Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lidan napisał(a):
Witajcie dziewczyny w tym pięknym dniu :-) Hm...chyba wieczór się już zrobił. Tak mi szybko zleciał dzień. Spacerki uskuteczniałam w miłym psio-ludzkim towarzystwie. Jak tam Ruda? Pakuje się juz dziewczynka

Mnie tez cały dzień minął o wiele za szybko jak na niedzielę- jutro pobudka !!- myślałam cały czas o Rudej,
Pakować to ona biedna za wiele nie ma, ale na szczęście wszystko już na nią czeka w domku. Gorzej, że nie ma jak jechać...i za co..:shake:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Angel napisał(a):
mamy z moich bazarków jeśli dobrze policzyłam 93 zł :D:D
także 163 zł będzie dla Rudaska !!

Dobrze Cię zrozumiałam? 163 dla Rudzinki? Deklarowała Olena 3o zł, ja tez tyle samo i ktoś jeszcze na watku, ale teraz nie pamiętam. Trzeba przejrzeć.
Szukałaś Angel na transportowym? Ja szperałam wczoraj i przeglądałam moje kontakty transportowe, ale nic nie mam.

Posted

[quote name='ranias']Dołożę do transportu Rudzi 50zł, tylko mi dajcie numer konta

Kochana cioteczka ranias wróciła z górskich wycieczek i hojnie chce wspomóc Rudzinkę:multi::multi::loveu:
Dziękujemy, dziękujemy i nie zapomnimy o obietnicy. Jak zjawi się Angel, zdecyduje na jakie konto zbieramy. Czy na to samo, co przy zbiórce na ogłoszenia?

Angel, licz skarbniku forsę :multi: Ruda jest coraz bogatsza:multi:

Posted

Wszystko będzie dobrze:multi:, tylko bez tej nalewki aroniowej.:diabloti:..zostaw na uczczenie pierwszego dnia Rudzinki w swoim domku :multi:

Podpis pod banerkiem tez możesz skopiować, albo wymyśl coś od siebie..i trenuj, trenuj

Posted

Znalazłam jedną propozycje transportu koszty około 370-380 zł (to moim zdaniem trochę drogo)
Może uda się znaleźć coś tańszego założył ktoś wątek na transportowym?

Posted

Rzeczywiscie to drogo. Ja nie zakładałam wątku na transportowym; proponowałam zrobic to wcześniej, ale padły głosy, żeby poczekać, aż sprawa domku będzie jasna.
Daj Tolu link do tego transportu, bo nie mam juz czasu, żeby się przekopywać.

Posted

[quote name='Tola^^']Znalazłam jedną propozycje transportu koszty około 370-380 zł (to moim zdaniem trochę drogo)
Może uda się znaleźć coś tańszego założył ktoś wątek na transportowym?
Dzięki za link. Byłam tam, ale nie chciałam dzwonić bez uzgodnienia na wątku. Czy rozmawiałaś Tolu konkretnie o jakimś terminie, czy tylko pytałaś o cenę?
Zacytowałam Cię, żeby post nie zginął do rana pośród innych.

Posted

Dzisiaj 01:45
1qaz

Odp: Oborniki

Nie mogę na razie niczego obiecać, odezwę się jutro też po południu, bo sama mam 2 psy i muszę spytać tego mojego. Moja maleńka jest temperamentna jednak i nie wiem czy dadzą sobie we troje radę. ;-)

Z psami w pociągu mam doświadczenie, bo 3 lata jeździłam z moim, a mój jest ciężki do ogarnięcia.

Jak coś to tylko zwrot za bilety. No i trzeba by pomyśleć jak przetransportować sunię z Obornik do Poznania, bo to jednak 30 km jest.
A i w grę wchodzi weekend, bo sama studiuję (bilet będzie tańszy ;-))

Jesteśmy w kontakcie.
Pozdrawiam

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Wklejam Wam wiadomość od 1qaz, którą dostałam w nocy. Pisałam o transport, bo 1qaz wiozła nam juz nieraz dogomaniackie psy .Zaproponowała to, co widzicie powyżej i myślę, że należy skorzystać z Jej uprzejmości, jeśli tylko będzie mogła poukładać swoje domowe sprawy, o czym też pisze.
Ma odezwać się po południu, albo tutaj, ale raczej do mnie na pw.
Zdecydujcie co robić, bo transport wyniesie nas- jak obliczyła 1qaz-250 zł, tylko należy dowieżć psa z Obornik.
Proszę, pochodźcie trochę "na żebry" z prośbą o jakiś grosz na transport i opłatę schroniskową.

