Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rudzinka była dziś na dłuuuugim spacerku w lesie :) Dzieci ze szkoły przyjechały odwiedzić schroniskowe pieski i wzięły naszego Rudaska na przechadzkę ;) Angel może zrobiła jakieś fotki

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesteście niezawodne cioteczki. Ja dopiero dotarłam do Rudej, a Wy od rana tłumnie ja odwiedzacie:loveu:

Angel napisał(a):
witam :) za 20 min ide do Rudej no i Peggi i Meggi oczywiście też :)
wątek: http://www.dogomania.pl/threads/139168-Meggi-i-Peggi-czekają-na-wspólny-dom-od-6-lat!-Dlaczego-nikt-ich-nie-chce

danko jeśli będą zdjęcia to oczywiście wstawie-jakby inaczej ? :)

Tobie to dobrze Angel...spacerek z Rudą i innymi pieskami. U Peggi Meggi i dwóch jeszcze Twoich piesków- nie pamiętam imion- byłam wczoraj i czytałam, ale nie zdążyłam nic napisać z braku czasu. Wrócę tam.

kameralna napisał(a):
Danusiu, wybacz za to szwendanie się ale musiałam być na kilku spacerkach w różnych miejscach. Trudna sprawa ;) A skoro już jestem u Rudej, to biegniemy na spacerek.
Swoją drogą, co u naszej panienki? Ktoś się z nią widział?

Aneta, wybaczam szwendanie i rozumiem, bo tyle tych psich nieszczęść na dogo, że czasami nie chce się nawet otwierać kimpa...A co dopiero w realnej rzeczywistości:placz:

Szyna13222 napisał(a):
Rudzinka była dziś na dłuuuugim spacerku w lesie :) Dzieci ze szkoły przyjechały odwiedzić schroniskowe pieski i wzięły naszego Rudaska na przechadzkę ;) Angel może zrobiła jakieś fotki

Cioteczko Szyna, oświeć mnie. Ty tez jesteś związana w realu z naszą faworytką?
To Rudzinka ma super opiekę i jeszcze dzieci ze szkoły odwiedzają psiaki. :loveu:
Balsam na serce, że Wasze schronisko tak wspaniale funkcjonuje, ale jednak co własny do, to dom...
Pomysł z młodzieżą wspaniały, ale u mnie nie do zastosowania, bo moi podopieczni to ludzie w wieku 18, 19 lat i jeszcze o wiele więcej, a mało jest takich jak Angel- niestety..

Angel napisał(a):
niestety fot nie mam ;/ Ale Ruda miziała się z dziećmi, była przeszczęśliwa. :):)

My tez jesteśmy szczęśliwi, słysząc takie wiadomości. Dzięki Angel za odwiedzenie Rudej.

Posted

Szyna13222 napisał(a):

Wspaniale! Była taka piękna pogoda. Ruda pewnie zachwycona :)

Posted

kameralna napisał(a):
Wspaniale! Była taka piękna pogoda. Ruda pewnie zachwycona :)

Cieszymy się, że Rudaska nie jest sama i opuszczona, ale bardziej cieszyłaby nas- i Rudzinkę- wiadomość, że domek chce ją zabrać do siebie już na zawsze jako kochanego psiaka. Czy te domki mają problemy ze wzrokiem ? Taki piękny pychol uśmiecha się z plakatów w Rybniku i ...nic.
Plakatowaliśmy ostatnio naszą metropolię w ramach godziny wych. I piękny słoneczny spacer był i pożytek dla Rudzinki.
Ale jak do tej pory..cicho.

Posted

Witam Rudaska i cioteczki:shake:...hop, hop pobudka:multi: u nas dzię deszczowo i pochmurnie.
Dobrze, że Rudaska ma jeszcze trochę słońca i jesiennej pogody bez deszczu.
Czekamy na cioteczki- wyprowadzaczki psinę na spacer popołudniowy.
Jesteście tam??? Czekamy - Ruda, Angel i ja :multi:
.

Posted

Jestem :lol: u mnie też pochmurno....mam naszego "Rudaska" na myśli od rana...jak się już ten najwspanialszy na świecie domek zjawi to mu nawtykamy że się tak długo ukrywał :mad: a potem ... popłaczemy się wszystkie ze szczęścia ....czemu to nie dzisiaj :roll: ?

Posted

ogonek2 napisał(a):
jak się już ten najwspanialszy na świecie domek zjawi to mu nawtykamy że się tak długo ukrywał :mad: a potem ... popłaczemy się wszystkie ze szczęścia ....czemu to nie dzisiaj :roll: ?

