jej nie zrobilas, pies bylby nadal szczesliwy w schronisku. A ludzi nie ma co oceniac po wygladzie, kobieta umyslowo chora nie jest.

Posted

musiałam, bo jak można wysnuwac takie wnioski? stereotypowo potraktowałaś grochów. menelstwo, syf kiła i mogiła - mam to wokół siebie, jasne, nie przeczę, szlag mnie trafia i 1/3 bym wysiedliła gdzies daleko. ale co do traktowania zwierząt, to skąd masz statystyki?
i nie zgodze sie, ze można wysnuwac wnioski o domach na podstawie dzielnicy, bo to po prostu nie działa....
bo wiesz, jeśli ktoś mieszka na wilanowie, to najpewniej pracuje do wieczora, kontakt z dzieckiem ma tylko w weekend, w makdonaldzie i wyrzuty sumienia maksuje klejnymi grami komputerowymi i nowa komóką dla 7latki....

co do wizyt przedadopcyjnych, to niby racja, ale - nie da się niestety w 100% tego rozkminić. babka jest opisywana jako przyjaciel zwierząt w gazecie. i pewnie w swoim mniemaniu ona te zwierzeta kocha. ludzie potrafią nieźle grać, a niektórzy nie są wylewni i wizyty nie przekonują nas w 100% (na zasadzie - dom w porządku, ale szału nie ma), a potem okazuje sie, ze owszem, szał jest.

Posted

Błagam..tylko tu sie nie kłoćmy..każda z was pewnie jest nieźle podminowana cała sytuacja, ale ja nigdy za to, co sie stalo, nie umialabym obwinic nikogo...wszystko bylo "zgodnie z procedurami"...a ludzie sa naparwde niezlymi aktorami....To się mogło stać kazdemu z nas..(patrz link w moim podpisie:()...za ten hotelik dalabym sobie łeb urżnąc...w "swojej karierze" na dogo, umieścilam tam nie jednego, a kilka psow...:(:( Moze tez moglam przewidziec, bo bylam ostrzegana...takich przypadkow na dogo jest mnostwo...nie chce nawet cytowac...tylko, ze tam, to za kase...a tu mial byc DS..na zawsze...za darmo... wiec tym bardziej czujnośc jest nastawiona "pod innym katem"...
Nie ma tu winnych...trzeba tylko obmyslic strategię i zabrac Ruda...nie mozemy sie jednak kłocić i wyrzucac sobie cokolwiek...wszyscy tu chcieli tylko dobrze....wyszlo, jak wyszlo..:(

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
Dopiero wczoraj weszłam na wątek.... Zamieszczone zdjęcie p. Zofii w gazecie .... Grochów .... to dzielnica ciesząca się złą sławą. A zdjęcie.... sorry, ale ta osoba na pierwszy rzut oka wygląda na niepełnosprawną umysłowo. Mam nadzieję, że jestem w błędzie.

No a przeczytałaś tekst ? Nie przytoczyłam go od tak, tam jest napisane, że w momencie adopcji Loli, były tam jeszcze 2 psy, przy adopcji Maji była tylko Lola, po drodze prawdopodobnie były jeszcze 2 psy, a przy adopcji Rudej, znowu tylko jeden. Gdzie jest reszta?
Czyli przez około 4-5 lat (potrzeba informacji kiedy Lola była wyadoptowana) przez ten 'dom' przewinęło się 7 psów.
Maja wylądowała w Falenicy, bo pani z Palucha bierze psy.
To jest już grubsza afera, pani ma problem - jest zbieraczką.

Tu nie chodzi o dzielnice, na Grochowie, Pradze czy Bródnie znam mnóstwo ludzi, którzy potrafią się zajmować swoimi psami.
Poza tym ocenianie ludzi przez to jak wyglądają to już przesada z Twojej strony. NIE PO TO TEN ARTYKUŁ PRZYTOCZYŁAM. Znam kilku ludzi, którzy wyglądają bardzo "normalnie" i też chorują psychicznie, np. na depresję czy zaburzenia łaknienia (anoreksja czy bulimia). Twoje słowa są nie na miejscu.

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
Nie chrzanię. Chyba zbyt agresywnie mnie potraktowałaś. Sama wychowywałam się na Grochowie (okolice Placu Szembeka) więc naprawdę znam nieźle tych ludzi. Oczywiście na potwora można trafić w każdym środowisku, ale statystycznie rzecz ujmując .... dużo by można na ten temat, ale nie o to chyba chodzi. Mamy nauczkę, że wizyty przedadopcyjne muszą być przeprowadzane bardziej profesjonalnie. 100% pewności nigdy mieć nie będziemy, ale ryzyko pomyłki na pewno się zmniejszy.

Teraz troszkę się to zmieniło, jeżeli nie zauważyłaś... Powoli prawa strona Wisły staje się po prostu modna i to prowadzi do zmian.

Co do wizyty przedadopcyjnej.... NIGDY nie będziesz miała pewności, bo ludzie kłamią. I jak Olena napisała, mogłaś sama tą wizytę zrobić, równie dobrze jak każdy z nas, kto mieszka w Warszawie i nie masz pewności czy byś się nie nabrała. I tyle w tym temacie, proszę nie wprowadzaj dodatkowej atmosfery potępienia i wrogości, jeżeli nie możesz pomóc.

Posted

słuchajcie potzrebna pilnie ta wizyta w Poznaniu u pani Agnieszki !!!

a słowa w artykule- kochany pies, grzeczniutka, ładnie chodzi na smyczy! o rudej pani też tak mówiła.. :( strasznie sie boje ! zabierajmy ją stamtąd !!

Posted

To co robimy, bo dyskusje na temat profesjonalnych/nieprofesjonalnych wizyt i patologicznych części Warszawy- sądzę , że możemy sobie odpuścić aktualnie.
Padło pytanie, czy Ruda ma gdzie iść, gdyby opuściła " szczęśliwy domek"? schron, z którego wyszła?
Następna sprawa: w jaki sposób wydostać Rudą od zbieraczki i kto to zrobi profesjonalnie?
Niestety teraz muszę wracać do pracy. Wejde na wątek, jak tylko będę mogła najszybciej.

Widzę, że w międzyczasie pisałyście konkretne posty. Dzięki 1qaz za pomoc i zainteresowanie sprawą Rudej.