danka4u1 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Dopiero teraz mogłam przybyć. Widzę, że w" interesie "ruch. Niezawodne cioteczki starają się wyekspediować Rudą do swojego domku. Jesli chodzi o ogłoszenie, pomyślę dziś, jak skrócić ten tekst wg wskazówek niezawodnej zeberki, chociaż mam o tym mgliste pojęcie, ale całe życie człowiek się uczy.. Zdjęcie proponowane przez zeberkę- to z linku- wydaje się chyba jednak lepsze- psina ma tyle zdjęć, a każde piękne- bo bardziej wyraźne i Ruda tak ufnie tam patrzy. Postaram się coś wymyśleć. Nie sądzę, że to będzie rewelacja, ale z pewnością krótsze. Quote
Syla Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 danka4u1 napisał(a):Dopiero teraz mogłam przybyć. Widzę, że w" interesie "ruch. Niezawodne cioteczki starają się wyekspediować Rudą do swojego domku. Jesli chodzi o ogłoszenie, pomyślę dziś, jak skrócić ten tekst wg wskazówek niezawodnej zeberki, chociaż mam o tym mgliste pojęcie, ale całe życie człowiek się uczy.. Zdjęcie proponowane przez zeberkę- to z linku- wydaje się chyba jednak lepsze- psina ma tyle zdjęć, a każde piękne- bo bardziej wyraźne i Ruda tak ufnie tam patrzy. Postaram się coś wymyśleć. Nie sądzę, że to będzie rewelacja, ale z pewnością krótsze. Danusiu, bo o to chodzi.Krótkie, zwięzłe i na temat.Jednak z pewnym "pazurem" Jak będą telefony to dopowiada się resztę.Zdjecie jak najbardziej wyraźne.Ciekawa jestem rezultatu :lol:;):evil_lol: Quote
danka4u1 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Syla, co to znaczy 175 znaków? Co liczyć??? Quote
Syla Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Jeżeli chodzi o Dziennik Zachodni to liczy się wszystko.Spacja, przecinek i kropka.Nie wiem jak tutaj jest ale, 175 znaków to i tak więcej niż 140.Po prostu licz wszystko. Quote
danka4u1 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Liczyć???:angryy: Naliczyłam się już w życiu orty i przecinki...:evil_lol: :angryy: Quote
Syla Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 danka4u1 napisał(a):Liczyć???:angryy: Naliczyłam się już w życiu orty i przecinki...:evil_lol: :angryy: Wcale w to nie wątpię, a od środy znowu, na nowo, zaczynasz :lol::evil_lol:Nigdy nie miałam problemu z ortografią, tylko z interpunkcją, poza tym razem-osobno i mała-duża litera.Moje wypracowania i elaboraty służyły za wzór :evil_lol::evil_lol::evil_lol: i na co mi zeszło ?Pozapominałam troszkę i tyle.Akurat teraz wracam do języka rosyjskiego i okazało się, że nawet dużo pamiętam, co raczej mobilizuje..... Quote
danka4u1 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 A co, wyjeżdżasz do naszych wschodnich sąsiadów?:evil_lol: :evil_lol: Nawiasem mówiąc z pisownią razem czy osobno sa takie dziwne rzeczy, że co reforma, to nowe pomysły w słownikach. Nie przejmowałabym sie za bardzo- w granicach rozsądku. Przypomniałam sobie, że bardzo pobobał mi się Twój krótki a treściwy styl wypowiedzi:evil_lol: :evil_lol: coś Ci to mówi ?:evil_lol: Quote
danka4u1 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Rudasku, tyle jest psiaków w potrzebie na digo, że dopiero teraz dotarłam do Ciebie. Probowałam skracać tekst; nie jestem juz teraz w stanie LICZYĆ znaków. Piszę więc tak, jak leci. To ja- Ruda.. Moim domem jest schronisko. Tęsknię za sercem i dotykiem rąk człowieka- przyjaciela. Wypatruję, że przyjdzie i weźmie mnie do swojego domu. Może Ty będziesz miłością mojego życia? Będę Ci wierna. Teraz już dobranoc wszystkim. Quote
dara9 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 świetnie Danuś...może jeszcze dodać, że uwielbia spacery i pieszczoty :) Quote
Angel Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 zeberko może ty dodasz ogłoszenie ? jeśli nie to ja to zrobie, tylko nie mam zbytnio doświadczenia i nie chce czegoś popsuć-jeśli chodzi o ogłoszenie w gazecie :) Quote
