Olena84 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Ok, sprawa wygląda tak, że Ruda niedługo będzie wykupiona, potem jedna pani ją odbierze wieczorem - bo sama jest wolontariuszem i ma pare rzeczy do zalatwienia z psami w ciagu dnia - i jutro ok 11.30 zawozi Ruda na dworzec w Poznaniu. Z tego co zrozunmiałam, nie chce za to zadnych pieniedzy:-o. Dopytam sie, bo moze cos przekrecilam:evil_lol:. Quote
KateBono Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Nie przekręciłaś Cioteczko - pojadę, zabiorę i zaopiekuję sie do jutra Rudką za darmo:lol: Quote
Olena84 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='KateBono']Nie przekręciłaś Cioteczko - pojadę, zabiorę i zaopiekuję sie do jutra Rudką za darmo:lol:[/QUOTE] Skąd takie Anioły są? Quote
KateBono Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 No, w ostateczności, jak wam Cioteczki parę grosików z transportu Rudej zostanie , to będę niezmiernie wdzięczna za zasilenie skarbonki Sprężynki ( Sprężynka będzie miała wizytę u okulisty, a narazie nie mamy na to pieniążków:-() wątek http://www.dogomania.pl/threads/193811-Sprężynka-traci-wzrok.-Szukamy-DS-DT-dla-niewidomej-wkrótce-małej-suni-przylepki. Quote
Olena84 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Nie wiem jak tu jest z kaska, ale jak bede mogla pomoc to w najblizszym czasie wspomoge Sprezynke. Quote
caromina Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Wszystko udało się załatwić!! Ruda jutro rozpoczyna pierwszy dzień nowego życia!! Quote
Olena84 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 No ludzie, chyba sama kciukow trzymac nie bede, co tu takie pustki dzien przed daleka droga Rudej??? Danka4u wstawaj, ile mozna spac! Quote
danka4u1 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Olu, nie śpię. Jestem - byłam- bliska zawału, dopóki nie weszłam na wątek. Dziękujemy WSZYSTKIM za ogromne serce. Wiem już z kim można współpracować, na kogo liczyć, kto jest odpowiedzialny... BeaBono, KateBono- dzięki, ogromne dzięki, szybka i konkretna pomoc, to było to, czego nam bardzo brakowało, by doprowadzić Rudą do bram schronu.:loveu:Olena, też sam konkret- to lubię!- i seduszko wielkie...:loveu:1qaz- dzięki za błyskawiczną odpowiedź na moją prośbę o transport. Też "sprawdzona" i solidna cioteczka o sercu wielkim.:loveu: Caromina, dzięki za wszystko, pomoc, serce, bycie tutaj z nami w tych niełatwych chwilach organizowania :loveu:Wszystkim, których nie wymieniłam konkretnie, bardzo dziękujemy.:loveu: Wracam teraz na wątek doinformować się, bo przeczytałam tylko post Oleny, że Ruda bezpieczna... Teraz mogę w miarę spokojnie poczytać. Quote
Angel Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 więc tak przepraszam Oleno że nie odbierałam ale byłam na lekcji chemi ;p Ruda czeka w schroniskowym hotelu i mam do niego klucz i książeczke Rudej :) chwile przed 20:00 będe w schronisku :) pobiegne szybko potancach żeby jeszcze wyprowadzić Rudzinke aby załatwiła swoje potrzeby :) jutro zapłace to 30 zł za wykupienie. No i teraz prosze do mnie pisać ile mam jeszcze kumu na konto wysłać kasy ? za ten transport pociągiem, czy coś jeszcze ? pisac i na pw poprosze nr konta :) Quote
Angel Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 tak bardzo sie ciesze..:loveu: wkońcu jej sie udało ! też z całego serca baaardzo dziękuje wszystkim za pomoc. w książeczce Rudej jest tak napisane dziwnie, data szczepienia na wścieklizne rok temu - ma prawdopodobnie 7 lat. Ale z dnia (13.10.2005) jest zapisane że ma 2 lata, czyli wychodzi z tego ze 8 lat. Więc nie wiem teraz co jest dobre tu :) Quote