Wyjęłaś mi te słowa z ust :evil_lol: Tak właśnie zrobimy; przijrzymy się domkowi dokładnie, bo nasz rudy skarb musi mieć wszystko, co najlepsze.
moni12 napisał(a):
Popołudniowe mizainka dla Rudej.

I od ciotki Danki też. Może nie zamiziamy Rudej doszczętnie, ale z tego co pisze Angel, Rudaska lubi pieszczoty. Szkoda, że możemy czynić to tylko wirtualnie..:shake:

Posted

Chyba zaziewam się na śmierć zanim dojdę do końca subskrybowanych wątków i wcale nie z nudów tak ziewam ani z niewyspania... Ruda sunieczko mam nadzieję, że deszcz ci na głowę nie kapie i że przy niedzieli nie nudziłaś się nawet jeśli troszkę z nieba kapało :-)

Posted

Oj, Lidziu- dobrze, że odwiedziłas nas i Rudą, bo pusto tu a pusto. Wszystkie cioteczki śpią snem sprawiedliwym i zasłużonym i tak powinno być. Rudej pewnie nie kapało na głowinę dziś, bo z tego co wiem, była u niej ładna pogoda, a w sobotę Rudaska bawiła na spacerach z ukochaną Angel i dziećmi ze szkoły.
To pocieszające, że sa jeszcze takie szkoły, gdzie dzieci chcą chodzić do schronisk...
Mniej pocieszające jest, że nadejdzie niedługo pewnie zima, a w Obornikach- z tego co czytałam- nie ma ogrzewanych pomeszczeń i multum psów na wybiegu...Ruda nie jest młoda i ma pecha, bo jest tylko jednym z wielu psów,z którymi chwilowo nic strasznego nie dzieje się, morbital jej na razie nie zagraża, nie podgryza jej żaden pies...to i nie ma co robić pośpiechu.....
Oby nie było za późno..

Posted

Tak to już jest, że "powodzeniem" cieszą się psy połamane, pobite, zagłodzone... A że Ruda wygląda całkiem przyzwoicie, nie cierpi, ma wszystkie łapy i oczy to i zainteresowanie nią małe. Może trzeba by uzbierać jakieś pieniążki i wykupić małej ogłoszenie w normalnej, popularnej gazecie. Przed chwilą pisałam na innym wątku, że w Krakowie swego czasu sporo psiaków ogłaszano w Dzienniku Polskim (chyba nawet KTOZ to robił) Wydaje mi się, że ogłoszenie psa w nie psim czasopiśmie prędzej trafi do kogoś kto psa nie ma, a poruszony historia bezdomniaka zdecyduje się dać mu dom. Tylko nie pisałabym, że już raz była adoptowana ale ja oddano bo to się źle kojarzy.

Posted

Lidziu, może masz rację, że Ruda powinna być ogłoszona w jakiejś nie psiej gazecie. Ostatnio ogłaszany był Kajtek od Reni w Dzienniku Zachodnim i Czaczi z innego wątku. Ogłoszenia robiła Sylwia- Syla- jak do tej pory -nic ....
Może w tym Dzienniku Polskim byłoby lepiej i skuteczniej.
Wiesz może, ile kosztuje tam ogłoszenie? W Dz. Z. 140 znaków chyba kosztowało około 100 zł.

Posted

Moni, witamy nocna porą. Psinaka juz pewnie śpi, ale miło, że zajrzałaś do Rudzinki. Jak niedzielny wypoczynek?

DOBRANOC RUDASKU I WSZYSTKIE TWOJE FANKI:loveu: KOLOROWYCH SNÓW.:loveu:

Posted

danka4u1 napisał(a):
Lidziu, może masz rację, że Ruda powinna być ogłoszona w jakiejś nie psiej gazecie. Ostatnio ogłaszany był Kajtek od Reni w Dzienniku Zachodnim i Czaczi z innego wątku. Ogłoszenia robiła Sylwia- Syla- jak do tej pory -nic ....
Może w tym Dzienniku Polskim byłoby lepiej i skuteczniej.
Wiesz może, ile kosztuje tam ogłoszenie? W Dz. Z. 140 znaków chyba kosztowało około 100 zł.

Nie wiem ile kosztuje ale tego można się dowiedzieć. Tylko, że to jest gazeta, która wychodzi chyba tylko w Krakowie. Może lepiej byłoby gdzieś bliżej Rudej :???: Nie mam pewności czy to pomoże, ale jedno wyraźne zdjęcie i jakiś łapiący za serce tekst mogą czasem zdziałać cuda. Pamiętam jak sama ryczałam w pracy nad gazetą na widok zdjęcia suczki za kratami boksu z miską w pysku.
Jednak nie Krakowska gazeta tylko chyba małopolska :oops: a przynajmniej wydawana na południu kraju.