zeberka4 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 danka4u1 napisał(a):Rudasku, tyle jest psiaków w potrzebie na digo, że dopiero teraz dotarłam do Ciebie. Probowałam skracać tekst; nie jestem juz teraz w stanie LICZYĆ znaków. Piszę więc tak, jak leci. To ja- Ruda.. Moim domem jest schronisko. Tęsknię za sercem i dotykiem rąk człowieka- przyjaciela. Wypatruję, że przyjdzie i weźmie mnie do swojego domu. Może Ty będziesz miłością mojego życia? Będę Ci wierna. Teraz już dobranoc wszystkim. Angel dasz sobie radę, ja tez za pierwszym razem nie wiedziałam co i jak a dałam rade :D Danka niestety myslę ze tekst jest za długi, zobacz jak ja mało pisałam u Witusia a kwota jaka zapłaciłam to ( jak dobrze pamietam) 150zł,niestety to wszystko drogie,ale trzeba ogłoszenie zrobic jak najszybciej zeby Ruda sie ludziom pokazała!! Quote
danka4u1 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Zdecydujcie dziewczyny, co dodać, co ująć- byle nie trwało to długo- pieniądze są wspólne, a Ruda ma chyba, z tego co pamiętam,- 2oo zł. Ja wyrażam zgodę na taki tekst, jeśli nie przekroczy tej kwoty. Wypowiedzcie się. Quote
dara9 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 O kurka to już za późna godzina dla mnie by myśleć:shake: może ktoś na coś wpadnie, najwyżej przez weekend będzie trzeba coś wymyślić Quote
danka4u1 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 [quote name='zeberka4']trzeba ogłoszenie zrobic jak najszybciej zeby Ruda sie ludziom pokazała!! :shake: :shake: :shake: [quote name='danka4u1']Zdecydujcie dziewczyny, co dodać, co ująć- byle nie trwało to długo- pieniądze są wspólne, a Ruda ma chyba, z tego co pamiętam,- 2oo zł. Ja wyrażam zgodę na taki tekst, jeśli nie przekroczy tej kwoty. Wypowiedzcie się. Quote
Angel Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 ostatnie pytanie zeberko :) czy w tym miesięczniku Mój Pies-kategoria ogłoszenia to pomoc zwierzętom ? I Imie, nazwisko itp podać swoje czy napisać schronisko ? Quote
danka4u1 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Rudzinko, będzie dobrze. Witaj. Angel, powodzenia. Miejmy nadzieję, że los uśmiechnie się w końcu do psiny. Quote
zeberka4 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Angel-ostatnie pytanie zeberko :smile: czy w tym miesięczniku Mój Pies-kategoria ogłoszenia to pomoc zwierzętom ? I Imie, nazwisko itp podać swoje czy napisać schronisko ? wiec tak: tak kategoria dobra, nazwisko podawaj swoje i takze wszelkie namiary Quote
danka4u1 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Dobranoc Rudzinko. Mało dziś miałaś wizyt. Spokojny dzień i miejmy nadzieję, że z każdym dniem bliżej do domku. Czekasz i czekasz, psino. Quote
Beatkaa Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Cześć Rudzinko :) Cioteczki tu kombinują jak mogą żebyś miała super domek,już niedługo zobaczysz... Quote
dara9 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Miło widzieć uśmiechnięty pyszczek Rudej z rana:loveu: Angel pewnie poradziła sobie jakoś z tym ogłoszeniem...mam nadzieję:roll: Następnym razem napewno pójdzie sprawniej;) Quote
Angel Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 tak ogłoszenie już zrobione :) teraz tylko zapłacić trzeba jutro to zrobie:) ogłoszenie wyniosło 170 zł. Quote
dara9 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 :multi: Angel jesteś super:multi: Teraz przyjdzie nam tylko trzymać kciuki by odpowiedni domek zauważył Rudzinkę! Quote
danka4u1 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 [quote name='Angel']tak ogłoszenie już zrobione :) teraz tylko zapłacić trzeba jutro to zrobie:) ogłoszenie wyniosło 170 zł. Angel, wielkie dzięki; jesteś super,:multi: a my wszyscy i Rudzinka dziękujeny Ci.:loveu: Miejmy nadzieję, że domek- wspaniały i odpowiedzialny- wypatrzy naszą ślicznotkę. Quote
Beatkaa Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 No to teraz pozostaje tylko czekać aż ogłoszenie się ukaże i na wiele wiele telefonów. Trzymam kciuki:thumbs: Quote
danka4u1 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Ja też mam nadzieję, że coś drgnie w sprawie Rudej...Dziś taki deszczowy i zimny dzień, aż pomyślałam o jesiennych szarugach, chłodzie i...zimie.Ruda musi mieć dom wcześniej. Nie ma dużo czasu. Quote
Recommended Posts