Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oleana - pewnie będzie się zdarzać, że pieski same będą zostawać jak akuratnie te zmiany nałożą się na siebie. Moja niunia po 9 godzin dziennie sama siedzi i co mam poradzić? Pracować trzeba żeby mieć, tak dla nas jak i dla niej, na dach nad głową i żarełko. Myślę, że lepsza to perspektywa niż schronisko. W zime będzie gdzie ogrzać dupkę, będzie towarzyszka do zabawy i przytulania, miska pełna, dobrze będzie - nie martw się:calus:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Różnie z pracą na zmiany bywa. Może akurat pani pracuje w systemie trzyzmianowym i wtedy będzie właśnie częściej w domu bo po nocy będzie miała cały dzień wolny. Moim psom też zdarza się spędzać samotnie 9 godzin a nawet i 10 kilka razy w roku. Staramy się z mężem tak kombinować żeby psy miały jak najlepiej ale niestety nie zawsze się udaje. Jeśli pani zainteresowana Rudą mieszka z córką pracującą na inne zmiany to może być tak że przez większą część dnia ktoś będzie w domu. Zresztą wszystkiego się dowiemy w sobotę :-) Ruda miała chyba jakieś plakaty i ogłoszenia w gazecie, prawda? Może panie tam ją właśnie wypatrzyły.

Posted

[quote name='Sabina02']O jejku! Pare dni mnie tu nie bylo, a tu takie wiesci! Trzymam mocno kciuki za Rudaska! :bigok:

Pisalyscie, ze Pani nie ma internetu, w takim razie skad sie dowiedziala o Rudzi?

[quote name='dara9']Oleana - pewnie będzie się zdarzać, że pieski same będą zostawać jak akuratnie te zmiany nałożą się na siebie..Myślę, że lepsza to perspektywa niż schronisko. W zime będzie gdzie ogrzać dupkę, będzie towarzyszka do zabawy i przytulania, miska pełna, dobrze będzie - nie martw się:calus:

[quote name='Lidan']Różnie z pracą na zmiany bywa. Może akurat pani pracuje w systemie trzyzmianowym i wtedy będzie właśnie częściej w domu bo po nocy będzie miała cały dzień wolny. Jeśli pani zainteresowana Rudą mieszka z córką pracującą na inne zmiany to może być tak że przez większą część dnia ktoś będzie w domu. Zresztą wszystkiego się dowiemy w sobotę :-) Ruda miała chyba jakieś plakaty i ogłoszenia w gazecie, prawda? Może panie tam ją właśnie wypatrzyły.

Witam Was wszystkich i Rudzinkę- mam nadzieję, że " na wylocie" ze schronu.
Widzę, że juz rozważyłyście wszystkie możliwe opcje dotyczące ewentualnego samotnego pobytu Rudej w domu.
Też o tym myślałam. Może być różnie, ale lepiej żeby Ruda spędzała zimę -jaka będzie ??-mroźna ?- w ciepłym domku niż w schronie ...
Zresztą dowiemy się wszystkiego w sobotę.
Pani, a właściwie jej córka wypatrzyła Rudą w "Moim Psie "- czyli warto było dać takie, drogie , kolorowe ogłoszenie. Do człowieka nie tylko przez serce, ale i przez oczy !!!

Czekamy na dalszy, myślę że pomyślny- rozwój wydarzeń ....i o transporcie i kasie na niego trzeba by pomyśleć.

Posted

[quote name='danka4u1']Witam Was wszystkich i Rudzinkę- mam nadzieję, że " na wylocie" ze schronu.
Widzę, że juz rozważyłyście wszystkie możliwe opcje dotyczące ewentualnego samotnego pobytu Rudej w domu.
Też o tym myślałam. Może być różnie, ale lepiej żeby Ruda spędzała zimę -jaka będzie ??-mroźna ?- w ciepłym domku niż w schronie ...
Zresztą dowiemy się wszystkiego w sobotę.
Pani, a właściwie jej córka wypatrzyła Rudą w "Moim Psie "- czyli warto było dać takie, drogie , kolorowe ogłoszenie. Do człowieka nie tylko przez serce, ale i przez oczy !!!

Czekamy na dalszy, myślę że pomyślny- rozwój wydarzeń ....i o transporcie i kasie na niego trzeba by pomyśleć.