Olena84 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Hehe, moja sunia kończyłą rok raz na dwa lata, wiec też nie wiem ile ma lat. No to super, że juz wszystko ustalone. Oby to wszystko doszlo do skutku dobrze, jutro o tej porze bedziemy sie z Rudą gubić po ulicach Warszawy, oby dobrze jej sie jechalo pociagiem, samochodem i zeby nie zglupiala od nadmiaru wrazen. Quote
Angel Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 a Oleno powiedz mi prosze teraz do kogo pieniądzemusze wysłać ? Quote
danka4u1 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='Angel']a Oleno powiedz mi prosze teraz do kogo pieniądzemusze wysłać ? Myślę, że trzeba dofinansować 1qaz za transport. Napisz do niej na pw o ewentualny nr konta, albo jakoś inaczej się umówcie. BeaBono była tak dobra, że postanowiła bezpłatnie przewieźć Rudą do Poznania, ale napisz do niej też na pw i umówcie się co do godzin odbioru Rudej itp Quote
Angel Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 [quote name='danka4u1'] BeaBono była tak dobra, że postanowiła bezpłatnie przewieźć Rudą do Poznania, ale napisz do niej też na pw i umówcie się co do godzin odbioru Rudej itp ale Olena pisała właśnie że dziś o 20:00 Rudą odbiera pewna pani i ona zawiezie ją na dworzec :) więcmyśle że panie powinny sie dogadać juz :) a reszcie śle już pw :) Quote
Angel Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 troche sie pogłubiłam :) może mi ktoś to rozpisać kto co i gdzie ? z tego co wywnioskowalam to tak: * Kate Bono-odbiera dziś Rudą z Obornik (ze schronu) i zabiera do siebie na noc i zawozi jutro na dworzec. * 1qaz-jedzie z Rudą pociągiem czy ktoś jeszcze w tym uczestniczy ? Quote
danka4u1 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Angel, ta pewna Pani, która dziś zabierze Rudą do siebie i przewiezie jutro do Poznania, to BeaBono. Myślę, że powinnyście spotkać się o 20 w hoteliku przy schronie, gdy Ruda będzie zabierana. Quote
Olena84 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Tak soboa co bedzie dzis sie z Toba spotykac to osoba z dogo Kate Bono, a kaske trzeba by bylo przeslac do 1qaz i ty powinnas wziac 30zl za wykup Rudej, chyba? Quote
dara9 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Potem Oleana zawozi Rudą do upragnionego DS :) Tak się cieszę, że wszystko dobrze się kończy dla Rudzinki, że znalazła domek i to przed zimą!!! Udało się!!! Quote
Olena84 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 dogo mi szwankuje cos, przepraszam za literowki szybko pisze. Quote
danka4u1 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='dara9']Potem Oleana zawozi Rudą do upragnionego DS :) Tak się cieszę, że wszystko dobrze się kończy dla Rudzinki, że znalazła domek i to przed zimą!!! Udało się!!![/QUOTE] O!!!! Cioteczka Dara połapała się w tym chaosie. Gratulujemy... Quote
Szyna13222 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Bardzo sie ciesze ze Rudzince w końcu sie udało znaleźć domek :) Trzymam kciuki żeby wszystko szczęśliwie sie skoczyło tzn zeby Ruda bez komplikacji dostała sie do swojego nowego domku :):multi: Quote
zeberka4 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Matko,nie wiecie jak ja się cieszę :D Kocham takie wiadomości,powiem Wam szczerze ze nie przestawałam wierzyc w to ze Rudzielcowi naszemu się nie uda, wierzyła że będzie dobrze! I jest! Mam nadzieję że teraz juz tylko tak bedzie! Quote
Tia Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Wchodzę na wątek a tu takie wspaniałe wieści:) Trzymam kciuki aby wszystko się udało:) Quote
dorota k. Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Serducho się raduje na takie wieści :) Serduchem jestem z Rudą i Wami, kibicuję, trzymam kciukasy . Szczęścia Dziewczynko :) Quote
Recommended Posts