Posted

Zawitałam do Rudzinki - choć na chwilkę bo już w pracy jestem.

Hmm pomysł z transportem pociągiem jest niezły, tymbardziej, że jest osoba chętna. Ale czy Rudznka jakoś to zniesie? Po takim długim okresie w schronisku teraz do pociągu pełnego ludzi? Troszkę się o to boję :( Jednak na razie żadnej innej możliowści nie ma więc nie można tego skreślać.

Posted

Mamy 163zł+50zł+30zł = 243zł aż (=moje 30zł na oplate ze schroniska). Wiec malo brakuje. Czyli Ruda jechala by w weekend z poznania do warszawy, ale w sobote? Dobrze by bylo, ze cala niedziele spedzila z pania, niz od razu sama zostac, choc mysle ze nic by sie nie stalo. W sbobote lub cos moglabym odebrac ja z dworca ale tak ok 17...

Posted

danka4u1 napisał(a):
Czy rozmawiałaś Tolu konkretnie o jakimś terminie, czy tylko pytałaś o cenę?

Pytałam się czy była by możliwość zawiezienia suni i o cenę transportu, o terminie na razie nie pisałam, wolałam najpierw na wątku napisać cenę i z wami ustalić co dalej robimy :)

Posted

Moim zdaniem Ruda mogła by jechać pociągiem, w schronie spędzała czas z dziećmi i innymi a obok jest weterynaria więc często widziała nowych ludzi. Na dodatek nie jest bojaźliwa, więc ja nie widzę problemu z transportem w pociągu. Już parę razy psiaki z naszego schronu jechały pociągiem i każda podróż odbyła się bez komplikacji, więc mam nadzieje że teraz tak by tak było :)

Posted

Tola^^ napisał(a):
Moim zdaniem Ruda mogła by jechać pociągiem, w schronie spędzała czas z dziećmi i innymi a obok jest weterynaria więc często widziała nowych ludzi. Na dodatek nie jest bojaźliwa, więc ja nie widzę problemu z transportem w pociągu. Już parę razy psiaki z naszego schronu jechały pociągiem i każda podróż odbyła się bez komplikacji, więc mam nadzieje że teraz tak by tak było :)

Ja nie znam Rudej osobiście...znam ją tylko dzięki Wam - osobom, które zainteresował jej los, którym zapadła w sercu. Tolu Ty wiesz lepiej ode mnie jak zniesie podróż, z kim miała kontakt i jak on wyglądał. Cieszę się, że uważasz, że Ruda dobrze zniesie tę podróż, akurat jest dla niej okazja by transport pociągiem się udał! Mam nadzieję, że wszystko przebiegnie szybko i sprawnie!

Posted

Wpadłam do Was na chwilę i widzę, że decyzja o przewiezieniu Rudej pociągiem jest przez Was zakceptowana. Teraz czekamy tylko na odpowiedź 1qa. Oby była pomyślna i mam nadzieję, że taka będzie, bo nad psiną czuwają opiekuńcze anioły.
Wczoraj grubo po północy przypomniałam sobie 1qaz i napisałam do niej.
Ja tez od wczoraj liczę i liczę posag psiny ,tak samo jak zrobiła to Olena -i dlatego uśmiechnęłam się widząc te rachunki.
Angel podaj nr konta, na które wpłacamy --bez względu na wszystko musimy mieć kasę na wczoraj !!!
Jak wygląda sprawa wykupu ze schronu- żeby nie było trudności- książeczka Rudej, szczepienia itd
Jesli 1qaz odpowie nam pozytywnie, trzeba dokładnie dograć terminy i godziny pociągówi, zawiadomić panią..