Czyli naprawdę warto było dać to ogłoszenie :)

Do soboty szybko zleci!
Ja pewnie nie będę miała kiedy zajrzeć na dogo w weekend bo na sobotę wyjeżdzam a w niedzielę cały dzień na uczelni:wallbash:

Posted

no to trzymam mocnoooooooo kciuki ! :) oby wkońcu udało się - to dla niej coś na co czeka od tak dawna.. zaczełaby "nowe życie" z człowiekiem przy boku :)

Posted

[quote name='dara9']Czyli naprawdę warto było dać to ogłoszenie :)

Do soboty szybko zleci!
Ja pewnie nie będę miała kiedy zajrzeć na dogo w weekend bo na sobotę wyjeżdzam a w niedzielę cały dzień na uczelni:wallbash:
No to miłego i naukowego weekendu, Dariu, ale do soboty jeszcze parę dni, więc zaglądaj do nas i do Rudzinki.:loveu:

[quote name='dorota k.']Rudasko - sobota to dla ciebie wielki dzień. Grzej doopinkę w domku :)

[quote name='dara9']Dobranocki Rudasku kochany...oby ta noc była jedną z ostatnich w schronisku...

Tak, sobota będzie wielkim i przełomowym dniem dla Rudej, ale do szczęśliwego zakończenia całej akcji jeszcze trochę nam brakuje spraw do dogrania i załatwienia...
Olena, co z wizytą ? Dodzwoniłaś się ? Napisz coś.

Posted

[quote name='dara9']Hop hop :) Ja mówię już dzień dobry wszystkim :)

Wierna i bardzo, bardzo ranna fanka Rudej !!! Dariu, podziwiam, nie o bladym świcie, ale prawie nocą:shake: pamiętasz o Rudej. Dzięki :loveu:

[quote name='Olena84']Mam jakiegos pecha z tymi telefonami, pani nie odbierala, dzis bede dzwonic, moze akurat w pracy byla. Jak bedzie mogla to w sobote bym ja odwiedzila tak ok 13.
Do pani ciężko jest się dodzwonić. Ja dzwoniłam na każdej lekcji- hehe na przerwie :evil_lol:- od 8 i dopiero przed 16, jak pani wróciła z pracy, oddzwoniła sama do mnie , bo jej zależało:multi:Olu, podobno pewnejszy jest ten drugi nr, zaczynający się od 66...
] Witam wszystkich, Rudaska zapewniam, że ma takie cioteczki wirtualne, które nie pozwolą mu spędzić zimy w schronie :loveu:

Posted

Zobaczyłam Olu, że napisałaś na wątku i aż bałam się wejść- tak cieszę się i tego ewentualnego domku dla Rudej, który spadł nagle i niespodziewanie, że boję się zapeszyć..
Dzwoń do skutku, albo dzwoń tak jak ja bez skutku, to może wcześnie pani sama oddzwoni tak jak do mnei
I miej szeroko oczy otwarte...nie zapytałam nawet pani w jakiej części W-wy mieszka ? Masz do niej daleko?
To tak jak u nas z Katowicami...niby jedno miasto, a może to oznaczać teren bardzo rozległy.

Posted

Olena84 napisał(a):
E tam nie przesadzajmy;), nawet jak bedzie to na obrzerzasz Warszawy to pojade, dla Rudaski wszystko;p.

Kochana cioteczka jesteś :loveu: :loveu:...ale uważaj/my, bo nas z pracy wyrzucą za te telefony/ nety i kto da wtedy pieskom ciepły kąt i pełną miseczkę :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='Olena84']E tam, też szefowie serca maja;), jak zobacza zapytam czy dolozy sie do transportu;), ja mam w porzadku szefa wiec chyba zart by zrozumial;), a jak nie to kiepsko...
U mnie też wszystko w porządku, a Twój pomysł z dołożeniem się do transportu jest godny uwagi.:multi: Wykorzystam.....:multi:

Posted

[quote name='Angel']hoppp rudzinko :) już tytuł zmieniam ! :)
Mam nadzieję, że tutuł zmieniony nie za wcześnie...aż się boję.
A może taki: Ruda zbiera na bilet do Warszawy - prosi o pomoc i datki.